Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Η ΧΑΛΚΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Το Αιγαίο πέλαγος, η κατάσπαρτη από μικρά και μεγάλα νησιά θάλασσα, που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμασαν έτσι από τα μεγάλα του κύματα, τις αίγες, όπως τις έλεγαν, αποτέλεσε πόλο έλξης από την 11η χιλιετία περίπου π.Χ., δεν κατοικήθηκε όμως συστηματικά πριν από τη Νεολιθική εποχή (6800 – 3200 π.Χ.). Η θάλασσα αυτή αποτελεί κατά την εποχή του Χαλκού (3200 – 1050 π.Χ.) την υδάτινη λωρίδα που ενώνει την ηπειρωτική Ελλάδα με τη Μικρά Ασία, και την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο με το Βορειοελλαδικό χώρο, τα νότια Βαλκάνια και τον Εύξεινο Πόντο, συνιστώντας έτσι πεδίο έντονων οικονομικών, κοινωνικών και εν γένει πολιτιστικών ζυμώσεων.

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΛΑ.. ΡΩΜΙΟΙ Ή ΑΡΜΕΝΙΟΙ;

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis 

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία ένα άρθρο του γνωστού και επώνυμου Τούρκου αρθογράφου της τουρκικής εφημερίδας, Taraf, Ahmet Altan, επί τη ευκαιρία της δημόσιας συζήτησης που άνοιξε τελευταία ο ίδιος ο Ταΐπ Ερντογάν, για την μεγάλη τούρκο-οθωμανική ιστορική κληρονομιά. Σε αυτό το άρθρο ο Altan ομολογεί δημόσια ότι οι Τούρκοι δεν… είναι Τούρκοι, αλλά έχουν κοινή ελληνική και αρμενική καταγωγή.

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ - ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΑΓΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ …ΤΟΥΡΚΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

αγαλμαΜαζί με το μεγαλοαλεξανδρινό ντελίριο που έχει πιάσει τα γειτονικά Σκόπια, τώρα έχουμε και μια εντυπωσιακή τουρκική κίνηση προβολής του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, αλλά με…τουρκική ταυτότητα. Μάλιστα!

Έτσι πριν από λίγο καιρό στην πόλη της Μούγλας, που βρίσκετε απέναντι από την Ρόδο, στην νοτιοδυτική Τουρκία, έγιναν παρουσία όλων των τοπικών αρχών με μια μεγαλοπρεπή τελετή τα αποκαλυπτήρια του … «Τούρκου» φιλοσόφου και επιστήμονα, Ιπποκράτη, ο οποίος, σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ήταν «άνθρωπος του Αιγαίου», δηλαδη τουρκικής καταγωγής.

Τρόμος στη Βούλα: Ένοπλοι ληστές κλείδωσαν τη μητέρα και τα τρία της παιδιά στο μπάνιο! - Η οικογένεια έζησε τον απόλυτο πανικό

Οι δράστες ήξεραν καλά πότε να «χτυπήσουν» καθώς την ώρα που μπήκαν στο διαμέρισμα ο σύζυγος απουσιάζε από το σπίτι - Η γυναίκα και τα παιδιά ήρθαν αντιμέτωποι με τους κουκουλοφόρους και εκείνοι τους κλείδωσαν στο μπάνιο για να δράσουν ανενόχλητοι - Την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία 
Ένοπλοι ληστές εισέβαλαν σε διαμέρισμα στη Βούλα, κλείδωσαν τη μητέρα και τα τρία ανήλικα παιδιά στο μπάνιο και αφού άρπαξαν χρήματα κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα εξαφανίστηκαν σκορπώντας τον τρόμο και τον πανικό.

Στο Μπρίντιζι το Norman Atlantic, αγωνία για το τι κρύβει στα αμπάρια του - Το πλοίο έχει τεθεί υπό κατάσχεση

Απαντήσεις από το «μαύρο κουτί» του πλοίου  περιμένουν οι Αρχές - Θα ξεκινήσει και αυτοψία στο γκαράζ από όπου ξεκίνησε και η φωτιά - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το πλοίο όπως είναι σήμερα 
Το πλοίο «Norman Atlantic» βρίσκεται έξω από το Μπρίντιζι και την ώρα αυτήν πραγματοποιείται σύσκεψη των ιταλικών αρμόδιων Αρχών για να αποφασιστεί σε ποιο ακριβώς σημείο θα πρέπει να οδηγηθεί από τα ρυμουλκά.

ΤΡΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΚΟΥΝΙΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ ΤΟΥ

Σοκ προκαλεί η είδηση που έρχεται από το Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκης, με "πρωταγωνιστή" έναν άνδρα, ο οποίος σκότωσε την αδερφή του, τον κουνιάδο του και το 12χρονο παιδί της οικογένειας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις αστυνομικές Αρχές, ο 60χρονος εισέβαλε στη μεζονέτα, όπου διέμενε η οικογένεια κρατώντας μαχαίρι και τους έσφαξε, τον έναν μετά τον άλλο.
Στη συνέχεια, ο δράστης πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού, επιχειρώντας να βάλει τέλος στη ζωή του. Ωστόσο, οι πληροφορίες, οι οποίες μέχρι στιγμής είναι συγκεχυμένες, αναφέρουν πως ο 60χρονος δράστης έκανε βουτιά από το μπαλκόνι στη θέα των αστυνομικών, προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη.