Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Η Κανονιοφόρος ΜΑΧΗΤΗΣ με την βυζαντινή σημαία στο ιστό προκάλεσε πανικό στη Σμύρνη – Ακόμα ψάχνονται τα τουρκικά πολεμικά πλοία(Βίντεο - Φωτο)

«Μήνυμα» από τον Έλληνα ΑΓΓΕΘΑ ήταν προφανώς η ανάρτηση της ένδοξης βυζαντινής αυτοκρατορίας πάνω σε ελληνικό πολεμικό που διέρχονταν κοντά στο Καραμπουρούν της περιοχής της Σμύρνης , ενώ οι νεο-οθωμανοί έπαθαν σοκ και δέος .

Συγκεκριμένα τρόμο και πολύ μεγάλο εκνευρισμό μαζί με επεισόδιο… προκάλεσε η ελληνική κανονιοφόρος ΜΑΧΗΤΗΣ η οποία είχε αναρτημένη στο ιστό της την ελληνική και την βυζαντινή σημαία , όταν αυτή διήλθε κοντά στην περιοχή karaburun στην Σμύρνη και δίπλα της διέρχονταν τουρκικά πολεμικά πλοία .

ΑΙΣΧΟΣ : ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΕΔΡΑΝΑ «ΤΙΜΗΣΕ» Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

Άλλη μια μεγάλη ντροπή για την ελληνική βουλή, για αυτή την βουλή που έχει αλυσοδέσει τον ελληνικό λαό στην μνημονιακή κατοχή.
Τετάρτη πρωί, 31 Ιανουαρίου 2018, 22 χρόνια μετά την 31η Ιανουαρίου του 1996 και η εικόνα της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής, προκαλεί απογοήτευση.
Είκοσι δύο χρόνια μετά από το αποκορύφωμα της κρίσης των Ιμίων που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τριών αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μόλις 27 βουλευτές βρέθηκαν σήμερα στην Ολομέλεια προκειμένου

Ο πρόεδρος του Ισραήλ στο σημείο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας - Το απόγευμα η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Για πρώτη φορά αρχηγός κράτους στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας - Ο Ρούβεν Ρίβλιν ζήτησε να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στο σημείο της ιστορικής ναυμαχίας 
Επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας πραγματοποίησαν  ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κράτους επισκέπτεται τον Ναύσταθμο, ενώ ο  Ρούβεν Ρίβλιν ζήτησε να μεταβεί και να ξεναγηθεί στο σημείο που έγινε η ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο - Στρατηγική και Ενέργεια

Οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο
Του Ν. Λυγερού

Με την αξιοποίηση της κυπριακής ΑΟΖ, οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο έρχονται για να συνεχίσουν μια πορεία σε στρατηγικό επίπεδο. Όποιος και να εκλεγεί πρόεδρος θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της Κύπρου, διότι είναι μόνο αυτό που δίνει προοπτικές απελευθέρωσης. Καμία από τις κοινοτικές συνομιλίες δεν έχει αλλάξει τη στρατηγική πραγματικότητα του νησιού όσο η κυπριακή ΑΟΖ. Έτσι η συμβολή του Τάσσου Παπαδόπουλου με τη θέσπιση της κυπριακής ΑΟΖ το 2004 και η ταυτόχρονη απόρριψη του Σχεδίου Ανάν για να γίνει με ξεκάθαρο τρόπο η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει μοναδική.

Από την κυβέρνηση στο κόμμα - Σκοπιανό και Εραλδική

Από την κυβέρνηση στο κόμμα
Του Ν. Λυγερού


Χωρίς στήριξη της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση δεν μιλά πια εθνικά αλλά απλώς κυβερνητικά και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολιτική. Με άλλα λόγια δεν μπορεί να παρουσιαστεί στα Σκόπια εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό, αλλά ουσιαστικά μόνο τους ψηφοφόρους της. Έτσι τα Σκόπια δεν μπορούν πια να δεσμευτούν με τον ίδιο τρόπο, αφού ξέρουν ότι δεν είναι η Ελλάδα που θα συμφωνήσει σε ό,τι έχει να συμφωνηθεί. Από την άλλη επειδή τα Σκόπια έχουν εσωτερικά προβλήματα λόγω διαφορετικών και εθνικών προσεγγίσεων, είχαν ποντάρει σε μια ενότητα εκ μέρους της Ελλάδας για να πείσουν τους δυσαρεστημένους.

Ο Μίκης και το Συλλαλητήριο - Η ουσία του Λόγου

Ο Μίκης και το Συλλαλητήριο
Του Ν. Λυγερού


Αν κάποιος μπορεί να φανεί και να είναι ενωτικός για ένα εθνικό και λαϊκό Συλλαλητήριο είναι ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης διότι ποιος μπορεί να μην αποδεχθεί ότι αποτελεί ελληνικό σύμβολο το οποίο είναι υπερκομματικό. Έτσι όλοι θα είναι καλυμμένοι και δεν θα μπορεί κανείς να μιλήσει για δεξιά και αριστερά, όπως συμβαίνει για όσους είναι κολλημένοι και δεν μπορούν να δουν τίποτα άλλο ακόμα κι όταν το θέμα είναι καθαρά εθνικό. Για το Σκοπιανό κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Μίκη ότι δεν έχει ξεκάθαρο λόγο και ότι δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα και γραπτώς.