Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Αρχαίος ναός Ελληνικής τεχνοτροπίας ανακαλύφθηκε στη Ρωσία

Έναν αρχαίο ναό στο έδαφος της Ρωσίας, που χρονολογείται στις αρχές του 5ου αιώνα έως τις ημέρες μας, ανακάλυψαν οι επιστήμονες στις ανασκαφές της Φαναγορείας, όπου σήμερα βρίσκεται το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μνημείο στην περιοχή του Τέρμριουσκ, στον νομό Κρασνοντάρ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ιδρύματος Ολεγκ Ντεριπάσκ Μπαλσόε Ντέλα, με την υποστήριξη του οποίου το αρχαιολογικό ινστιτούτο РАН, διεξάγει τις έρευνες, «οι επιστήμονες στην διάρκεια των ανασκαφών στην Φαναγορία ανακάλυψαν τον παλαιότερο αρχαίο ναό στο έδαφος της Ρωσίας. Οι επιστήμονες έχουν μόλις αρχίσει να μελετούν και μέχρι στιγμής εικάζουν ότι η κατασκευή του ναού αυτού χρονολογείται πιθανόν από το πρώτο μισό του 5ου αιώνα έως τις ημέρες μας».

Deutsche Welle: Θα αποφύγουν το Brexit με την μέθοδο... Τσίπρα; ΘΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΑΜΕΡΟΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;

Με ένα άρθρο υπό τον εύγλωττο τίτλο «Αποφυγή του Brexit με τη μέθοδο Τσίπρα;» η Deutsche Welle επιχειρεί να ψηλαφίσει τις επιλογές του διαδόχου του Κάμερον.
«Θα αγνοήσει, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο διάδοχος του Κάμερον; Ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα σε ένα Brexit που δεν θέλει κανείς και ένα Grexit που τελικά δεν έγινε ποτέ» σημειώνει η DW.

Ο πλανήτης Δίας φλέγεται!

Εκπληκτική νέα υπέρυθρη εικόνα αποκαλύπτει τις μυστηριώδεις καιρικές συνθήκες στο γιγαντιαίο πλανήτη

Λίγες μέρες πριν στο σκάφος της φιλόδοξης αποστολής Juno που θα εξερευνήσει τον πλανήτη Δία φτάσει στον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος ερευνητές που χρησιμοποίησαν το τηλεσκόπιο VLT στο Νότιο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο στη Χιλή έδωσαν στη δημοσιότητα μια σειρά από εκπληκτικές εικόνες του γίγαντα αερίων.

Φ.Χιέμπερτ: «Τα 7 αρχαία μυστήρια που θα λυθούν τα επόμενα χρόνια - Ανάμεσά τους και αυτό του τάφου του Μ. Αλεξάνδρου» (Φωτό)

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο αποκαλούμε τον 21ο αιώνα «νέα εποχή της εξερεύνησης». Οι νέες τεχνολογίες διευρύνουν τις δυνατότητες των ερευνητών και των αρχαιολόγων, δίνοντάς τους τα απαραίτητα εργαλεία για να λύσουν σημαντικά μυστήρια της Ιστορίας. Το National Geographic ζήτησε από τον αρχαιολόγο Φρέντρικ Χιέμπερτ να κάνει μία πρόβλεψη των ανακαλύψεων και των ιστορικών μυστηρίων που αναμένεται να λυθούν στον αιώνα που διανύουμε – και οι απαντήσεις του είναι μάλλον αισιόδοξες.
1. Θα ανακαλύψουμε άγνωστες πόλεις ή ακόμα και πολιτισμούς στην Κεντρική και Νότια Αμερική
Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποιούν πλέον LiDAR (ανίχνευση φωτός και κυμάτων) για να δουν κάτω από τα πυκνά φυλλώματα της ζούγκλας σε μέρη όπως η Ονδούρα και το Μπελίζ και να εντοπίσουν οικισμούς που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν.