Τρίτη 30 Μαΐου 2017

O μάντης Μεγιστίας- Το τέλος του Εφιάλτη και η ιστορική αλήθεια για τους «300» των Θερμοπυλών!

O μάντης Μεγιστίας, το τέλος του Εφιάλτη και η ιστορική αλήθεια για τους «300»

Η μάχη των Θερμοπυλών, που έγινε στα τέλη Αυγούστου (κατά την επικρατέστερη εκδοχή) του 480 π.Χ., αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολεμικά γεγονότα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Έχουν γραφτεί γι’ αυτήν χιλιάδες άρθρα και βιβλία, ενώ δεν άφησε ανεπηρέαστη και την τέχνη.
Στο άρθρο αυτό, θα επικεντρωθούμε, κυρίως, σε σχετικά άγνωστες λεπτομέρειες της μάχης. Βασική πηγή γι’ αυτήν, είναι ο «πατέρας της ιστορίας» Ηρόδοτος.

Κατερίνα Περιστέρη στην ThessNews: «Μου απαγόρευσαν την είσοδο στην Αμφίπολη!»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || xenikol@hotmail.com 
Από το  thessnews

Πικραμένη και απογοητευμένη από τη συμπεριφορά του Υπουργείου Πολιτισμού η αρχαιολόγος που έγινε γνωστή διεθνώς από τις ανασκαφές της στην Αμφίπολη! «Σ’ αυτό το σημείο έφτασε η μικροψυχία τους, να βάλουν τον φύλακα να μου απαγορεύσει την είσοδο, σε ποιον, σε μένα, και πού, στον χώρο που μετρώ εκατοντάδες ξενύχτια», λέει η αρχαιολόγος! Φοβάται καταστροφές στο έργο λόγω καθυστερήσεων στις μελέτες του Υπουργείου Πολιτισμού!

Ρίγος συγκίνησης στην ταφή του ΕΛΔΥκάριου Α.Καραγεώργου 43 χρόνια μετά...«ΗΡΩΑΣ» ΦΩΝΑΖΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ(Βίντεο - Φωτο)

Με βαθιά συγκίνηση, με εθνική υπερηφάνεια και με τον προσήκοντα σεβασμό, αποτίνοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής, και με την ιαχή «Αθάνατος», υποδέχθηκαν σήμερα το μεσημέρι, οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Κεφαλοβρύσου, του Δήμου Τρικκαίων, τα λείψανα του ηρωϊκά πεσόντα στην Κύπρο, Έφεδρου Ανθυπασπιστή (ΠΖ) της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Αθανάσιο Καραγεώργο, τα οποία μεταφέρθηκαν στη γενέθλια γη, μετά από 43 χρόνια.

Κύπρος:ΠτΔ: Απαράδεκτες οι αναφορές Άιντα περί θερμού επεισοδίου

Θεωρώ το χειρότερο φάρμακο ή τη χειρότερη συνταγή να χρησιμοποιείς απειλές αντί την αντικειμενική έκθεση των γεγονότων. Και θεωρώ ακόμη χειρότερο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ να διαπιστώνει ότι υπάρχει, ή να ισχυρίζεται ότι υπάρχει, ενδεχόμενο παραβίασης του διεθνούς δικαίου και αντί να καταδικάζει τον παραβάτη του διεθνούς δικαίου να τον χρησιμοποιεί ως απειλή, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, το περιθώριο της επίσκεψης του στον ΚΟΑΠ, ο Πρόεδρος ερωτηθείς για τη συνάντηση του κ. Άιντα με τον κ. Κοτζιά, αλλά και τι αναμένει από την επικείμενη συνάντηση Άιντα – Τσαβούσογλου, είπε ότι «έχω ενημερωθεί πλήρως από πλευράς Ελληνικής Κυβέρνησης για τα όσα διημείφθησαν.

Νέες απειλές Ερντογάν προς Ελλάδα και Δύση: Εκδώστε τους Γκιουλενιστές αλλιώς θα έχουμε αντίποινα

Με αντίποινα απειλεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να πιέσει την Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα να εκδώσουν στην Τουρκία κατηγορούμενους για συμμετοχή στην απόπειρα του πραξικοπήματος
«Αν δεν μας βοηθήσετε στην έκδοση αυτών των ανθρώπων, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν θα μπορέσετε να πάρετε εκείνους τους ανθρώπους που θα ζητήσετε από εμάς στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στην ΚΟ του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
«Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν είναι τοπική, είναι διεθνής. Αν έχουμε κοινό αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία τότε θα πρέπει να εκδώσετε σε εμάς αυτούς τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Σκηνικό 2015 με τους δανειστές: Αδιέξοδα, φόβοι για χρεοκοπία και ελιγμοί Τσίπρα - Δεν διαφαίνεται λύση για το ελληνικό χρέος

Σωσίβιο αναζητά ο πρωθυπουργός, που μίλησε με Μέρκελ, Μακρόν, Τουσκ - Μετά την κάθετη αντίδραση της αντιπολίτευσης, το Μαξίμου αποκλείει -προς το παρόν- μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών
Δραματική τροπή λαμβάνουν οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές, μετά τις αδιέξοδες προσπάθειες να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για το ελληνικό ζήτημα, την επανεμφάνιση των σεναρίων χρεοκοπίας της χώρας τον Ιούλιο, αλλά και τους πολιτικούς ελιγμούς από το κυβερνητικό στρατόπεδο, με την μόχλευση της ιδέας για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, την οποία απέρριψε αρχικά η αντιπολίτευση και στη συνέχεια “μάζεψε” και το Μέγαρο Μαξίμου.

Κλίμα πάνδημης παρουσίας στην κηδεία του Μητσοτάκη - Κοσμοσυρροή για να υπογράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων(Βίντεο - Φωτο)

Αύριο Τετάρτη, με λαϊκό προσκύνημα στη Μητροπόλη,  το «ύστατο χαίρε» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Μεγάλη είναι η συγκίνηση που έχει προκαλέσει ο θάνατος του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τόσο ανάμεσα στους οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, όσο και ευρύτερα από πολίτες, που σπεύδουν να υπογράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων που έχει ανοίξει στην Πειραιώς και ζητούν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις αποχαιρετισμού του εκλιπόντος πολιτικού ηγέτη.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Η αξία της εκκλησίας".
Η Παναγία των Σταυροφόρων, Δικταίου Άνδρου, Ηράκλειο Κρήτης.
Κυριακή 28 Μαΐου 2017