Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Οι μύθοι του Ηροδότου που τελικά δεν ήταν μύθοι

Ο κατάλογος των «τερατολογιών του Ηροδότου», που έκαναν τους νεότερους ιστορικούς να μειδιούν ειρωνικά, είναι μακρός. Γνωστότερη- και σημαντικότερη για την ιστορία μας - η απαρίθμηση των Περσών του Ξέρξη: ήταν 1.500.000 οι αντίπαλοι των 300 του Λεωνίδα ή... 100.000; Μάλλον απίθανο να βρεθεί ποτέ έγκυρη απάντηση στο ερώτημα, αλλά για πολλά άλλα ρηθέντα υπό του ιδίου έχουν αρχίσει να προκύπτουν συγκλονιστικές επιβεβαιώσεις.

Οι μούμιες
Η πρώτη αφορούσε το θέμα των μουμιοποιήσεων: οι φοιτητές Ιατρικής των πρώτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων θεωρούσαν ανέκδοτο το ότι «στην Αίγυπτο υπήρχαν τρεις μέθοδοι μουμιοποίησης, ανάλογα με το βαλάντιο των συγγενών του νεκρού». Όπως όμως απέδειξαν οι κατοπινές «εισαγωγές» μουμιών από τους γάλλους, γερμανούς και άγγλους αιγυπτιολόγους, ο Ηρόδοτος είχε δίκιο.

Ἀκρωτηριασμένες καταλήξεις ἴσον ἀκρωτηριασμένη λογική.

Ἀκρωτηριασμένες καταλήξεις ἴσον ἀκρωτηριασμένη λογική.Ἀποκλειστικὴ συνέντευξις μὲ τὸν καθηγητὴν πανεπιστημίου κ. Νικόλαον Παπαδόπουλον*   

Κύριε καθηγητά, διὰ ποίους λόγους ἕνας φυσικὸς μελετᾶ τόσον ἐντόνως τὴν ἑλληνικὴν γλῶσσα;  
Δὲν μελετῶ καθόλου τὴν ἑλληνικὴν γλῶσσα, ποῦ νὰ βρῶ αὐτὸν τὸν χρόνο; Ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα βρίσκεται συνεχῶς μπροστά μου.  Πρὶν ἀπὸ τρεῖς δεκαετίες ἄρχισα νὰ διαπιστώνω πόσον σημαντικὰ ἦταν τὰ κλασσικὰ ἑλληνικὰ διὰ τὴν πρόοδόν μου στὸν χῶρο τῆς ἐπιστήμης. Πολλοὶ ἀπὸ τοὺς πλέον ἐπιτυχημένους Γερμανοὺς συναδέλφους μου εἰς τὸν χῶρον τῆς φυσικῆς καὶ τῶν μαθηματικῶν εἶχαν καὶ ἔχουν γνῶσιν τῶν κλασσικῶν ἑλληνικῶν,
καὶ αὐτὸ μοῦ προξενεῖ συνεχῶς μεγάλην ἐντύπωσιν!

Χαρακτηριστικές φωτογραφίες από αεροψεκασμούς... Πιο τυφλός πεθαίνεις!

Συγκεντρώσαμε κάποιες χαρακτηριστικές φωτογραφίες από αεροψεκασμούς οι οποίες απεικονίζουν με τον καλύτερο τρόπο τι ακριβώς συμβαίνει πάνω από τα κεφάλια μας. Κυκλοφορούν χιλιάδες στο διαδίκτυο καθώς και άπειρα βίντεο. 

Εμείς θα προτείναμε από την πλευρά μας σε όσους ακολουθούν πιστά το τρίπτυχο...
"φραπεδούμπα-τάβλι-trolling" να ανοίξουν να μάτια τους και να δουν τι πραγματικά συμβαίνει και να μην αναπαύονται στην επεξήγηση του φαινομένου της κρυσταλλοποίησης των καυσαερίων.

Η πανδημία του φόβου

Σε μια εποχή που υπάρχει ελεύθερη και άφθονη πληροφόρηση, είναι δυνατόν να μιλάμε για προπαγάνδα, για παραπληροφόρηση, για άγνοια; Είμαστε όντως αναγκασμένοι να υποτασσόμαστε; Υπάρχει έλλειψη πληροφόρησης; Μπορεί η πληροφόρηση να προσφέρει τη γνώση που όλοι αναζητούμε; Γιατί δεν το κάνει;

Δες τον πανικό που εύκολα σκορπά το «νέο» όπλο που έχει εφεύρει το σύστημα (το οποίο έχουμε δημιουργήσει και πρόθυμα συντηρούμε), τον ιό της νέας γρίπης. Δεν πτοούνται οι κρατούντες (αυτοί που γνωρίζουν καλά τις ανθρώπινες νοητικές λειτουργίες) από την άφθονη πληροφόρηση που ρέει ελεύθερα είτε υπέρ είτε κατά του νέου εμβολίου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εμείς παίζουμε το παιχνίδι του φόβου.

Ζούμε μόνιμα σε ανύπαρκτο χρόνο – το μέλλον – στο οποίο επενδύουμε, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, αποθηκεύουμε τα όνειρα μας. Προγραμματίζουμε τη ζωή μας ελπίζοντας για το καλύτερο και φτιάχνουμε σενάρια περιμένοντας το χειρότερο. Προσπαθούμε απεγνωσμένα να ελέγξουμε τη ζωή (που δεν ελέγχεται) γιατί δεν ελέγχουμε τον εαυτό μας και τη σκέψη μας.

Καλλιεργείς; Θα φορολογείσαι περισσότερο! Η NWO επιτίθεται στο τελευταίο οχυρό του Έλληνα. Την παραγωγή τροφής

Με επτά ειδικούς συντελεστές θα γίνεται από τον Ιανουάριο 2014 η φορολόγηση των 50 εκατομμυρίων στρεμμάτων εκτός σχεδίου γης, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του υπουργείου οικονομικών που θα δοθεί για έγκριση στην τρόικα.

Ανάλογα με την θέση, την χρήση, την απόσταση από θάλασσα, κ.α. θα κληθεί ο κάθε φορολογούμενος πολίτης να καταβάλλει «φουσκωμένους» φόρους σοβιετικής λογικής.
Ενδεικτικά, ο φόρος μπορεί να ξεκινήσει από 0,3 ευρώ / στρέμμα σε περίπτωση μεγάλης δασικής έκτασης και να φθάσει έως τα 47,25 ευρώ ανά στρέμμα για εκτάσεις – φιλέτα , ενώ σε περίπτωση που υπάρχει και κατοικία, τα 236,25 ευρώ / στρέμμα.

«Πως 5 χώρες της Μέσης Ανατολής θα γίνουν 14»



Το 2012 δημοσιεύσαμε κατα αποκλειστικότητα απο το ιστολόγιο Βahrein Views άρθρο που ξεσκέπαζε τα σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ για την Μέση Ανατολή με τίτλο «Καλώς ήλθατε στον Νέο χαρτη της Μέσης Ανατολής!» υπογραμμίζοντας την δήλωσης της τέως Υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις σε συνέντευξη τύπου¨

Το NASA Curiosity Rover έστειλε εικόνες εμφανούς δίσκου-σχήματος UFO

Το NASA Curiosity Rover έστειλε εικόνες εμφανούς δίσκου-σχήματος UFO
Σε μία από τις έρευνες που διεξάγονται στην επιφάνεια του Άρη από το NASA Curiosity Rover ανακαλύφθηκαν δίσκοι σε σχήμα Ufo

Αυτές οι φωτογραφίες είναι απευθείας από αρχεία της NASA και δεν έχουν αλλοιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο, υποστήριξε ο κ. Waring.

Διάγραμμα του BBC τα λέει όλα για την Ελλάδα! Που χρωστάμε και σε ποιόν!




Χρωστάμε σχεδόν 400 δις, με εξωτερικό χρέος 252% και χρέος της κυβέρνησης 166% του ΑΕΠ. Το τελευταίο είναι αυτό που με βάση το επιτυχημένο κούρεμα 50% και το PSI, θα φτάσει το 2020 στο 120% του ΑΕΠ όσο ήταν δηλαδή και το 2009.

Κάθε Έλληνας πολίτης χρωστά πάνω από 38.000 ευρώ (ως στατιστικό στοιχείο για το χρέος), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το παραπάνω διάγραμμα για να δούμε σε ποιες χώρες χρωστάμε.

Το τέλος του πετρελαίου…

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Λόρδος Ron Oxburg, πρώην πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών Shell, προέβη σε μια ωμή δήλωση-διαπίστωση που στοιχειώνει τον κόσμο του 21ου αιώνα.


«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε καμία σημαντική ποσότητα φθηνού πετρελαίου. Οποιαδήποτε νέα ποσότητα πετρελαίου θα είναι σημαντικά ακριβή». Το φάντασμα της έλλειψης φθηνού και άφθονου πετρελαίου πλανάται πλέον πάνω από την σύγχρονη δυτική βιομηχανική κοινωνία. Κάτι που στη διάρκεια του 20ου αιώνα αποτελούσε βεβαιότητα, ότι δηλαδή το πετρέλαιο θα είναι παντοτινά ρέον και φθηνό, στις μέρες μας κλονίζεται συθέμελα σκορπίζοντας ρίγη τρόμου από τους απλούς κατόχους ενός μικρού αστικού αυτοκινήτου μέχρι τους παγκόσμιους ενεργειακούς κολοσσούς.

Αγχωμένα γενέθλια για τη NASA. Κλειστή η σελίδα της!

Σχόλιο Αφύπνισης: Δείτε ΕΔΩ την σελίδα της NASA που έχει κατέβει. 

Μαύρα γενέθλια έκανε φέτος η NASA, αφού οι μισθοί των εργαζομένων της βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Την 1η Οκτωβρίου, η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος έγινε 55 ετών, ωστόσο δεν ήταν κανείς εκεί να το γιορτάσει αφού το 97% των εργαζομένων της βρίσκονταν στα σπίτια τους με υποχρεωτική αργία.

Έρχονται άγρια μέτρα αλλά...

ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ
Οι Βρυξέλες θέλουν νέα μέτρα για να αποδεσμεύσουν τη δόση!
Έρχονται νέα μέτρα και η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να μην το αντιληφθούμε.

Το οικονομικό επιτελείο είναι σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» αναφορικά με τα προαπαιτούμενα.

Απίστευτο! UFO σώζει ολόκληρη πόλη από τεράστια πύρινη μπάλα!

Απίστευτο! UFO σώζει ολόκληρη πόλη από τεράστια πύρινη μπάλα!
Η πτώση μίας τεράστιας μπάλας φωτιάς συγκλόνισε και τρομοκράτησε τους ανθρώπους μιας μικρής πόλης των Μάγια ( Ichmul) Νότια Γιουκατάν.
Την Κυριακή στις 8:30 μ.μ., ενώ οι ντόπιοι περίμεναν να δουν μια παράσταση τσίρκου, μια τεράστια έκρηξη ακούστηκε. Ο ήχος ήταν τόσο δυνατός που ταρακούνησε το έδαφος και έσπασε πολλά παράθυρα.

Ένας μάρτυρας δήλωσε «Ήταν ακριβώς όπως ένας σεισμός"
"Καθώς βλέπαμε την πτώση της πύρινης μπάλας από τον ουρανό, έπεσε το ρεύμα σε όλη την πόλη και όλοι τρομοκρατηθήκαμε, νομίζαμε ότι επρόκειτο να πεθάνουμε."

ΤΙ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ "VOICE OF RUSSIA" Γιατί η Μόσχα στήριξε εμμέσως ΧΑ; - Γιατί μιλάει για "Γερμανικό Στρατό στην Ελλάδα";

Δύο ημέρες μετά τις συλλήψεις των βουλευτών και στελεχών του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή η Μόσχα παίρνει θέση "διακριτικά", εμμέσως, πλην σαφώς όμως, όχι αρνητική σε βάρος των φυλακισθέντων πολιτικών, με ένα ρεπορτάζ του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Voice of Russia ("Η Φωνή της Ρωσίας").
Στο ρεπορτάζ που αποκάλυψε το defencenet.gr το κόμμα της Χ.Α. χαρακτηρίζεται ως "ριζοσπαστικό κόμμα" ("radical Golden Dawn party") αποφεύγοντας εκφράσεις όπως "ακροδεξιό", εξστρεμιστικό" ή "νεοναζιστικό" χαρακτηρισμός που επικρατεί στις αμερικανικές εφημερίδες και σε ορισμένες βρετανικές.
Και δεν πρόκειται για ένα ημιανεξάρτητο πρακτορείο ή το ρωσικό CNN που είναι το Russia Today, αλλά για το επίσημο ρωσικο κρατικό πρακτορείο που απηχεί τις θέσεις του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και του Κρεμλίνου.

Success Story: Έκλεισαν και τα Sprider

«Λουκέτο» μπήκε σε ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα ρούχων στην Ελλάδα, τα Sprider Stores!

Συγκεκριμένα από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ειδών ένδυσης και υπόδησης είχε κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 αλλά δεν έγινε δεκτή.

Κήρυγμα χότζα στις γυναίκες για τα οφέλη του... ξυλοδαρμού

Το ισλάμ είναι γνωστό πως δίνει μηδενική αξία στην γυναίκα και για την ακρίβεια την βλέπει ως αντικείμενο αναπαραγωγής και σεξουαλικής χρήσης.
Αυτό ίσως να φαντάζει ακραίο σε κάποιους που θέλουν να βλέπουν διαφορετικά την πραγματικότητα ή νομίζουν πως το ισλάμ είναι θρησκεία (η θρησκεία χρησιμοποιείται ως συνδετικός κρίκος των άλλων ιδιοτήτων: πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, στρατιωτικό).

Έτσι, ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρήκαμε στο κήρυγμα ενός χότζα σε γυναίκες μουσουλμάνες, αφού ο συγκεκριμένος χότζας κάνει "σεμινάριο" για "τα οφέλη του γυναικείου ξυλοδαρμού".
Απολαύστε ή φρίξτε, γιατί αύριο τέτοια σεμινάρια μπορεί να γίνονται και στην γειτονιά σας...
Ο χότζας κάνει κήρυγμα σε γυναίκες του θρησκευτικού "τάγματος" Χαζρετουλάχ για τις ωφέλειες του να σε δέρνουν…

Σαουδική Αραβία : 19-χρονη, θύμα ομαδικού βιασμού από συμμορία … τιμωρήθηκε με 200 κτυπήματα με μαστίγιο και 6 μήνες φυλάκιση(Βίντεο)

From HEIL GAP ( or mind the GAP)

Το Ισλάμ, το Κοράνι , ο Μωάμεθ, ο Νόμος της Σαρία , η ισλαμική τρομοκρατία και η Τζιχάντ κατά των γυναικών .
Μια γυναίκα στην Σαουδική Αραβία πρέπει να συνοδεύεται από έναν άνδρα κηδεμόνα - συνήθως συγγενή - ανά πάσα στιγμή.
Το θύμα του βιασμού παραβίασε το νόμο αυτό .
Το 19-χρονο κορίτσι - θύμα ομαδικού βιασμού από συμμορία καταδικάστηκε σε 200 μαστιγώσεις και σε έξι μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της άσεμνης συμπεριφοράς και επειδή μίλησε στον διεθνή Τύπο .

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ!!!ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙ ΗΠΑ!!!!

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της μερικής διακοπής της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ καθώς 700.000 υπάλληλοι απολύονται ελλείψει χρηματοδότησης ενό μπαίνει λουκέτο σε μια σειρά διάσημων μνημείων όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας!
Συνολικά αναμένεται η απομάκρυνση 700.000 υπαλλήλων απο τις θέσεις εργασίας τους και συγκεκριμένα

Υπουργείο Άμυνας: Ο στρατός των 1,4 εκατομμυρίων παραμένει ως έχει ωστόσο αναμένεται περί τις 400.000 του προσωπικού του υπουργείου να σταματήσει να εργάζεται. Σε περίπτωση που χρειαστεί το προσωπικό θα πρέπει να εργασθεί χωρίς αμοιβή.

Ο γίγαντας Σταμάτης Σπανουδάκης ξεφτίλησε την Ρεπούση από το κατάμεστο Ηρώδειο την Παρασκευή το βράδυ (Βίντεο)

Στο Ηρώδειο, μετά από δύο χρόνια, επέστρεψε την Παρασκευή ο Σταμάτης Σπανουδάκης, αν και εκτός Φεστιβάλ Αθηνών, με μια μεγαλειώδη συναυλία με τίτλο «Χαίρε θάλασσα μου», αφιερωμένη, όπως είπε κι ο ίδιος, στην Παναγία.

Σε ένα κατάμεστο θέατρο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, ο έλληνας μουσικοσυνθέτης ενθουσίασε το κοινό, και δεν παρέλειψε να σχολιάσει με το δικό του τρόπο τα «κακώς κείμενα». Ιδιαίτερα καυστικός ήταν, προλογίζοντας δύο τραγούδια αφιερωμένα στη Σμύρνη, το«Για την Σμύρνη» και το «Μαύρος Καβαλάρης».

Διάλεξη του Ν.Λυγερού "Αιμοδοσία: η έξυπνη κίνηση"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Αιμοδοσία: η έξυπνη κίνηση". 
Γενικό νοσοκομείου Ρόδου. 
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Διάλεξη του Ν.Λυγερού "Η νοημοσύνη του μαθητή"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Η νοημοσύνη του μαθητή". 
2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών. Ρόδος.
 Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα: 9:00

Διάλεξη του Ν.Λυγερού "Ο Ζεόλιθος στα Δωδεκάνησα"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Ο Ζεόλιθος στα Δωδεκάνησα".
 Επιμελητήριο Δωδεκάνησου, 
Ρόδος. Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013, 
ώρα: 20:30

Aποκάλυψη: Η NSA αποθηκεύει δεδομένα διάρκειας ακόμη και ενός έτους από εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των Η.Π.Α (σ.σ. pentapostagma.gr - National Security Agency) αποθηκεύει τα διαδικτυακά μετα-δεδομένα εκατομμύρια χρηστών του ιστού για χρονικό διάστημα που προσεγγίζει το ένα έτος, σύμφωνα με αποκαλύψεις που προήλθαν από άκρως απόρρητα έγγραφα της υπηρεσίας.


Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, τα διαδικτυακά δεδομένα των χρηστών αποθηκεύονται ανεξαρτήτως αν οι εν λόγω χρήστες αποτελούν «πρόσωπα αυξημένου ενδιαφέροντος για την υπηρεσίας»

H NASA δημοσιεύει φωτογραφίες από το νησί που «γέννησε» ο σεισμός στο Πακιστάν.

Ως αποτέλεσμα της τεράστιας καταστροφής που προκλήθηκε από τον μεγάλο σεισμό στο Πακιστάν οδηγώντας στον θάνατο 500 ανθρώπων, ένα νέο νησί αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας. Η NASA προχώρησε στην δημοσιοποίηση των εικόνων της νεο-σχηματισθείσας αυτής νησίδας.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες πριν και μετά την «γέννηση» του γήινου «σώματος» την 24η Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του σεισμού που συγκλόνισε το Πακιστάν.

«Πάγωσε» το Μαξίμου με την απόφαση για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής-Η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Από το  newsbomb 
 
Υπήρχαν διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων ότι οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα προφυλακιστούν, καθώς το κατηγορητήριο είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικό. 
 
Αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την απόφαση των ανακριτών και εισαγγελέων να αφήσουν ελεύθερους, με περιοριστικούς όρους, τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο.

Προφυλακιστέος μόνο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός-Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος

Προφυλακιστέος μόνο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο Γιάννης Λαγός. 
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί στο σύνολό της η απόφαση των ανακριτών, οι περιοριστικοί όροι για τον Ηλία Κασιδιάρη είναι χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Η αλήθεια για τα εμβρυικά βλαστοκύτταρα

«Με τον όρο βλαστοκύτταρα περιγράφουμε ένα σύνολο από ανώριμα κύτταρα, τα οποία έχουν δύο μοναδικά χαρακτηριστικά: πρώτον πολλαπλασιάζονται με μεγάλη ταχύτητα ή και ακατάπαυστα, και δεύτερο μπορούν να διαφοροποιηθούν σε πολλούς, διαφορετικούς μεταξύ τους ιστούς. Βλαστοκύτταρα όμως ονομάζονται και άλλα είδη κυττάρων. Έτσι, ανάλογα με την ωρίμανσή τους μπορούν να διαχωριστούν σε πολλές κατηγορίες. Μπορεί να είναι: εμβρυικά, που προέρχονται από τα πρώτα στάδια της εμβρυικής ζωής, από τον αρχέγονο σχηματισμό, που λέγεται βλαστοκύστη (η χρήση αυτών κυρίως μας απασχολεί και προβληματίζει) ή να είναι λίγο πιο ώριμα, να βρίσκονται δηλ. στο μυελό των οστών του ανθρώπου ή να κυκλοφορούν στο αίμα, οπότε χαρακτηρίζονται ως πρώιμα κύτταρα (Αυτά μπορεί να δώσουν κύτταρα αίματος, οστικά ή χονδρικά κύτταρα, κύτταρα νευρικά ή κύτταρα του μυϊκού συστήματος).

Συνελήφθησαν δύο στελέχη του ΑΚΕΛ για τη Δρομολαξιά

Λευκωσία: Μορφή χιονοστοιβάδας λαμβάνει πλέον η υπόθεση της επένδυσης του Ταμείου Συντάξεως της Cyta στη Δρομολαξιά, καθώς η Αστυνομία συνέλαβε σήμερα άλλα τρία πρόσωπα. Πρόκειται για δύο κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής του ΑΚΕΛ, τον Βενιζέλο Ζανέτο (φωτο αριστερά), μέλος της Γραμματείας και υπεύθυνο των οικονομικών, καθώς και τον Χρίστο Αλέκου (φωτο κάτω), μέλος της Γραμματείας επίσης και κεντρικός οργανωτικό του κόμματος, καθώς και τον Αντώνη Ιωακείμ, ιδιοκτήτη χρυσοχοείου και μέτοχο κατά 25% στην εταιρία WANDIC TRADING LTD που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου


Λευκωσία: Mε πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά κατά την πρώτη συνεδρία του Οκτωβρίου με τον Γενικό Δείκτη του ΧΑΚ να παρουσιάζει ζημιές της τάξης του 0,24% κλείνοντας στις 92,39 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε, επίσης, με πτώση κατά 1,19% στις 33,91 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €185.524,07.

Από τους επιμέρους δείκτες, τα Ξενοδοχεία έκλεισαν με κέρδη 0,57% στις 280,5 μονάδες και η Εναλλακτική Αγορά με άνοδο 0,86% στις 675 μονάδες. Αντίθετα, με ζημιές έκλεισαν η Κύρια Αγορά κατά 0,26% στις 84,26 μονάδες, οι Επενδυτικές κατά 3,82% στις 527,57 μονάδες και οι Τράπεζες κατά 0,11% στις 89,76 μονάδες.

Αρχίζει να αισθάνεται το "ρίγος" του shutdown η Wall Street

Dow15.105,23-86,47 -0,57%  



  Nasdaq3.817,9846,50 1,23%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Απώλειες, που για τον Dow Jones ξεπερνούν τις 100 μονάδες, καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ προσέφεραν μικρή παρηγοριά εν μέσω του πρώτου κυβερνητικού shutdown σε διάστημα 17 ετών.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ιδιωτική εταιρεία ADP έδειξαν πως οι θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο του αναμενόμενου το Σεπτέμβριο, ενώ τα κέρδη του Αυγούστου στην απασχόληση αναθεωρήθηκαν πτωτικά.

Παράλληλα, διογκώνεται η αβεβαιότητα για το πώς το shutdown θα επηρεάσει την οικονομία αλλά και οι ανησυχίες για ένα πολιτικό αδιέξοδο λίγο πριν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το «ταβάνι» του χρέους.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 118,90 μονάδες (-0,78%) και βρίσκεται στις 15.072,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 17,90 μονάδων (-0,47%) φτάνοντας τις 3.800,00 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 11,00 μονάδων (-0,65%) και βρίσκεται στις 1.683,90 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στις συναλλαγές της Τρίτης, η Wall Street επέδειξε ανοσία στην παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ και έκλεισε ανοδικά, με ορισμένους επενδυτές να εκτιμούν πως το shutdown θα είναι βραχυπρόθεσμο. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 62,00 μονάδες (0,41%) κλείνοντας στις 15.191,70 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως ήταν μόλις η δεύτερη του άνοδος στις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις, Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 46,50 μονάδων (1,23%) και έκλεισε στις 3.817,90 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 13,40 μονάδων (0,80%) κλείνοντας στις 1.695,00 μονάδες.

Απώλειες με μέτριο τζίρο για τον Γενικό Δείκτη στη Λεωφόρο Αθηνών

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε απώλειες υποχρεώθηκε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μετά από εναλλαγές προσήμου, σε μία συνεδρίαση με μέτριο συναλλακτικό όγκο και τζίρο που παρέμεινε κάτω από τα 44 εκατ. ευρώ.

Η πλειονότητα των μετοχών του FTSE Large Cap έκλεισε με απώλειες, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να εντοπίζονται στις Coca-Cola HBC, Ελλάκτωρ, Frigoglass και Alpha Bank.

Σε θετικό έδαφος τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσαν οι Intralot και ΕΧΑΕ, ενώ ακολούθησαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ οι οποίες ωστόσο έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των ενδοσυνεδριακών τους κερδών.