Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Εκπληκτικό βίντεο: Η διαδρομή για το Μάτσου Πίτσου

Το Μάτσου Πίτσου ή πιο απλά «αρχαίο βουνό» είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου.
Ο βιντεογράφος Devin Supertramp είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει στο Περού, να περάσει από την αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου και πολλές άλλες περιοχές της Νότιας Αμερικής.
Φυσικά πριν το ταξίδι φρόντισε να έχει πάρει μαζί και την κάμερα του ώστε να βιντεοσκοπήσει όλη την διαδρομή προς την αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου.

Φωτογραφίες από το θεατρικό μυθιστόρημα του Ν. Λυγερού: "Ο Σιδηρόχρονος"(Βίντεο)

Φωτογραφίες από το θεατρικό μυθιστόρημα του Ν. Λυγερού:
"Ο Σιδηρόχρονος".
Σιδηροδρομικός Σταθμός Νέας Ορεστιάδας.
Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΣΟΥΔΑΝ :ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ 27ΧΡΟΝΗ ΕΓΚΥΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ


140515121750-christian-sudan-woman-story-top

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Από το pentapostagma

Μια 27χρονη έγκυος, μητέρα ήδη ενός παιδιού καταδικάστηκε σε θάνατο και 100 μαστιγώσεις. Οι κατηγορίες που της αποδόθηκαν ήταν “βλασφημία” και “αποστασία”. Πρόκειται για την Meriam Yahia Ibrahim που δέχθηκε την καταδίκη της την Κυριακή 27 Απριλίου την ημέρα που η Δύση έχει καθιερώσει ως Γιορτή της μητέρας. (Christian Post 12.05.14) “Kρίθηκε ένοχη”, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ...!!!


Ένοπλη σύγκρουση με την Ελλάδα δημιουργεί η Τουρκία με την απόφασή της να εγκαταστήσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτιοανατολικά του Καστελόριζου μόνιμης εξέδρας αντλήσεως πετρελαίου.


Όπως ανακοίνωσε ήμερα ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Taner Yıldız, η Τουρκία στήνει εξέδρα περίπου 170 μίλια νότια-νοτιοδυτικά της Αττάλειας σε περιοχή βέβαια που είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας την οποία φυσικά δεν αναγνωρίζει η Τουρκία!

Στρατιωτικό δίχτυ προστασίας της Ρωσίας στις ρωσόφωνες περιφέρειες την ημέρα των εκλογών

Με  αεροπορική άσκηση «μαμούθ» στη δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια απαντά η Μόσχα στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ αλλά και στις εκλογές που προγραμματίζει το καθεστώς  του Κιέβου για τις 25 Μαΐου.
Πρόκειται στην ουσία για την μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό μια αεροπορική άσκηση προστασίας των ρωσόφωνων πληθυσμών της Ανατολικής Ουκρανίας σε περίπτωση που το  Κίεβο επιχειρήσει την πραγματοποίηση προβοκάτσιας εναντίον τους για να έχει οφέλη κατά τη εκλογική διαδικασία.

Ομολογία Ντομινίκ Στρος Καν: "ΔΝΤ και ΕΕ έσφιξαν τη βίδα και πέθαναν τους Έλληνες"

Μετά την παραδοχή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε ότι «έπρεπε να καεί η Ελλάδα για να σωθεί η Ε.Ε.» και την αποκάλυψη του σχεδίου «Ζ» για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ρίχνει ρουκέτες και ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν λέγοντας πώς σφίξαμε τη βίδα και εφαρμόσαμε μία πολιτική εξόντωσης των Ελλήνων.
Οι ομολογίες αυτές, που αποτελούν σαφώς προεκλογικά «παιχνίδια» εν’ όψει των Ευρωεκλογών, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά πώς η Ελλάδα με πρωθυπουργό της καταστροφής τον Γ. Παπανδρέου και υπουργό Οικονομικών μετέπειτα τον Ε. Βενιζέλο, τον «κολλητό» στην κυβέρνηση σήμερα του Α. Σαμαρά, έγινε το πειραματόζωο μίας πολιτικής και οικονομικής διάσωσης της Ε.Ε.

Εικόνα-σοκ: Πρόβατο στην Τουρκία γέννησε αρνί με ανθρώπινο πρόσωπο

Με μια σοκαριστική ανακάλυψη βρέθηκε αντιμέτωπος ένας κτηνίατρος σε χωριό κοντά στη Σμύρνη, ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει ένα πρόβατο που δυσκολευόταν να γεννήσει...  
 
Ο 29χρονος κτηνίατρος Erhan Elibol, βοήθησε το πρόβατο να γεννήσει το αρνάκι με καισαρική αλλά έντρομος διαπίστωσε ότι τα χαρακτηριστικά στη μουσούδα του νεαρού ζώου είχαν μια εκπληκτική ομοιότητα με τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά!
 

DW: Οργή Μέρκελ για την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί

Η γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την πρόταση Ερντογάν στις επαφές που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.Για οργισμένη αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με την πρόθεση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο κάνουν λόγο πληροφορίες που μεταδίδει το γερμανικό καθολικό πρακτορείο ειδήσεων (ΚΝΑ) όσο και της Deutsche Welle.

«Καμπανάκι» Αναστασιάδη για επιπτώσεις από κυρώσεις σε Ρωσία - "Κινδυνεύει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής"


Λευκωσία: Το μήνυμα ότι τυχόν επιβολή νέων κυρώσεων προς τη Ρωσία θα έχει εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στο πρόγραμμα προσαρμογής που συμφωνήθηκε με την Τρόικα, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα θέσει σε κίνδυνο τα βήματα προόδου που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στην Κύπρο.

Εγκλωβισμένη σε αρνητικό κλίμα η Wall Street

Dow16.446,81-167,16 -1,01%  



  Nasdaq4.100,63-29,53 -0,71%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Πέμπτης μετά το τελευταίο μπαράζ μακροοικονομικών στοιχείων και ενώ τα αποτελέσματα του κολοσσού του λιανεμπορίου Wal-Mart δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον μονοπωλούν τα μάκρο που ανακοινώθηκαν σήμερα, με τα στοιχεία από την αγορά εργασίας να αιφνιδιάζουν ευχάριστα τους επενδυτές και τα στοιχεία για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και την εμπιστοσύνη στον κατασκευαστικό κλάδο να απογοητεύουν.

Ειδικότερα, τα στοιχεία από την αγορά εργασίας έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 24.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 297.000 την εβδομάδα που έληξε στις 10 Μαΐου, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ήπια άνοδο στις 320.000.

Στον αντίποδα, τα στοιχεία για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής αποδείχθηκαν πολύ χειρότερα των εκτιμήσεων.

Όπως ανακοίνωσε η Federal Reserve η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,6% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας υποχώρησε κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 78,6%. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για μείωση μόλις 0,1% της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ ανέμεναν ο βαθμός χρήσης της παραγωγικής ικανότητας να διαμορφωθεί στο 79%.

Με πτώση έκλεισε το ΧΑΚ


Λευκωσία: Με οριακή πτώση έκλεισε την Πέμπη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 106,41 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0.99%. Με πτώση σε ποσοστό 1,07% έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, στις 53,53 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 290.948,21 ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, ανοδικά κινήθηκε η Παράλληλη Αγορά σε ποσοστό 1,14% και η τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 1,07%.

Απώλειες 6,75% μετράει πλέον ο Γενικός Δείκτης από τις αρχές του έτους

Της Έφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Την "φωτιά" πυροδότησε η μετοχή της ΕΤΕ (-10,74%) -τρεις μέρες πριν την εισαγωγή των νέων μετοχών- συνδυαστικά με την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, την πολιτική αγωνία ενόψει της Κυριακής καθώς και εν τω μέσω δημοσιευμάτων  από ξένα μέσα που κατέφτασαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναφερόμενα στην προ 15 ημερών εγκύκλιο περί φορολόγησης αλλοδαπών κατόχων ελληνικών ομολόγων.

Το 10ετές "δοκίμασε" τα επίπεδα του 7%, και ο Γενικός Δείκτης το «ψυχολογικό» επίπεδο των 1.150 μονάδων, που μετά τις 12.00 τις "έσπασε" με τις ρευστοποιήσεις να εντείνονται και τον όγκο συναλλαγών να εκτοξεύεται.