Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πάντα θα τους ... πονάει η Άλωση της Τριπολιτσάς - Είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας!

Από το kalimera-arkadia

Σαν σήμερα γιορτάζεται μία από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του '21, η Άλωση της Τριπολιτσάς!

Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός το οποίο πολλές φορές στο παρελθόν έχει δυσφημιστεί και έχει γίνει προσπάθεια να … υποβαθμιστεί η σημασία του.

Το σχέδιο είναι γνωστό. Αυτοί που εμφάνισαν τον ξεριζωμό της Σμύρνης ως «συνωστισμό», έχουν βαλθεί –τα τελευταία χρόνια- να δυσφημίσουν την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Τα μυστικά της τραγωδίας και τα επαναστατικά οφέλη που θα ήθελαν να μας στερήσουν

Ο Αριστοτέλης στην «Ποιητική» του δίνει τον ακόλουθο ορισμό της τραγωδίας:

«Έστιν ουν τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας, μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω, χωρίς εκάστω των ειδών εν τοις μορίοις, δρώντων και ου δι’ απαγγελίας, δι’ ελέου και φόβου περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν».
Σύμφωνα με τον ορισμό, η τραγωδία είναι απομίμηση μιας σοβαρής πράξης, με αξιόλογο περιεχόμενο. Είναι αναπαράσταση της πραγματικότητας, όχι όμως πιστή, αλλά δημιουργική κι ελεύθερη, με τάση εξιδανίκευσης.

Ρωσία: Πάνω από 12 σκαλισμένοι μυστηριώδεις δίσκοι βρέθηκαν κοντά στο Βόλγκογκραντ (ΦΩΤΟ)

Μια ομάδα ερευνητών στη Ρωσία ανακάλυψε περισσότερους από μια ντουζίνα λίθινους δίσκους στην περιοχή Volgograd της Ρωσίας, ανάμεσα τους και ένας δίσκος διαμέτρου τεσσάρων μέτρων. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι οι δίσκοι περιέχουν βολφράμιο, ένα υψηλής πυκνότητας μέταλλο που έχει εφαρμογές στη στρατιωτική τεχνολογία. Η φύση των δίσκων παραμένει μυστήριο.


Η ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Bloknot Volgograd αναφέρει ότι η διαπίστωση έγινε από τη ρωσική ομάδα Ουφολογίας και Κρυπτοζωολογίας Kosmopoisk, με επικεφαλή τον Vadim Chernobrov, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην περιοχή Zhirnovsky της περιοχής του Βόλγκογκραντ. Οι κυνηγοί UFO ερευνούσαν στην περιοχή λόγω της φήμης της για την εμφάνιση «μυστικιστικών φαινομένων».

Σοκ! Γουρούνι με Μπλε Σάρκα (ΦΩΤΟ)

Όταν ένα ζευγάρι έξω στο ράντσο τους στο Morgan Hill της Καλιφόρνια, είδε ένα αγριογούρουνο να περιφέρεται, αποφάσισε να το πυροβολήσει και να το πάρει σπίτι για το κρέας του.

Μετά τη μεταφορά του χοίρου πίσω στο σπίτι και την αποστράγγιση του αίματος του, το ζεύγος άνοιξε το γουρούνι για να το γδάρει και να το τεμαχίσει.

Τότε είναι που ανακάλυψαν ότι αυτό το αγριογούρουνο έκρυβε κάτι αρκετά ασυνήθιστο κάτω από το δέρμα του.

O συριακός Στρατός μπήκε στην Παλμύρα - Βομβαρδισμοί και στην "πρωτεύουσα του ISIL" Ράκκα - ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ - ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ (Βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το defencenet

Ο συριακός Στρατός μπήκε στην αρχαία πόλη της Παλμύρας μετά την κατάληψη του στρατηγικού υψώματος Tal SyriaTel στις δυτικές πύλες του "Μαργαριταριού της Ανατολής", και τις στοχευμένες και πετυχημένες επιδρομές της συριακής Αεροπορίας η οποία καθοδηγείται από Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους που την προμηθεύουν με εικόνες από ρωσικούς δορυφόρους που καταδεικνύουν ακριβώς τις θέσεις του ISIL.

Σκόπελος: Κρατήρας ''κατάπιε'' αυτοκίνητα και μηχανάκια - Απίστευτες εικόνες καταστροφής από τη θεομηνία (Βίντεο)!

Χάος με πρωτοφανείς καταστροφές στη Σκόπελο που πνίγηκε από τις σφοδρές καταιγίδες - Ζημιές και στη γειτονική Σκιάθο - Δείτε τις αποκαλυπτικές εικόνες...
Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στη Σκόπελο που επλήγη τη νύχτα από την πολύωρη σφοδρή καταιγίδα. Τα σχολεία, με απόφαση του δημάρχου, σήμερα θα μείνουν κλειστά σε όλο το νησί για λόγους ασφαλείας. 'Εχουν διακοπεί και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της σταθερής τηλεφωνίας σε μεγάλες περιοχές στην Χώρα Σκοπέλου, ενώ μεγαλα τμήματα του νησιού δεν ηλεκτροδοτούνται από χθες, εξαιτίας πτώσεων στύλων της ΔΕΗ και δέντρων.

Νικολόπουλος: Ζητά άμεση σύγκληση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και εξηγήσεις για τη μη υπουργοποίησή του

Επιστολή προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο έστειλε ο βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, 

με την οποία ζητάει «να συγκληθεί εντός της ημέρας η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, ως κυρίαρχο όργανο εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή, ώστε να συζητήσει και να εκφράσει άποψη για τις επιλογές ή τους αποκλεισμούς προσώπων από το κυβερνητικό σχήμα».

Η λύση είναι τα... γεμιστά! Η απίθανη δήλωση της Θ. Φωτίου(Βίντεο)

Το είπε και... έγραψε η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, χρειάζεται και εφευρετικότητα για να βγούμε απ' το μνημόνιο.

Μπορούμε να βρούμε λύσεις και από το τίποτα είπε η υπουργός φέρνοντας για παράδειγμα τα γεμιστά!

Τι είναι τα γεμιστά, λίγες ντομάτες, λίγο ρύζι και να ένα ωραίο φαγητό...

Κάπως έτσι κόβοντας από δω και δίνοντας από εκεί η λύση θα βρεθεί είπε η κα Φωτίου που μίλησε για νοικοκύρεμα ... με όρους νοικοκυράς!

Σε θέση μάχης ο Κυριάκος, το σκέφτονται Μεϊμαράκης, Βορίδης, Δένδιας

Το σκέφτονται οι άλλοι «δελφίνοι» - Δεν αναμειγνύονται, λένε, Καραμανλής και Σαμαράς που είχαν ζητήσει από τον Μεϊμαράκη να μην βιαστεί να ανοίξει τις διαδικασίες για συνέδριο - Τι σκέφτονται Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κωστής Μπακογιάννης και Απόστολος Τζιτζικώστας
Η πιθανολογούμενη βούληση του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη να μπει στην κούρσα για τη διαδοχή, που ο ίδιος έσπευσε να δρομολογήσει, προτού να συμπληρωθούν 48 ώρες από το ατυχές αποτέλεσμα της βουλευτικής κάλπης, συνιστά το «κλειδί» για την ανάδειξη του επόμενου αιρετού αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ορκίστηκε με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο η νέα κυβέρνηση - 46 μέλη, με 10 εξωκοινοβουλευτικούς- Ποια είναι τα νέα πρόσωπα

10.50 Mε θρησκευτικό αλλά και πολιτικό όρκο ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν 31 υπουργοί της κυβέρνησης και οι υπόλοιποι με πολιτικό.Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής. Αυτή την ώρα υπογράφουν τα μέλη της νέας κυβέρνησης.



ΝΩΡΙΤΕΡΑ Οι ολοήμερες διαβουλεύσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, κατέληξαν αργά τη νύχτα και τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που θα ορκιστεί στις 10.30 σήμερα το πρωί.Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 46 μέλη, έναντι 40 της προηγούμενης, ενώ 10 από αυτά είναι εξωνοινοβουλευτικοί.



Η νέα κυβέρνηση που ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη, είναι η εξής: