Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ήταν πρώτη Απριλίου της ΕΟΚΑ η αρχή…


Του Ι.Μ. Μιχαλακόπουλου

Η Κύπρος υπέμεινε  μια  δουλεία περίπου οκτώ αιώνων. Από το 1191 και μετά πέρασαν από το νησί πολλοί και ετερόκλητοι κατακτητές με τελευταίους τους Τούρκους (1571 – 1878) και τους Άγγλους (1878 – 1960).  Παρά την καταπίεση που βίωνε ο Κυπριακός Λαός, ο πόθος της ελευθερίας δεν έσβησε ποτέ από την ψυχή του και αντιστάθηκε ποικιλοτρόπως στις εργώδεις προσπάθειες για αλλοίωση του ελληνικού τρόπου της ζωής του. Συγκεκριμένα, από το 1878 μέχρι το 1955, οι Κύπριοι διεκδικούσαν ειρηνικά αλλά ατελέσφορα από τους Άγγλους την ελευθερία – αυτοδιάθεσή τους και την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Σωτήρης Μουστάκας: Ο αγώνας του με την ΕΟΚΑ και η φυλάκισή του σε ηλικία 15 ετών


Σωτήρης Μουστάκας: Οι περισσότεροι που τον θαύμαζαν στο θέατρο και τον κινηματογράφο, δεν γνωρίζουν ότι ο Κύπριος ηθοποιός σε νεαρή ηλικία συμμετείχε στον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ και φυλακίστηκε σε ηικία 15 ετών. 

Η ΕΟΚΑ (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών) αγωνίστηκε την περίοδο 1955 – 1959 κατά της Βρετανικής κυριαρχίας. Σκοπός ήταν η απελευθέρωση της Κύπρου και η ένωσή της με την Ελλάδα.

«Πεθαίνω για χάρη μιας μεγάλης ιδέας»

  Άριστος Μιχαηλίδης   

Είναι που έχουν το θράσος της άγνοιας και της αμετροέπειας τόσοι πολλοί σήμερα να κρίνουν την ΕΟΚΑ. Και να καταθέτουν δήθεν ακαδημαϊκά ερωτήματα για να μολύνουν την αγνότητα και την ουσία του. Μήπως ήταν ιστορικό λάθος ο αγώνας; Μήπως, οι αγωνιστές θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τις διεθνείς συγκυρίες;

Είναι, μάλλον, που ούτε αυτό τον αγώνα, τόσο μακρινό από τα σημερινά μας κατορθώματα, δεν είμαστε άξιοι να σεβαστούμε και να τον αφήσουμε, τουλάχιστον, στην ιστορική του σημασία. Όπως δεν σεβόμαστε τίποτε σήμερα, ούτε τον εαυτό μας, και τον ξεφτιλίζουμε.

Έλληνας υπολοχαγός του Ουκρανικού στρατού: Υπερασπίζομαι την πατρίδα μου

«Οι πρόγονοί μας πάλεψαν για την ελευθερία της Ελλάδας, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο. Εγώ παλεύω για την ελευθερία της Ουκρανίας, χώρας όπου οι Έλληνες μένουν αιώνες, χώρα στην οποία ιδρύθηκε η “Φιλική Εταιρία” – λίκνο της Ελληνικής Επανάστασης, που γιορτάζαμε κάθε χρόνο στο Κίεβο και την Μαριούπολη 25 Μαρτίου», λέει ο 47χρονός ομογενής υπολοχαγός Αλέξης Λυπηρίδης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ από το ουκρανικό μέτωπο, και περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση.

«Πολλά είναι τα θύματα του πολέμου… Καταστράφηκαν πόλεις, χωριά, μεταξύ τους και τα ελληνικά χωριά και το Κέντρο των Ελλήνων στη Μαριούπολη».

Το φλερτ της Άγκυρας και οι πραγματικές προϋποθέσεις για προσέγγιση

 Κωνσταντίνος Φίλης

Συρόμενη από τις νέες συνθήκες και ευρισκόμενη σε αδυναμία, η Τουρκία επιχειρεί μετά το σεισμό του Φεβρουαρίου να καλλιεργήσει κλίμα εξομάλυνσης στα ελληνοτουρκικά, με κινήσεις που μπορεί να δημιουργούν εντυπώσεις, όπως η επιστολή για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, ωστόσο δεν πρέπει να υπερτιμώνται.

Ασφαλώς και η Αθήνα έχει κάθε λόγο να είναι δεκτική σε τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν θυμίζουν την εποχή των απειλών Ερντογάν ότι θα χτυπήσει με πύραυλο την ελληνική πρωτεύουσα ή ότι θα έρθει «νύχτα στα ελληνικά νησιά», ωστόσο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, κυρίως απέναντι στους εταίρους μας, ότι η μέχρι τώρα τουρκική συμπεριφορά δεν επαρκεί για να ξεκινήσει μια οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Δεν έχουν αλλάξει οι πάγιες θέσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου παραμένει ζητούμενο και ουσιαστικά βήματα προόδου στις σχέσεις των δύο χωρών δεν έχουν γίνει.

ΓΕΣ: Επιχειρησιακή Εκπαίδευση της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ»(ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Από 27 έως 30 Μαρτίου 2023, Σχηματισμοί και Μονάδες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση στην Περιοχή Ευθύνης τους.

Η εκπαίδευση, μεταξύ άλλων περιέλαβε τα παρακάτω:

  • Ημερήσιες και νυχτερινές βολές επιθετικών ελικοπτέρων (ΕΕ/Π).
  • Βολές Φορητού Οπλισμού και Βαρέων Όπλων Πεζικού.
  • Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης.

Ριζικές αλλαγές στην διεξαγωγή εναέριων επιχειρήσεων κρούσης μέσω των μη-επανδρωμένων αναλώσιμων πυρομαχικών

 Γράφει ο Theodoros Kostis

Ο Δρ Θεόδωρος Γ. Κωστής είναι στρατηγικός σύμβουλος σε θέματα άμυνας, γεωπολιτικής, ναυτιλίας και ανώτατης εκπαίδευσης με τεκμηριωμένη προϋπηρεσία σε σχετικά εθνικά & ευρωπαϊκά έργα καθώς και ως διδάσκων σε στρατιωτικές σχολές. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον ιστότοπο του συγγραφέα https://linktr.ee/greendoor19

Στις 29 Μαρτίου 2023 το αμυντικό πόρταλ hellenicdefence.net ανέφερε ένα πολύ σημαντικό γεγονός, την πτώση ενός ουκρανικού μαχητικού αεροσκάφους Su-27 λόγω έλλειψης στήριξης ώσης (stall) καθώς κυνηγούσε να καταρρίψει ένα μη-επανδρωμένο αναλώσιμο αερόχημα (drone) τύπου Shahed 136.

Φρεγάτες: Πουλάει τρελά ότι σύστημα πήραν οι Έλληνες στην Belharra – Eίναι ότι καλύτερο

Διονύσης Αντωνέλλος

Μετά την αγορά από την Ελλάδα των 3+1 γαλλικών Belharra, δεν άργησε να... επαναληφθεί η παραγγελία των οπλικών τους συστημάτων.

Πουλάει τρελά ότι σύστημα πήραν οι Έλληνες στην Belharra με την παράδοση να… συνεχίζεται.

Μία ιδιαίτερη… παράδοση έχει δημιουργήσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς διαχρονικά οι επιλογές του γίνονται θέμα συζήτησης και υιοθετούνται άμεσα και από άλλα ναυτικά.

Έτσι, μετά την αγορά από την Ελλάδα των 3+1 γαλλικών Belharra, δεν άργησε να… επαναληφθεί η παραγγελία των οπλικών τους συστημάτων και από άλλο ένα κράτος.

FOREST GUARDIAN – 2023: Αεροπυρόσβεση σε πολλαπλά μέτωπα με την συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων και ΠΣ (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις συνεργασίες και συνεκπαιδεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων με το σύνολο των φορέων της Χώρας σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος, διεξήχθη για πρώτη φορά η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την ονομασία «FOREST GUARDIAN – 2023», στο διάστημα 29 έως 31 Μαρτίου 2023.

Η «FOREST GUARDIAN – 2023», η οποία έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικοβοιωτίας υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), σε συνεργασία με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι κοινή αεροπορική άσκηση Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) μεσαίας κλίμακας που αφορά στην εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχουσών δυνάμεων σε επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης δασικών και περι-αστικών πυρκαγιών μεγάλης έκτασης σε πολλαπλά μέτωπα.

Τα υπερπολύτιμα για την ελληνική άμυνα δικινητήρια μεταφορικά α/φη… το “άλλο έγκλημα” με τα C-27J Spartan

Η αφορμή της επίσκεψης του DP στη Μαριέττα – Ατλάντα της Πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ στην εντυπωσιακή γραμμή παραγωγής των C-130J της Lockheed Martin, μετά την επιστροφή, αποτέλεσε ορόσημο σοβαρού προβληματισμού για το πρόβλημα του ελληνικού στόλου μεταφορικών αεροσκαφών. Η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς επίσης και τα κόστη προμήθειας και επιχειρησιακής αξιοποίησης τέτοιων αεροσκαφών. Όπως έχει κατ’ επανάληψη υποστηρίξει το DP, σημείο αναφοράς για όλα δεν μπορεί παρά να είναι το «πορτοφόλι». Τα διαθέσιμα χρήματα θα καθορίσουν εάν όσα αποκτηθούν θα μπορούν να αξιοποιηθούν ορθολογικά, ώστε και να αποφέρουν τα μέγιστα ως αμυντική επένδυση.

Του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗ

Κατά συνέπεια, είναι κομβικής σημασίας η ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος, όπως άλλωστε

Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου Scorpius: Άλμα στο μέλλον, κορυφαία αναγκαιότητα για την ελληνική άμυνα

Οι ναυτικές δυνάμεις, είτε βρίσκονται σε ανοιχτή θάλασσα είτε επιχειρούν σε παράκτια ύδατα, οι χερσαίες δυνάμεις, είτε εκτελούν στατική άμυνα είτε επιχειρούν μέσω ελιγμού, καθώς και οι κρίσιμες, στρατηγικής διάστασης, υποδομές είναι εκτιθέμενες σε απειλείς που εξελίσσονται συνεχώς, από τον αέρα, το έδαφος και τη θάλασσα. Τα ραντάρ συνθετικής απεικόνισης (SAR : Synthetic Aperture Radar) και τα ραντάρ ελέγχου πυρός που εξοπλίζουν επανδρωμένα και μη-επανδρωμένα αεροσκάφη είναι κλασσικά παραδείγματα των εξελιγμένων συστημάτων στόχευσης που έχουν αναπτυχθεί και αποτελούν σοβαρές απειλές. Συνεπώς, η αυτοπροστασία είναι ζωτικής σημασίας συνθήκη στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Ο Ηλεκτρονικός Πόλεμος διαδραματίζει έναν βασικό και

Δένδιας για τον φράχτη στον Έβρο: Ας μην ματαιοπονούν με την κατασκευή ψευδών εντυπώσεων

 «Σε αναρτήσεις που διακινούνται στα social media με την “ευγενική φροντίδα” του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται επίκληση αναφοράς μου στον φράχτη του Έβρου το 2018», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Παραβλέπεται όμως σκοπίμως τι έχει μεσολαβήσει με τις υβριδικές απειλές έκτοτε», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Οι αναρτήσεις αυτές παριστάνουν επίσης ότι αγνοούν πως προδήλως οι παράμετροι του ερωτήματος έχουν δραματικά μεταβληθεί». 

«Παριστάνουν ακόμη ότι ξεχνούν την επίσκεψή μου στον Έβρο στις 24/6/2020 από κοινού με τον

Σκίτσο Χρήστου Παπανίκου

                                    

Mητσοτάκης για κατώτατο μισθό: Αυξήθηκε 20% από το 2019 – Ιστορικά στο υψηλότερο επίπεδο

Τη βούληση της κυβέρνησης για ακόμη πιο δυναμική αύξηση των εισοδημάτων όλων των πολιτών, υπογραμμίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός, με αφορμή την αύξηση, από σήμερα, του κατώτατου μισθού.

Συνολικά, από το 2019, η αύξηση του κατώτατου μισθού φθάνει το 20%, όπως ενημερώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει στην ανάρτησή του:

“Από σήμερα ο κατώτατος μισθός ανεβαίνει στα 780 ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά έως σήμερα. Έτσι, στο τέλος του μήνα, 585.000 εργαζόμενοι συμπολίτες μας θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται.

Σκληρόν προς πατρίδα λακτίζειν…

 Άννα Παναγιωταρέα

Οταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Γ. Παπανδρέου, στην πρώτη του συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ, τον άκουσε -εμβρόντητη- να της λέει ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες, σπατάλησαν τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει τους κανόνες και να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Κι εδώ που τα λέμε η Μέρκελ άλλο που δεν ήθελε.

Μετά από αυτή την «εξομολόγηση», ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας έγινε ακόμη πιο συμπαθής στην καγκελάριο για την ειλικρίνειά του και την αποφασιστικότητά του «να τα αλλάξει όλα». Δύο χρόνια αργότερα όταν «δραπέτευε» από την πρωθυπουργία και είχε πέσει ο πανικός των Μνημονίων, της λιτότητας , της ανεργίας, της ανασφάλειας, πράγματι τα «είχε αλλάξει όλα»…

Οι διάλογοι του κυκλώματος που μετέφερε μετανάστες: «Το ποσό είναι 10.000», «τους πέρασε όλους; Δεν πέθανε κανείς;»

Νέα στοιχεία για το πως δρούσε το κύκλωμα που μετέφερε μετανάστες από τρίτες χώρες στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, έρχονται στη δημοσιότητα. Την εγκληματική οργάνωση εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ..

Οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος είναι ενδεικτικοί για το πως έστηναν τη «δουλειά». Πώς γινόταν η μεταφορά των μεταναστών, πόσα χρήματα ζητούσαν για να τους μεταφέρουν, τι φορούσαν κατά τη διαδικασία, αλλά και πως εντόπιζαν τα μπλόκα των αστυνομικών και προσπαθούσαν να αποφύγουν τους ελέγχους.

ΝΑΤΟ: Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, φέρεται να είναι υποψήφια για ΓΓ της Συμμαχίας

Την αποκάλυψη έκανε η βρετανική εφημερίδα «The Sun» - Ο Στόλτενμπεργκ αναμένεται να φύγει τον Οκτώβριο

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανίδα πρώην υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, φέρεται να συγκαταλέγεται στους υποψήφιους για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού του ΝΑΤΟ, ανέφερε χθες Παρασκευή (31/3) η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα «The Sun», επικαλούμενη διπλωματική πηγή που δεν κατονομάζει.

Αρκετά κράτη μέλη του NATO έχουν εισηγηθεί η κυρία φον ντερ Λάιεν να αναλάβει το αξίωμα αφού αποχωρήσει από αυτό ο Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά το δημοσίευμα.

Στην Αίγυπτο ο ΥΠΕΞ της Συρίας - Οι δύο χώρες δεσμεύονται για στενότερες σχέσεις

Η Αίγυπτος και η Συρία συμφώνησαν σήμερα να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης Σύρου υπουργού Εξωτερικών στο Κάιρο εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι αγκάλιασε τον Σύρο ομόλογό του Φάισαλ Μεκντάντ όταν έφθασε στο αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, στο πρώτο επίσημο ταξίδι του αφότου ξέσπασε η εξέγερση και η σύγκρουση στη Συρία το 2011.

Πολλές δυτικές και αραβικές χώρες σνόμπαραν τον πρόεδρο Άσαντ εξαιτίας του πολέμου στη Συρία, που οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και στον κατακερματισμό της χώρας.

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά να σταματήσει η βία των Τούρκων στο Αφρίν της Συρίας

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε να σταματήσει η βία κατά των αμάχων στη Συρία και προέβη σε δήλωση σχετικά με το περιστατικό στο οποίο δολοφονήθηκαν 4 Κούρδοι πολίτες στην Τζιντίρες ως «απαράδεκτο».

Αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε στον ανταποκριτή του Rûdaw, Ντιγιάρ Κούρντε, σχετικά με τη δολοφονία 4 Κούρδων πολιτών στην περιοχή Τζιντίρες του Αφρίν στη γιορτή για το Νεβρόζ από μέλη των ενόπλων ομάδων του Εθνικού Στρατού της Συρίας που υποστηρίζονται από την Τουρκία «Αυτό που είδαμε είναι απαράδεκτο». 

«Καλούμε όλα τα μέρη (στη Συρία) να σταματήσουν τις πράξεις βίας κατά αμάχων», είπε ο εν λόγω αξιωματούχος. 

Η χειμερινή ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς απέτυχε, αναφέρουν οι Βρετανοί

 Απέτυχαν οι προσπάθειες της Ρωσίας για τον στρατιωτικό έλεγχο στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, αναφέρουν Βρετανοί ειδικοί σε πρόσφατη αξιολόγησή τους.

Ο επικεφαλής του ρωσικού επιτελείου στρατού Βαλέρι Γκεράσιμοφ, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της χώρας στην Ουκρανία στις 11 Ιανουαρίου, προσπάθησε να «εξαπολύσει γενική χειμερινή επίθεση με σκοπό να επεκτείνει τον ρωσικό έλεγχο σε ολόκληρη την περιοχή Ντονμπάς», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας στο Twitter.

Ιωάννης Παπαφλωράτος, Η Ελληνική επανάσταση ξεκίνησε στις 30 Μαΐου του 1453 και όχι το 1821

 

Η Ελληνική επανάσταση δεν ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου του 1821. Η Ελληνική επανάσταση ξεκίνησε στις 30 Μαΐου του 1453. Την επόμενη ημέρα από την άλωση της Κωνσταντινούπολης σημειώνει ο Συγγραφέας και Νομικός, Κύριος Ιωάννης Παπαφλωράτος

ΚΥΠΡΙΑ ΕΠΗ Κείμενα και τραγούδια για τον Αγώνα της ΕΟΚΑ

 

ΚΥΠΡΙΑ ΕΠΗ Κείμενα και τραγούδια για τον Αγώνα της ΕΟΚΑ

Ν. Λυγερός: Μεγάλη εικόνα Ουκρανικού. 31/03/2023

 

Ν. Λυγερός: Μεγάλη εικόνα Ουκρανικού. 31/03/2023

Βασίλης Μαυρίδης - Δήμαρχος Ορεστιάδας | 31.03.2023

 

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ορεστιάδα

Σάββας Καλεντερίδης: Οι κομματικές ιδεολογίες καταστρέφουν τον Ελληνισμό! (31-3-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Οι κομματικές ιδεολογίες καταστρέφουν τον Ελληνισμό! Ζητούν γη και ύδωρ

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Υπόψιν" με την Άννα Τσίμου. Βεργίνα TV. 31/03/2023

 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Υπόψιν" με την Άννα Τσίμου. Βεργίνα TV. 31/03/2023

Η Φινλανδία αντί της Κύπρου για τη θέση του ΓΓ στον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας

 


1. Τα είπαν κατ’ ιδίαν Δένδιας-Χριστοδουλίδης – Άφησαν εκτός τους συνεργάτες τους
2. Η Φινλανδία αντί της Κύπρου για τη θέση του ΓΓ στον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας

Ο φράκτης στον Έβρο έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό | Καλημέρα | 01/04/2023

 

1. Σταϊκούρας: Μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις ρυθμίσεις χρεών προς το δημόσιο
2. Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ: Ο φράχτης στον Έβρο λειτουργεί αποτελεσματικά και θα επεκταθεί
3. Ο φράκτης στον Έβρο έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Τζούμης και Φενέκος για τα ελληνοτουρκικά | Τώρα μαζί 01/04/2023 | OPEN TV

 

Τζούμης και Φενέκος για τα ελληνοτουρκικά | Τώρα μαζί 01/04/2023 | OPEN TV

Ευάγγελος Αποστολάκης: «Ο φράχτης είναι ένα εργαλείο αλλά δεν είναι η λύση»

Ο δήμαρχος Χάλκης, Άγγελος Φραγκάκης, και ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ενόψει των εκλογών.