Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Η Σούδα έγινε Χιροσίμα:Για πρώτη φορά η στιγμή της έκρηξης του "Πανορμίτης"(Βίντεο - Φωτο)

Ελένη Ζουμαδάκη 
zoumadaki@flashnews.gr
Από το flashnews
 
Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα δύο ανέκδοτες φωτογραφίες που δείχνουν την ακριβή στιγμής της έκρηξης του "Πανορμίτης" που μετέτρεψε τη Σούδα σε Χιροσίμα
Δύο ανέκδοτες φωτογραφίες ντοκουμέντο που παρέμεναν στο "σκοτάδι" εδώ και 38 χρόνια και αποτυπώνουν τη μοιραία στιγμή που έγινε έκρηξη στο μότορσιπ Πανορμίτης, "στιγμάτισαν" την φετινή εκδηλωση μνήμης για το φοβερό δυστύχημα στο λιμάνι της Σούδας, την 1η Οκτωβρίου του 1979.
Στις φωτογραφίες που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, φαίνεται το μέγεθος της έκρηξης που μετέτρεψε τη Σούδα σε Χιροσίμα.

Σειρήνες θα ηχήσουν την Τρίτη σε όλη τη χώρα -Τι ώρα θα σημάνει ο «συναγερμός» - ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ»

(Φωτογραφία: EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
Ο ανατριχιαστικός ήχος της σειρήνας, που κανείς δεν εύχεται να ακούσει ποτέ πέρα από μία δοκιμαστική ενεργοποίηση, θα σημάνει σε όλη τη χώρα την Τρίτη.

Στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2017» θα γίνει δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Αμυνας.
Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί της Τρίτης θα σημάνει ο συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Μασσαλία: Με χασαπομάχαιρο έσφαξε τις δύο νεαρές κοπέλες στο τρένο(Βίντεο - Φωτο)

Ο δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις Αρχές - «Ίσως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση»
Ο άνδρας που σκότωσε σήμερα δύο νεαρές γυναίκες έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σεν-Σαρλ στη Μασσαλία «είναι γνωστός από τις αστυνομικές υπηρεσίες για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου», δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές στις υπηρεσίες που διεξάγουν τις έρευνες.
«Αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα του άνδρα, όμως τα αποτυπώματά του τον εμπλέκουν σε αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου» που έχει διαπράξει με διάφορες ταυτότητες, διευκρίνισε μία από τις πηγές αυτές.

Σοκ στην Καταλονία: Πλαστικές σφαίρες, ξύλο και πάνω από 460 τραυματίες από την επίθεση της αστυνομίας - Απίστευτες εικόνες από οδομαχίες και συμπλοκές στα σχολεία(Βίντεο - Φωτο)

Πρωτοφανή αγριότητα καταγγέλλουν οι Καταλανοί ψηφοφόροι -  Ξύλο και αίμα έξω από τα εκλογικά κέντρα - Κλωτσούν και σπρώχνουν ακόμη και ηλικιωμένους
Τουλάχιστον 460, σύμφωνα με δηλώσεις και της Δημάρχου Βαρκελώνης, είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες στη Βαρκελώνη, ως συνέπεια της άσκησης αστυνομικής βίας κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για μικροτραυματισμούς ωστόσο οι εικόνες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας μόνο σοκ προκαλούν για την πρωτοφανή αυτή επίθεση. Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν τον τραυματισμό ενός πολίτη στο μάτι από ελαστική σφαίρα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (Sant Pau) στην Βαρκελώνη, ενώ βρίσκεται στο χειρουργείο. Φαίνεται, πως τραυματίστηκε από βολή αστυνομικού μετά την μετακίνηση του από το ινστιτούτο (Ramón Llull) στο οποίο είχε οργανωθεί εκλογικό κέντρο.