Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΩ!(ΒΙΝΤΕΟ)

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Ο Μάιος είναι ο θλιβερός μήνας της Άλωσης. Είναι ο μήνας της Κωνσταντινούπολης.

Είναι όμως και ο μήνας της Ανάστασης της Ρωμιοσύνης.

Είναι η αθάνατη πρωτεύουσα της Ρωμιοσύνης όσοι αιώνες και αν περάσουν. Το πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Ας περπατούν στους δρόμους της εκατομμύρια αλλόθρησκοι. Κάπου μέσα τους μια σύγχυση κυριαρχεί, ένας φόβος, μια ανασφάλεια και ένα άγχος για το αύριο που τους ξημερώνει.

Δέκα πολύτιμα μαθήματα ευτυχίας που μας δίδασκαν οι Αρχαίοι Έλληνες

Όπως πίστευε ο Επίκουρος, ο άνθρωπος είναι κάτι μεγάλο και πολύτιμο.

 Την ευτυχία, τη μακαριότητα, την έχει μέσα του, φτάνει να παραμερίσει όσα τον ενοχλούν και του κάνουν κόλαση τη ζωή.

Εδώ σας δίνουμε δέκα μικρά αλλά πολύτιμα μαθήματα ευτυχίας που μας δίνουν οι αρχαίοι πρόγονοι μας:

Κυβέρνηση εκλογών - Αληθώς Ανέστη

Του Ν.Λυγερού

Όταν η μοναδική ειδικότητα μιας κυβέρνησης είναι οι εκλογές η έννοιά της ταυτίζεται με την έννοια του κόμματος. Αυτό σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο ότι δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα το ιδιαίτερο, διότι τα αποτελέσματα δεν έχουν κανένα νόημα. Ο μοναδικός στόχος μιας τέτοιας κυβέρνησης είναι να αποδείξει ότι κέρδισε στις εκλογές και αυτό της επαρκεί. Το πρόβλημα είναι για τους ψηφοφόρους που δεν είναι κομματόσκυλα και περίμεναν κάτι ακόμη και το ελάχιστο αλλά κατάληξαν στον έλεγχο κεφαλαίου, λες και είναι μαρξιστική εξέταση της ανάγνωσης ενός βιβλίου που θεωρήθηκε σημαντικό αλλά αποδείχθηκε επικίνδυνο για την Ανθρωπότητα, στο ίδιο επίπεδο του άλλου που αφορούσε τον αγώνα.

Πόντος και Δυτική Αρμενία

Του Ν. Λυγερού

Σε μερικούς ο Πόντος είναι μόνο μια ανάμνηση και η Δυτική Αρμενία είναι παντελώς άγνωστη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν εξετάζουν στρατηγικά την ιστορία της περιοχής. Μπορεί την εποχή της Συνθήκης Σεβρών το 1920, η Ελλάδα να θεώρησε ότι ο Πόντος δεν ήταν βιώσιμος από μόνος του και δεν ενίσχυσε καμιά πρωτοβουλία απελευθέρωσης. Αυτό όμως έγινε για τη Δυτική Αρμενία. Αυτή μεταξύ άλλων καλύπτει τον Ανατολικό Πόντο. Με την ανάπτυξη του Κουρδιστάν που βρίσκεται στο Νότιο Μέρος της Δυτικής Αρμενίας, δημιουργείται ένα πλαίσιο συμμαχίας που έχει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί, επί του πρακτέου.

Le droit à l’autodétermination du peuple arménien en Arménie Occidentale(Βίντεο)

Conférence : Armenag Aprahamian, 
Nikos Lygeros sur 
"Le droit à l’autodétermination du peuple arménien en Arménie Occidentale".
 Conseil National de l’Arménie Occidentale: 
Arménie Occidentale réalité historique et juridique, une solution strategique et politique. 
Brussels Press Club Europe asbl, LE 30 AVRIL 2016. 

Πέντε μήνες νωρίτερα... Η Κομισιόν «χαρίζει» τη βίζα στην Τουρκία

Την επιβραβεύουν για την στάση της στο προσφυγικό!- Χωρίς βίζα θα ταξιδεύουν πλέον οι Τούρκοι στις χώρες Σένγκεν της ΕΕ- Η Άγκυρα καλείται να εκπληρώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλα τα εκκρεμή ζητήματα
Το «πράσινο φως» για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, αναμένεται να ανάψει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλώντας την Τουρκία να τηρήσει τις εναπομείνασες δεσμεύσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Σφοδρή επίθεση Ρέντσι σε Βερολίνο - Θα είναι η Ιταλία η πρώτη χώρα που θα αποχαιρετήσει το ευρώ; "ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ"

Της Χριστίνας Φλάσκου
Από το pronews

 
Μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Γερμανίας, εξαπέλυσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, δηλώνοντας πως η «περίοδος που η Γερμανία έδινε μαθήματα στην Ιταλία έχει τελειώσει. Να σχολούνται με τα του οίκου τους».

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Rai, έσπευσε να προσθέσει με νόημα: «Aν ήμουν ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες».

Η Αθήνα την δεκαετία του 1960 - Φοβερές φωτογραφίες

Κώστας Χανδρινός
Από το vendeta

Το 1963, ο νεαρός Ματ Μπάρετ ταξίδεψε με την οικογένειά του στην Ελλάδα λόγω της δουλειάς του πατέρα του, Νίκου Οικονομόπουλου, καθηγητή στο επάγγελμα, που έπρεπε να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μπορεί να έμειναν για ένα χρόνο, αλλά ξαναγύρισαν το 1968. Όλον αυτόν τον καιρό, ο πατέρας του Μπάρετ τραβούσε φωτογραφίες και αποτύπωσε τη ζωή στην πρωτεύουσα, την Πελοπόννησο αλλά και τα νησιά της χώρας μας. Φτάνοντας στο 2005, ο υιός αποφάσισε να “καθαρίσει” τις φωτογραφίες του πατέρα του από το βάρος της ηλικίας τους και της διαμονής τους για καιρό στο υπόγειο, θέλοντας να τον τιμήσει μ’αυτόν τον τρόπο και να τις παρουσιάσει οργανωμένες σε άλμπουμ.

Ξεφτίλισε τους Τουρκαλάδες μες στο Τουρκικό Κοινοβούλιο! «Τούρκοι, κλέψατε τη γη Ελλήνων, Κούρδων και Αρμένιων»!!!(Βίντεο)

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ…

ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ… ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΑΪΔΕΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ…

ΔΙΩΚΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!