Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Εισαγωγή στην απελευθέρωση

Του Ν. Λυγερού

Συχνά θεωρούμε ότι τα σύνορα είναι ένας τοίχος κι ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, όταν υπάρχουν κατεχόμενα. Ενώ ξεχνάμε ότι η πόρτα είναι η θάλασσα που ανοίγει μέσω του κλειδιού που είναι η στρατηγική. Όταν όμως καταλάβουμε την αξία της όλα τα πράγματα γίνονται δεδομένα και τα δεδομένα δεν είναι πια δεδομένα. Αυτή η διαφορά είναι που κάνει τη διαφορά. Τότε ο κόσμος γίνεται υπεραντικείμενο και η σκέψη, η μελέτη και η δράση. Με αυτά τα όπλα, η απελευθέρωση δεν είναι πια μια ουτοπία, αλλά μια πράξη που πρέπει να γίνει γιατί είναι η πρέπουσα. Δεν πρόκειται ποτέ ν’ αφήσουμε δικούς μας να παραμείνουν σκλαβωμένοι από κατοχικά καθεστώτα, όποια και να είναι γιατί το μόνο που σεβόμαστε είναι η Ανθρωπότητα που υπηρετούμε εδώ και αιώνες μέσα στο Χρόνο αδιάκοπα και ασταμάτητα, γιατί δεν υπολογίζουμε κανένα κοινωνικό ή ταξικό κόστος.

Ανακάλυψαν μεγαλειώδες μινωικό κτήριο

Μετά από πεντέμιση εβδομάδες ανασκαφής στη Ζώμινθο το ήδη μεγάλο κτήριο της Ζωμίνθου στα 1187μ. ύψος επεκτάθηκε με την αποκάλυψη νέων χώρων.
Στις νέες ανασκαφές που έγιναν υπό την διεύθυνση της  Έφης Σαπουνά Σακελλαράκη ,η οποία συνεχίζει το έργο του συζύγου της Γιάννη Σακελλαράκη με πλήθος νέων αρχαιολόγων ,τεχνιτών, αρχιτεκτόνων και επιστημόνων άλλων ειδικοτήτων αποκαλύφθηκαν 6 θύρες στον κεντρικό διάδρομο μήκους 25 μ. Οι θύρες οδηγούν προς τα ανατολικά και δυτικά διαμερίσματα τα οποία είναι προς το παρόν εκατό στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο ενώ παράλληλα άλλοι διάδρομοι δημιουργούν μια λαβυρινθώδη εντύπωση.

Πάτρα: Αυτοκτόνησε πηδώντας από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ

Σάλτο μορτάλε άντρα 50-55 ετών, για άγνωστους λόγους 

Τέλος στη ζωή του πηδώντας από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στις 09.45 σήμερα το πρωί έβαλε άνδρας  αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων.
Ο αυτόχειρας ηλικίας μεταξύ 50 και 55 ετών, επέλεξε να κινηθεί στο ανατολικό «πεζοδρόμιο» της Γέφυρας, ανέβηκε στα κάγκελα, μεταξύ των πυλώνων Μ1 – Μ2 και πήδησε στο κενό, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο.

Κόνιτσα: Στόχος ληστών εκκλησίες και το Λαογραφικό Μουσείο στον Αμάραντο-Εκλάπησαν κειμήλια και εκθέματα

Ιωάννινα:Στόχος άγνωστων έγιναν δύο εκκλησίες και το Λαογραφικό Μουσείο στον Αμάραντο Κόνιτσας, οι οποίοι άρπαξαν θρησκευτικά κειμήλια και εκθέματα.
Ειδικότερα, από τον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου οι δράστες άρπαξαν το παγκάρι, μία εικόνα του Αγίου επενδυμένη με ασήμι, έναν χρυσοκέντητο υφαντό επιτάφιο και έναν ασημένιο σταυρό, ενώ προκάλεσαν ζημιές στο εσωτερικό της εκκλησίας. Στο ξωκλήσι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος διέρρηξαν μόνον την πόρτα.
Από το Λαογραφικό Μουσείο αφαίρεσαν 20 παλιά δακτυλίδια, μία γυναικεία ζώνη κεντημένη με χάντρες, καθώς και μία θήκη πυρίτιδας. Και στις τρεις περιπτώσεις, οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν τα σιδερένια κιγκλιδώματα στα παράθυρα.

Χαλάζι στο μέγεθος από μπαλάκι του γκολφ στην Αιτωλοακαρνανία(Βίντεο)

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στις καλλιέργειες στην πεδιάδα της Παμφίας στην Μακρυνεία Αιτωλοακαρνανίας.
Από την χαλαζόπτωση και τον δυνατό αέρα καταστράφηκαν ολοσχερώς καλλιέργειες καπνού και καλαμποκιού και οπωροφόρων, ενώ το χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ έσπασε και ξερίζωσε δέντρα.


Επίσης αποθήκες που βρέθηκαν στην δίνη του φαινομένου καταστράφηκαν μαζί με τα προϊόντα

Ψυχρός πόλεμος Ρωσίας-ΕΕ: Αγωνία στην Ελλάδα για το εμπάργκο της Μόσχας

Ψυχροπολεμικές διαστάσεις παίρνει η κόντρα ΕΕ-Ρωσίας με αφορμή τη στάση των Ευρωπαίων στην κρίση στην Ουκρανία και την απόφαση της Μόσχας να προχωρήσει σε απαγόρευση των εισαγωγώ
Την ώρα που ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοινώνουν συνεχώς κυρώσεις κατά προσώπων κοντά στον Πούτιν και εταιριών ρωσικών συμφερόντων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει τα ποσοστά αποδοχής του από τους Ρώσους να εκτοξεύονται σε επίπεδα ρεκόρ κηρύσσει εμπορικό πόλεμο στη Δύση.

Ολυμπιακά ακίνητα: Μετά τη Mirror, «σκληρά» δημοσιεύματα και φωτό από Bild και Reuters-Με τίτλο «Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία»

Η φύση, αργά αλλά με σιγουριά, παίρνει πίσω τα πάντα» αναφέρει το ρεπορτάζ και ως αιτία σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και εδώ και χρόνια δεν έχει επενδυθεί ούτε σεντ στην συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων».

«Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία» είναι ο τίτλος εκτενούς σημερινού φωτογραφικού ρεπορτάζ που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» και αναφέρεται στην σημερινή κατάσταση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας.

Ζάκυνθος: Αυτοκίνητο έκανε… βουτιά δίπλα στους λουόμενους-Απίστευτο περιστατικό στην παραλία του Πόρτο Λιμνιώνα

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατάφεραν να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονταν εκεί.

Από θαύμα δεν υπήρξε κάποιο δυσάρεστο περιστατικό στην παραλία του Πόρτο Λιμνιώνα στη Ζάκυνθο, όταν το μεσημέρι της Πέμπτης, αυτοκίνητο πέρασε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων για να καταλήξει στη θάλασσα.


Ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, που προφανώς ο οδηγός δεν είχε βάλει χειρόφρενο, έπεσε μέσα στη θάλασσα, αφού κατρακύλησε ολόκληρο το βουνό στην περιοχή του Πόρτο Λιμνιώνα.

ΕΝΦΙΑ: Έτσι θα «αρπάξουν» και την πρώτη κατοικία

ΕΝΦΙΑ: Έτσι θα «αρπάξουν» και την πρώτη κατοικία
Πώς το δημόσιο θα δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων για χρέη άνω των 500 ευρώ – Το κόλπο για να άρουν το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας.
Όσοι νομίζουν ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι μια απλή υπόθεση πλανώνται πλάνη οικτρά. Πρόκειται επι της ουσίας για ένα καλοσχεδιασμένο κόλπο όπου το δημόσιο θα παίξει το ρόλο του κατασχέτη για λογαριασμό των τραπεζών αίροντας επί της ουσίας το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας.
Η κυβέρνηση με απίστευτη «μαεστρία» αποκρύβει από τους πολίτες ότι ο συγκεκριμένος φόρος δεν επιβάλλεται επί του ακινήτου, αλλά επί του δικαιώματος της ιδιοκτησίας με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο. Και βεβαίως αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν ενδιαφέρονται οι κυβερνώντες ούτε πως απέκτησες τον ακίνητό σου, ούτε αν σου αποδίδει κάποιο εισόδημα. Ακόμα κι αν δεν έχεις κανένα έσοδο, ακόμα κι αν έχτισες ένα μικρό οίκημα επενδύοντας τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής θα φορολογηθείς με τους πιο σκληρούς όρους.