Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

H γενναιότητα κατά τον Αριστοτέλη!!!

"Ο γενναίος καθορίζεται με βάση τον ανθρώπινο φόβο και το ανθρώπινο θάρρος δηλαδή αν κάποιος δείχνει θάρρος εκεί που οι περισσότεροι ή όλοι φοβούνται, είναι τότε γενναίος. Επίσης επειδή το θεωρεί καλό και μπορεί να ενεργεί έτσι ακόμα κι αν δεν είναι κανένας παρών.

Δεν πρέπει να χαρακτηρίσουμε γενναίο εκείνον που έχει θάρρος χάρη στην πείρα του όπως οι επαγγελματίες στρατιώτες γιατί χάρη στην πείρα τους ξέρουν ότι σε τούτο τον τόπο ή ή τον χρόνο ή κάτω απ' τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν μπορούν να πάθουν κακό. Επίσης ούτε, και όσοι δεν έχουν πείρα σχετικά με τις ενδεχόμενες συνέπειες, πρέπει να χαρακτηριστούν γενναίοι γιατί είναι απελευθερωμένοι από τον φόβο της απειρίας τους.

Αρχύτας o πρώτος αεροναυπηγός;


Ο Αρύτας (440-360 π.Χ.) ήταν ένας μαθηματικός από τον Τάραντα μαθητής του Πυθαγόρα που ασχολήθηκε μεταξύ πολλών άλλων και με πτήσεις... Θεωρείται ο τελευταίος αλλά και ο σημαντικότερος των Πυθαγορείων. Ο Αρχύτας (440-360 π.Χ.) ήταν ένας μαθηματικός από τον Τάραντα μαθητής του Πυθαγόρα που ασχολήθηκε μεταξύ πολλών άλλων και με πτήσεις! Θεωρείται ο τελευταίος αλλά και ο σημαντικότερος των Πυθαγορείων.

Έγινε επίσης γνωστός σαν πολιτικός αλλά και στρατιωτικός ηγέτης του Τάραντα.

Επτά φορές που ήταν στρατηγός του Τάραντα δεν νικήθηκε ποτέ! Φίλος του Πλάτωνα, διατηρούσε αλληλογραφία και ανταλλαγή συγγραμμάτων μαζί του.
Έλυσε το πρόβλημα διπλασιασμού του κύβου.

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥ …ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ!!!
Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου

Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της....
θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.

Ιερό του Δία και της Ήρας αποκαλύφθηκε στη Βουλγαρία

MΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΣΤΟ ΦΩΣ

Αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία ανακάλυψαν ναό και Ιερό του Δία και της Ήρας στην περιοχή Sredna Gora στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην περιοχή Kozi Gramadi κοντά στο χωριό Starosel στο δήμο Hissarya από ομάδα αρχαιολόγων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου με επικεφαλής τον Ivan Hristov, αναπληρωτή καθηγητή και τον Bozhidar Dimitrov, διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Η περιοχή όπου βρέθηκαν ο μεγάλος ναός καθώς και το Ιερό του Δία και της Ήρας καλύπτει περίπου 50 τετραγωνικά μέτρα. Η παλαιότερη χρήση του χώρου εκτιμάται ότι χρονολογείται από την πρώιμη εποχή του Σιδήρου, περίπου μεταξύ 8ου και 6ου αιώνα π.Χ..

Όρκος των Αθηναίων Εφήβων (Βίντεο)

Όρκος των Αθηναίων Εφήβων ή ο της Αγραύλου εφήβων όρκος. (Απόδοση: "Δε θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά, ούτε θα εγκαταλείψω το συμμαχητή μου, με οποιονδήποτε κι αν ταχθώ στη γραμμή. θα αμυνθώ και για τα ιερά και τα όσια και μόνος και μαζί με πολλούς και την πατρίδα δε θα παραδώσω μικρότερη αλλά μεγαλύτερη και ισχυρότερη απ' όση την παρέλαβα. και θα υπακούσω πρόθυμα σ΄αυτούς που δικάζουν κάθε φορά και Θα πολιτεύομαι σύμφωνα με τους καθιερωμένους θεσμούς και σύμφωνα με όσους άλλους ο λαός με κοινή απόφαση θα καθιερώσει.

Ο Δημήτρης Λιαντίνης για τα greeklish! (Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Costas Papachristou

ΑΓΡΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ...Μετά τα "μπάνια του λαού": Ανελέητα χαράτσια για άνεργους-χαμηλόμισθούς!

Αμέσως μετά τα "μπάνια του λαού": Εξωπραγματικοί φόροι για άνεργους-χαμηλόμισθούς!

Η εκκαθάριση των ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οδηγεί σε εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις για πάνω από 3,3 εκατ. φορολογουμένους. Περίπου 1,3 εκατ. άνεργοι και άλλοι 2.000.000 χαμηλόμισθοι με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν εξωπραγματικούς φόρους με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς τα φορολογητέα εισοδήματά τους θα προσδιοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα των 5.000 ευρώ.

Τελικά μας ψεκάζουν ΚΑΙ με ουράνιο;

Μια ομάδα έκτακτων αναγκών κατέφθασε στο αεροδρόμιο Opa-locka Executive Airport την Πέμπτη, μετά την ανακάλυψη ενός βαρελιού των 55-γαλονιών γεμάτο ουράνιο πλάι σε ένα αεροπλάνο που ήταν για αποσυναρμολόγηση.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες απέκλεισαν την περιοχή κι έκλεισαν το αεροδρόμιο, στις οδούς 142η Οδός και 42η Λεωφόρος, γύρω στο μεσημέρι.

Μετρητές ακτινοβολίας αρχικά ανέφεραν ότι το ουράνιο θα μπορούσε να παρουσιάζει διαρροή.

Μετά από αρκετές ώρες, η ομάδα ολοκλήρωσε τις εργασίες της και παρέδωσε το θέμα στην Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Επιστήμονες χρησιμοποιούν ηχητικά κύματα για να αιωρούν αντικείμενα και να χειρίζονται την ύλη (Βίντεο)

Της Eva Cat
Από το thecuriosityofcat


Μια ομάδα ερευνητών στην Ελβετία έχουν αναπτύξει μια μέθοδο «ακουστικής αιώρησης» που τους επιτρέπει να αιωρούν αντικείμενα το ένα δίπλα στο άλλο και να τα φέρνουν σε επαφή.

Χρησιμοποιώντας υπερηχητικά κύματα - δηλαδή, τα ηχητικά κύματα των οποίων η συχνότητα είναι πολύ υψηλή για να την ακούσουν οι άνθρωποι - οι επιστήμονες στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη έχουν κάνει σταγονίδια νερού, στιγμιαίου καφέ κρυστάλλους, νιφάδες από φελιζόλ, και μια οδοντογλυφίδα, μεταξύ των άλλων αντικειμένων, να κρέμονται στον αέρα, να κινούνται κατά μήκος ενός επιπέδου, και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Η συνωμοσία που έχει τρελάνει το διαδίκτυο – Tι θα γίνει σε 62 μέρες;

Μια πολύ περίεργη υπόθεση απασχολεί εδώ και λίγες μέρες το διαδίκτυο, η οποία εξελίσσεται σε μια έντονη συνωμοσιολογία.

Από το 2010 στο YouTube υπήρχε ένα κανάλι με την ονομασία Pronunciation Book, το οποίο δημοσίευε βίντεο για το πώς προφέρονται ορισμένες δύσκολες λέξεις της αγγλικής. Το κανάλι είχε δημοσιεύσει 700 βίντεο και είχε 27.000 συνδρομητές, ενώ είχε αποκτήσει και έναν λογαριασμό-παρωδία.

Από την Τουρκία ήρθαν οι δυο Σύριοι που έβαλαν φωτιά στην Σάμο!

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν χθες προκειμένου να απολογηθούν οι δύο Σύριοι που είχαν βρεθεί την πρώτη κιόλας ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην εκκλησία του Άη Γιαννάκη στην ευρύτερη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής...
Οι δύο Σύριοι αρχικά είχαν ομολογήσει ότι έβαλαν φωτιά προκειμένου να ζεσταθούν το Σάββατο το βράδυ όταν είχαν φτάσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Όταν, όμως, τους ζητήθηκε να υποδείξουν το μέρος ήταν τουλάχιστον 1500 μέτρα πιο μακριά από εκεί που εκδηλώθηκε η πρώτη εστία της φωτιάς.
Την επόμενη ημέρα είχε βρεθεί άλλος ένας ομοεθνής τους ο οποίος δήλωνε ότι είχε μαζί του μια γυναίκα με δύο παιδιά προφανώς για να αποπροσανατολίσει την έρευνα.

Γεννήθηκε μωρό με δύο κεφάλια‏ (Βίντεο)

Αντιμέτωποι με ένα σπάνιο ιατρικό φαινόμενο βρέθηκαν οι γιατροί στην Ινδία που έφεραν στον κόσομ ένα μωρό με δύο κεφάλια.

Το αγοράκι γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση την conjoined dicephalic parapagus twins, ένα σύνδρομο, το οποίο τα παιδιά που το φέρουν συνήθωε γεννιούνται νεκρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις το μωρό έχει εκτός από δύο κεφάλια, δύο νευρικά συστήματα και δύο σπονδυλικές στήλες που ενώνονται στη λεκάνη.

700.000 Για την αντιπροεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου(ΦΕΚ)

Στα 700.000 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση για να δοθούν στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οπως δημοσίευσε το...

press project τα χρήματα αυτά εγκρίθηκαν στο ΦΕΚ στις 25 Ιουλίου 2013 για τη Σύσταση Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ενιαίων θέσεων ειδικών συμβούλων-συνεργατών, μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και αποσπασμένων υπαλλήλων του Δημόσιου ή Νομικού Τομέα μαθαίνουμε ότι για τους εναπομείναντες μήνες του τρέχοντος έτους το κόστος θα είναι 235.000 ευρώ ενώ για κάθε επόμενο έτος το κόστος για την αντιπροεδρία υπολογίζεται στα 470.000 ευρώ.

Ένα πλάνο ρουτίνας απο το Αφγανιστάν που μας ταξιδεύει σε άλλους κόσμους αξέχαστους και μαγικούς - ΠΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ.
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΗΝΗ…
 
Φρικιαστικό βίντεο δείχνει τον λιθοβολισμό ενός "παράνομου" ζευγαριού στο Αφγανιστάν.
Η κοπέλα 19 χρονών ονόματι Σιντίκα από την πόλη Ντεστί Αρτσί της επαρχίας Κουντούζ του Αφγανιστάν, εγκατέλειψε τον σύζυγο της στον οποίο την είχαν πουλήσει, και πήγε να ζήσειμε τον αγαπημένο της ονόματι Χαγιάμ.

Στην έκτη θέση παγκοσμίως το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

Από το infognomonpolitics

Έκτο στον κόσμο κατατάσσει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, μία από τις πιο έγκυρες ξένες ιστοσελίδες, η «STRATEGYPAGE», γεγονός που από μόνο του αποτελεί μία σημαντική επιτυχία, που έρχεται να τονώσει το ηθικό του προσωπικού σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Την ίδια ώρα, η ίδια ιστοσελίδα, κατατάσσει το Τουρκικό Ναυτικό στην 24η θέση.


Πιο συγκεκριμένα υπάρχει μια database με τα 40 πιο ισχυρά Πολεμικά Ναυτικά παγκοσμίως, στην οποία το Ελληνικό ΠΝ κατέχει την έκτη θέση. Η κατάταξη αυτή έχει γίνει σύμφωνα με την ποιότητα του προσωπικού και του υλικού, θεωρώντας ως βάση αξιολόγησης το γεγονός ότι το Αμερικανικό ΠΝ κατέχει την πρώτη θέση.

Εξάντλησε την αυστηρότητά του σε 10χρονο μικροπωλητή

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με δημοτικό αστυνομικό, πόλης του Μεξικού που υποχρεώνει 10χρονο μικροπωλητή να αδειάσει την πραμάτεια από το πανέρι του. Στο σπαρακτικό κλάμα του μικρού βιοπαλαιστή, ο υπάλληλος του Δήμου, δεν κάνει πίσω εξαντλώντας την αυστηρότητά του.

Μάλιστα, λίγο πριν αποχωρήσει από το σημείο παίρνει μαζί του και μερικά πακέτα τσιγάρα που σκόπευε να πουλήσει ο 10χρονος σε περαστικούς για να βγάλει το μεροκάματο για τον ίδιο και την θεία του.

Τρόικα: Σας περιμένει «καυτό» φθινόπωρο

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου
Από το real.gr

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, οι κεντρικές τράπεζες των εταίρων της Ελλάδας στην ευρωζώνη αρνούνται πλέον επισήμως να εφαρμόσουν τμήμα της συμφωνίας του περασμένου Δεκεμβρίου, δημιουργώντας στο ελληνικό πρόγραμμα πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης ύψους σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων στις αρχές του 2014.

Καμίνι όλη η χώρα - Στους 38 βαθμούς θα φτάσει αύριο ο υδράργυρος

-Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί σήμερα η θερμοκρασία στην Αθήνα-Τους 39 βαθμούς θα σημαδέψουν την Τρίτη τα θερμόμετρα-Ανάσα δροσιάς από την Τετάρτη

Στα τέλη του Ιουλίου και  το θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη, για καλό των αδειούχων του Αυγούστου.
Η ζέστη και η απουσία δυνατών ανέμων «δίνουν» το σύνθημα της εξόδου για τους κατοίκους των πόλεων, είτε προς τις παραλίες είτε προς θερινούς προορισμούς, από δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια, την ώρα που οι προβλέψεις της ΕΜΥ μιλούν για "μίνι καύσωνα" έως και την Τρίτη.

Πνίγηκαν στο αίμα Αλεξάνδρεια και τη Νασρ Αίγυπτος: Στα πρόθυρα εμφυλίου και πάλι η χώρα

Για 120 νεκρούς μιλά η Μουσουλμανική Αδελφότητα – 92 νεκροί και 649 τραυματίες ο απολογισμός του υπουργείου Υγείας – Εκπνέει το τελεσίγραφο του στρατού – Στη φυλακή που κρατείται ο Μουμπάρακ θα μεταφερθεί ο Μόρσι.

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η κατάσταση στην Αίγυπτο καθώς όσο περνάει η ώρα ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις της αστυνομίας με οπαδούς του έκπτωτου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κυρίως στην Αλεξάνδρεια και τη Νασρ.

Κωδικός «Ακρόπολη»: 18 συλλήψεις για το διεθνές κύκλωμα trafficking(Βίντεο)

Από την Τουρκία τους μετέφεραν στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε Ισπανία και Ιταλία - Με τη συνδρομή Europol και Αμερικανών οι έρευνες - Από 5.000 έως 6.000 ευρώ η «ταρίφα» των σωματέμπορων - Στις 535.000 ευρώ τα χρήματα που πήραν από τα θύματα

Στην εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα trafficking, με διεθνή δράση, τα πλοκάμια του οποίου απλώνονται και στη χώρας μας, προχώρησαν οι ελληνικές αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με τη Europol και τις αμερικανικές Αρχές.

Τραγωδία στην Κάρυστο – 25χρονος αυτοκτόνησε κόβοντας τις φλέβες του

Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής όταν τον νεαρό αυτόχειρα βρήκε νεκρό η μητέρα του μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του 

Νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος βρέθηκε ένας 25χρονος το βράδυ της Παρασκευής.

Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ όταν τον νεαρό αυτόχειρα βρήκε νεκρό η μητέρα του μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του. Ο 25χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κόψει τις φλέβες του με ξυραφάκι και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.

Πόσοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα από κάθε υπουργείο

Πόσοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα από κάθε υπουργείο
Έτοιμη είναι η λίστα με τα ονόματα των 9.820 δημόσιων υπαλλήλων που θα τεθούν τους επόμενους μήνες σε διαθεσιμότητα.
Το μεγαλύτερο βάρος φαίνεται πως πέφτει στα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας ο αριθμός των 9.820 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο οριστικοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δίνει εντολή στους υπουργούς να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την κατάρτιση λίστας με το πλεονάζον προσωπικό σε κάθε υπουργείο, ζητώντας από όλους τους υπουργούς να συνεργαστούν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αποφασισμένοι οι Γερμανοί να «καθαρίσουν» τις ελίτ…

Αποφασισμένοι οι Γερμανοί να «καθαρίσουν» τις ελίτ…
- Θεωρούν εξίσου διεφθαρμένους τους Έλληνες επιχειρηματίες με τους Έλληνες πολιτικούς - Φοβούνται παρέμβαση των ΗΠΑ μετά το φθινόπωρο
Κλίμα έντονου προβληματισμού υπάρχει στο Βερολίνο, όπως φάνηκε και από τη συνάντηση του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με Γερμανούς μεγαλοεπιχειρηματίες και τα όσα ελέχθησαν εκεί.
Οι Γερμανοί δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να προχωρήσουν σε «κούρεμα» του χρέους και το μόνο που συζητούν είναι η χρονική μετάθεσή του σε βάθος χρόνου, που όμως θα συνοδεύεται από ένα νέο μνημόνιο, όπως πρώτο αποκάλυψε το "Newsbomb.gr".

«Η Ελλάδα ήταν παράδεισος και με τα Μνημόνια έγινε προτεκτοράτο»

«Η Ελλάδα ήταν παράδεισος και με τα Μνημόνια έγινε προτεκτοράτο»
Η ισχυρή πλειοψηφία της κοινής γνώμης διαφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά για τις μεταρρυθμίσεις
Παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί περί του αντιθέτου, ο επικεφαλής της γερμανικής οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήρθε στις 18 Ιουλίου στην Αθήνα απλά και μόνο για να επαναλάβει την μόνιμη επωδό των δανειστών ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, εάν επιθυμεί να έχει την στήριξη τους.
Μάλιστα, για να «χρυσώσει» το χάπι, αφού ουσιαστικά οι μεταρρυθμίσεις που τόσο επίμονα ζητούν δεν είναι παρά νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε αισιόδοξος για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι «το ποτήρι είναι πιο πολύ γεμάτο».

Αχαϊα: Η κυβέρνηση επιμένει στο "ξεπούλημα" τμήματος της Στροφυλιάς και του Κοτυχίου!

Την έντονη αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικολογικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η μεταφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου δύο δημοσίων ακινήτων, έκτασης 593.418 τ.μ. και 55.327 τ.μ., του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς. Μάλιστα, όπως αναφέρει στην Καθημερινή και στον Ηλία Κάνιστρα ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» Κώστας Παπακωνσταντίνου, «πρόκειται για μία ακραία περίπτωση πώλησης, που στερείται κάθε λογικής».

Κρήτη: Ένα από τα δέματα των ΕΛ.ΤΑ. έκρυβε 8 μισοπεθαμένα κουτάβια!!!

Το »πακέτο» φτασε από το Ηράκλειο στην Αθήνα – Οι υπάλληλοι που άκουγαν περίεργους ήχους από αυτό, συγκλονίστηκαν από τις εικόνες με τα κουτάβια και τη μητέρα τους…

Μια οδυνηρή έκπληξη περίμενε τις προηγούμενες ημέρες τα κεντρικά πρακτορεία διανομής των ΕΛΤΑ στην Αθήνα όταν άνοιξαν το φορτηγό που έφτασε από το Ηράκλειο στην πρωτεύουσα και είδαν ένα περίεργο »δέμα»!
Αγώνας για να σωθούν τα κουτάβια και η μητέρα τους