Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ευρωμπάσκετ 1987: 28 χρόνια από τον άθλο(Βίντεο)

Πέρασαν 28 χρόνια από τότε που η παρέα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Χριστοδούλου, του Φασούλα και του Καμπούρη, υπό τις οδηγίες του Χρήστου Πολίτη, ανέβασαν την Ελλάδα στο Έβερεστ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.Στις 14 Ιουνίου 1987, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Εθνική Ελλάδος, με μπροστάρη τον μεγάλο Νίκο Γκάλη, πέτυχε την απόλυτη μπασκετική έκπληξη! 
Οι Έλληνες διεθνείς άφησαν άφωνη την Ευρώπη, επικρατώντας 103 – 101 των πανίσχυρων Σοβιετικών του Τσατσένκο, του Βάλτερς και του Βολκόφ.

Μετέωρα: Η κίνηση της Γης και των αστεριών πάνω από τους ιερούς βράχους (Βίντεο)

Ένα καταπληκτικό βίντεο από τα Μετέωρα που αξίζει να το δείτε

Το βίντεο, που δημιουργήθηκε από τον Αλέξανδρο Μαραγκό, προφανώς φίλο των Μετεώρων, δείχνει την κίνηση της γης και των αστεριών πάνω από τους ιερούς βράχους των μοναστηριών.

Σε συνδυασμό με την καταπληκτική μουσική επένδυση, δημιουργεί μια πάρα πολύ όμορφη αίσθηση:

Φιλόδοξες συμπαντικές αποικίες και φουτουριστικοί διαστημικοί σταθμοί (Εικόνες)

Δεν είναι μυστικό ότι ο άνθρωπος σήκωνε ανέκαθεν τα μάτια του στον ουρανό και ονειρευόταν πώς θα ήταν η ζωή εκεί έξω.
Ξέρουμε βέβαια καλά ότι η ζωή εκτός γήινης ατμόσφαιρας μόνο εύκολη δεν είναι και δεν μοιάζει σε τίποτα με τις εικόνες που μας έχει χαρίσει η επιστημονική φαντασία.
Τόσο οι δυσκολίες που παρουσιάζει το Υπερπέραν για τον ευαίσθητο ανθρώπινο οργανισμό όσο και μια σειρά ακόμα από ανυπέρβλητα προβλήματα, όπως η έκθεση στις κοσμικές ακτίνες και οι πανταχού παρόντες αστεροειδείς, κάνουν για την ώρα κάθε τέτοια προσδοκία όνειρο θερινής νυκτός.

Προέλαση του συριακού Στρατού στη νότια Συρία - 60.000 Ιρανοί συμμετέχουν στην εκστρατεία εκδίωξης των ισλαμιστών του ISIL ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΕΛ ΑΜΠΙΑΝΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο συριακός Στρατός συνεπικουρούμενος από χιλιάδες Ιρανών μαχητών των επίλεκτων σωμάτων "Al-Quds" έχει ξεκινήσει την μεγάλη εκστρατεία ανάκτησης του συριακού εδάφους που έχει καταληφθεί από τους ισλαμιστές του ISIL ανακτώντας μεγάλη αεροπορική βάση στη νότια Συρία στην επαρχία της Sweida.
Σύμφωνα με ανάλυση ρωσικών κέντρων πληροφοριών εντός των ημερών θα πολεμούν σε πλήρη ανάπτυξη περίπου 60.000 μαχητές από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, δίνοντας στον στρατό του Μ.Άσαντ το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, με το οποίο θα επιδιώξει να αναστρέψει τις αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο.

Εθνική τραγωδία: 80.000 αμβλώσεις το χρόνο και 10.000 αυτοκτονίες είναι τα αποτελέσματα των μνημονίων - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ

Σε εθνική τραγωδία έχει μετατραπεί το ζήτημα της εφαρμογής των μνημονίων στην Ελλάδα τα τελεύταία χρόνια. 80.000 αμβλώσεις το χρόνο και 10.000 αυτοκτονίες σε μια χώρα των 11εκατ. όπως είναι η Ελλάδα είναι ο απολογισμός του άτυπου αυτού πολέμου της ελληνική κοινωνίας με τα μνημόνια που από το 2010 έχουν καταλάβει τις ζωές μας.
 
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και έρχονται να δείξουν αυτό που ολόκληρη η κοινωνία καταλαβαίνει. Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο. Και στα θλιβερά αυτά στοιχεία έρχονται κάποιοι "πολιτικοί" να δηλώσουν, Ντάισελμπλουμ κράτα γρά, ΔΝΤ μην υποχωρήσεις, τα μνημόνια ήταν ευλογία,μαζί τα φάγαμε και άλλα πολλά που δείχνουν ότι κάποιοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η πολιτική και οικονομική τους επιβίωση και όχι η ανάπτυξη και η ευημερία της ελληνική κοινωνίας.

Εθνική... ξεφτίλα: Οι «ψαράδες» των Φερόε εξέθεσαν το συνονθύλευμα του Μαρκαριάν(Βίντεο)

Η ήττα της Ελλάδας με 2-1 από τους ερασιτέχνες των Νήσων Φερόε εκμηδένισε τις ελπίδες πρόκρισης της «γαλανόλευκης» στα τελικά του Euro 2016
Το τρένο για το Euro του 2016 που θα διοργανωθεί στα γήπεδα της Γαλλίας έχασε οριστικά η Εθνική Ελλάδας, αφού είδε τα Νησιά Φερόε να επιβάλλονται με σκορ 2-1 στην έδρα τους.

Μαζί με το «αντίο» στο Euro, η Ελλάδα αποχαιρέτησε -άραγε, μόνο προσωρινά;- και την ταυτότητα της ομάδας που ξέρει πως να ανατρέπει τις εις βάρος της καταστάσεις και να κάνει τους φιλάθλους της να αισθάνονται σίγουροι για το θετικό αποτέλεσμα -κάτι που είχε πάντως φανεί από την αρχή, ήδη, των προκριματικών.