Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Θεατρικά έργα του Ν.Λυγερού

Το θεατρικό «Οι Έλληνες ποτέ δεν πεθαίνουν» του Νίκου Λυγερού γράφτηκε μετά από παραγγελία του Κάτσιου Κωνσταντίνου, δασκάλου του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων για τους μαθητές της Τετάρτης και της Πέμπτης τάξης.

Νο-fly-zone στη Συρία από ΝΑΤΟ και Τουρκία - "Zώνη του λυκόφωτος" υπόσχονται οι Ρώσοι!

Στο "full' γύρισαν οι μηχανές του πολέμου αμέσως μετά το κλείσιμο της "εκκρεμότητας" των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ: Το ρωσικό Ναυτικό τελικά κατεβάζει τρία (!) αρματαγωγά στην Μεσόγειο (περίπου 1200 πεζοναύτες και 110 ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ) με άμεση είσοδο του στόλου του Moskva στα Στενά σε ... τρεις δόσεις, ενώ ΗΠΑ και Τουρκία φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στην απόφαση να δημιουργήσουν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία ανάμεσα στην τουρκική επαρχία Κίλις και το Χαλέπι, ακροβατώντας σε νομικό επίπεδο:

Ή ΚΟΥΡΕΜΑ Ή ΠΤΩΧΕΥΣΗ "STOP" στα 31,5 δισ. μέχρι να γίνει "κούρεμα" - Τελικό veto από ΗΠΑ , ΔΝΤ

Η εκλογή Ομπάμα στο "τιμόνι" της αμερικανικής ηγεσίας επαναφέρει την οριστική πλέον απαίτηση των Αμερικανών για "κούρεμα" της τάξεως του 50% για να επιτρέψουν στο ΔΝΤ να εκταμιεύσει το μερίδιο που του αντιστοιχεί στην "αιματοβαμένη" δόση που η χώρα περιμένει να λάβει μέσα στον Νοέμβριο.
Στελέχη του ΔΝΤ ενημέρωσαν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να συνεναίσουν στην εκταμίευση της δόσης εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το "κούρεμα". Στο ΔΝΤ άρα και στην Αμερική θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι "βαρέλι" δίχως πάτο, και για να κλείσει πρέπει να διαγραφεί τουλάχιστον το μισό χρέος, αλλιώς η χώρα δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια της, και ημόνη ανάπτυξη που θα γνωρίσει θα είναι "ανάπτυξη"του χρέους.

Μέρκελ: «Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες να απεργούν για κάθε ιδιωτικοποίηση που πάει να γίνει στη χώρα»

Την ώρα που στη Βουλή των Ελλήνων διεξάγεται μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να μιλήσει σε ανοιχτή διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Καλεσμένη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς η Καγκελάριος Μέρκελ, λίγο πριν μεταβεί στο Λονδίνο για να συναντήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και η ευρωζώνη ώστε να διασφαλίσει τη συνοχή της και να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

17 ερωτήματα-φωτιά για τους εκβιασμούς της Μέρκελ

17 ερωτήματα-φωτιά για τους εκβιασμούς της Μέρκελ
Στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης μοιράστηκε ένα ενδιαφέρον κείμενο, με τίτλο «Βιομηχανία εκβιασμών έχει στήσει η Μέρκελ στην Ελλάδα».
Ο συντάκτης του κειμένου είναι προφανές ότι ξέρει πολλά, το δηλώνει και ο ίδιος άλλωστε. Δίνει όσα στοιχεία χρειάζονται για να κάνει σαφές ότι οι αποκαλύψεις που έρχονται θα δημιουργήσουν πολιτικό σεισμό, σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Εκβιασμοί, δωροδοκίες, μυστικές υπηρεσίες υπό τις εντολές της καγκελαρίας επιβάλλουν σε «διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς» τα συμφέροντα της Γερμανίας. Ακόμα και εθνικά ζητήματα προκύπτουν από τα 17 ερωτήματα που θέτει ο συντάκτης.

Φορολογούν τα στοιχήματα από το πρώτο ευρώ

Φορολογούν τα στοιχήματα από το πρώτο ευρώ
 Ενώ τα μέτρα ψηφίζονται σε ένα άρθρο ο Υπ. Οικονομικών εισήγαγε στην Βουλή δεύτερο άρθρο με σκοπό να ξεπουλήσουν τσάμπα τον ΟΠΑΠ

Με έναν πέρα για πέρα τραγικό τρόπο και σε μια διαδικασία που όλα τα μέτρα περνούν με την διαδικασία του κατεπείγοντος σε ένα άρθρο , ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας  έφερε εντελώς ξαφνικά σε δεύτερο άρθρο  τον ΟΠΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα το δεύτερο άρθρο αναφέρει πως θα φορολογούνται τα στοιχήματα του ΟΠΑΠ  από  το πρώτο ευρώ.

«Βουλιάζει» από κόσμο το Σύνταγμα-Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

19:50 - Τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί στη Σταδίου και την Καραγεώργου Σερβίας.
19:40 - Το Κέντρο έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Χημικά, βόμβες κρότου λάμψης, βόμβες μολότοφ, πετροπόλεμος, φωτιές σε στάσεις αφήνουν πίσω τους τα επεισόδια που σημειώονται εδώ και μισή περίπου ώρα.
19:30 - Αδειάζει το Κέντρο από διαδηλωτές. Για άλλη μια φορά άγνωστοι "αμαύρωσαν" τη τεράστια συγκέντρωση που έχει συμβολικό χαρακτήρα.
19:20 - Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα. Βόμβες μολότοφ και πετροπόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη την ώρα οι υδροφόρες της Αστυνομίας ρίχνουν νερό. Εικόνες μάχης έξω από το ξενοδόχειο Μεγάλη Βρετάνια. Η ατμόσφαιρα αποπνιχτική.

Τσίρκο η λειτουργία της Βουλής!!!

 Τσίρκο η λειτουργία της Βουλής!
Σε ένα απίστευτο τσίρκο εξελίσσεται η σημερινή ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Προκειμένου με κάθε τρόπο να περάσουν οι επιταγές της τρόικας, φαίνεται ότι κάποιοι δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα!
Είναι χαρακτηριστικό ότι επιχείρησαν να προχωρήσουν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, σα να μη συμβαίνει τίποτα, την ώρα που κήρυξαν απεργία οι υπάλληλοι της Βουλής. Να ψηφίσουν, δηλαδή, τα επαχθέστερα μέτρα στην Ιστορία του τόπου, ενώ δε μπορούσαν καν να βγάλουν φωτοτυπίες! Οι τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο έρχονταν η μία πίσω από την άλλη, ουσιαστικά εν κρυπτώ, αφού οι βουλευτές της συγκυβέρνησης καλούνταν να τις ψηφίσουν χωρίς καν να γνωρίζουν τι αφορούν, αφού η απεργία δεν επέτρεπε να τις πάρουν στα χέρια τους! Μιλάμε, δηλαδή, για τον ορισμό της κατάργησης κάθε έννοιας δημοκρατίας. Τι συνέβη με τους υπαλλήλους;

FT: Αντίστροφη μέτρηση τριών εβδομάδων για αλλαγή του σχεδίου διάσωσης

Περιθώριο τριών εβδομάδων έχουν δώσει στους εαυτούς τους οι ηγέτες της ευρωζώνης για να οριστικοποιήσουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, γράφουν οι Financial Times. Στόχος είναι η εκταμίευση της δόσης των 31,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στις 27 Νοεμβρίου.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζει ότι η έγκριση του αναθεωρημένου σχεδίου προϋποθέτει την υπερψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας στην ελληνική Βουλή απόψε.

Πάτρα: Σε παρατηρητήριο των μεταναστών προς το λιμάνι έχουν μετατραπεί οι εγκαταστάσεις της ΑΒΕΞ

Έναν «ιδανικό» τρόπο για να έχουν πανοραμική θέα του νέου λιμανιού της Πάτρας έχουν ανακαλύψει οι μετανάστες που βρίσκονται στην πόλη και επιθυμούν να περάσουν παρανόμως στην Ιταλία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, έχουν μετατρέψει τις εγκαταστάσεις της ΑΒΕΞ που βρίσκονται στην Ακτή Δυμαίων σε κανονικό παρατηρητήριο προκειμένου να ελέγχουν τις κινήσεις των λιμενικών, των φορτηγών καθώς και τις αναχωρήσεις των πλοίων.

Το μπάχαλο στη βουλή συνεχίζεται...170 είπαν «όχι» στην αντισυνταγματικότητα των μέτρων!!!(Βίντεο)


Βίντεο: Πραξικόπημα στη Βουλή!
Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίζονται από το πρωί στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ενώ το πολυνομοσχέδιο που φέρνει τα επαχθέστερα μέτρα στην Ιστορία της Ελλάδας κρίθηκε ξεκάθαρα αντισυνταγματικό, ο πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης προέβη σε ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ανέτρεψε την απόφαση της Βουλής!
Ο πανικός της κυβέρνησης να περάσει τα μέτρα έχει οδηγήσει σε ξεκάθαρη παραβίαση του κανονισμού της Βουλής, που ισοδυναμεί με πραξικοπηματική αλλοίωση του αποτελέσματος για την κρίση του πολυνομοσχεδίου ως αντισυνταγματικού.

Πώς Παπανδρέου και Σαμαράς παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία(Βίντεο)

Του Βελισσάριου Δραγάτση από το newsbomb

Η δημόσια προειδοποίηση της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη στον Κάρολο Παπούλια, οι «ύποπτες» δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου και οι πολιτικές αναδιπλώσεις του Αντώνη Σαμαρά (και των εταίρων του)

Σκοτεινοί σχεδιασμοί που πλήττουν την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία της πατρίδας βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Στις επόμενες κρίσιμες ώρες, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και οι εταίροι του θα επιβάλλουν τη νομοθετική ταφόπλακα στα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και στη δημοκρατία, όπως τη γνωρίζουμε μετά τη Μεταπολίτευση.

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους μισθούς των δικαστικών

Ομόφωνα αντισυνταγματικές έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοικητική ολομέλεια του Αρείου Πάγου τις περικοπές που προβλέπονται από το νέο μνημόνιο στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Η διοικητική ολομέλεια, αποτελούμενη από 44 ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς έκανε δεκτή την εισήγηση του ανώτατου δικαστικού λειτρουγού Βασίλη Λυκούδη σύμφωνα με την οποία οι περικοπές στις αποδοχές δικαστών και εισαγγελέων είναι αντίθετες σε σειρά άρθρων του συντάγματος.

Τερματίστηκε η κατάληψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

«Εγκλωβισμένος» στο γραφείο του για περισσότερο από μιάμιση ώρα παρέμεινε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Αντώνης Μανιτάκης, αφού μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ λίγο πριν τις 12 κατέλαβαν την είσοδο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το κτίριο και τα πνεύματα ηρέμησαν, μόνο όταν ο κ. Μανιτάκης δέχτηκε να συναντήσει τον  πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, και τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Τσικρικά, οι οποίοι παρέμειναν στο γραφείο του για περισσότερο από μισή ώρα.

ΠΑΤΡΑ: Ο οίκος ανοχής "Σούλα" έκανε χορηγία σε δημοτικό σχολείο ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟΥ -ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ - ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ!!!

Χορηγία σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας έκανε η γνωστή πλέον σε όλη την Ελλάδα ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής Χρυσούλα Αλευρίδου (Σούλα). Η χορηγία έγινε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μετά από αίτημα του Συλλόγου επειδή αδυνατούσαν να καλύψουν τα έξοδά τους. Η Σούλα Αλευρίδου που ως γνωστόν διατηρεί οίκο ανοχής στη Λάρισα και μάλιστα είναι σπόνσορας και σε ομάδα ποσοσφαίρου, διατηρεί σχέση και με την Πάτρα. Εδώ και χρόνια λειτουργεί οίκο ανοχής στην οδό Οθωνος Αμαλίας. Ο δικηγόρος Δημήτρης Πελεγρίδης είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του δημοτικού σχολείου και δήλωσε πως είχαν γίνει κρούσεις σε φορείς της Πάτρας να βοηθήσουν, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε.

Κέρδη σημειώνει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Κέρδη, για δεύτερη ημέρα, καταγράφει την Τετάρτη το κυπριακό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:00, βρισκόταν στις 144,36 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 1,10%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 334.177 ευρώ.

Άνοδο σε ποσοστό 1,01% σημειώνει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 54,86 μονάδες.

Θετική εικόνα παρουσιάζουν οι περισσότεροι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, ενώ αμετάβλητος παραμένει ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

Υπό το βάρος της πολιτικής επικαιρότητας το Χ.Α.

Η μεταβλητότητα κυριαρχεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τετάρτη, καθώς η αγορά δείχνει νευρικότητα για... την επόμενη ημέρα. Η επανεκλογή Ομπάμα επισκιάζεται από την αποψινή ψηφοφορία και τα σενάρια για την εκταμίευση της δόσης.

Ο Μπάρακ Ομπάμα, κατάφερε να κινήσει τον αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ σε πολιτείες-κλειδιά και να επανεκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η νίκη του Ομπάμα "καθησυχάζει" τις αγορές, ωστόσο μόνο εν μέρει, καθώς οι ανησυχίες για το fiscal cliff δεν έχουν μετριαστεί.

Βαρουφάκης: "Δεν πτωχεύουμε αν δεν περάσουν τα μέτρα και δεν θα είναι τα τελευταία"

Λίγο πριν μπει στο στούντιο του ΝΒC για να μιλήσει για τις αμερικανικές εκλογές, ο Γιάννης Βαρουφάκης βγήκε στην εκπομπή του  Γιώργου Παπαδάκη για να επαναλάβει τα "δύο μεγάλα ψέματα" που αφορούν στην ψήφιση των μέτρων.

"Το πρώτο ψέμα είναι ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα, θα πτωχεύσουμε, διότι έτσι κι αλλιώς με τα μέτρα αυτά η πτώχευση θα είναι παταγώδης", είπε ο καθηγητής Γιάνης Βαρουφάκης και το δεύτερο είναι πως "αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία".

Ηλεία: Οι τσιγγάνοι τον ''έσπασαν στο ξύλο'' αλλά στο τέλος ατύχησαν...

Οι δράστες βρέθηκαν απέναντι από τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη και τον άφησαν λιπόθυμο...

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι (06-11-2012) σε σπίτι που βρίσκεται στον Άγιο Γεράσιμο Λεχαινών. Οι δύο δράστες μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν εργαλεία αξίας 2.400€.

Οι ληστές έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και όταν αυτός τους πλησίασε, άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο και το σώμα. Τον άφησαν αναίσθητο στο πάτωμα και τράπηκαν σε φυγή για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Τα προβλήματα σύνδεσης στέλνουν τους Καστελοριζιούς στην Τουρκία για να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Το όχι στις επιδοτήσεις της ακτοπλοΐας για την άγονη γραμμή και οι δυσκολίες σύνδεσης των ακριτικών νησιών με την υπόλοιπη χώρα. Τι δηλώνουν στο NEWS 247 κάτοικοι της Χάλκης και του Καστελόριζου.
Αποκομμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα αισθάνονται σε Χάλκη και Καστελόριζο, με το όχι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις επιδοτήσεις της ακτοπλοΐας για τις άγονες γραμμές να έρχεται να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στους κατοίκους.

Ένα βήμα πριν το Βερολίνο αναγνωρίσει τον Τσίπρα ως συνομιλητή

Προάγγελος αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα ως συνομιλητή από το Βερολίνο αποτελεί η χθεσινή συνάντηση του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Συνάντηση που κράτησε μια ώρα, έγινε με πρωτοβουλία του Γερμανού πρέσβη, είχε προγραμματιστεί αρκετές ημέρες πριν -γι’ αυτό και έπεσε πάνω στη συζήτηση για τα μέτρα-, ενώ συμμετείχε και ο Γιάννης Δραγασάκης, Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροντέο η Βουλή για την αντισυνταγματικότητα ή οχι του πολυνομοσχεδίου

Με υψηλούς τόνους, έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και με ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την έναρξη της συζήτησης έκαναν ένσταση αντισυνταγματικότητας, για την οποία μάλιστα ζήτησαν να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία καθώς αμφισβητούσαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δια της ανατάσεως των χεριών.

Η αστυνομία καταγγέλλει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α



Η αστυνομία καταγγέλλει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Ανακοίνωση-καταπέλτη για τον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά "με την αντιποίηση αρχής από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοσιοποίηση βίντεο με τις φωτογραφίες αστυνομικών".
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Μπαράκ Ομπάμα για δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο

Ο Μπαράκ Ομπάμα για δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο
Νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών αναδείχτηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, μετά από μια βραδιά-θρίλερ, κερδίζοντας τον Ρεπουμπικανό αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ.
Με τα αποτελέσματα των περισσότερων πολιτειών να έχουν ανακοινωθεί, ο Ομπάμα κερδίζει μέχρι στιγμής 303 εκλέκτορες έναντι 206 για τον Μιτ Ρόμνεϊ.
Το εύρος της νίκης του απερχόμενου προέδρου δεν είναι ακόμη σαφές, καθώς απομένουν τρεις πολιτείες, μεταξύ των οποίων και η Φλόριντα να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της κάλπης. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Ομπάμα προηγείται και εκεί.

Απόφαση σοκ: Γκρεμίζουν ό,τι θυμίζει Ελλάδα στην Πόλη

Απόφαση σοκ: Γκρεμίζουν ό,τι θυμίζει Ελλάδα στην Πόλη
Με το πρόσχημα του εξωραϊσμού και της αναβάθμισης κατεδαφίζονται και τα τελευταία ελληνικά κτίσματα στην Πόλη, με απόφαση «κατεπείγουσας απαλλοτρίωσης».
Η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το Τουρκικό  υπουργικό συμβούλιο αναφέρεται σε  «επείγουσα απαλλοτρίωση» που θα πραγματοποιηθεί στις ιστορικές συνοικίες της Πόλης, Φανάρι - Μπαλατά Αϊβάνσαραϊ.
Με το πρόσχημα του εξωραϊσμού και της αναβάθμισης των . περιοχών αυτών, θα «λεηλατηθούν» και τα τελευταία κτίσματα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Η επείγουσα απαλλοτρίωση εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, επιστράτευσης, φυσικών καταστροφών, πολέμου…
Τι από όλα συμβαίνει και η τουρκική κυβέρνηση προσφεύγει σε ένα τέτοιο μέτρο;

Σήμερα κρίνεται το μέλλον των Ελλήνων

Σήμερα κρίνεται το μέλλον των Ελλήνων
Από 152 – 156 βουλευτές υπολογίζεται ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα - Αγωνιώδεις προσπάθειες να περιοριστούν οι «αντάρτες»
Η κρισιμότερη ψηφοφορία των τελευταίων ετών πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ στο ελληνικό Κοινοβούλιο. 
Οι 300 βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν για το πιο δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων που έχει γίνει ποτέ και αναμένεται να αλλάξει ριζικά τη ζωή του ελληνικού λαού.
Στο ελληνικό Κοινοβούλιο παίζεται ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου, με τους υπουργούς της κυβέρνησης να προσπαθούν να πείσουν τους «αντάρτες» βουλευτές ότι το τρίτο κατά σειρά Μνημόνιο είναι για το καλό όλων των Ελλήνων.

Εκλογική… άνοδος στη Wall Street

Dow13.245,68133,24 1,02%  



  Nasdaq3.011,9312,27 0,41%  

Η Wall Street χθες
Με θετικό πρόσημο αν και μακριά από τα υψηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι Αμερικανοί ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας τους.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι ένα καθαρό αποτέλεσμα θα δώσει νέα ώθηση στην αμερικανική αγορά σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο ανεξάρτητα από τον νικητή των εκλογών καθώς θα απομακρυνθεί η αβεβαιότητα και θα υποχωρήσει η μεταβλητότητα.

Συνολικά περισσότεροι από 200 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Εξίσου σημαντική είναι ταυτόχρονα η αναμέτρηση για το Κογκρέσο, ήτοι η εκλογή και των 435 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων καθώς και 33 από τα συνολικά 100 μέλη της Γερουσίας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών ενδεχομένως να μην γίνει γνωστό μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης στις ΗΠΑ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν τους δύο υποψήφιους να δίνουν μάχη στήθος με στήθος με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου Μιτ Ρόμνεϊ σε σημαντικές πολιτείες όπως η Αϊόβα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ταυτόχρονα ότι το Κογκρέσο θα παραμείνει μοιρασμένο με τους Δημοκρατικούς να διατηρούν την πλειοψηφία τους στη Γερουσία και τους Ρεπουμπλικάνους να κρατούν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.