Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Νέο εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ με το χρονικό της ανακάλυψης της Αμφίπολης(Βίντεο)

Νέο εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ με το χρονικό της ανακάλυψης και τις ανασκαφές στην Αμφίπολη κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Το ντοκιμαντέρ περιέχει εντυπωσιακές εικόνες και αφηγήσεις για το μοναδικό εύρημα στο λόφο Καστά και το δημιούργησε το fonh.gr και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ).

Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά δωμάτια των Πυραμίδων(Βίντεο)

Οι επιστήμονες προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά των πυραμίδων εδώ και χιλιάδες χρόνια χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ωστόσο, πλέον μια νέα μέθοδος υπόσχεται να ρίξει φως στις δομές και τα κρυφά δωμάτια που πολλοί εκτιμούν ότι κρύβονται πίσω από τα τοιχώματα.
Ήδη μια ομάδα επιστημόνων έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί κοσμικά σωματίδια για να δημιουργήσει χάρτες που να δείχνουν την εσωτερική δομή της πυραμίδας Bent, έξω από το Κάιρο.
Σύμφωνα με την Daily Mail οι τρισδιάστατες εικόνες που συνέλεξε η ομάδα αποκαλύπτουν τα εσωτερικά δωμάτια αλλά και ένα δεύτερο κρυφό δωμάτιο.

Το στρατηγικό κουρδικό πρόβλημα - Η καθυστέρηση του Ποντιακού Αγώνα

Το στρατηγικό κουρδικό πρόβλημα
Του Ν. Λυγερού

Οι κλασικές προσεγγίσεις του κουρδικού δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται μόνο και μόνο για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός ενός χώρου που αυτοονομάζεται χώρα. Το αληθινό πρόβλημα είναι στρατηγικής φύσης και παρουσιάζεται ήδη με ξεκάθαρο τρόπο μέσω της Συνθήκης Σεβρών και των οριοθετήσεων του Προέδρου Wilson κατά παραγγελία των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων. Αυτή η περιοχή πάνω στο χάρτη δεν χαράχτηκε αυθαίρετα και δεν έγινε μόνο για τον διαμελισμό της Αυτοκρατορίας.

Απαράδεκτες καθυστερήσεις για την ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Το γεγονός ότι δεν έχει καταλήξει ακόμα ο μεγάλος διαγωνισμός για τα θαλάσσια οικόπεδα 1, 2 και 10, είναι ενδεικτικό μιας απαράδεκτης πολιτικής που έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για να μην αξιοποιηθεί η Ελληνική ΑΟΖ. Από την αρχή προσπάθησαν να ακυρώσουν τον διαγωνισμό για τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα σε αντίθεση με τη δυναμική της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια έβαλαν τεχνητές παρατάσεις για να χαθεί χρόνος. Όταν έληξε και η δεύτερη προθεσμία, δεν είχαν ακόμα επανδρώσει την επιτροπή αξιολόγησης. Μετά άλλαξαν τους Υπουργούς της αρμοδιότητας για λόγους εσωκομματικούς.

Κύπρος:ΠτΔ: Θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας - Έκκληση να τηρηθεί στάση ευθύνης, μακριά από κινδυνολογίες

Λευκωσία: Έκκληση προς τα πολιτικά κόμματα να τηρήσουν μια στάση ευθύνης μακριά από κινδυνολογίες, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικός Αναστασιάδης, με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράζονται στο εσωτερικό μέτωπο σχετικά με την απόφαση της Κομισιόν γύρω από το θέμα της βίζας προς τους Τούρκους υπηκόους. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους εταίρους στην Ευρώπη θα κάνει ότι χρειάζεται ώστε υπάρξει λύση στο θέμα που να διασφαλίζει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερντογάν: Χωρίζουν οι δρόμοι μας με την Ευρώπη (Βίντεο)

Κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστρεψε τα πυρά του ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική του ομιλία, σήμερα Παρασκευή (6/5), μία ημέρα μόλις μετά την παραίτηση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σε μια δήλωση που κρίνεται ότι «τραβάει το σχοινί στα άκρα», ο Ερντογάν κατέκρινε την ΕΕ για τον όρο χαλάρωσης των αντιτρομοκρατικών νόμων της Τουρκίας, που έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο για την κατάργηση της βίζας στους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την Ευρώπη, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Συντάξεις: H απόλυτη φτώχεια - Στον βωμό της αξιολόγησης όλοι οι Έλληνες

ΟΙ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ» ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 20 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Όποιος πρόλαβε πρόλαβε: Χάσμα γενεών φέρνει το ασφαλιστικό... Κερδισμένος συνταξιούχος είναι ο παλιός συνταξιούχος, καθώς το νέο ασφαλιστικό μοιράζει τα «προνόμια» με... σειρά προτεραιότητας.
 Με βασικό κανόνα το «όποιος πρόλαβε - πρόλαβε» και το «κάθε πέρυσι και καλύτερα», οι νέες συντάξεις που θα δοθούν με το νέο σύστημα θα είναι μειωμένες κατά 30% και οι νεότεροι ασφαλισμένοι θα είναι και οι περισότερο χαμένοι αφού θα χρειαστεί να πληρώνουν μεγαλύτερες εισφορές για μικρότερες συντάξεις.

Νέο φιάσκο: Αναβλήθηκε ο τελικός Κυπέλλου - Ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν

Ο Κοντονής επικαλείται ως πρόσχημα την αδυναμία της αστυνομίας να εγγυηθεί την ασφάλεια διεξαγωγής του αγώνα που θα γινόταν με... άδειες κερκίδες!
Άλλη μια «λαμπρή σελίδα» στην ιστορία των φιάσκων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγραψε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αποφάσισε την αναβολή του προγραμματισμένου για το Σάββατο τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας επικαλούμενος λόγους ασφαλείας για έναν αγώνα που θα διεξαγόταν χωρίς θεατές!

«Βόμβα» Λαγκάρντ: Ατελέσφορα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση - Με επιστολή της στο Eurogroup αμφισβητεί τις προβλέψεις Ευρωπαίων και κυβέρνησης

Η Ελλάδα έχει ψηφίσει μια ντουζίνα μηχανισμούς έκτακτης ανάγκης που δεν λειτούργησαν, τονίζει η πρόεδρος του ΔΝΤ - Αμφισβητεί τις προβλέψεις για επίτευξη πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018 - Ζητά να ανοίξει η συζήτηση για ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους
Ανεπαρκή και ατελέσφορα κρίνει το ΔΝΤ τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, βάλλοντας ιδιαίτερα κατά των μέτρων υπερφορολόγησης που έχει προτείνει η Αθήνα. Σε επιστολή της προς τους 19 υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αμφισβητεί τις προβλέψεις της κυβέρνησης και της Κομισιόν για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και αξιώνει να ξεκινήσει η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους, αλλιώς απειλεί να μη μπει στο ελληνικό πρόγραμμα με στόχους για πλεονάσματα που δεν θα επιτευχθούν.