Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Το μαθηματικό πρόγραμμα LR

Των Ν. Λυγερού, O. Rozier

Μετά την ανακάλυψη πολλών ιδιοτήτων των πρώτων αριθμών του τύπου LR, αποφασίσαμε να βάλουμε σε εφαρμογή το μαθηματικό πρόγραμμα LR που έχει ως στόχο την πιστοποίηση μέσω της μεθόδου ελλειπτικών καμπυλών. Αυτό το πρόγραμμα ανέδειξε ήδη δύο γιγάντιους πρώτους αριθμούς με περισσότερα από 14000 και 26000 ψηφία. Σε συνέχεια αυτής δράσης που άρχισε με τον F. Morain επινοήσαμε τους υπολογισμούς της πιστοποίησης, για να βρούμε κι άλλους πρώτους αριθμούς Lehmer-Ramanujan, τιτανικούς πρώτους αριθμούς αυτή τη φορά αφού ξεπερνούν τα χίλια ψηφία. Το μαθηματικό πρόγραμμα περνά πλέον σε μία νέα φάση για να γίνει μία συστηματική πιστοποίηση όλων των υποψηφίων πρώτων αριθμών LR για να έχουμε έναν κατάλογο ανάλογο από τους αριθμούς Mersenne. Σε αυτό το νέο πλαίσιο μοιράζουμε αριθμούς σε συνεργάτες, οι οποίοι εκτελούν το πρόγραμμα πιστοποίησης PRIMO που χρησιμοποιεί τη μέθοδο ελλειπτικών καμπυλών.

"Δυσαρεστημένη" η Wall Street με τα εταιρικά αποτελέσματα

Dow14.620,11-136,67 -0,93%  



  Nasdaq3.264,6348,14 1,50%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Οπισθοχωρούν μετά τη χθεσινή άνοδο οι μετοχές της Wall Street, καθώς οι επενδυτές έχουν αποθαρρυνθεί από τα αποτελέσματα αμερικανικών κολοσσών, όπως η Bank of America και η Yahoo. Παράλληλα εκδηλώνουν με αυτόν τον τρόπο την ανησυχία τους για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αργότερα σήμερα η τελευταία έκθεση της Fed για την αμερικανική οικονομία, γνωστή και ως Beige Book, ενώ δεν θα λείψουν οι ομιλίες αρκετών αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 99,80 μονάδες (-0,68%) και βρίσκεται στις 14.656,90 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 31,70 μονάδων (-0,97%) φτάνοντας τις 3.232,90 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 13,80 μονάδων (-0,88%) και βρίσκεται στις 1.560,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις 4 κινούνται με θετικό πρόσημο και 26 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η UnitedHealth καθώς διαπραγματεύεται στα 62,96 δολάρια με άνοδο 0,15 δολ. ή σε ποσοστό 0,24%. Ακολουθούν η Microsoft με κέρδη 0,14% στα 29,01 δολάρια και η Johnson and Johnson στα 83,54 δολάρια με άνοδο 0,12%.

«Λύση στο Κυπριακό …τώρα!»

«Λύση στο Κυπριακό …τώρα!»
Η Κομισιόν προσβλέπει στην άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δήλωσε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο αρμόδιος για την διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπος Στέφαν Φούλε, στην ουσία προωθώντας τα συμφέροντα της Τουρκίας έναντι της Κύπρου, ειδικά σε αυτή την δύσκολη για εκείνη περίοδο, που πιέζεται από όλες τις πλευρές.
Για πολλοστή φορά η Κύπρος εισέπραξε «άφθονη» και πρόστυχη ευρωπαϊκή «αλληλεγγύη» ειδικά από την Γερμανία. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσβλέπει σε πλήρη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το ταχύτερο δυνατόν, με στόχο την επίτευξη ταχείας ολοκλήρωσης των συνομιλιών, παρότι κατανοούμε ότι η άμεση προτεραιότητα της Δημοκρατίας της Κύπρου είναι άλλη», είπε ο Στέφαν Φούλε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής για την πρόοδο της Τουρκίας στην ενταξιακή της πορεία. «Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού στην προσπάθεια για μια γενική διευθέτηση του κυπριακού», πρόσθεσε.

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίου

Την πύλη του Εφετείου της Αθήνας πέρασαν σήμερα ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν σε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση με τον αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα «HSBC». Στον συγκεκιρμένο τραπεζικό λογαριασμό, που είναι στο όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού και αποκαλύφθηκε με την δημοσίευση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ,. είναι κατατεθειμένα 2,2 εκατομμύρια δολάρια.

Οι φράουλες της ντροπής Πυροβόλησαν αλλοδαπούς εργάτες γιατί ζητούσαν να πληρωθούν

Περισσότεροι από 30 αλλοδαποί εργάτες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, τραυματισμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κ.Υ Βάρδας ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 28 άτομα από αυτούς 4 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση 8 σε σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιποι ελαφρά.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες από την αστυνομία πληροφορίες τέσσερα άτομα, Έλληνες, σε καλλιέργεια φράουλας άνοιξαν ανεξαιρέτως πυρ σε αλλοδαπούς εργάτες κυρίως υπηκόους Μπαγκλαντές
Συγκεκριμένα 32 αλλοδαποί έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 10 αρκετά σοβαρά. Οι περισσότεροι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμπλοκή έγινε για μεροκάματα που ζήτησαν από τους εργοδότες τους οι αλλοδαποί.

Προωθούν ένταξη των Σκοπίων δίχως όνομα

Γερμανία και ΗΠΑ παίζουν περίεργο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας
Την έκθεση του για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε εχθές στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος Επίτροπος Στέφαν Φούλε, με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τη γειτονική χώρα.
Η πορεία των Σκοπίων πλέον, εξαρτάται από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 22 Απριλίου και όλα δείχνουν πως το ζήτημα θα προκαλέσει εξελίξεις.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, Γερμανία και ΗΠΑ πιέζουν τον ΟΗΕ για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων προκειμένου να μπουν τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο.

UFO Wikileaks Cables now more accessible



 Σχόλιο από ALEXANDER

Για όσους ασχολούνται με UFO ATIA KAI WIKILEAKS
ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ LINK που σας ενδιαφέρει 
ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Today Wikileaks launched “Plus D“, a new browser where you can easily find cables related with UFOs (for example).

Here you can see the cables about UFOs, searching the keyword “ufo“: search.wikileaks.org

Enjoy!

ΠΗΓΗ ufosonearth

Το MIT αποκαθήλωσε το μοντέλο λιτότητας του ΔΝΤ και της ΕΕ

Το MIT αποκαθήλωσε το μοντέλο λιτότητας του ΔΝΤ και της ΕΕ

Μετά και την παραδοχή του ΔΝΤ, ότι υποτίμησε τον αντίκτυπο της λιτότητας στην ανάπτυξη, μία ακόμη ακαδημαϊκή διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των οικονομολόγων. 
 
Πλέον, επί τάπητος δεν τίθενται μόνο οι περιβόητοι πολλαπλασιαστές που αποτυπώνουν τον αντίκτυπο της λιτότητας, αλλά και η αρχική εκτίμηση για τη σχέση υψηλού χρέους και χαμηλής ανάπτυξης.

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι πιο γνωστοί οικονομολόγοι του Harvard, οι οποίοι κατηγορούνται για σειρά λαθών, σκοπίμων και μη.

Mια πράξη που δεν περνά απαρατήρητη Σε περίπτερο στην Κύπρο: «Αν έχεις δώσε, αν χρειάζεσαι πάρε»

«Αν έχεις δώσει, αν χρειάζεσαι πάρε»... 

Η φωτογραφία καταγράφει την κίνηση ενός περιπτερά στην Κύπρο, ο οποίος έχει τοποθετήσει μερικά ψιλά σε ένα μεταλλικό σκεύος καλώντας τους πελάτες είτε να προσφέρουν τη βοήθειά τους,
είτε, σε περίπτωση που έχουν ανάγκη, να πάρουν από τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί.

Η φωτογραφία που βλέπετε κάνει εδώ και

Έτσι θα είναι η αποικία στον Άρη!!!

Ταξίδι με εισιτήριο χωρίς επιστροφή στον Άρη σχεδιάζει η ιδιωτική ολλανδική εταιρεία «Mars One», με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να προσγειώσει τουλάχιστον έναν άνθρωπο στον «Κόκκινο Πλανήτη» μέχρι το 2023, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εκεί μια μόνιμη αποικία! Για το λόγο αυτό, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες για τη σχεδιαζόμενη αποικία ανθρώπων στον μακρινό πλανήτη, με στόχο να προσελκύσει περισσότερους αιτούντες -αφού για κάθε αίτηση συμμετοχής θα πληρώνει κανείς και ένα μικρό αντίτιμο- και κυρίως χορηγίες, καθώς η ιδέα υπάρχει, αλλά όχι και τα λεφτά!

Η Βρετανία αποχαιρέτησε την Μάργκαρετ Θάτσερ(Βίντεο)

Αποστολή στο Λονδίνο: Τίνα Μανδηλαρά    
Από το protothema

Προσωπικότητες απ' όλο το κόσμο, υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας, είπαν το «τελευταίο αντίο» στην «Σιδηρά Κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ, σε μία τελετή κλειστή στο κοινό και με υψηλούς προσκεκλημένους στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου.

Ανάμεσα στους περίπου 2.300 καλεσμένους από 170 χώρες ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ και μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Εντ Μίλιμπαντ. Λόγω της χθεσινής αιματηρής βομβιστικής επίθεσης ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν κατάφερε να παραστεί στην κηδεία.

Ένας ο τρομοκράτης, λέει το CNN Ο «Μοναχικός Λύκος» αιματοκύλησε τη Βοστώνη

Τη σφραγίδα του "μοναχικού λύκου" φέρουν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που σκόρπισαν τον θάνατο στο μαραθώνιο της Βοστώνης.

Σύμφωνα με το CΝΝ, ειδικοί επισημαίνουν ότι οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι δημιούργημα του "μοναχικού λύκου", δηλαδή ενός και μοναδικού τρομοκράτη ο οποίος χρησιμοποίησε μία απλή συνταγή, διαθέσιμη στο εμπόριο για να τους φτιάξει.

Ο τρόπος με τον οποίο ο δράστης συναρμολόγησε τις βόμβες "δείχνει" Αλ Κάιντα αλλά και ακροδεξιά στοιχεία, επομένως το τοπίο παραμένει ασαφές, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο .

Πάτρα:Μαφιόζικη επίθεση: Δύο νεκροί έξω από νυχτερινό κέντρο

φονικο πατρα
Εξέπνευσε μετά από λίγες ώρες και ο δεύτερος τραυματίας -  Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των αδίστακτων δολοφόνων.
 
Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η Αχαΐα μετά τη στυγερή δολοφονία δύο νέων ανθρώπων έξω από νυχτερινό κέντρο της πόλης.

Οι δράστες επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας κράνη.

Όταν προσέγγισαν το κατάστημα, εξωτερικά του οποίου βρίσκονταν τρεις Έλληνες, ηλικίας 35, 32 και 42 ετών, ο συνεπιβάτης άρχισε να πυροβολεί επανειλημμένα εναντίον τους.

Χ. Γεωργιάδης: Πώληση αποθεμάτων χρυσού τους επόμενους μήνες(Βίντεο)

Λευκωσία: Η κυπριακή κυβέρνηση σχεδιάζει να πωλήσει τμήμα των αποθεμάτων χρυσού της χώρας μέσα στους επόμενους μήνες, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, προσέθεσε.

«Οι λεπτομέρειες θα προσδιοριστούν εν ευθέτω χρόνω, κυρίως από το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας. Προφανώς, πρόκειται για μία μεγάλη απόφαση», είπε.

Έγιναν λάθη, παραδέχεται ο Όλι Ρεν Συζήτηση σε υψηλούς τόνους στο Ευρωκοινοβούλιο για τη διάσωση της Κύπρου

Στρασβούργο: Στην βάσανο σκληρών ερωτήσεων ευρωβουλευτών για το κυπριακό μνημόνιο υπεβλήθη ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπήρξαν λάθη στην δανειακή σύμβαση. Αίσθηση προκάλεσε παρέμβαση του ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος έψεξε τους ευρωπαίους, επειδή δεν πίεσαν για την επανένωση της Κύπρου, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη μέσω στενότερων εμπορικών δεσμών με την Τουρκία.

Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαΐκου Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ολι Ρέν είπε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την Κύπρο να προχωρήσει σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

Με οριακή άνοδο κινείται το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Οριακή άνοδο παρουσιάζει ο Γενικός Δείκτης του κυπριακού Χρηματιστήριο, με την διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στις 12:51 μμ ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 97,44 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 0,37%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε άνοδο της τάξης του 3,20% και βρισκόταν στις 87,52 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 14.578,35 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,41% και ο δείκτης των Τραπεζών, επίσης κατά 0,41%.

Υποτονική εικόνα στο ταμπλό του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε υποτονικό κλίμα διεξάγονται μέχρι στιγμής οι συναλλαγές της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Ο Γενικός Δείκτης εναλλάσσει πρόσημο σε στενό εύρος διακύμανσης (15 μονάδων), ενώ ο τζίρος λίγο πριν τις 14:30 οριακά υπερβαίνει τα 25 εκατ. ευρώ.

Η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών στον FTSE25 διαπραγματεύεται σε θετικό έδαφος, με τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη να εντοπίζονται στους τίτλους των Eurobank (+11,11%), MIG (+6,57%), Τρ. Πειραιώς (+6,21%), ΕΧΑΕ (+5,49%) και ΕΤΕ (+4,87%).

Δημήτριος Υψηλάντης (1793-1832)


Δημήτριος Υψηλάντης (1793-1832) - Έργο του Σπυρίδωνος ΠροσαλέντηΑπό το argolikivivliothiki

Από τις αγνότερες μορφές του 1821, πολιτικός και στρατάρχης στην επαναστατημένη Ελλάδα. Ο Δημ. Υψηλάντης γεννήθηκε στην Κων/πολη και καταγόταν από τη μεγάλη φαναριώτικη οικογένεια των Υψηλαντών. Έκανε στρατιωτικές σπουδές στη Γαλλία, υπηρέτησε στο Ρωσικό στρατό και έλαβε μέρος στους Ναπολεόντιους πολέμους. Έγινε φιλικός το 1818. Μετά το ξέσπασμα της επανάστασης στη Μολδοβλαχία, κατέβηκε στην Ελλάδα ως εκπρόσωπος του Γενικού Επιτρόπου της Αρχής, δηλαδή του αδελφού του Αλεξάνδρου. Η υποδοχή που του επιφύλαξαν και στην Ύδρα (8 Ιουνίου) και στο Άστρος μετά (19 Ιουνίου) ήταν μεγαλειώδης. Λαός και στρατός έλπιζαν πως αυτός θα οργάνωνε και θα συντόνιζε την επανάσταση και θα έφερνε την ελευθερία του γένους.

Από την αρχή όμως διαφώνησε με τους πρόκριτους, οι οποίοι δεν ήθελαν να διαλύσουν την Πελοποννησιακή Γερουσία και να υπακούουν σ’ αυτόν. Έτσι, πικραμένος αποφάσισε να πάει στην Καλαμάτα, για να οργανώσει τον πόλεμο εκεί. Καθ’ οδόν όμως μεταπείστηκε, κυρίως από ένα γράμμα που έλαβε από τους καπεταναίους των Τρικόρφων, οι οποίοι πολιορκούσαν την Τριπολιτσά, κι αποφάσισε να επιστρέψει στα Τρίκορφα.