Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Σαν σήμερα έφυγε ο Αλέξανδρος ο Μέγας (Ιούλιος 356 π.Χ. - 10 Ιουνίου 323 π.Χ.)

1. Υπήρξε ο μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων τών εποχών, αφήνοντας πολύ πίσω τούς επίδοξους ανταγωνιστές του, Ιούλιο Καίσαρα, Αννίβα, Πύρρο, Ναπολέοντα κ.α. Καί τούτο διότι αντιμετώπισε πολυπληθέστερους στρατούς, ακόμα καί πεντηκονταπλάσιους τού δικού του καί όλους τούς κατενίκησε.
 Γρανικός - Ισσός - Γαυγάμηλα κ.α. Εκπόρθησε πόλεις πού φαινόταν αδύνατη η κατάληψή τους. Αλικαρνασός - Μίλητος - Τύρος - Γάζα κ.α. Αντιμετώπισε βαρβαρικά, άγρια καί πολεμικότατα έθνη καί λαούς μέ καινοφανείς εξοπλισμούς (δρεπανηφόρα άρματα - πυργωτοί ελέφαντες), όπως Σκύθες, Πάρθους, Πέρσες, Ινδούς κ.α. καί ουδεμία υπέστη ήττα, φαινόμενο μοναδικό παγκοσμίως.

Η Σφαγή του Διστόμου(Βίντεο)


Τι ειρωνεία… Έχουν περάσει 68 χρόνια από την ημέρα που τα στρατεύματα των SS (για την ακρίβεια, η μεραρχία Edelweiss, υπό τον Fritz Lautenbach και τον Hans Zampel) έκαναν μια από τις χειρότερες σφαγές της παγκόσμιας ιστορίας. Στο Δίστομο, στις 10 Ιουνίου 1945 βασάνισαν και σκότωσαν με μαρτυρικό τρόπο, βρέφη, παιδιά, έγκυες, άοπλους πολίτες. Στην κυριολεξία σκότωσαν όποιον βρήκαν μπροστά τους και, στη συνέχεια πυρπόλησαν το χωριό. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι 200, όμως οι αυτόπτες μάρτυρες του Ερυθρού Σταυρού, κάνουν λόγο για 600. Όταν έφυγαν οι Γερμανοί από το Δίστομο, ο Ερυθρός Σταυρός βρήκε εικόνες φρίκης: Ο ιερέας του χωριού είχε αποκεφαλιστεί.

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΠΛΕ...!!! ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΕΠΙΣΚΥΡΟ...;;;

(Επιτύμβια στήλη 4ος αιών π.Χ. , Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών)

Επίσκυρος: “ό, παιδιά τις, διά σφαίρας”, “ό, μέ τά πολλών, σφαιρισμός ” (Ησυχ.). {Από το Ομηρικό Λεξικό των LIDDEL & SCOTT}. Δηλαδή “αυτός που παίζει με τη σφαίρα (μπάλλα)” ή “αυτός που παίζει με πολλούς τη σφαίρα (μπάλλα)”. Στην αγγλική μετάφραση του ίδιου Λεξικού λέει: Επίσκυρος = Ballgame, football or rugby. Οι αρχαίοι Έλληνες αναφέρεται ότι επινόησαν ένα παιχνίδι με μπάλα, που ονομαζότανεπίσκυρος, επίσης γνωστό από πηγές και ως φαινίνδα. Παιζόταν κυρίως από άντρες, συνήθως γυμνούς. Σώζεται μια μαρμάρινη εικόνα στην οποία απεικονίζεται ένας άντρας να ισορροπεί μία μπάλα με το πόδι του. Αναφέρεται ότι οι Ρωμαίοι αργότερα μετονόμασαν το παιχνίδι σε harpastum. Ονομάστηκε επίσκυρος διότι παιζόταν σε χώρο με όρια μαύρες πέτρες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΜΕΓΑ



Αλέξανδρε αιώνων Αναβάτη
Πολιτισμού Φειδίας είσαι μήτρα
Πανγαία είν’ η σκέψη σου μηνύτρα
Αδάμαστων Ελλήνων στυλοβάτη

O Θουκυδίδης, η προέλευση των Ελλήνων και το όνομα Ελλάς

«Καί ἐπέπεσε πολλά και χαλεπά κατά στάσιν ταῖς πόλεσιν, γιγνόμενα μέν καί ἀεὶ ἐσόμενα, έως άν ἡ αὐτή φύσις ἀνθρώπων».
Θουκυδίδης, Ιστορίαι 3.2

Γράφει ο Ερανιστής
Από το eranistis.net
 
Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος ανάμεσα στη Αθηναϊκή και την Πελοποννησιακή Συμμαχία, υπό την ηγεμονία της Σπάρτης, διήρκεσε, με μερικές ανακωχές, από το 431 π.Χ. έως το 404 π.Χ. και έληξε με την ολοκληρωτική ήττα των Αθηναίων, δίνοντας τέλος στον πολιτισμικό «χρυσό αιώνα».
Όπως γνωρίζουμε ενδεχομένως από τα σχολικά μας χρόνια, ο Έλλην ιστορικός Θουκυδίδης έζησε μεταξύ 460 – 398 π.Χ.. και έγινε παγκοσμίως γνωστός για τη συγγραφή της κλασικής Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου. Στο έργο της ζωής του αφηγείται γεγονότα που συνέβησαν κατά τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης· ο Πελοποννησιακός Πόλεμος κράτησε από το 431 έως το  404 π.Χ., με ένα επτάχρονο διάλειμμα “ύποπτης ανακωχής”. Στο προοίμιο του έργου διαβάζουμε:

Αλφαβητικός κατάλογος σημαντικών βοτάνων και τι θεραπεύουν



Α

Αγγελική - για τόνωση, φλέγμα, σπασμούς, φουσκώματα, τυμπανισμό, ρευματισμούς, αρθρίτιδα

Αγριμόνιο - για πονόλαιμο, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, ουλίτιδα, άφθες, πληγές, μυκητιάσεις, τραύματα, ημικρανίες, διάρροια

Αλόη - για διαβήτη, τραύματα, αντισηψία, έκζεμα, έγκαυμα, τόνωση

Αμαμελίδα - για κιρσούς, αιμορραγίες, αντισηψία, πονοκεφάλους, δερματίτιδες, στοματίτιδα, αμυγδαλίτιδα

Αν είμασταν σοβαρός λαός θα τους είχαμε ανακυκλώσει προ πολλού: Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια;

Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για…γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2. Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.

Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km.Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.

To σχήμα των δακτύλων αποκαλύπτει τις ρίζες μας (Βίντεο)

Το σχήμα των ποδοδάκτυλων αποκαλύπτει από πού ήρθαν οι πρόγονοί μας. Υπάρχουν έξι βασικοί τύποι δακτύλων ποδιού.

Υπάρχουν τα Αιγυπτικά, τα Ρωμαϊκά, τα Κέλτικα, τα Γερμανικά, τα Ασιατικά και τα Ελληνικά πόδια. Ακολουθεί ένα βίντεο, αποτέλεσμα έρευνας που αποδεικνύει ότι πίσω από τα δάκτυλά μας κρύβεται μια μακραίωνη ιστορία.

Tελειότερο όλων, το ελληνικό πόδι, το οποίο ύμνησαν οι αρχαίοι γλύπτες. Το ερώτημα είναι πόσοι από εμάς τους νεοέλληνες το έχουν:

Μπα δεν έχουν ξανάρθει, αποκλείεται να ήταν πάντα εδώ,...τι; μας ελέγχουν ακόμα;(Βίντεο)

«Eugene»: Ο υπολογιστής που πέρασε το τεστ Τιούρινγκ, ξεγελώντας τους εξεταστές του

Ένας υπολογιστής πέρασε για πρώτη φορά το «τεστ Τιούρινγκ», καταφέρνοντας να «ξεγελάσει» τους κριτές/εξεταστές του και να τους πείσει ότι είναι ένα 13χρονο παιδί.

Σύμφωνα με το εν λόγω τεστ, το οποίο δημιουργήθηκε το 1950 από τον Άλαν Τιούρινγκ, μαθηματικό και πρωτοπόρο της επιστήμης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης, μία μηχανή μπορεί να θεωρηθεί ότι «σκέφτεται», αποτελώντας πραγματική τεχνητή νοημοσύνη, εάν σε μία συζήτηση μαζί της δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν είναι υπολογιστής, αλλά άνθρωπος.

Μέχρι τώρα κανένας υπολογιστής δεν είχε καταφέρει να περάσει το τεστ, βάσει του οποίου πρέπει να «ξεγελαστεί» το 30% των κριτών σε μία σειρά από πεντάλεπτες συζητήσεις μέσω πληκτρολογίου και κειμένου.

Οι πολυεθνικές μεταλλαγμένων μπαίνουν στη χώρα μας! Πες το δικό σου ΟΧΙ μέχρι τις 12 Ιουνίου!

Στις 12 Ιουνίου αναμένεται να εγκριθεί από το συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος, πρόταση του Έλληνα Υπουργού, κ. Μανιάτη, που ανοίγει...
ορθάνοιχτα τις πόρτες της Ευρώπης στα μεταλλαγμένα και τις πολυεθνικές που τα προωθούν, όπως η Monsanto.

Στείλε email ΤΩΡΑ στον κ. Μανιάτη και ζήτα του να μην γίνει ο πρώτος «Υπουργός Μεταλλαγμένων της Ελλάδας» επί ελληνικής προεδρίας και να ξεκινήσει τη συνολική αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα μεταλλαγμένα.

ΟΙ ROTHSCHILD ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ Τ.Χ.Σ. ΚΑΤΑ 395 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ !!!

 
ΟΙ ROTHSCHILD ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΑΝ 
ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, 
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ 395 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ PROTON BANK ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΗ ΔΕΣΦΑ, ΣΤΗ SOCCAR !!!

Σμηναγός (Ι) Εμμανουήλ Καραχάλιος: "Αυτά που κάνει ο Έλληνας δεν γίνονται!!!" (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Ο Σμηναγός (Ι) Εμμανουήλ Καραχάλιος διετέλεσε Ιπτάμενος του Προγράμματος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16, από την συγκρότηση της Ομάδας το 2010 έως το 2013. Εισήχθη στην Σχολή Ικάρων το 1996 και αποφοίτησε με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού το 2000, ως Αρχηγός Σειράς. Μετά την ολοκλήρωση της αεροπορικής του εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ το 2001, τοποθετήθηκε σε αεροσκάφη Α-7H στην 116ΠΜ/336 Μοίρα. Το 2003 μετακινήθηκε στην 115ΠΜ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+ και από το 2004 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει πάνω από 1300 ώρες πτήσης με αεροσκάφη F-16.

Do you speak English? Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους.....ξενομανείς, που θέλουν να αφανίσουν την Ελληνική γλώσσα.

Ξέρεις ελληνικά; Τότε ξέρεις και αγγλικά!
Το παρακάτω άρθρο είχε δημοσιευτεί πριν από καιρό σε βρετανικό περιοδικό τέχνης (;)
Αξίζει το κόπο να το διαβάσεις...!

"The genesis of classical drama was not symptomatic. Aneuphoria of charismatic and talented protagonists showed fantastic scenes of historic episodes. The prologue, the theme and the epilogue, comprised the trilogy of drama while synthesis, analysis and synopsis characterized the phraseology of the text. The syntax and phraseology used by scholars, academicians and philosophers in their rhetoric, had many grammatical idioms and idiosyncrasies.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC Βίντεο-φρίκη: Περιφέρουν γυμνή και κακοποιημένη μία γυναίκα στην πλατεία Ταχρίρ

Μια ομάδα αντρών έσυρε μέσα στο πλήθος μια γυναίκα, την ξεγύμνωσε και τη περιέφερε μέσα στα αίματα ως τρόπαιο για τη νίκη του στρατηγού Σίσι - Σοκάρει η δήλωση παρουσιάστριας καναλιού: «Το έκαναν από τη χαρά τους...».Επτά άντρες συνελήφθησαν από τις αιγυπτιακές αρχές ως ύποπτοι για σεξουαλική επίθεση κατά γυναικών, την ημέρα των εορτασμών για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Οι Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις την Κυριακή έπειτα από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, το οποίο απεικονίζει μια ομάδα αντρών να σέρνει μέσα στο πλήθος μια γυναίκα, να την ξεγυμνώνει και να τη περιφέρει στην πλατεία Ταχρίρ μέσα στα αίματα.

Έχεις ποδήλατο; Όχι για πολύ ακόμα. Δες τι σου έρχεται…

Ποδηλατοπορείες διαμαρτυρίας ανά την Ελλάδα.. Ερχεται νέα φορο-επιδρομή, αυτή τη φορά με στόχο την τσέπη όσων οδηγούν ποδήλατο… Οπως όλα δείχνουν, οι παράλογες απαιτήσεις της τρόικας δεν έχουν σταματημό…

Η επιστολή που απέστελλαν οι εκπρόσωποι των διεθνών δανειστών με τα προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση εντός τους έτους, λίγο έως πολύ έχει δει το φως της δημοσιότητας. Οπως όμως πρώτο αποκαλύπτει σήμερα το theblob.gr, την επιστολή αυτή συνοδεύει ένα απόρρητο έγγραφο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η καταβολή τελών κυκλοφορίας οχημάτων απαιτείται να επεκταθεί, από φέτος κιόλας, και στους κατόχους ποδηλάτων.

Έκθεση ΔΝΤ: Τσουνάμι νέων μέτρων και ανατροπές στα εργασιακά!

Έκθεση ΔΝΤ: Τσουνάμι νέων μέτρων και ανατροπές στα εργασιακά!
Κάντε μεταρρυθμίσεις ή πάμε σε μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι το δίλημμα- εκβιασμός που για άλλη μια φορά θέτει το ΔΝΤ μέσω της έκθεσης που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα. - Η έκθεση κατεβάζει πολύ χαμηλά τον πήχη αισιοδοξίας του Σαμαρά και της κυβέρνησης. 
Η έκθεση, ζητά συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενώ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τους στόχους που δεν έπιασε το 2013. Επίσης, κάνει αναφορές με «καμπανάκια» για το χρέος, τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τα κόκκινα δάνεια! Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υπόσχεται ο πρωθυπουργός περι ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών.

Διστακτικότητα στη Wall μετά τα νέα υψηλά

 Dow16.925,97-17,13 -0,10%  



  Nasdaq4.336,2414,84 0,34%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Ήπια πτωτικά συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και τα νέα ιστορικά υψηλά του βιομηχανικού Dow Jones και του S&P.

Οι αμερικανικοί δείκτες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο φέτος καθώς πληθαίνουν τα ενθαρρυντικά σημάδια για την αμερικανική οικονομία. Ο S&P κατέγραψε χθες το 19ο ρεκόρ του για φέτος, ενώ ο βιομηχανικός  Dow Jones σημείωσε το 9ο ρεκόρ του για το 2014.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τα ανοίγματα θέσεων εργασίας και τα αποθέματα χονδρικής επιβεβαίωσαν τη βελτιούμενη εικόνα της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας σκαρφάλωσα σε υψηλό επτά ετών τον Απρίλιο φτάνοντας τα 4,46 εκατ. – το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2007 – από 4,17 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Σε ετήσια βάση οι νέες θέσεις αυξήθηκαν 17%.

Την ίδια στιγμή τα αποθέματα των χονδρεμπόρων αυξήθηκαν τον Απρίλιο με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αυξήθηκαν 1,1% τον Απρίλιο, ενώ οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 1,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,6%.

Κέρδη κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Κέρδη κατέγραψε στη σημερινή συνάντηση το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 117,21 μονάδες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 1,57%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 348.793,98 ευρώ.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 55,55 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 0,85%.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη κατέγραψαν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,64%, της Παράλληλης Αγοράς 1,29%, των Ξενοδοχείων 0,65% και της Εναλλακτικής Αγοράς 0,28%.

Τη σκυτάλη από τις τράπεζες πήραν τα υπόλοιπα blue chips

Της Εφης Γκικοπούλου 
Aπό το capital.gr

Με τις τράπεζες να δείχνουν σημάδια για... διάλλειμα, ύστερα από κέρδη άνω του 32% από τη συνεδρίαση της 19ης Μαΐου και τη σκυτάλη να περνά στα μη τραπεζικά χαρτιά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Έχει τονισθεί αρκετές φορές η γραμμική συνάρτηση των τραπεζών τόσο με τον FTSE Large Cap όσο και με τον Γενικό Δείκτη, ύστερα από το σταδιακό απογαλακτισμό τους από το ΤΧΣ.