Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Σαν Σήμερα το 480πΧ ο Ελληνικός Στολος θριαμβεύει στη Σαλαμίνα (γράφει ο Π.Καρύκας)

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας υπήρξε μιας κοσμοϊστορικής σημασίας σύγκρουση. Αν και γνωρίζουμε με ακρίβεια το έτος διεξαγωγής της ναυμαχίας, δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της, η οποία τοποθετείται στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ. με πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής την 22η, 28η ή 29η Σεπτεμβρίου.

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Μια συναρπαστική εκλαϊκευμένη αφήγηση

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΥΚΑ

Ο Ξέρξης, μετά τις Θερμοπύλες, συγκέντρωσε το στρατό του και κινήθηκε νότια. Ένα άλλο τμήμα του στρατού του κινήθηκε προς τη Φωκίδα, με σκοπό να λεηλατήσει τη χώρα των Φωκέων. Στο μεταξύ το περσικό τμήμα που εισέβαλε στη Φωκίδα άρχισε να σκορπά τον τρόμο και το θάνατο. Οι κάτοικοι πόλεων και χωριών εγκατέλειπαν βιαστικά τα σπίτια τους και κατέφευγαν στα βουνά. Οι Φωκείς, ανίκανοι να αντιπαραταχτούν στις περσικές μάζες, εξαπέλυσαν έναν άγριο ανταρτοπόλεμο κατά των εισβολέων. Παρόλα αυτά 13 πόλεις καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η νίκη της Κύπρου μέσω του κοιτάσματος Ζορ(Βίντεο)

Των Η. Κονοφάγου , Ν. Λυγερού

Πολλοί στην Κύπρο θεωρούν ότι δεν υπάρχει άλλο κοίτασμα στην κυπριακή ΑΟΖ εκτός από το κοίτασμα Αφροδίτη. Άλλοι θεωρούν ότι με το κοίτασμα Ζορ έχασε μια ευκαιρία κι αυτό σε υψηλό επίπεδο. Ενώ η πραγματικότητα είναι ριζικά διαφορετική. Στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου και τουλάχιστον άλλα τέσσερα κοιτάσματα πετρελαίου, όπως το δείξαμε με τις αναλύσεις μας. Όσον για το κοίτασμα Ζορ τα πράγματα είναι θεαματικά. Αρχικά πρέπει να πούμε ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου βρίσκεται κατά 99,9% εντός της αιγυπτιακή ΑΟΖ, μόνο που ξεχνάμε ότι η γεωλογική δομή του έχει το 1/6 που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τα Θρησκευτικά είναι εικόνες - "Η ανθρώπινη διάσταση του σπάνιου"(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Τα Θρησκευτικά είναι εικόνες κι όσοι προσπαθούν να τα αφανίσουν είναι εικονοκλάστες κι όχι μόνο αντισυνταγματικοί. Διότι το Σύνταγμα είναι αυτό που καθορίζει το νομικό πλαίσιο, αλλά είναι η πίστη που καθορίζει τη Θρησκεία. Δεν μπορεί όποιος θέλει να κάνει ό,τι του κατεβαίνει μόνο και μόνο επειδή ξαφνικά έχει μια εξουσία. Αυτή η εξουσία είναι εξαρτημένη από την ουσία, αλλιώς δεν έχει νόημα. Στην πατρίδα μας δεν πιστεύουμε ότι τελείωσε η Ιστορία ούτε ότι η Θρησκεία είναι το όπιο του λαού.

ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;(ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το Βίντεο

ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;

ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK.ΤΟ ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ

ΜΕ…ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΑΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΣΠΕΝΔΟΥ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis 

Άλλη μια εγκληματική κακοποίηση ενός περικαλλούς δείγματος του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, διέπραξαν οι Τούρκοι και αυτή την φορά το σκάνδαλο είναι τόσο μεγάλο που και ο ίδιος ο τουρκικός τύπος το έβγαλε στην δημοσιότητα προφανώς γιατί πλήττει τον τουρκικό τουρισμό.
Συγκεκριμένα το περικαλλές αρχαιοελληνικό θέατρο της Ασπένδου που βρίσκεται στην περιοχή της Αττάλειας, είχε κλείσει από τις τοπικές αρχές για 7-8 μήνες προκειμένου να ανακαινιστεί για να φιλοξενήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Όπερας και Μπαλέτου.

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΡΕΒΑΝΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ;

Ο Πρόεδρος Πούτιν σπάει την διπλωματική απομόνωση της Ρωσίας με μια στρατηγική παρουσία στη Μέση Ανατολή, και καθιστά σαφές ότι καμία συμφωνία δεν μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε διεθνή σύγκρουση χωρίς τη Ρωσία, λίγες μέρες πριν ο Ρώσος ηγέτης  φτάσει στον ΟΗΕ για τη γενική συνέλευση στην οποία δεν ανεμένεται να εμφανισθεί ως  παρίας. »Λόγω του συριακού …όλοι θα κρέμονται από το στόμα του. Θα είναι μια αρκετά μεγάλη ανάκαμψη. « 

Η  ανάπτυξη στρατιωτών, όπλων και αεροσκαφών στη Συρία που αποφάσισε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν ως στόχο  την κραταιά παρουσία της Ρωσίας στο διεθνές στερέωμα. Η Μόσχα που  έχει απομονωθεί  από τις κυρώσεις    τώρα δίνει την τιμωρητική της απάντηση. Πολλαπλασιάζει την υποστήριξή της στη συριακή κυβέρνηση και  στέλνει σαφές μήνυμα  .

NASA: Επόμενο βήμα, ο άνθρωπος στον Άρη - Αρχίζει η προετοιμασία για επανδρωμένη αποστολή το 2030(Βίντεο)

Πώς η ανακάλυψη αλμυρού νερού στον Κόκκινο Πλανήτη αλλάζει τα δεδομένα - Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία αναπτύσσει τις τεχνολογίες που θα επιτρέψουν την εξερεύνηση του Άρη - Πότε προβλέπεται η αποστολή, πόσο θα διαρκέσει και γιατί οι αστροναύτες εκπαιδεύονται στη Χαβάη
Τα άλυτα μυστήρια του Κόκκινου Πλανήτη καλούνται να εξιχνιάσουν οι αξιωματούχοι της ΝΑΣΑ, το επόμενο βήμα των οποίων θα είναι μία επανδρωμένη αποστολή μέσα στη δεκαετία του 2030. Η εντυπωσιακή ανακάλυψη ότι αλμυρό νερό ρέει κατά τους θερινούς μήνες στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη άνοιξε την όρεξη στους αξιωματούχους του Διαστήματος, καθώς αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες της μελλοντικής ανίχνευσης κάποιας μορφής ζωής στην επιφάνειά του, έστω σε μικροβιακό επίπεδο.

Ο τάφος που κατεβαίνει στον Άδη. Στη γη της Πέλλας κρύβεται ένα αρχαίο μυστικό που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες

Εντυπωσιάζει ο επιβλητικός πολυθάλαμος τάφος της Πέλλας, ο μεγαλύτερος λαξευτός θαλαμωτός τάφος στον ελλαδικό χώρο, που άνοιξε για πρώτη φορά για το κοινό από τα μέσα Ιουλίου.
Πρόκειται για οικογενειακό τάφο με οκτώ θαλάμους, με πολλαπλές ταφές, που χρονολογείται στα πρώιμα ελληνιστικά χρόνια και χρησιμοποιούνταν ανελλιπώς για δύο αιώνες (4ος π.Χ.-2ος π.Χ.).

Το μνημείο, που βρίσκεται πριν από τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, στον δρόμο προς το Αρχαιολογικό Μουσείο, συντηρήθηκε, διαμορφώθηκε και αναδείχθηκε μέσα από το πρόγραμμα Interreg III και θα μείνει ανοιχτό για το κοινό μέχρι και τον Νοέμβριο, ενώ η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας θα τοποθετήσει στο μέλλον αντίγραφα των ευρημάτων στο εσωτερικό του», λέει στο «Έθνος» η προϊσταμένη της ΕΦΑ Πέλλας, Ελισάβετ Τσιγαρίδα.

"Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ΕΛΛΗΝΑΣ"!!! Όταν ο Γκλιγκόροφ δήλωνε το προφανές!!!