Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ! ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ «ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»; (Βίντεο)

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Υπάρχει μια ιερή πόλη στην Ελλάδα του χτες και του σήμερα. Αυτή είναι το ηρωικό Μεσολόγγι που η ιστορία του χαράχτηκε διαχρονικά από την ηρωική έξοδο.
Η 190ή φετινή επέτειος της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου συμπίπτει με την τότε κινητή εορτή. Η 10η (23η με το διορθωμένο ημερολόγιο) Απριλίου του 1826 ήταν η νύχτα του Λαζάρου προς την Κυριακή των Βαΐων. Το ίδιο και εφέτος. Πρόκειται για μια από τις πιο συγκλονιστικές ημέρες της Επανάστασης του 1821 για την ανεξαρτησία μας.

Στη Λέσβο Σάλος με τη Νορβηγίδα υπουργό που έπεσε στη θάλασσα για να δει πώς νιώθουν οι πρόσφυγες!(Βίντεο-Φωτο)

Η Sylvi Listhaug επισκέφθηκε τη Λέσβο και έκανε αναπαράσταση διάσωσης προσφύγων βουτώντας με στολή διασώστη στο Αιγαίο
Σάλος έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υπουργό Μετανάστευσης της Νορβηγίας Sylvi Listhau, η οποία την περασμένη Τρίτη επισκέφτηκε τη Λέσβο και αποφάσισε να βουτήξει με ειδική στολή στη θάλασσα για να δει... πώς νιώθουν οι πρόσφυγες.

Η υπουργός, που προέρχεται από το συντηρητικό κόμμα «Progress Party», φόρεσε την ειδική στολή διασώστη και έπεσε στην θάλασσα του Αιγαίου σε μια κίνηση, όπως η ίδια υποστήριξε, «να αναγνωρίσει το έργο των διασωστών» και «να καταλάβει τις εμπειρίες τους».

Διαπραγματεύσεις για Κυπριακό: Με τα μούτρα στο περιουσιακό - ΟΗΕ: Η γεφύρωση των διαφορών στο κεφάλαιο αυτό θα ανοίξει τον δρόμο προς τη συμφωνία

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος
Από το philenews
 
Λευκωσία: Κλειδί για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό είναι το περιουσιακό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και χώρες που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, σημειώνουν πως εάν γεφυρωθούν οι διαφορές στο περιουσιακό, τότε θα ξεκινήσει η συζήτηση στο εδαφικό αλλά και στο κεφάλαιο της ασφάλειας και θα ανοίξει ο δρόμος για συνολική συμφωνία.

Νέο επεισόδιο Ρωσίας-Τουρκίας: "Το Όρος Αραράτ δεν ανήκει στην Άγκυρα - Αν θέλετε πόλεμο, θα χάσετε εδάφη" λέει ο Σ.Λαβρόφ - ΥΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ - ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΑΓΚΥΡΑ (Βίντεο-Φωτο)

Του Βασίλη Καπούλα 
Από το pronews

Nέο διπλωματικό επεισόδιο ξέσπασε μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας καθώς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διέρρευσε φωτογραφία που απεικονίζει τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, με φόντο το Όρος Αραράτ το οποίο ανήκει στην Τουρκία. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η διαρροή της φωτογραφίας έγινε μετά τις δηλώσεις Σ.Λαβρόφ στις οποίες τόνισε ότι η Τουρκία καλεί σε πόλεμο με σαφέστατο υπονοούμενο ότι θα χάσει εδάφη!

Πόσα έχουν πληρώσει οι Έλληνες σε φόρους στα χρόνια του ευρώ

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ- ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Η αύξηση των φόρων είναι σταθερή στη διάρκεια αυτής της δεκαπενταετίας και μάλιστα τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης οι φόροι έχουν αυξηθεί ακόμη και αν τα εισοδήματα έχουν μειωθεί.
Η φορο-μανία, οδηγεί σε συνεχείς αλλαγές του φορολογικού πλαισίου, συχνά αντισυνταγματικές, που καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό και την πραγματική οικονομία.Η οικονομική ασφυξία που δημιουργεί ο συνδυασμός της αύξησης των φόρων και της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος, δημιουργεί ένα αδιέξοδο καθώς δεν υπάρχει πια η φοροδοτική ικανότητα και όσο και αν αυξάνονται οι φόροι τα κρατικά έσοδα θα μειώνονται και θα αυξάνονται τα χρέη και η φοροδιαφυγή.