Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στη "Φωνή της Λεμεσού", 
13/11/2013

Νορβηγία: Απολύθηκε παρουσιάστρια επειδή φορούσε...σταυρό!!! Σύντομα και στην χώρα μας....


Γράφει ο Θάνος
Από το koukfamily

Η είδηση:

Δημοφιλής παρουσιάστρια από την Νορβηγία, απολύθηκε επειδή βγήκε στον αέρα φορώντας ένα… σταυρό, κάτι που η μουσουλμανική κοινότητα της χώρας θεώρησε σκανδαλώδες.

Η εμφάνιση της Siv Kristin Sællmann στο κανάλι NRK με ένα χρυσό μενταγιόν το οποίο ήταν διακοσμημένο με μαύρα πετράδια σε σχήμα σταυρού, φέρεται να προκάλεσε την οργή μελών της μουσουλμανικής κοινότητας που διοργάνωσαν διαμαρτυρίες, υποστηρίζοντας ότι η αλυσίδα με τον σταυρό, «προσέβαλε το Ισλάμ».

Όλο και περισσότεροι Έλληνες δουλεύουν σερβιτόροι στην Αλβανία για 500 ευρώ το μήνα

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια Αλβανοί περνούσαν τα σύνορα κατά χιλιάδες, για να βρουν δουλειά και να φτιάξουν τη ζωή τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Σήμερα, Βολιώτες άνεργοι μεταναστεύουν στην Αλβανία, για να βρουν εργασία εκεί, ακόμη και με 400 και 500 ευρώ το μήνα.
Οι περισσότεροι είναι μακροχρόνια άνεργοι, κυρίως οικοδόμοι και τεχνίτες που προκειμένου να κάθονται χωρίς να προσφέρουν τίποτα στις οικογένειές τους, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση και περνούν τα σύνορα για ένα μεροκάματο που κυμαίνεται από 7 έως 20 ευρώ, το υψηλότερο. Υπάρχουν, όμως, και άλλες επιλογές όπως του σερβιτόρου που θεωρείται δουλειά καλοπληρωμένη μέχρι και 40 ευρώ την ημέρα στην Αυλώνα και το Δυράχιο το φετινό καλοκαίρι, αφού ο τουρισμός αποτελεί την «ανερχόμενη βιομηχανία» για τη γείτονα χώρα.

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!

ΟΙ «ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ» ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ, ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
· Υπέγραψαν δανειακές συμβάσεις χωρίς ποσά και ημερομηνίες!! Τελίτσες υπέγραφαν σαν να έπαιζαν τρίλιζα!!!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!
 
Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Από το indobserver




Το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού ξεπερνά κάθε φαντασία. Δεν έχει προηγούμενο. Τα τρία Μνημόνια και τα συνοδεύοντα αυτά δανειακές συμβάσεις, είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Είτε δεν ψηφίστηκαν από τα 3/5 της Βουλής όπως ορίζει το Σύνταγμα είτε όταν πέρασαν με πάνω από 180 ψήφους, ψηφίστηκαν ως προσχέδια και όχι ως δανειακές συμβάσεις. Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ πρώτα και η τρικομματική κυβέρνηση  σήμερα εφαρμόζουν επί τρία χρόνια βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες και στην αυτοκτονία περίπου 4000 συμπατριώτες μας, έχοντας συνάψει Μνημόνια και δανειακές συμβάσεις που είναι όλα παράνομα!

ΟΥΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ .... (ΒΙΝΤΕΟ)

From HEIL GAP ( or mind the GAP)

Νέα εκδοχή ανακάλυψαν οι Σαουδάραβες παιδεραστές … για το πως θαεκμεταλλεύονται τα πολύ μικρά κορίτσια της Συρίας ώστε να κάνουν μαζί τους σεξ.
Αυτό είναι νόμιμο σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο.

Πλούσιοι Σαουδάραβες πηγαίνουν στην Ιορδανία …
για να «παντρευτούν» προσωρινά τις ανήλικες προσφυγοπούλες από τη Συρία, χρησιμοποιώντας τες σεξουαλικά για μια ημέρα ή μια εβδομάδα ή μέχρι να κουραστούν από αυτά τα παιδιά … και μετά επιστρέφουν το κορίτσι στον μεσίτη ... και κάνουν το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά με ένα άλλο κοριτσάκι.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ - Ανατροπές-σοκ μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων

Κυριολεκτικά μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας αναγκάζονται να αποδεχτούν χιλιάδες εργαζόμενοι.
Η εξαήμερη απασχόληση, τα ελαστικά ωράρια είτε συλλογικά είτε με ατομική συμφωνία, η εργασία
με «βάρδιες» τριών ή τεσσάρων ημερών σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κρίση, η «εξαφάνιση» επιδομάτων και έξτρα παροχών τις οποίες προέβλεπαν οι κλαδικές συμβάσεις και οι μειώσεις μισθών έως τα επίπεδα του εκάστοτε νομοθετημένου μισθού ή ημερομισθίου, κυριαρχούσαν μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη, στις περισσότερες από τις 368 επιχειρησιακές συμβάσεις που συνολικά έχουν υπογραφεί και κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας από τις αρχές του 2013.

Συναγερμός στον Τουρκικό Στρατό: Αμέτρητα κρούσματα κατάθλιψης, αυτοκτονιών, στρες και άγχους!


toyrkikos_stratos

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Από το makeleio


Το γεγονός έχει ανησυχήσει την τουρκική στρατιωτική ηγεσία η οποία παρατηρεί με αμηχανία τα κρούσματα κατάθλιψης που συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μέσα σε πέντε μέρες και συγκεκριμένα στο χρονικό διάστημα από 11 έως 15 Νοεμβρίου 2013, πέντε υπαξιωματικοί του τουρκικού στρατού αυτοκτόνησαν, γεγονός που συγκλόνισε τις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η ανθρωπότητα χρωστάει στους Εβραίους τραπεζίτες 50 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε 2 χρόνια!

Ένα εξόχως ενδιαφέρον θέμα επανέφερε στο φως της δημοσιότητας το Economist. Και το "ενδιαφέρον" έγκειται στην από το 1996 τηλεοπτική (και διαδικτυακή) αποκάλυψη του παγκόσμιου ελέγχου που ασκείται από μεγάλους τραπεζίτες, οι οποίοι έχουν ένα κοινό γνώρισμα: είναι εβραίοι.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους ακριβείς λόγους που το Economist επανέφερε το συγκεκριμένο θέμα πιθανότατα λόγω του τεράστιου αμερικανικού χρέους, αλλά από όλους γίνεται απολύτως κατανοητό πως όταν μεταδίδεται αυτή ακριβώς η είδηση από ένα παγκόσμιας εμβέλειας ειδησεογραφικό μέσο, τότε κάποιοι ενδεχομένως "ποντάρουν" στην οργή των λαών και ίσως επιδιώκουν την έκφραση αυτής της οργής την οποία προφανώς μπορούν να καθοδηγήσουν μέσω των "εργαλείων" που διαθέτουν.

Το Social Media πείραμα που τρόμαξε τους περαστικούς!(Βίντεο)

social media experimentΟ Jack Vale, κωμικός στο επάγγελμα, διατηρεί ένα YouTube κανάλι με αρκετές φάρσες, με τη νεότερη φάρσα του να είναι ένα Social Media πείραμα το οποίο τρόμαξε αρκετούς περαστικούς.
Ο Vale αξιοποίησε τα δημόσια posts αγνώστων, τα οποία έγιναν με βάση την τοποθεσία, έψαξε βρήκε τους χρήστες αυτούς και στη συνέχεια ακολούθησε το κομμάτι της φάρσας. Άνθρωποι ξαφνιασμένοι, απορούσαν με τον Vale και με τις προσωπικές πληροφορίες τους τις οποίες εκείνος ήξερε.

Η καλύτερες αποδείξεις που έχετε δει ποτέ , όπου οι κυρίαρχοι των μαριονετών γράφουν τις εκθέσεις στα νέα των ΜΜΕ (Βίντεο)

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε και θα ακούσετε μερικά από τα ΜΜΕ του εξωτερικού να επαναλαμβάνουν ακριβώς τις ίδιες εκφράσεις και ειδήσεις, λες και έχουν τον ίδιο ακριβώς συγγραφέα... 

Φυσικά και τον έχουν . Το 96% των ΜΜΕ γνωρίζουμε σε ποιον ή σε ποιους ανήκουν, όπως επίσης γνωρίζουμε τον τρόπο που δημιουργούν την πραγματικότητα που επιθυμούν. 

Τα κείμενα είναι έτοιμα, οι Ηθοποιοί είναι στις θέσεις τους, οι κάμερες γράφουν και οι τηλεθεατές αποσβολωμένοι παρακολουθούν...  

Αυτή είναι η θρυλική επιστολή του Κολοκοτρώνη όπου απειλούσε «με φωτιά και τσεκούρι τους προσκυνημένους»- Δημοπρατείται (εικόνα)

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» ήταν η θρυλική απειλή που είχε απευθύνει το 1822 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης προς κατοίκους χωριών προκειμένου να τους παροτρύνει να βοηθήσουν στην πολιορκία της Πάτρας. Μια φράση η οποία πέρασε στην ιστορία και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές όταν θέλει κάποιος να τονίσει εμφατικά την ανάγκη για εθνική συσπείρωση και συναίνεση.

Σπορίτες,μια ομάδα εθελοντών από Χανιά που αντιστέκεται στα μεταλλαγμένα!

Χανιά: Μακριά από τη γεωργία των συμβολαίων και των επιδοτήσεων, στο περιθώριο της αγοράς, και ασυγκίνητοι από την προοπτική μιας «κερδοφόρας επένδυσης» στον πρωτογενή τομέα, οι «Σπορίτες» έχουν μία και μόνο αγωνία: να μην επιτρέψουν την εξαφάνιση των τοπικών παραδοσιακών σπόρων, φροντίζοντας για την αναπαραγωγή τους αλλά και διαδίδοντας την καλλιέργειά τους. «Οι σπόροι είναι η βάση της διατροφής μας.


Όμως πλέον, η βιομηχανία της σποροπαραγωγής έχει κυριαρχήσει απόλυτα.

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ HARRY LENNIX (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο Alex Jones Show, ο οικοδεσπότης του Σικάγο ραδιο Eric« Mancow »Muller αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός Harry Lennix του είπε ότι είχε προσληφθεί για να εκπαιδεύσει τον Ομπάμα πώς να φαίνεται σαν πρόεδρος μιμούμενος τη συμπεριφορά του και τη γλώσσα του σώματος. Ο Lennix, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο, έδεινε συχνές διαλέξεις πριν γίνει ηθοποιός, ενώ δίδασκε μουσική και αγωγή του πολίτη στο δημόσιο σχολικό σύστημα του Σικάγο. Ο Lennix είναι γνωστός για το ρόλο του στην πρόσφατη ταινία του Superman Man of Steel.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ «ΓΑΛΑΚΤΟΣ» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σε μια προσπάθεια να βάλουν περισσότερα παιδιά να πίνουν επεξεργασμένο γάλα, η συμβατική βιομηχανία γαλακτοκομικών πιέζει την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να αλλάξει τον ίδιο τον ορισμό του γάλακτος και να επιτραπεί η διακριτική προσθήκη τοξικών τεχνητών γλυκαντικών ουσιών όπως η ασπαρτάμη. Σύμφωνα με μια αναφορά που υπέβαλε στο Federal Register (επίσημο περιοδικό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών) στίς αρχές του χρόνου, ο στόχος της γαλακτοβιομηχανίας είναι να αλλάξει το «πρότυπο της ταυτότητας" για το γάλα, έτσι ώστε να μπορεί να τροποποιηθεί περαιτέρω και να γλυκαθεί για να προσελκύει περισσότερους νέους καταναλωτές.

Το Ψέμα γίνεται Αλήθεια και η Αλήθεια Ψέμα!

Mια φορά και έναν καιρό ήταν δύο μυθικά πλάσματα, η Αλήθεια και το Ψέμα.


Η Αλήθεια ήταν πανέμορφη, όλος ο κόσμος την αγαπούσε και την έβαζε στο σπίτι του.

Από την άλλη το Ψέμα ήταν ένα κακάσχημο τέρας, που και μόνο στην όψη του τρόμαζε τους ανθρώπους και αναγκαζόταν να ζει κρυμμένο στις σπηλιές γιατί πάντα έβρισκε τις πόρτες του κόσμου κλειστές.

ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΕ ΔΩΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠOΣΕΙΔΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΕΣΕΜΠΑΡ(ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ)


Στην Μεσημβρία κατά την εκτέλεση εργασιών συντηρήσεως στον ναό ρυθμού βασιλικής (XIII- XIV αι.) της Αγίας Παρασκευής ανακαλύφθηκε επιγραφή σε δωρική διάλεκτο, αφιερωμένη στον θεό Ποσειδώνα. Η μαρμάρινη στήλη – μπλοκ με την επιγραφή είναι κτισμένη στην ανατολική πλευρά του ναού και μαρτυρεί, ότι η εκκλησία κτίστηκε επάνω από τα ερείπια του αρχαίου ναού. Τα έργα συντήρησης αποτελούν μέρος του μεγάλου προγράμματος «Πίστη στην Μεσημβρία».

Ανοιχτή επιστολή του Πελίτι προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές που είναι μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.

Ανοιχτή επιστολή του Πελίτι

Ανοιχτή επιστολή του Πελίτι προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές που είναι μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.
Προς: κύριο Κρίτωνα Αρσένη, κύριο Θεόδωρο Σκυλακάκη, κύριο Νίκο Χρυσόγελο,
Θέμα: Σχετικά με την πρόταση "Κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την παραγωγή και τη διαθεσιμότητα φυτικού αναπαραγωγικού υλικού στην αγορά" Com(2013) 262 final Βρυξέλλες 6/5/2013
Κύριοι ευρωβουλευτές

Έκτακτο:Αυτό που πολλοί φοβόντουσαν έρχεται...!!!!!

Τρόικα: Έχετε διορία μέχρι...τις 9 Δεκεμβρίου να... συμμορφωθείτε!

– Έρχεται νέο «χαράτσι» 483€......
για κάθε νοικοκυριόΕκπλήρωση των προαπαιτούμενων μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου απαιτεί η τρόικα

- Αύριο το κρίσιμο ραντεβού των τροϊκανών με τον Γιάννη Στουρνάρα

- Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά μέχρι την Τρίτη - Ποια μέτρα προτείνει το υπουργείο Οικονομικών

Δυστηχώς η σφαγή μας έχει ήδη αρχίσει!!! Αυτό το μήνυμα δεν μπορεί πλέον να απορριφθεί ως μια θεωρία συνωμοσίας!!! Τα γεγονότα είναι σε κοινή θέα!!!(Βίντεο)

Η Μεγάλη Θανάτωση του ανθρωπίνου γένους έχει ήδη αρχίσει.Γίνεται μέσα από τις χημικές ουσίες που προστίθενται στο πόσιμο νερό, τα τρόφιμα, τα φάρμακα μας και τον αέρα που αναπνέουμε - χημικές ουσίες που έχουν τη γνωστή επίδραση της μείωσης της γονιμότητας και τη συντόμευση της διάρκειας της ζωής. Αυτό το μήνυμα δεν μπορεί πλέον να απορριφθεί ως μια θεωρία συνωμοσίας.

Τα γεγονότα είναι σε κοινή θέα.


Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι το πρώτο από μια τριμερή σειρά. Δείχνει πώς τα πρόσθετα στο πόσιμο
νερό μας, όπως το φθόριο, δήθεν για την καταπολέμηση της φθοράς των δοντιών, στην πραγματικότητα είναι συγκεκαλυμμένες δόσεις θανάτου. Δείχνει επίσης πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας.

Σάλος από την αποκάλυψη των “Επικαίρων” για το σταθμό υποκλοπών των Άγγλων στην καρδιά της Αθήνας.

Μεγάλος θόρυβος έχει προκληθεί από το δημοσίευμα των “Επικαίρων” για το πως λειτουργεί το δίκτυο υποκλοπών των Βρετανών σε όλο τον κόσμο και η «ασπίδα» που προσφέρουν οι εκάστοτε πρεσβείες…
Του Μάνου Ηλιάδη
Ο θόρυβος για τις υποκλοπές των επικοινωνιών σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, με πλέον εντυπωσιακό στοιχείο την υποκλοπή του κινητού τηλεφώνου της Άνγκελα Μέρκελ από το 2002 και μετά, επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικώς στην αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA).

Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου: Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπακωνσταντίνου

- Δεν υπάρχει παραγραφή, αποφαίνεται ο κ Ανασ.Κανελλόπουλος. - Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών είναι νόμιμη. - Κακούργημα η νόθευση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε την εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία στην ουσία προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της αλλοίωσης και απόκρυψης της λίστας Λαγκάρντ.

Άνω-κάτω τα ΑΕΙ Εισαγγελέας σε Πελεγρίνη: Άνοιξε τώρα το Πανεπιστήμιο!

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προειδοποίησε τον πρύτανη του ΕΚΠΑ ότι θα έχει ακόμα και ποινικές ευθύνες, αν δεν πράξει τα δέοντα για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος - Ανοίγουν σχολές στο ΕΜΠ, ξεκινούν καταλήψεις στο Καποδιστριακό - Νέα εισαγγελική έρευνα για τη συνέχιση της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.Στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ύστερα από πρόσκληση της δικαστικής λειτουργού.

«Ξαφνικός θάνατος» για το Ταμείο Οδοποιίας-Λουκέτο αλά ΕΡΤ

Αιφνιδιαστικό κλείσιμο σε μικρούς και μεσαίους δημόσιους οργανισμούς για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 11.000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να απολυθούν το 2014, προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης.Στον «αέρα» βρίσκονται οι 120 εργαζόμενοι του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, μετά την πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι με τη μέθοδο της ΕΡΤ, του «ξαφνικού θανάτου» δηλαδή, έρχεται λουκέτο σε  μικρούς και μεσαίους δημόσιους οργανισμούς.

Ήπια άνοδος στη Wall με τη βοήθεια των μάκρο, στη Fed τα "βλέμματα"

Dow15.985,8818,85 0,12%  



  Nasdaq3.931,55-17,52 -0,44%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε θετικό έδαφος επιστρέφουν την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες βρίσκοντας στήριξη στα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και εν αναμονή των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed.

Αφού εγκατέλειψε για λίγο το νέο, 39ο ρεκόρ για φέτος, ο Dow επιχειρεί εκ νέου να κατακτήσει το «ορόσημο» των 16.000 μονάδων που άγγιξε κάποια στιγμή ενδοσυνεδριακά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Δείκτες - Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 10,90 μονάδες (0,07%) και βρίσκεται στις 15.978,00 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,70 μονάδων (0,02%) φτάνοντας 3.932,30 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,70 μονάδων (0,04%) και βρίσκεται στις 1.788,60 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 18 κινούνται με θετικό πρόσημο και 12 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Microsoft καθώς διαπραγματεύεται στα 37,06 δολάρια με άνοδο 0,32 δολ. ή σε ποσοστό 0,87%. Ακολουθούν η Walt Disney με κέρδη 0,59% στα 69,53 δολάρια και η Visa στα 198,49 δολάρια με άνοδο 0,56%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Boeing (-2,40%), η Caterpillar (-0,44%) και η μετοχή των McDonalds (-0,37%). 

Με οριακές ζημιές έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακές ζημιές παρουσίασε την Τετάρτη το κυπριακό Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε μικρή πτώση κατά 0,73%, κλείνοντας στις 120,87 μονάδες. Μικρές ζημιές κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, σε ποσοστό 0,97%, κλείνοντας στις 56,23 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 448.401,74 ευρώ.

Πτώση κατέγραψαν σχεδόν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες με εξαίρεση την Παράλληλη Αγορά που παρέμεινε αμετάβλητη και τα Ξενοδοχεία που κατέγραψαν άνοδο σε ποσοστό 0,89%.

"Παραδόθηκε" στις πιέσεις ο Γενικός Δείκτης

Δεν άντεξε στις πιέσεις ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας και μετά από δύο “αναιμικές” ανοδικές συνεδριάσεις σημείωσε πτώση 0,72%, υπό το βάρος της αβεβαιότητας σε ότι αφορά τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα. Στο “κόκκινο” ο FTSE 25 με επτά μετοχές να υποχωρούν άνω του 2%.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι αν και θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες οι επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών, η ελληνική αγορά δείχνει σημάδια σταθεροποίησης. “Με αυτή την εικόνα μία θετική τροπή στις συζητήσεις θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στην αγορά”, υποστηρίζουν. Η αγορά στρέφει το “βλέμμα” στη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ, ενώ έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τραπεζικές μετοχές, όσο πλησιάζουμε στην πρώτη ημερομηνία εξάσκησης των warrants.