Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η Ομογένεια βγαίνει μπροστά για τη ψευδοΜακεδονία!

Aπό το logiosermis

Με σύνθημα «αυτό δεν είναι το όνομά σου» (#ThatsNotYourName), η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α., ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου την παγκόσμια εκστρατεία συλλογής υπογραφών, μέσω του διαδικτύου, με σκοπό να ανακληθεί η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, του 2004, επί Μπους, για προσωρινή, όπως έλεγε τότε, αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η ένωση των ομογενών, έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, καθώς και της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA. Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. ξεκίνησε το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες υπογραφές «offline» από ενδιαφερόμενους Αμερικανούς πολίτες (Ελληνικής και μη καταγωγής), πέρσι τον Απρίλιο.

Κοκκινοπηλός Πρέβεζας: Ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο(Βίντεο)

Είναι μια αρχέγονη έκταση με συνεχόμενους λόφους από κόκκινο χώμα και πλούσια βλάστηση. Το χρώμα του εδάφους γίνεται ακόμα πιο έντονο κατά τη Δύση και την Ανατολή του ηλίου, δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο από χρώματα.
Οι κόκκινοι αμμόλοφοι κλίνουν 5 μοίρες προς τα βορειοδυτικά, εξαιτίας του φυσικού ρήγματος που βρίσκεται στην περιοχή με αποτέλεσμα τις βρόχινες ημέρες το νερό να περνά ανάμεσα στις χαράδρες και να καταλήγει στην κοντινή πεδιάδα Στεφάνη, χρωματίζοντας την κόκκινη. Ο Κοκκινοπηλός είναι ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο της χώρας. Είναι περιοχή της Πρέβεζας, που βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Ριζοβούνι και Άγιο Γεώργιο. Το μοναδικό φαινόμενο συναντάται κυρίως στις χώρες της Μεσογείου, καθώς το κόκκινο χώμα προέρχεται από την Αφρική.

Βρήκαν μούμια που φοράει κάτι σαν Adidas και έχουν τρελαθεί όλοι!

Στην πόλη της Μογγολιάς Σουκούμπαταρ λοιπόν, της προηγούμενη εβδομάδα, οι αρχαιολόγοι σε μια ανασκαφή ρουτίνας ανακάλυψαν κάτι ασυνήθιστο.

Μια μούμια ηλικίας περίπου 1500 ετών, φορούσε στα πόδια της κάτι σαν Adidas. Ναι καλά διαβάσατε.
Φορούσε κανονικά παπούτσια, με κορδόνια και στο πλάι είχαν τις 3 γραμμές σύμβολο της Adidas.
Και όπως καταλαβαίνετε, ξέσπασαν πάλι οι ιστορίες για τα ταξίδια στο χρόνο και τέτοια.
Εμείς πάλι που είμαστε πιο ρεαλιστές, έχουμε απλά να πούμε ότι αυτό το αρχαιολογικό εύρημα αποδεικνύει ότι η μόδα είναι διαχρονική.

«Silicon Island» η Αίγινα -Το φιλόδοξο σχέδιο για να μετατραπεί το νησί σε πρότυπο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας - META TO RESORT ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται και η περιοχή Τούρλος στην Αίγινα.
Σύμφωνα με όσα είχε πει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πανος Καμμένος επενδυτές από το Ισραήλ ενδιαφέρονται να μετατρέψουν την περιοχή Τολος στο νησί του Αργοσαρωνικού σε πρότυπο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας.

Καμμένος: Πρόταση από το Αμπου Ντάμπι για επένδυση 3,6 δισ. ευρώ στις Φλέβες - «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ»

Για πρόταση από το Αμπου Ντάμπι αναφορικά με επένδυση 3,6 δισ.ευρώ στη νήσο Φλέβες έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του για «ΤΑΙΠΕΔ Ενόπλων Δυνάμεων».
Ο υπουργός Αμυνας αποκάλυψε ότι στην πρόταση συμπεριλαμβάνεται ενοίκιο 100 εκατ.ευρώ, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο ταμείο του Πολεμικού Ναυτικού.

ΚΑΤΙΝ: Ένα έγκλημα των Σοβιετικών που επί 50 χρόνια έμενε κρυφό(Βίντεο)

Απρίλιος-Μάϊος 1940. 22.000 Πολωνοί συνελήφθησαν από τους Σοβιετικούς, μεταφέρθηκαν στη Ρωσία και εκτελέστηκαν. Οι σοροί τους θάφτηκαν στο δάσος Κατίν, κοντά στην πόλη Σμολένσκ της Δυτικής Ρωσίας και οι τάφοι ανακαλύφτηκαν από τους Γερμανούς το 1943, δύο χρόνια μετά την εισβολή του Χίτλερ στη Ρωσία.


Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Χρειάστηκαν 50 ολόκληρα χρόνια για να ομολογήσει η Μόσχα το έγκλημα. Αυτή η ομολογία έγινε σαν σήμερα το 1990!

Εκμεταλλεύσιμα τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου παρά τις χαμηλές τιμές

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Μετά την πρόσφατη πτώση των τιμών πετρελαίου κάτω από τα $40/βαρέλι, ειδικοί του πετρελαίου όσο και γνωστοί δημοσιογράφοι υποστήριξαν ότι μία αξιοποίηση ελληνικών κοιτασμάτων μέσα στην ΑΟΖ της χώρας μας είναι ασύμφορη δεδομένου ότι το κόστος εξόρυξης είναι εξαιρετικά υψηλό.

Όπως θα δούμε η αλήθεια είναι πολύ πιο διαφορετική (Εικ.1).

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο ράδιο Maximum με τον Δ. Κολλιό 
12/04/2016

Αναγνώριση κατεχομένων ως «Τ/κ Πολιτεία» θέλει η Τουρκία από ΟΙΔ - Ο Τσαβούσογλου κάλεσε τον Οργανισμό να στηρίξει το ψευδοκράτος

Κωνσταντινούπολη: Τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) κάλεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να στηρίξουν το ψευδοκράτος, προσθέτοντας παράλληλα ότι στο Κυπριακό «υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία».

«Ελπίζουμε να επωφεληθούμε επειδή ταυτόχρονα αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Υπενθύμισε ότι από το 2015 διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Πίρι:Κατανόηση για το «πάγωμα» κεφαλαίων από Λευκωσία, αλλά...πρέπει να ανοίξουν

Στρασβούργο: Τα κεφάλαια 23 και 24 για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τη δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, δήλωσε την Τετάρτη η Ολλανδή ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Κάτι Πίρι, αναφερόμενη στις τουρκικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις, εκφράζοντας παράλληλα κατανόηση στις ενστάσεις της Κύπρου.

Η εισηγήτρια της έκθεσης για την Τουρκία, μιλώντας στο Στρασβούργο λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης στην ολομέλεια, στο Στρασβούργο, κλήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές για άνοιγμα κεφαλαίων. Όπως είπε, πρόκειται για δύο σημαντικά κεφάλαια στον προενταξιακό διάλογο, σε αντίθεση με το άνοιγμα περισσότερο συμβολικών κεφαλαίων, όπως είναι το 33.

Εξόντωση: Ανεβαίνει ο ΦΠΑ ΣΤΟ 24%

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ
Να οδηγήσει στην ανέχεια τους Έλληνες προκειμένου να ευχαριστήσει τους δανειστές φαίνεται πως είναι η ελληνική κυβέρνηση.
Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις οδηγεί το οικονομικό επιτελείο σε υποχωρήσεις και στη λογική του «πάρτα όλα». 

AdTech Ad
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, εντολή του Αλέξη Τσίπρα είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με κάθε τίμημα.
Το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο κατώτατος μισθός «κλείδωσε» στα 384 ευρώ. Αν αυτό συνοδευόταν και με μείωση στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών δεν θα μιλούσαμε για σχέδιο εξαθλίωσης των Ελλήνων.

Νέα επεισόδια στην Ειδομένη - Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από τους Σκοπιανούς (Βίντεο)

Ομάδα προσφύγων επιχείρησε να ρίξει το φράχτη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων και να εισέλθει στο έδαφος της γειτονικής χώρας.
Ένταση και πάλι στην Ειδομένη, όταν με μικρή ομάδα προσφύγων προσπάθησε ν΄ ανοίξει ένα σημείο του φράχτη που εκτείνεται στον καταυλισμό, προκειμένου να περάσει στα Σκόπια. Οι πρόσφυγες πέταξαν και πέτρες προς τους σκοπιανούς αστυνομικούς.
AdTech Ad
Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απάντησαν οι αρχές της γειτονικής χώρας ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση πλαστικών σφαιρών.

Φωτογραφίες: Τα αμερικανικά μαχητικά F-15 πάνω από την Ακρόπολη - Ιδού τι έκαναν τα πέντε μαχητικά στον αττικό ουρανό(Βίντεο- Φωτο)

Τέσσερα (συν ένα) πολεμικά αεροσκάφη της Ελλάδας και των ΗΠΑ έκαναν χαμηλή πτήση πάνω από την Αθήνα για να φωτογραφηθούν με φόντο την Ακρόπολη
Πτήσεις πολεμικών αεροπλάνων πάνω από την Αθήνα είναι μάλλον σπάνιες και συμβαίνουν κατά κύριο λόγο στις παρελάσεις. Όμως η σημερινή ξαφνική εμφάνιση ενός σχηματισμού σε χαμηλή πτήση και με έναν εντελώς διαφορετικό ήχο από ότι συνήθως, δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη από τους Αθηναίους, που αμέσως άρχισαν να αναρρωτιούνται τι είχε συμβεί.

«Πάρτι» των Τούρκων στο Αιγαίο - Προβληματισμός στο ΓΕΕΘΑ για τις προθέσεις των Τούρκων(Βίντεο)

Με 24 παραβιάσεις, δύο εμπλοκές και έξι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, οι Τούρκοι συνεχίζουν την κλιμάκωση της δράσης τους στο Αιγαίο
Μία ιδιαίτερα «θερμή» ημέρα ήταν για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία η σημερινή, καθώς όπως όλα δείχνουν, οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την ένταση πάνω από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η έντονη δραστηριότητα των Τούρκων σηματοδοτήθηκε από 24 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, από έναν σχηματισμό δύο αεροσκαφών, τα οποία μάλιστα ήταν και οπλισμένα.