Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΒΑΚΗΣ: Ο άνθρωπος που «μάγεψε» τη Ρωσία και άφησε τη σφραγίδα του στην Ελλάδα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1825.

Ο Ιωάννης Βαρβάκης ήταν εθνικός ευεργέτης από τα Ψαρά. Ο Βαρβάκης γεννήθηκε στα Ψαρά στις 24 Ιουνίου 1745, ή 1750 και ήταν γιος του Ανδρέα Λεοντή (Λεοντίδη) και της Μαρώς Μόρου. Πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 1825. Η ιστορία του ανθρώπου που πλούτισε από το εμπόριο χαβιάρι σε ολόκληρη την Ευρώπη, του ανθρώπου που δρούσε ως πειρατής στις θάλασσες του Αιγαίου, είναι αναμφισβήτητα συναρπαστική. Ποιος λοιπόν ήταν ο πραγματικός Βαρβάκης, ο άνθρωπος που κατάφερε ολόκληρη Ρωσία να πίνει νερό στο όνομα του;
Σ’ενα μικρό νησί δίπλα από τη Χίο, γεννήθηκε ο γιος του Ανδρέα Λεοντίδη και της Μαρίας Μάρου, Ιωάννης Λεοντής.

Στρατηγικές πράξεις

Του Ν. Λυγερού

Στρατηγικές πράξεις χρειαζόμαστε για να πετύχουμε την αναγνώριση των γενοκτονιών, όπου και να βρισκόμαστε στον κόσμο, από την Ελλάδα στην Αυστραλία μέσω Ευρώπης και Αμερικής. Δεν αρκεί να ζητούμε παθητικά, πρέπει να διεκδικούμε ενεργητικά. Δεν αρκεί να λέμε ότι υποφέρουμε για να αλλάξουμε τα πράγματα, πρέπει να παλεύουμε για να τα αλλάξουμε. Μπορούμε και το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, αρκεί να το θέλουμε. Κι εμείς το θέλουμε. Επίσης φέτος με την επέτειο για τα εκατό χρόνια της γενοκτονίας των Αρμενίων έχουμε ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για να δράσουμε επί του πρακτέου για την τριάδα γενοκτονιών, όπου και να βρισκόμαστε πάνω στον πλανήτη.

Πάρε το μολύβι σου

Του Ν. Λυγερού


Πάρε το μολύβι σου
χωρίς σβήστρα
και ζωγράφισε
ελεύθερα
δίχως φόβο

Οι κατεχόμενες πατρίδες

Του Ν. Λυγερού


Οι κατεχόμενες πατρίδες δεν είναι ούτε χαμένες ούτε αλησμόνητες, πρώτον διότι δεν έχουν χαθεί και δεύτερον μπορούν να ξεχαστούν. Το πρώτο λάθος είναι λόγω άγνοιας και το δεύτερο λόγω αδιαφορίας. Έτσι οι μαχητές της μνημοσύνης πρέπει να παλέψουν εναντίον αυτών των νοητικών σχημάτων που έχουν ευνουχίσει τα προσφυγικά σωματεία που έχουν μετατραπεί στην καλύτερη περίπτωση σε πολιτιστικά σωματεία, που δεν έχουν άλλο όραμα από την παθητική συντήρηση και ποτέ δεν ενοχλούν επί της ουσίας τον θύτη, γιατί θεωρούν ότι ήταν η μοίρα τους να είναι θύματα.

Παγκόσμια συγκίνηση για τα δάκρυα του ελέφαντα που απελευθερώθηκε μετά από μισό αιώνα σκλαβιάς και κακοποίησης!

Χρειάστηκε να περάσει μισό αιώνα αλυσοδεμένος και να βιώνει την κακοποίηση μέχρι την απελευθέρωσή του. Δάκρυα συγκίνησης από τον ελέφαντα Raju...

Μετά από 50 χρόνια που έζησε αλυσοδεμένος και βίωσε την κακοποίηση, δάκρυα κύλησαν στο πρόσωπο του ελέφαντα Raju μετά την απελευθέρωσή του, με τις φωτογραφίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Όλα αυτά τα χρόνια που ο ιδιοκτήτης του τον κρατούσε αλυσοδεμένο με τα πόδια του να αιμορραγούν από τα δεσμά, ο Raju ζούσε από ό,τι του έδιναν οι περιστατικοί τουρίστες.

H Συνομωσία Ενάντια στον ΤΕΣΛΑ.

H Συνομωσία Ενάντια στον ΤΕΣΛΑ. Γιατί Περιθωριοποιήθηκε ο Μεγάλος Εφευρέτης;
“Πέρασα όλα μου τα χρόνια στη σχολή των ηλεκτρολόγων μηχανολόγων (1951-1956) χωρίς ν’ ακούσω το όνομα του Νίκολα Τέσλα, ακόμη και σ’ εκείνα τα μαθήματα που σαφώς αναφέρονται σε μηχανές εναλλασσόμενου ρεύματος ή σε μεταφορά ενέργειας ή σε ασύρματη επικοινωνία (ραδιόφωνο). Ξόδεψα αρκετό καιρό σε μια ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, θυγατρική εταιρεία της RCA, όπου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετά σημαντικούς και έμπειρους ανθρώπους. Ποτέ, σε τόσες πολλές διαλέξεις, συναντήσεις και συζητήσεις που είχα, δεν αναφέρθηκε πουθενά ο Τέσλα. Πάντως θυμάμαι καλά ονόματα λιγότερο σημαντικών πρωτοπόρων στο χώρο του ηλεκτρισμού. Αρκετοί συνάδελφοι και παλιοί συμφοιτητές μου είχαν παρόμοιες εμπειρίες. Ο Τέσλα ήταν ανύπαρκτος”. Max E. Valentinuzzi, Nikola Tesla: Was He So Much Resisted and Forgotten, Engineering in Medicine and Biology Magazine, 1998.
Η βιογραφία του Νίκολα Τέσλα θα έπρεπε κανονικά να κοσμεί σχεδόν κάθε σχολική βιβλιοθήκη. Αντί γι’ αυτό όμως υπάρχουν μέσα στα σχολικά επιστημονικά εγχειρίδια μόνον κάποιες σειρές, που αναφέρονται σ’ αυτόν το μεγάλο επιστήμονα κι εφευρέτη, που «ανακάλυψε» τον 20ο  αιώνα.

ΓΙΓΑΝΤΕΣ-Τα ευρήματα που αρνείται να κατατάξει η Παλαιοντολογία

Του Γ.Πάλμου δημοσιεύτηκε σε παλαιότερο περιοδικό "Τρίτο Μάτι"
Από το aorata-gegonota

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 15ΜΕΤΡΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ!και το φαινόμενο της απόκρυψης κάθε σχετικού στοιχείου απο τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο...

Όταν οι μαρτυρίες μας προέρχονται από την ελληνική Μυθολογία ή τη Βίβλο και τις μυθολογίες γενικά των μεσανατολικών λαών (και είναι πάμπολες και πασίγνωστες και στις δύο περιπτώσεις), τότε ίσως δικαιολογείται κάπως η σημερινή επιστήμη να κατατάσσει το θέμα της ύπαρξης των γιγάντων στο χώρο του μύθου και του θρύλου... Όταν όμως ερχόμαστε στην περίπτωση των ευρημάτων, τότε η εμμονή να ερμηνεύονται αυτά πάντα με απαγορευτικό για την ύπαρξη γιγάντων, τρόπο, προκαλεί υποψίες...

Το ζήτημα των μεγαλοοστεϊκών ευρημάτων πολύ λίγο έχει απασχολήσει τους επιστήμονες και ουσιαστικά έχει κρατηθεί μακρυά από το κοινό, παρά το γεγονός ότι τα ευρήματα αυτά -ανθρώπινοι σκελετοί ύψους 2,75 έως 6 μέτρων καθώς και εργαλεία, τσεκούρια, μαχαίρια, άξονες χεριών, κοίλα βλήματα- τα λεγόμενα mega tools, δηλαδή μέγα εργαλεία είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και μπορούν κυριολεκτικά να αλλάξουν τη σύλληψη της Ιστορίας, όπως την ξέρουμε!

Στα Ελληνικά έγραφε ο Μωάμεθ ο πορθητής

Φωτο1Του  Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Ένα προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή, που βρίσκονταν επί χρόνια στα αρχεία των σουλτανικών ανακτόρων του Τοπκαπί, ανάβει «φωτιές» για το περιεχόμενο του που δείχνει για άλλη μια φορά την προτίμηση του στα χριστιανικά πρότυπα καθώς και στην ελληνική γλώσσα, την οποία μελετούσε επί πολλά χρόνια και του άρεσε να την διαβάζει, κυρίως να την γράφει και να την ομιλεί.

Όπως αποκαλύπτει το τουρκικό περιοδικό, Aktüel, ένα προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή από την παιδική του ηλικία, αποκαλύπτει μερικές άγνωστες και μυστικές μέχρι σήμερα πτυχές του σουλτάνου που του άρεσε να τον χαρακτηρίζουν σαν ηγεμόνα της νέας Ρώμης και σαν άξιο διάδοχο του μεγάλου Αλεξάνδρου και των βυζαντινών αυτοκρατόρων.

Παγκόσμιος συναγερμός για νέα χτυπήματα από την Αλ – Κάιντα

Φοβούνται νέες επιθέσεις στη Δύση μετά το μακελειό στη Γαλλία - Φόβοι για «τυφλές» επιθέσεις - Συλλήψεις υπόπτων ακόμη και στον Καναδά
Σε συναγερμό βρίσκεται ολόκληρη η Δύση μετά το τριήμερο τρόμου που στοίχισε τη ζωή σε 17  άτομα στη Γαλλία και συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Οι αρχές σε Ευρώπη και Αμερική βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα καθώς φοβούνται νέα χτυπήματα από την Αλ-Κάιντα με στόχο μαζικές ανθρώπινες απώλειες.