Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ 2030

ΤΟΥ ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ 
ΑΠΟ ΤΟ drougos

*ΤΥΧΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΡΙΣΗ 8 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΡΟ 4 ΧΡΟΝΩΝ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ LEHMAN BROTHERS

*AN TO IRAN EINAI ΜΗ-ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ.

*ΟΙ ΜΗ-ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΥΛΙΚΑ Ή ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ Υποθήκευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας προβλέπει η Δανειακή Σύμβαση!

Για πρώτη φορά μετά την πρώτη γερμανική Κατοχή, η Ελλάδα αποδέχθηκε με την ψήφιση του σχετικού νόμου συνδιαχείρισης των δημοσίων οικονομικών (και ειδικότερα του χρέους) από ξένα κράτη και τις θεσμικές Αρχές της ΕΕ, όπως προβλέπει η τροποιημένη Δανειακή Σύμβαση  η οποία είναι χειρότερη ακι από το Μνημόνιο ΙΙ του Φεβρουαρίου.
Τα όσα περιλαμβάνονυαι στη νέα Δανειακή Σύμβαση είναι απλά ανατριχιαστικά για ένα κράτος που θελει να λέγεται "ελεύθερο" αλλά έχει πάψει πλέον να ισχύει στην πράξη ο χαρακτηρισμός αυτός:

«Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας;»

Η επίτευξη συμφωνίας στη διαφωνία του ονόματος με την Αθήνα είναι το κλειδί για το άνοιγμα του δρόμου για την ένταξη της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της Μακεδονίας- πΓΔΜ στην ΕΕ.

Αυτό δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εν μέσω αναφορών ότι ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, αναμένεται στην Αθήνα, τον επόμενο μήνα με ένα νέο σχέδιο, αναφέρει το βουλγαρικό Φόκους, επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Το Καζακστάν καθιερώνει το λατινικό αλφάβητο

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, έδωσε εντολή την Παρασκευή, στην κυβέρνηση να αρχίσει την προετοιμασία για τη μεταφορά της εθνικής γλώσσας στο λατινικό αλφάβητο, ούτως ώστε μέχρι το 2025 να επικρατήσει σε όλες τις κρατικές δομές.

Ο Ναζαρμπάγιεφ τόνισε ότι η μετάβαση στη λατινική γραφή έχει ως στόχο να προστατεύσει τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των πολιτών της χώρας.

Στρασβούργο: Οι Έλληνες επιτέθηκαν στο Σαλί Μπερίσα


  Η Ελλάδα ήταν το κύριο εμπόδιο στην Αλβανία, για την απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Βουλευτές και ανώτεροι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την οργή τους και ξαφνικά εντόπισαν σημαντικά προβλήματα στην αλβανική κυβέρνηση, την αλβανική κοινωνία και τη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων μεταξύ τους.

Ν.Λυγερός "Στρατηγική ενεργειακής Κύπρου"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Στρατηγική ενεργειακής Κύπρου" στην εκδήλωση με τίτλο: 
"Φυσικό Αέριο: 2004-2012 Πραγματικότητες και Προοπτικές". 
Δημοσιογραφική Εστία, Λευκωσία. 
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, ώρα: 19.00

Αλ. Τσίπρας: «Ηρώδης και όχι Άγιος Βασίλης ο Σαμαράς»

«Ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του και αναφερόμενος στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, για στροφή στην ανάπτυξη, μετά την καταβολή της δόσης από την τρόικα.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως χρονικό σημείο καμπής τον ερχόμενο Μάρτιο, όταν και θα υπάρχει μόνο ένα δίλλημα, όπως είπε: «ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης». Και εξήγησε την ακολουθία των εξελίξεων, όπως τη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία.

Συγκλονίζει τις ΗΠΑ το μακελειό με τους μαθητές στο Κονέκτικατ


«Μια ολόκληρη τάξη αποδεκατίστηκε» έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε την Παρασκευή ένας ένοπλος στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ του Νιούταουν στο Κονέκτικατ, σκοτώνοντας συνολικά 26 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 20 παιδιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 18 παιδιά πέθαναν επί τόπου, ενώ τα υπόλοιπα δύο ξεψύχησαν καθώς διακομίζονταν στο νοσοκομείο.

Την ώρα των πυροβολισμών βρίσκονταν στο σχολείο περί τους 600 μαθητές ενώ μεταξύ των νεκρών είναι επίσης ο διευθυντής του σχολείου και ο σχολικός ψυχολόγος.

Στις 51.000 ο αριθμός των Ελλαδιτών στην Κύπρο

Κατά 40% έχουν αυξηθεί οι αφίξεις Ελλαδιτών για μόνιμη εγκατάσταση στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και από 35.000 που ήταν, έχουν φθάσει σήμερα τις 51.016.  
Στους Ελλαδίτες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», περιλαμβάνονται και οι Πόντιοι, αλλά παρατηρήθηκαν διάφορες διακυμάνσεις.
Μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είχαν έρθει μαζικά στο νησί, αλλά όταν άρχισε η οικονομική κρίση πολλοί εξ' αυτών έφυγαν. Αυτήν τη στιγμή υπολογίζεται ότι στην Κύπρο ζουν μόνιμα περίπου πέντε χιλιάδες Πόντιοι.  Αύξηση παρουσίασαν και οι αφίξεις από τη Βουλγαρία, (είναι η δεύτερη χώρα της Ε.Ε. σε υπηκόους) και σήμερα οι Βούλγαροι που βρίσκονται στην Κύπρο αριθμούν τις 42.469. Ακολουθούν οι Ρουμάνοι με 39.344 άδειες εγγραφής και οι Βρετανοί με 35.129.

Κυπριακές Αερογραμμές:Με €105 εκατομμύρια θα σωθούν (;)

Του  Τάκη Αγάθοκλέους από το alithia

Ούτε τα €45 εκατομμύρια φτάνουν για να σωθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές. Το συνολικό ποσό που θα χρειαστούν, για να μη βάλουν λουκέτο και να μπουν σε βιώσιμη πορεία, αγγίζει τα €105 εκατομμύρια!
Και επειδή το κράτος δεν έχει να τους δώσει άλλα χρήματα, πέραν των €31,33 εκατ. που πήραν ή θα πάρουν υπό τη μορφή της αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου, τα υπόλοιπα €73 εκατ. περίπου θα τα εξασφαλίσουν με δάνειο, αλλά με εγγυητή το κράτος.

«Ντροπή ,ντροπή, ντροπή»

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου σε δηλώσεις του από την Πάφο αποδοκίμασε και κατήγγειλε «την ανήκουστη δουλική συμπεριφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι του ψευδοκράτους που υπονομεύει, εξευτελίζει και καταργεί την υπόσταση και την νομιμότητα του κυπριακού κράτους». όπως είπε. «Ντροπή ,ντροπή, ντροπή», είπε.
Αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο, πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταφέρθηκαν χθες στο αεροδρόμιο Λευκωσίας στα πλαίσια διεργασιών για κοινές ασκήσεις με το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων, είπε πως απαιτεί την άμεση διερεύνηση «της επονείδιστης αυτής ενέργειας και τον καταλογισμό ευθυνών».

Τραγωδία με οικονομικούς μετανάστες στις ακτές της Λέσβου

Τρεις αλλοδαποί εντοπίστηκαν νεκροί στην παραλία Θερμής, στη Λέσβο, ενώ ένα ακόμα ατόμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Πρόκειται για άνδρα 20 ετών, υπήκοο ξένης χώρας, κατά δήλωσή του. Περισυνελέγη με ασφάλεια από το πλήρωμα σκάφους, που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ποσειδών-Θαλάσσια Σύνορα 2012» και μεταφέρθηκε στη Μυτιλήνη και από εκεί στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο.
Ο ίδιος είπε στους λιμενικούς ότι σκάφος με 28 συνολικά μετανάστες είχε αναχωρήσει από τις ακτές της Τουρκίας με στόχο να προσεγγίσει τις ελληνικές ακτές.

Η δόση θα φέρει χρήματα και στα κόμματα

«Ανάσα» περίπου 15 εκατ. ευρώ στα υπερχρεωμένα κόμματα, που εδώ και μήνες έχουν απλήρωτους εργαζομένους, ενοίκια, προμηθευτές και δόσεις σε δάνεια, δίνει η απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 52,5 δισ. ευρώ.

Γιατί μπορεί τα χρήματα αυτά να μην σημάνουν αυτόματα και τόνωση της ρευστότητας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, όπως παραδέχτηκε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος, το ίδιο όμως δεν θα ισχύσει για τα κόμματα.

Άδεια τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

Στα όρια του «κραχ» βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με τα δάνεια στις τράπεζες να φτάνουν τα 120 εκατ. ευρώ και τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι επί εννιά μήνες…

Πάνω από 90 εκατ. ευρώ είναι τα χρέη του ΠΑΣΟΚ στην ΑΤΕ, στην οποία και έχει παραχωρήσει για αυτό το λόγο το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει ως το 2017, εάν βεβαίως ως τότε ...υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα, επιμέρους μικρά δάνεια σε άλλες τράπεζες ανεβάζουν τα χρέη του κόμματος προς αυτές στα 115-120 εκατ. ευρώ, ενώ,πάνω από έξι εκατ. ευρώ χρωστάει η Ιπποκράτους σε προμηθευτές. Ακόμα και για να πληρώσει τη ΔΕΗ, έχει κάνει ειδική ρύθμιση ως το τέλος Δεκεμβρίου.

Χωρίς τέλος οι αντιπαραθέσεις - Σενάρια για νέο κόμμα

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες κινήσεις τους αφήνουν τα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Πιο πιθανή θεωρείται η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα παρά η επιστροφή ορισμένων στην ΝΔ. Τα στελέχη που παραιτήθηκαν βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή χωρίς ωστόσο να βιάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα. «Είναι νωρίς ακόμα» τονίζουν χαρακτηριστικά. Πάντως οι προθέσεις τους θα φανούν από την στάση που θα κρατήσουν το επόμενο διάστημα κατά την ψήφιση του φορολογικού.

Τρίτη διαδοχική ημέρα απωλειών για τον Dow

Dow13.135,01-35,71 -0,27%  



  Nasdaq2.971,33-20,83 -0,70%  

H Wall Street χθες
Απώλειες κατέγραψαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow να υποχωρεί για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση παρά την ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποίηση στις σημαντικότερες οικονομίες του κόσμου.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό στις ΗΠΑ και την αποφυγή του αποκαλούμενου «δημοσιονομικού γκρεμού» με την αβεβαιότητα να συνεχίζει να επικρατεί μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής John Boehner. "Είναι ξεκάθαρο πως ο πρόεδρος δεν παίρνει σοβαρά το θέμα της περικοπής δαπανών, ενώ οι δαπάνες είναι το πρόβλημα", δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 35,71 μονάδες (-0,27%) κλείνοντας στις 13.135,01 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 20,83 μονάδων (-0,7%) και έκλεισε στις 2.971,33 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 5,87 μονάδων (-0,41%) κλείνοντας στις 1.413,58 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow υποχώρησε 0,2% ενώ ο S&P 500 έχασε 0,3%. Και για τους δύο δείκτες ήταν οι πρώτες απώλειες έπειτα από τρεις διαδοχικές κερδοφόρες εβδομάδες. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση για δεύτερη συνεχή εβδομάδα υποχωρώντας 0,2%.