Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – Κάθε φορά μπορεί να ήταν και η τελευταία…

Ο Αλέξανδρος πολεμούσε πάντα στην πρώτη γραμμή, κατά το Ομηρικό πολεμικό πρότυπο, ασκώντας την διοίκηση δια του παραδείγματος, παροτρύνοντας έτσι τους πάντες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Ποτέ δεν υπήρξε θεατής στις μάχες. Κάθε φορά μπορεί να ήταν και η τελευταία του φορά. Κάθε φορά διακινδύνευε όπως όλοι, να μην δει την δύση του ήλιου, να δειπνήσει στα ανάκτορα του ΄Αδη, όπως έλεγαν στην εποχή του, στην περίπτωση που πέθαινε κάποιος στην μάχη.
Κάθε φορά όλοι έβλεπαν τις πλάτες του. Πρώτος μεταξύ των πρώτων στην διακινδύνευση του θανάτου. Το γεγονός ότι επέζησε σε τόσες φοβερές μάχες, μόνο στην θεία πρόνοια μπορεί να αποδοθεί και όχι στατιστικά. Στατιστικά  είχε ελάχιστες πιθανότητες να επιζήσει, αν αναλογιστούμε ότι οι μάχες ήταν σώμα προς σώμα, σε μεγάλο πεδίο εμπλοκής μάχης με πολεμιστές, άλογα και όπλα παντός είδους

300 παιδιά προσβάλλονται στην χώρα μας από καρκίνο, κυρίως λευχαιμία, κάθε χρόνο. Συχνότερες μορφές παιδικού καρκίνου

Του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.,  
Από το medlabnews.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε χρόνο, περισσότερα από 250.000 παιδιά πάσχουν από την ασθένεια, εκ των οποίων τα 150.000 καταλήγουν.

Η επανάσταση του 1821 πάει Χόλιγουντ - Η ταινία με την ερωτική ιστορία σε φόντο τον αγώνα για την ανεξαρτησία(Βίντεο)

Το 2019 είναι η χρονιά που η επανάσταση του 1821 θα βρεθεί στη μεγάλη οθόνη μέσω Χόλιγουντ. Ή τουλάχιστον μία πτυχή της ιστορίας του αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία. Μέσα από τη ματιά της Μαριάν Μητρόπουλου και την ερωτική ιστορία μιας Ελληνίδας και ενός Οθωμανού αξιωματικού του στρατού.
Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, η Μαριάν Μητρόπουλος, σύζυγος του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου επενδυτή και επιχειρηματία Ντιν Μητρόπουλος (2,6 δισ. δολάρια η περιουσία του σύμφωνα με το περιοδικό Forbes), προσπαθεί να μεταφέρει στον κινηματογράφο την ιδέα της για αυτή την ταινία

Γερμανός ιστορικός καλεί τη Γερμανία να πληρώσει στην Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις - Οι ελληνικές αξιώσεις ανέρχονται στα 190 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Καρλ Χάιντς Ροθ

«Η Γερμανία οφείλει να αποδεχτεί να πληρώσει και να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για να διευθετηθεί το ζήτημα των μεγάλων καταστροφών που προξένησε η ναζιστική Γερμανία την περίοδο της Κατοχής». Αυτό ανέφερε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης, ο συγγραφέας, ιστορικός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα Καρλ Χάιντς Ροθ (Karl-Heinz Roth).
Ο Γερμανός ιστορικός βρίσκεται στο Ηράκλειο για να συμμετάσχει στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, που συνέγραψε με τον επίσης Γερμανό ιστορικό Χάρτμουτ Ρούμπνερ (Hartmut Rubner, «Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ο τόπος μου».

Η επίσκεψη του Αμερικανού Προξένου στην Θράκη βάζει «φρένο» στο Τουρκικό Προξενείο

Την Πέμπτη ο Αμερικανός Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, επισκέφθηκε την Θράκη όπου είναι και η περιοχή ευθύνης του.
Όσοι γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει στην Θράκη,με την δράση του Τουρκικού Προξενείου και τους ανθρώπους του, τις Παράλληλες Δομές που έχει δημιουργήσει, αλλά και την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με την μειονότητα, βλέποντας ποιους επισκέφθηκε ο Πρόξενος, κατανοεί ότι η πολιτική των ΗΠΑ στην Θράκη, είναι αυτή που ισχύει και για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο Γκρέγκορι Φλέγκερ πέρα από τις εθιμοτυπικές επισκέψεις σε τοπικούς φορείς (Δήμους – Περιφέρεια), έκανε επισκέψεις σε άτομα τα οποία η θέση τους και η δράση τους είναι κόκκινο πανί για τον Τουρκικό Προξενείο.

Μίνι ανασχηματισμός - Το νέο σχήμα(Βίντεο)

Τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στη θέση του υπουργού Εξωτερικών , θέση που κατείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τοποθετήθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης η Ελευθερία Χατζηγεωργίου και στη θέση του υφυπουργού Εργασίας ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Η Αλβανία και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων - Ο αγώνας της ακύρωσης του Προσυμφώνου

Η Αλβανία και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων
Του Ν. Λυγερού


Ήταν βέβαια αναμενόμενο ότι η Αλβανία θα υπερψήφιζε το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, αλλά τώρα έγινε και μάλιστα αμέσως μετά την Ελλάδα, για να μη χαθεί χρόνος για την ένωση με το αλβανικό στοιχείο στα Σκόπια. Η Αλβανία συνεχίζει να παίζει το δικό της παιχνίδι ανενόχλητη, λες και κανένας δεν καταλαβαίνει τι κάνει με το θέμα της Μεγάλης Αλβανίας. Κάνει ήδη τις επαφές με όλα τα αλβανικά στοιχεία για να

Η συνεχής διδασκαλία - Δίπλα στην πλατεία

Η συνεχής διδασκαλία
Του Ν. Λυγερού

Η συνεχής διδασκαλία δεν σταματά ποτέ το έργο της γιατί κάθε φορά ξεπερνά τα εμπόδια, ακόμα και της καθημερινότητας με τρόπο ρευστό, που δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση. Έτσι λειτουργεί καταλυτικά για τη διαμόρφωση της πραγματικότητας, χωρίς να υπάρχει κάποιο κόλλημα ή εμμονή. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να μην εξελιχθεί σωστά το timing που θα παρθεί η απόφαση της αλλαγής πορείας. Με αυτόν τον τρόπο η ροή του μαθήματος δεν αλλάζει ταχύτητα και παραμένει σταθερή στην έντασή της, για την αξιοποίηση όλων των δεδομένων. Είναι λοιπόν σημαντικό να μην ασκείται πίεση εκεί

Η ομορφιά του αγώνα στο Ναύπλιο - Η προστασία της μνήμης



Η ομορφιά του αγώνα στο Ναύπλιο
Του Ν. Λυγερού

Στο Ναύπλιο, η ομορφιά του αγώνα είναι φανερή γιατί κάθε κίνηση είναι και μια πράξη που αφορά στον Ελληνισμό. Έτσι το γεγονός ότι οι άνθρωποι της περιοχής παλεύουν και αυτοί για το θέμα της Μακεδονίας, είναι όχι μόνο σημαντικό αλλά και ενδεικτικό για το βλέμμα του Ελληνισμού, που ποτέ δεν σταματά στον τοπικισμό και είναι έτοιμος να παλέψει για γεγονότα που γίνονται στα σύνορα, ενώ βρίσκονται σε τόσο μεγάλη απόσταση.