Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Πετράκης Γιάλλουρος (7 Φεβ.1956)…ἔπεσε 17 ἐτῶν

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER
Δείτε ομιλία της Ελένης Θεοχάρους ΕΔΩ


 Γεννήθηκε στο χωριό Ριζοκάρπασο,
της επαρχίας Αμμοχώστου,
στις 29 Αυγούστου 1938.
Φονεύθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1956,στην Αμμόχωστο,
από άγγλους, κατά τη διάρκεια μαχητικής διαδήλωσης,την οποία καθοδηγούσε.
Γονείς: Ζαχαρίας και Αννεζού Γιάλλουρου
Αδέλφια: Λευτέρης, Μαρία, Καίτη, Νίκος, Γιάννης

Ο Πετράκης Γιάλλουρος φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Ριζοκαρπάσου.Όταν φονεύθηκε,ήταν τελειόφοιτος του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου. Ψηλός,λεπτός,με σγουρά μαλλιά και γαλανά μάτια και πάντα πρώτος στα μαθήματά του,ο Πετράκης ήταν ο σημαιοφόρος στις εκδηλώσεις του σχολείου του.

Λόγος του και κουβέντα του, αφηγείται η μάνα του, ήταν πάντα η Ελλάδα. Καημός του και πόθος, όνειρο και τραγούδι του, η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Οι πέντε ισχυρές ενδείξεις για εξωγήινη ζωή (Βίντεο)


Δείτε βίντεο με τις πέντε πιο ισχυρές ενδείξεις για ύπαρξη εξωγήινων και εξωγήινης ζωής, που θα σας βάλει σε σκέψεις.

Masterclass Ν. Λυγερού: "H δυναμική γραφή του φωτός"(Βίντεο)



Masterclass Ν. Λυγερού:
 "H δυναμική γραφή του φωτός", 
Αθηνάς 30 , 5ος όροφος ( Στάση Μετρό Μοναστηράκι ), 
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Δεν υπάρχει βιώσιμο δίχως δικαιοσύνη

Του Ν. Λυγερού

Πρέπει να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο επιχείρημα της βιωσιμότητας για τη λύση του κυπριακού. Πρόκειται για ένα ευφημισμό που δηλώνει έντεχνα το υπονοούμενο του συμβιβασμού. Δεν αναζητούμε μια συμβιβαστική λύση ενός διαζυγίου. Το κυπριακό δεν είναι θέμα κοινοτικό όσο και να χτυπιούνται μερικοί. Για την Τουρκία είναι απλώς η αντιγραφή της εισβολής και της κατοχής του 1571. Όλα τα τεχνάσματα περί τουρκοκυπρίων τα γνωρίζουμε ήδη και από τους τουρκοκρητικούς. Δεν είναι άλλες κατηγορίες, ούτε κάτι το ριζοσπαστικό ως προσέγγιση.

Δείχνει Επιτέλους να ‘’Ξυπνάει’’ Λίγο η Ευρώπη με την Κοροϊδία Ερντογάν …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Από το pentapostagma
 
Βλέπει η ΕΕ ότι όλο δίνει στην Τουρκία, στα πλαίσια συμφωνιών για το προσφυγικό, ενώ εκείνη δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, γεγονός που έχει αρχίσει να προβληματίζει για τις πραγματικές προθέσεις της. Έχουμε με σειρά άρθρων μας προσδιορίσει στο παρελθόν, την κακή επιλογή συνεργασίας με την Τουρκία, όχι αυθαίρετα, αλλά με βάση την ήδη προβληματική συμπεριφορά της, που δεν φαίνεται φυσικά να έχει αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου.

Μεθοδεύουν την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Γράφει: Παύλος Ξανθούλης
Από το philenews

Λευκωσία: Παιγνίδι οριστικής κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποβάθμισης της σε «συνιστώσα πολιτεία», έστησαν Άγκυρα και ψευδοκράτος, με τη στήριξη ισχυρών κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «ως απαραίτητη προϋπόθεση για λύση του Κυπριακού».

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αυτό, η τουρκική πλευρά επεδίωξε και εξασφάλισε την πραγματοποίηση της δικοινοτικής επίσκεψης Μαυρογιάννη-Ναμί στην έδρα της Ε.Ε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε δεόντως, εκδίδοντας, την ίδια ακριβώς στιγμή, δήλωση της «προεδρίας» του ψευδοκράτους διά της οποίας υποβάθμισε την Κυπριακή Δημοκρατία σε συνιστώσα πολιτεία, φρενάροντας κάθε σκέψη για μετεξέλιξή της σε ομόσπονδο κράτος.

Ένταση στα Διαβατά για τη δημιουργία χώρου μετεγκατάστασης προσφύγων(Βίντεο)

Αυξάνονται οι αντιδράσεις κατοίκων στις περιοχές που σχεδιάζεται να δημιουργηθούν κέντρα για τη φιλοξενία και την καταγραφή μεταναστών και προσφύγων.
Μετά τα σοβαρά επεισόδια στην Κω, όπου οι κάτοικοι αντιδρούν για τη δημιουργία Hot Spot στο νησί, σειρά είχαν τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων.

Μπλόκα αγροτών: Τα τρακτέρ «εισβάλλουν» στην Αθήνα(Βίντεο)

Αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα γι’ όλα είναι οι αγρότες, οι οποίοι ετοιμάζουν μεγαλειώδη «απόβαση» στην καρδιά της Αθήνας την ερχόμενη Παρασκευή, για να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό. 
Κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή αποφάσισαν ομόφωνα οι αγρότες μετά την πολύωρη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Κυριακής στη Νίκαια της Λάρισας, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα της Ελλάδας.
AdTech Ad
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ οι αγρότες αποφάσισαν να προβούν σε επ' αόριστον αποκλεισμούς σε εθνικές οδούς αλλά και παράδρομους, ενώ θα μπλοκάρουν και τελωνεία, λιμάνια και αεροδρόμια.

Δήμαρχος Κω σε Τσίπρα: «Πάρτε πίσω τα ΜΑΤ, θα θρηνήσουμε θύματα!»Επιστολή του δημάρχου στον πρωθυπουργό(Βίντεο-Φωτο)

Εξι κλούβες των ΜΑΤ έφτασαν νωρίς το πρωί στο νησί, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες για το hot spot - Δείτε βίντεο από τα επεισόδια
Πρωτοβουλία εκτόνωσης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο νησί της Κω ανέλαβε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης με επιστολή που απηύθυνε σήμερα στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο Δήμαρχος Κω απευθύνει έκκληση προς τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή για να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την Κω, ώστε να μην υπάρξει ένταση και κλιμάκωση των επεισοδίων.