Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Μιστράς: Βυζαντινό φως του φθινοπώρου

Oσες φορές κι αν έρθεις στον Μιστρά δεν είναι αρκετές. Ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα διατηρούν μια τέτοια ατμόσφαιρα κι ένα τόσο σημαντικό σύνολο βυζαντινών και μεσαιωνικών μνημείων. Τώρα το φθινόπωρο που η ζέστη λιγοστεύει και το φως μαλακώνει, οι συνθήκες είναι ιδανικές για απολαυστικούς περιπάτους στην ονομαστή καστροπολιτεία. Και βέβαια πολύ κοντά στον Μιστρά υπάρχουν ωραία χωριά, θαυμάσια μονοπάτια και αναρριχητικές διαδρομές που κάνουν αυτήν την εκδρομή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΘΝΟΣ"
 
Περιήγηση στην ιστορική καστροπολιτεία

Οι κεραμιδένιες στέγες του Μιστρά υψώνονται κάτω από τις μολυβένιες ορθοπλαγιές του Ταΰγετου και ορίζουν έναν από τους πιο συναρπαστικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η ανείπωτης γραφικότητας βυζαντινή πόλη δημιουργήθηκε εκεί όπου αρχικά υπήρχε ένα σκέτο κάστρο, το οποίο ίδρυσε το 1249 ο Γουλιέλμος Βιλεαρδουίνος, στον λόφο που λεγόταν Μυτζηθράς (λένε πως θύμιζε στην όψη το γνωστό νόστιμο τυρί).

ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ 18… «ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ» ΝΗΣΙΩΝ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Από το  nikosxeiladakis

Όπως φαίνεται το ζήτημα των 18 νησιών που η Τουρκιά θεωρεί ότι κατέχονται παράνομα από τους Έλληνες, τώρα και αφού πέρασε το κρίσημο τουρκικό δημοψήφισμα έχει φτάσει η στιγμή, όπως υποστηρίζουν κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, να… λυθεί.
Τώρα με ποιον τρόπο, αυτό θα φανεί!
Συνεχίζοντας και σήμερα την ανθελληνική τους ρητορική μερίδα του τουρκικού τύπου συνεχίζει να δημοσιεύει προκλητικούς χάρτες και προκλητικά άρθρα με τα οποία καλεί επιτέλους την τουρκική κυβέρνηση να βάλλει τέλος στην ελληνική κατοχή των 18 νησιών, που η Ελλάδα έχει καταλάβει από το 2005-2007.

Εξωτερική τεχνητή μήτρα για τα υπερβολικά πρόωρα μωρά Η συσκευή έχει δοκιμασθεί με επιτυχία σε νεογέννητα αρνάκια

Ένα σύστημα εξωτερικής τεχνητής μήτρας, που υποστηρίζει υπερβολικά πρόωρα μωρά, δημιούργησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Η συσκευή έχει δοκιμασθεί με επιτυχία σε νεογέννητα αρνάκια και προορίζεται για ανθρώπινα έμβρυα, προκειμένου να τους χαρίσει μερικές ακόμη πολύτιμες εβδομάδες για να αναπτυχθούν.

Οι Αμερικανοί ερευνητές εκτιμούν ότι σε μια δεκαετία περίπου, τα υπερβολικά πρόωρα μωρά θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σε τέτοια συστήματα εξωτερικής μήτρας γεμάτα με αμνιακό υγρό και όχι σε θερμοκοιτίδες με αναπνευστήρα.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Ν. Λυγερός: Συνέντευξη στο Δελτίο Ειδήσεων 
του tvCreta - Αποτελέσματα γαλλικών εκλογών. 
24/4/2017

Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΖΩΝΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αυστραλία: Η στιγμή που υπερήφανοι χιλιάδες ομογενείς... αποθέωσαν τους Εύζωνες! (Φωτό - Βίντεο)

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα είναι παντού! Η παρουσία των Ελλήνων Ευζώνων, που με τον επιβλητικό βηματισμό τους «ταρακούνησαν» την πόλη του Σύδνεϋ, ξεχώρισε στις επετειακές εκδηλώσεις για το ANZAC Day.
Υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη, αυτές οι δύο λέξεις περιγράφουν απόλυτα τα συναισθήματα όσων βρέθηκαν την Δευτέρα 24/4 στο κέντρο της πόλης του Σύδνεϋ για να παρακολουθήσουν την παρέλαση για το ANZAC Day.

Τουρκία: Πληροφορίες για παραίτηση Γιλντιρίμ

Ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται για την επιστροφή στο κόμμα του, το AKP, καθώς η έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης, μέσω του δημοψηφίσματος, του άνοιξε τον δρόμο για αυτό.
Η Cumhuriyet αναφέρει ότι ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος, υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του στον Ερντογάν, μετά το δημοψήφισμα. «Το εμπόδιο που υπήρχε εξαφανίστηκε με τη συνταγματική αναθεώρηση, μπορείς να γίνεις αρχηγός όποτε θες», φέρεται να του είπε. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για έκτακτο συνέδριο του AKP, προκειμένου ο Ερντογάν να γίνει ξανά μέλος του κόμματος.

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις

Στα άκρα οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας με φόντο το Αιγαίο – Έντονη ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας – Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις
Με αναλυτικά ρεπορτάζ τo Newsbomb.gr έχει επισημάνει τη συνεχώς κλιμακούμενη προκλητικότητα των Τούρκων εφιστώντας την προσοχή της κυβέρνησης.
Η συμπεριφορά της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα ενέχει χαρακτηριστικά που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και καταδεικνύουν πως οι Τούρκοι ίσως επιχειρήσουν να μεταφέρουν την εσωτερική τους κρίση προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αιγαίο ή τη Θράκη.

Ο Τραμπ θέλει να στείλει ανθρώπους στον Άρη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια! - Ο Τραμπ θέλει να στείλει ανθρώπους στον Άρη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια!

Ο Τραμπ αποκάλυψε τις προθέσεις του κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας που είχε μέσω βίντεο με τη Peggy Whitson
Αίσθηση προκαλεί μία ακόμη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ: Ο αμερικανός πρόεδρος σε απευθείας βιντεοκλήση με αστροναύτες που βρίσκονται στο διάστημα, ζήτησε τη δυνατότητα να μπορούν οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στον Άρη μέχρι το τέλος της θητείας του.

Ο Τραμπ φαίνεται πως δεν είναι ικανοποιημένος με τα σημερινά σχέδια της NASA, η οποία υπολογίζει ότι οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στον Κόκκινο Πλανήτη τη δεκαετία του 2030. Ο ίδιος θέλει ανθρώπους στον Άρη μέχρι το τέλος της πρώτης του θητείας, δηλαδή το αργότερο σε τρεισήμισι χρόνια και έτσι δήλωσε στους αστροναύτες ότι πρέπει να επιταχύνουν για να επιτύχουν τον στόχο αυτό.

Τραμπ: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τρομερή. Είναι απαίσιο...» - Δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου

Σε συνομιλία του με  δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι σε λίγες ημέρες θα ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης του απέναντι στο ΔΝΤ και την Ελλάδα
Δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην πολιτική του για τον διεθνή οργανισμό, αλλά και στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει το mignatiou.com.