Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τρίτη ημέρα απωλειών για τον S&P

Dow13.558,92-20,55 -0,15%  



  Nasdaq3.160,78-19,18 -0,60%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P να συμπληρώνει τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις καθώς επιστρέφουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

Η έλλειψη μακροοικονομικών ανακοινώσεων σήμερα στις ΗΠΑ έστρεψε το ενδιαφέρον των επενδυτών στην ευρωπαϊκή κρίση με την Ελλάδα και την Ισπανία να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Δημοσίευμα των Financial Times Deutschland το Σαββατοκύριακο έφερε τις αρχές της Ευρωζώνης να ετοιμάζουν ένα ευρύ πακέτο διάσωσης που θα περιλαμβάνει πολλές χώρες, συμπεριλαμβάνοντας ένα τροποποιημένο πρόγραμμα για την Ελλάδα, μια δεύτερη διάσωση για την Ισπανία και ένα πρώτο πρόγραμμα για την Κύπρο.

Στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε τις αναφορές ότι η χώρα θα μπορούσε να βρεθεί να αντιμετωπίζει δημοσιονομικό κενό έως 20 δισ. ευρώ απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα του Spiegel

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που φέρουν Γερμανία και Γαλλία να διαφωνούν στο χρονοδιάγραμμα για την ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ...Δεν παραιτείτε…παίρνει αναστολή!!! Τον αναπληροί…ο Τραγάκης!!!

Σε αναστολή των καθηκόντων του προχωρά ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά τα δημοσιεύματα που τον φέρουν ως εμπλεκόμενο σε υπόθεση «ξεπλύματος μαύρου» χρήματος μέσω αγοροπωλησιών ακινήτων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων.

Νέα δυναμική στην ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Οι εξελίξεις στο θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης δείχνουν μια νέα δυναμική. Η αναγκαιότητα της θέσπισης και οι απαιτήσεις που προκαλεί, δημιουργούν ένα θετικό κλίμα όχι μόνο προς τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στα υποψήφια, όπως είναι η Αλβανία. Και ο λόγος είναι απλός, η θέσπιση είναι η αρχή της διαδικασίας κι όχι το τέλος, κατά συνέπεια το πρέπον είναι ταυτόχρονα με την προετοιμασία της, να ενεργοποιήσουμε τις επαφές μας με τα κράτη που συνορεύουν μαζί μας, όσον αφορά στο θέμα της ΑΟΖ και ειδικά με αυτά που έχουν μια θετική τάση λόγω των δικών τους συμφερόντων για την εξόρυξη των δικών τους υδρογονανθράκων.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει δύναμη και παράδειγμα σταθερότητας και ευημερείας.

Του Νίκου Καραβαζάκη

Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν στην χώρα μας μαζικές απεργιακές δίκαιες αντιδράσεις στην τροϊκανή τοκογλυφική πολιτική, που ξεπαστρεύει τους μισθωτούς, χαμηλοσυνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες. Από τις εκδηλώσεις αυτές εάν προκύψουν κατευθυνόμενα έκτροπα από ταραξίες ή αστυνομικούς, πιθανότατα να αρχίσει αυτοτροφοδοτούμενος κύκλος ταραχών με ανεξέλεγκτες προεκτάσεις και επιπτώσεις. Θα συναθροισθεί βέβαια η παρουσία απελπισμένων ή/και τυχοδιωκτικών στοιχείων των λαθρομεταναστών, που ήδη χθες κατέγραψαν πρώτη φορά τις “δυνατότητές” τους.

Ηρεμία στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από επέμβαση των ΜΑΤ

Ηρεμία στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από επέμβαση των ΜΑΤ
Επέστρεψαν στα κελιά τους οι κρατούμενοι που δημιούργησαν επεισόδια βάζοντας φωτιά Αργά το βράδυ έληξαν τα επεισόδια που προκάλεσαν κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού. 
Η ένταση ξεκίνησε περίπου στις 20:00 και ενώ φάνηκε πως εξομαλύνθηκε λίγη ώρα αργότερα, στις 22:30 τα επεισόδια αναζωπυρώθηκαν
Κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β' και Γ' έκαψαν αυτοσχέδιες αμερικανικές σημαίες αρνούμενοι να εισέλθουν στα κελιά τους ενώ οι κρατούεμνοι της πτέρυγας Ε' αρνούνταν να επιστρέψουν στα κελιά τους ως αργά το βράδυ.
Οι κρατούμενοι μεταξύ άλλων πέταξαν πέτρες και ξύλα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και έβρεξαν με τις μάνικες τους σωφρονιστικούς υπαλληλους.

Αυτόματες μειώσεις στους μισθούς αν αποτύχουν τα μέτρα

Αυτόματες μειώσεις στους μισθούς αν αποτύχουν τα μέτρα
Με μισθολογικές περικοπές απειλούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι αν δεν πετύχει το πακέτο των 11,5 δισ.
Με το όπλο των δανειστών στον… κρόταφο είναι η ελληνική κυβέρνηση η οποία απειλείται πως αν δεν εφαρμόσει κατά γράμμα το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. τότε θα τεθούν σε εφαρμογή αυτόματες μειώσεις μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους.
Η τρόικα εμμένει να ενσωματωθεί στη συμφωνία ρήτρα «απόκλισης» προκειμένου να αποδεχθεί μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο και για τα οποία εκτιμά ότι δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Υποχρεωτικά στη σύνταξη 63.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Υποχρεωτικά στη σύνταξη 63.000 δημόσιοι υπάλληλοι
Η εφαρμογή του σχεδίου θα επιφέρει 60.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις το 2013 και το 2014 και 3.000 απολύσεις ως το τέλος του έτους.
Νέο σχέδιο για την μείωση του προσωπικού του Δημοσίου ετοιμάζει η κυβέρνηση, που εφόσον εφαρμοστεί, θα δείξει την έξοδο σε 63.000 υπαλλήλους.
Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη σύνδεση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 με την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ενός ικανού αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και προκειμένου να μην «κλειδωθούν» στα 67, εξετάζεται να τους προταθεί άμεση έξοδος. Δηλαδή, όσοι δεν φύγουν εντός του 2013 και του 2014, θα βγουν στη σύνταξη στα 67.

Κλείνουν 150 σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Εκατόν πενήντα τμήματα από πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε διάστημα δύο περίπου χρόνων θα σβηστούν από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, ως αποτέλεσμα καταργήσεων ή και συγχωνεύσεων που έχει θέσει ως προτεραιότητα το υπουργείο Παιδείας. 

Ετσι, από τα 485 τμήματα που λειτουργούν σήμερα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ -24 ΑΕΙ με τμήματα σε 36 πόλεις και 16 ΤΕΙ με τμήματα σε 40 πόλεις-, θα απομείνουν με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών 330 περίπου τμήματα.

Φόρος 30% στις αδήλωτες καταθέσεις του εξωτερικού

Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», από τη λίστα με τους 54.000 Ελληνες που έχει στη διάθεσή του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκύπτει ότι το συνολικό ποσό των ελληνικών καταθέσεων στις τράπεζες της Αγγλίας, της Ελβετίας, της Κύπρου, του Λιχτενστάιν, της Σιγκαπούρης, της Γερμανίας και άλλων χωρών για τα έτη 2009, 2010, 2011 ανέρχεται στα 22 δισ. ευρώ. Επειτα από συστηματικούς ελέγχους που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διαπίστωσε ότι περίπου 27.000 Ελληνες έχουν αδήλωτες καταθέσεις 11 δισ. ευρώ και ως εκ τούτου με έναν φόρο 30% μπορούν να εισπραχτούν για το Ελληνικό Δημόσιο έως και 3,3 δισ. ευρώ.

Μεγαλώνει η λίστα των πολιτικών που ελέγχει το ΣΔΟΕ

Αποφασισμένοι να βάλουν, πραγματικά αυτή τη φορά, βαθιά το νυστέρι της κάθαρσης στις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες για -υπαρκτά ή ανύπαρκτα- κρούσματα διαφθοράς και παράνομου πλουτισμού με πρωταγωνιστές πολιτικά πρόσωπα, εμφανίζονται η κυβέρνηση και μαζί της σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, αλλά και η Δικαιοσύνη που έχει τον πρώτο ρόλο.

Η παραδοχή, εντός της περασμένης εβδομάδας, από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι στο μικροσκόπιο των ερευνών του ΣΔΟΕ βρίσκονται 32 υποθέσεις

Πάτρα:Βρέθηκε η προτομή του Θεόδωρου Τριάντη και μας μιλάει…

Του Θείου Άκη από το  thebest

Γειά σας! Πήρα την απόφαση να σας μιλήσω για το τι πραγματικά συνέβη με μένα. Την προτομή του Θεόδωρου Τριάντη, στο κάτω μέρος της Τριών Ναυάρχων.
«Δεν εκλάπη» όπως γράφτηκε λανθασμένα, μόνος μου έφυγα.
Δεν έχω καμιά θέση μαζί σας. Αλλάξανε τα πράγματα σε αυτή τη χώρα, δε νομίζω να ανήκω εδώ. Έχω κάνει και πράγματα για την πόλη σας δεν αξίζω να με έχετε γραμμένο. Έχω παρασκουριάσει άλλωστε και το μόνο πια που μου καταθέτετε είναι οι ακαθαρσίες των ζώων που περνάτε μαζί τους από την πλατεία. Αχ, τι φιλόζωοι που είσαστε!

Έντονα πτωτικές τάσεις παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Έντονα πτωτικές τάσεις επικρατούν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο, στην πρώτη συνεδρία της εβδομάδας.

Υπό το βάρος των σημαντικών ζημιών στους τομείς των τραπεζών και των επενδυτικών εταιρειών, ο Γενικός Δείκτης (στις 12:23) υποχωρούσε στις 113,16 μονάδες καταγράφοντας σημαντικές ζημιές σε ποσοστό 3,16%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 44,42 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 3,18%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 173.665 ευρώ.

Διατηρούνται οι πιέσεις στο Χ.Α.

Οι ανοιχτές εκκρεμότητες της κυβέρνησης με την τρόικα για το νέο «πακέτο» δημοσιονομικών μέτρων συντηρούν τη νευρικότητα στην αγορά και υποχρεώνουν τον Γενικό Δείκτη σε απώλειες έως και 2%.

Στη σύνθεση του FTSE20 ξεχωρίζουν τα κέρδη των ΚΑΕ, ενώ ακολουθούν σε θετικό έδαφος μόνο οι μετοχές των ΕΛΠΕ και Ελλάκτωρ.

Σε αρνητικό έδαφος της μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των Motor Oil, Τρ. Κύπρου και MIG, ενώ σε ποσοστό που ξεπερνά το 3% υποχωρούν οι μετοχές των Βιοχάλκο, Eurobank, Jumbo, Μυτιληναίος και Alpha Bank.