Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Λόρδος Βύρων 1788 – 1824

Άγγλος ποιητής, ηγετική μορφή του ρομαντισμού κι ένας από τους πιο ένθερμους φιλέλληνες, που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της Ελλάδας.
Ο Λόρδος Βύρων, όπως είναι γνωστός στη χώρα μας ο Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, 6ος Βαρώνος Μπάιρον (George Gordon Byron, 6th Baron Byron), γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1788 στο Λονδίνο και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια.
Από μικρός αγαπούσε τη μελέτη, διάβασε πολλά βιβλία, σπούδασε σε ανώτερα αγγλικά κολέγια, έμαθε να μιλά τα ελληνικά και τα λατινικά και ταξίδευε πολύ. Σε ηλικία 21 χρόνων έγινε βουλευτής και πολλές φορές βρέθηκε αντίθετος με τους άλλους λόρδους, διότι έδειχνε ενδιαφέρον για τα ζητήματα της εργατικής τάξης.

Ιστορική στιγμή: Ξεκίνησε η εκταφή των Ελλήνων πεσόντων του '40 στο μέτωπο της Αλβανίας - Μετά τη συμφωνία Αθήνας – Τιράνων

Τσάμηδες επιχείρησαν να σταματήσουν τις εκταφές - Οι εθνικιστές, που υποστηρίζουν πως η κατασκευή ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων στην Βόρειο Ήπειρο θα νομιμοποιήσει ελληνικές διεκδικήσεις, απομακρύνθηκαν από την αστυνομία και οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά
Μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων, ξεκίνησε επίσημα σήμερα, παρουσία εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και την Αλβανία, η διαδικασία αναζήτησης, εκταφής, ταυτοποίησης και ταφής των Ελλήνων πεσόντων στις περιοχές του Αργυροκάστρου.

ΡΩΣΙΚΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλάδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Ένας «Λαβρώφ μαινόμενος». όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ. ανακοινώσε σήμερα πως στην μεγάλη διάσκεψη που θα γίνει στο Σότσι του ρωσικού Καυκάσου για το συριακό θα μετάσχουν και οι Κούρδοι, κάτι που η Άγκυρα το έχει βάλει σαν κόκκινο πανί ζητώντας τον σαφή αποκλεισμό τους.

FT: Μακρύς ο δρόμος για την πραγματική λύση στην κρίση χρέους της Ελλάδας - 5 ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΕΞΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ

«H Eλλάδα ετοιμάζεται να βγει από το τρίτο πρόγραμμα φέτος το καλοκαίρι, μία συμβολική στιγμή που θα σηματοδοτήσει το τέλος της σχεδόν δεκαετούς κρίσης χρέους της για πολλούς επενδυτές», αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε πέντε τεστ που θα κρίνουν αν η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια θα είναι τόσο απρόσκοπτη όσο ελπίζουν οι πολιτικοί της και αν η στιγμή αυτή θα αποτελέσει πραγματικά ένα καθοριστικό βήμα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

«Βόμβα» Κομισιόν: Δεν αποκλείεται μείωση στο αφορολόγητο από το 2019

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ BLOOMBERG ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ - ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Τη στιγμή που η συνεδρίαση του Eurogroup βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη στις Βρυξέλλες και συζητείτο το τέλος της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg διέρρευσε τη Δευτέρα (22/01/2018) το προσχέδιο της έκθεσης συμμόρφωσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία εξετάζεται σοβαρά η επίσπευση στη μείωση του αφορολογήτου για το 2019 αντί του 2020.

Διεθνή ΜΜΕ για το συλλαλητήριο: Οι Έλληνες απαιτούν να αλλάξει η ΠΓΔΜ την ονομασία της - Οι στολές των μακεδονομάχων προσέλκυσαν το ενδιαφέρον(Βίντεο)

Για προσέλευση που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες κάνουν λόγο οι New York Times, το Γαλλικό Πρακτορείο και το Sky News - Τι λέει ο γερμανικός και γαλλικός Τύπος
Με εκτενή δημοσιεύματα σχολιάζεται σήμερα στον διεθνή Τύπο το χθεσινό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων. 


Τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ εστιάζουν στην μεγάλη προσέλευση που ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις των 30.000 συμμετεχόντων, στον «παλμό» της συγκέντρωσης αλλά και στην παρουσία δεκάδων πολιτών που φορούσαν παραδοσιακές στολές μακεδονομάχων και πολεμιστών του '21 και ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να βρεθούν την Κυριακή στον Λευκό Πύργο.