Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Με ποιό σκεπτικό οι αρχαίοι Έλληνες ονόμασαν τους πλανήτες


Όλοι ξέρουμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος οι οποίοι συντροφεύουν τη Γη μας στο αένανο ταξίδι της γύρω από τον ήλιο. Αφροδίτη, Άρης, Διας, Κρόνος, Ποσειδώνας, Ερμής, Ουρανός. Όλοι έχουν ονόματα θεοτήτων οι οποίες προέρχονται από την Αρχαία Ελλάδα.
Πώς όμως ο καθένας από αυτούς πήρε το συγκεκριμένο όνομα;
Πώς πήραν τα ονόματά τους οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος;

Πριν την επίθεση

Του Ν. Λυγερού

Αυτό που βλέπουμε τώρα στη Χερσόνησο της Κορέας είναι μια προετοιμασία για το πεδίο μάχης. Το πλαίσιο είναι ήδη ξεκάθαρο λόγω της στρατηγικής θέσης της Κορέας, το πεδίο έχει επιλεχθεί όχι μόνο με το μέλλον, αλλά και λόγω του παρελθόντος και τώρα βλέπουμε χειροπιαστά τις πρώτες κινήσεις του πεδίου δράσης, αφού οι παίκτες έχουν τοποθετήσει τα κομμάτια τους πάνω στην σκακιέρα που μοιάζει περισσότερο με Shogiban λόγω του αργού ρυθμού του ανοίγματος, ειδικά από τον παίχτη που έχει πάρει την πρωτοβουλία για να επιλύσει το πρόβλημα.

Εκβιάζουν και με ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Πάει αρκετός καιρός από τότε που διάφοροι εμπλεκόμενοι στο Κυπριακό επιχειρούσαν να χρησιμοποιήσουν τη θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ως μοχλό πίεση για τις συνομιλίες θέτοντας το θέμα κατά τρόπο εκβιαστικό. Το όλο θέμα έμπαινε εκβιαστικά κατά την περίοδο των συζητήσεων για ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Όμως μια τοποθέτηση της πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ ήταν αρκετή για να επαναφέρει το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο προσκήνιο.

Έδειξε… «frexit» σε περίπτωση νίκης η Λεπέν «Σε έναν χρόνο οι Γάλλοι θα αγοράζουν την μπαγκέτα τους με φράγκα»

Αν η Μαρίν Λεπέν εκλεγεί την Κυριακή πρόεδρος της Γαλλίας, «μέσα σε έναν χρόνο πιθανότατα» οι Γάλλοι θα πληρώνουν την μπαγκέτα τους «σε φράγκα» υποστήριξε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό.
Όταν του τέθηκε το ερώτημα, από τον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, ο Φιλιπό απάντησε: «Θα πληρώνετε, πιθανότατα σε έναν χρόνο, με φράγκα, με το νέο φράγκο. Όχι με το παλιό, θα είναι ένα νέο εθνικό νόμισμα».
Η Λεπέν είχε μιλήσει την Κυριακή για το «εθνικό νόμισμα» που θα αποκτήσει η Γαλλία αν αναλάβει η ίδια την προεδρία. Είπε μάλιστα ότι αυτό το «εθνικό νόμισμα» θα χρησιμοποιείται για τις καθημερινές αγορές ενώ το ευρώ, ως «κοινό νόμισμα» θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από «τις μεγάλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με το διεθνές εμπόριο».

Η ζωή στην Γη μεταφέρθηκε από το Διάστημα! Τι πίστευαν οι Αρχαίοι Έλληνες;

Από τα συγγράμματα των αρχαίων Ελλήνων φιλόσοφων διαπιστώνουμε ότι τους απασχολούσε ιδιαίτερα η προέλευση και η μοίρα του ανθρώπου και του κόσμου που τον περιέβαλε. 

Ένεκα τούτου είχαν ιδρυθεί σχολές σε διάφορα μέρη της Ελλάδος που ανέπτυσσαν ολόκληρα φιλοσοφικά συστήματα….

Το ενδιαφέρον αυτό που διατηρήθηκε μέχρι τις ημέρες μας, είχε ως αποτέλεσμα να αναπτυχτούν οι επιστήμες και να διατυπωθούν πολλές θεωρίες από τους ερευνητές γύρω από αυτό το θέμα.

Δήλωση-«χαστούκι» στον Ερντογάν από τον ΟΗΕ

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν εξέφρασε σήμερα 1η Μαΐου βαθιά ανησυχία για τις μαζικές συλλήψεις και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όπως και για την ανανέωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία, λέγοντας πως η τρομοκρατία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σε βάρος των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
«Είναι πολύ απίθανο οι απολύσεις και οι φυλακίσεις να έγιναν με βάση τη νόμιμη διαδικασία», δήλωσε ο Ζέιντ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων μετά τον τελευταίο γύρο απολύσεων δημοσίων λειτουργών και συλλήψεων αστυνομικών στην Τουρκία.

Φωτογράφος άναψε τα φώτα στο Τσέρνομπιλ και το θέαμα είναι ανατριχιαστικό - Πώς είναι πλέον το Πριπιάτ

Απαθανάτισε με φωτογραφίες κτήρια και δρόμους με ανοιχτά τα φώτα χάρη σε γεννήτριες
Το Πριπιάτ είναι μια πόλη-φάντασμα στην βόρεια Ουκρανία στα σύνορα με την Λευκορωσία.

Ιδρύθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1970 και σκοπός της ήταν να εξυπηρετεί όσους εργάζονταν στο κοντινό πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ.

Εκκενώθηκε στις 27 Απριλίου 1986, μια ημέρα μετά την καταστροφή στον αντιδραστήρα 4 του Τσέρνομπιλ, που είχε ως αποτέλεσμα την διαρροή τεράστιας ποσότητας ραδιενεργών ουσιών και αερομεταφερόμενων ισοτόπων