Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: 15 χρόνια από τον θάνατό του - Ο Αρχιεπίσκοπος που «μιλούσε» στις καρδιές των ανθρώπων

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, κατά κόσμος Χρήστος Παρασκευαΐδης, γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1939 στην Ξάνθη και σπούδασε Νομικά και Θεολογία. Διδάκτωρ Θεολογίας, πτυχιούχος γαλλικής και αγγλικής γλώσσας, γνώστης ιταλικής και γερμανικής, χειροτονήθηκε διάκονος το 1961 και πρεσβύτερος το 1965.

Εννέα χρόνια ήταν ιεροκήρυκας στο ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Φαλήρου, ενώ διετέλεσε επί επτά χρόνια γραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Νεότατος, μόλις 35 ετών, το 1974 εξελέγη μητροπολίτης Δημητριάδος, απ' όπου αναχώρησε, όταν εξελέγη αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Πήρε μέρος σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές στο εξωτερικό, ενώ συνέγραψε πλήθος επιστημονικών και εποικοδομητικών κειμένων. Αρθρογράφησε στον εκκλησιαστικό Τύπο, αλλά και σε εφημερίδες.

Το 1998, μετά το θάνατο του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, τρεις ήταν οι επικρατέστεροι υποψήφιοι: ο Δημητριάδος Χριστόδουλος, ο Θηβών Ιερώνυμος και ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. Εξελέγη αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο από Δημητριάδος Χριστόδουλος, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη, από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διαβάζει τον «επιβατήριο» λόγο του στον κατάμεστο μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

ΠΠΚ “ΑΝΤΩΝΙΟΥ”: Το σκάφος του Π.Ν. που κατέβασε την τουρκική σημαία από τα Ίμια

Σαν σήμερα, στις 28 Ιανουαρίου 1996, τα Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού ανεβαίνουν στα Ίμια και σε εκτέλεση σχετικής διαταγής κατεβάζουν την τουρκική σημαία.

Στις 27 Ιανουαρίου 1996,  δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας “Χουριέτ” στη Σμύρνη, είχαν μεταβεί με ελικόπτερο στη Μικρή Ίμια. Υποστέλλουν την ελληνική σημαία την οποία είχε τοποθετήσει ο Δήμαρχος Καλύμνου στις 25 Ιανουαρίου 1996 και υψώνουν την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπείται και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι της “Χουριέτ”, με τους Τούρκους να πανηγυρίζουν για την ελληνική αποτυχία.

Το αρχαίο άγαλμα του Ηρακλή αναδύεται από τις επισκευές υπονόμων της Ρώμης: Βρέθηκε κοντά στην Αππία Οδό

ΦΩΤΟ: Το άγαλμα του Ηρακλή που βρέθηκε στο πάρκο Appia Antica. Photo via Guardian, Parco Archeologico dell’Appia Antica

Ένα αρχαίο ρωμαϊκό άγαλμα που απεικονίζει τον μυθολογικό ήρωα Ηρακλή ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια επισκευών στο αποχετευτικό σύστημα κάτω από ένα πάρκο στη Ρώμη.

Το άγαλμα, το οποίο προφανώς χρονολογείται από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορική περίοδο (27 π.Χ. έως 476 μ.Χ.), αναδύθηκε από το έδαφος γύρω στο 2ο μίλι κατά μήκος της αρχαίας Αππίας Οδού, του φημισμένου ιστορικού δρόμου.

Το Appia Antica Park ανακοίνωσε στο Facebook ότι η περιοχή «μας επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη: ένα μαρμάρινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος το οποίο, λόγω της παρουσίας της λεοντής που καλύπτει το κεφάλι του, μπορούμε σίγουρα να αναγνωρίσουμε ως μια φιγούρα που αντιπροσωπεύει τον Ηρακλή”.

ΥΦΕΘΑ: Επισκέφτηκε την 181 Μοίρα κατευθυνόμενων βλημάτων «Hawk»(ΦΩΤΟ)

Ο ΥΦΕΘΑ κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, βρέθηκε σήμερα, Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, στη Θεσσαλονίκη, όπου στο πλαίσιο συναντήσεων με στελέχη και στρατευμένους των Ενόπλων Δυνάμεων, επισκέφθηκε την έδρα της Β΄ Πυροβολαρχίας της 181 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων «Hawk» (181 ΜΚ/Β “Hawk”), συνοδευόμενος από τους νεοτοποθετημένους Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU–OHQ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC–GR Αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο.

2023 – Το έτος φόβητρο του Ερντογάν: 38 F-16 block 50 fully upgraded – Οι «Οχιές» και το χρονοδιάγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας

 Η Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε «εξοπλιστικό οργασμό», με την F-16 block 50 να αποτελεί το επόμενο, μεγάλο βήμα. 

40 μαχητικά 4.5 γενιάς με ραντάρ ενεργητικής ηλεκτρονικής σάρωσης AESA, υπερσύχρονα ηλεκτρονικά που τα μετατρέπουν σε ιπτάμενα «κέντρα επιχειρήσεων» αλλά και πανίσχυρα όπλα όπως οι «φονικοί» πύραυλοι Meteor θα αποτελούν στα τέλη του 2023 τον μεγάλο «πονοκέφαλο» της Τουρκικής αεροπορίας αλλά ταυτόχρονα το πρώτο μεγάλο βήμα για την πλήρη αεροπορική επικράτηση πάνω από το Αιγαίο.

Για να ακολουθήσει η αναβάθμιση και των υπόλοιπων F-16 block52+ και block 52+ adv σε

Η πρόοδος των drone εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία θα μπορούσαν να φέρουν μαχητικά ρομπότ στην πρώτη γραμμή.

Πρόεδρος Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαδίμηρος Πούτιν: «Όταν τα drones μιας ομάδας (ενός κράτους) καταστρέφονται από drones ενός άλλου, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να παραδοθεί»

Γράφει ο άγνωστος ψ με αφορμή:

Drone advances amid war in Ukraine could bring fighting robots to front lines

https://www.pbs.org/newshour/world/drone-advances-amid-war-in-ukraine-could-bring-fighting-robots-to-front-lines

Η πρόοδος των drone εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία θα μπορούσαν να φέρουν μαχητικά ρομπότ στην πρώτη γραμμή.

Χάνεται η ευκαιρία ανταλλαγής υλικού με πιο σύγχρονο λόγω Ουκρανίας

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Μιλώντας στην Βουλή στις 27 Ιανουαρίου, ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στις «Συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας στρατηγικού χαρακτήρα» που έχει συνάψει η παρούσα κυβέρνηση με ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτο, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία και την προετοιμασία αναλόγων με Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, το ζήτημα που απασχολεί τους περισσότερους από αυτούς τους συμμάχους ή εταίρους αλλά και το ΝΑΤΟ, είναι η υποστήριξη της Ουκρανίας εναντίον της ρωσικής

Τουρκία: Θέλουν 30 φρεγάτες οι Τούρκοι και σνομπάρουν τις κορβέτες – Το πολύ 12 φρεγάτες θα έχει η Ελλάδα

 Διονύσης Αντωνέλλος

Να σημειωθεί πως ο ελληνικός σχεδιασμός αφορά σε 12 νέες φρεγάτες και έξι νέες κορβέτες.

Τουρκία: Θέλουν 30 φρεγάτες οι Τούρκοι με Τούρκο ναύαρχο να μιλά για την ανάγκη ναυτικού ανοικτής θάλασσας.

Στην ανάγκη της Τουρκίας να διαθέτει 28 με 30 φρεγάτες αναφέρθηκε ο Τούρκος ναύαρχος Τσιχάτ Γιαϊτσί.

Το μέλος του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης και επικεφαλής Ναυτιλίας και Παγκόσμιων Στρατηγικών του κέντρου Μουσταφί τόνισε πως οι επιχειρησιακές ανάγκες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έχουν διπλασιαστεί ή και τριπλασιαστεί.

ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος: Ανασκόπηση του εξοπλιστικού απολογισμού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ενδιαφέρουσες ήταν οι πτυχές που παρέθεσε στην ομιλία του ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβερνήσεως. Κύρια σημεία που παρουσιάζουν υψηλό ενδιαφέρον είναι οι αναφορές στις εξοπλιστικές συμβάσεις και το έργο της κυβέρνησης επί των εξοπλιστικών πεπραγμένων.

Από τις αναφορές του ΥΕΘΑ ξεχώρισε η αναφορά του στην αύξηση των διαθεσιμοτήτων των Mirage 2000-5 Mk2. Όπως είπε «Ήδη πάνω από δέκα είναι διαθέσιμα, πτήσιμα, λειτουργικά στη διάθεση της Πολεμικής Αεροπορίας».

ΟΙ ΗΠΑ «ομπρέλα» στο τρίγωνο Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου

Αλεξία Τασούλη 

Η ανακοίνωση του State Department ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  θα ταξιδέψει την Κυριακή στην Αίγυπτο και μετά στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη, ενώ έχει προγραμματίσει να έρθει και στην Αθήνα, την Άγκυρα και ενδεχομένως και τη Λευκωσία, δείχνει ότι οι Αμερικανοί θέλουν να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα ταξιδέψει πρώτα στο Κάιρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ, όπου θα συναντήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς στη Ραμάλα.

16 απαντήσεις γιατί πρέπει να νικήσει η Ουκρανία

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία να σταματήσει τον γενοκτονικό και βάναυσο πόλεμο της Ρωσίας πριν ο φασισμός και η επιθετικότητα της τελευταίας εξαπλωθούν και αντιγραφούν από άλλα έθνη (Κίνα, Τουρκία κ.ά.).

Ο υπογράφων παρουσιάζει δεκαέξι λόγους αναφορικά με το γιατί ο κόσμος χρειάζεται μία ουκρανική νίκη κατά του αναθεωρητικού καθεστώτος του εκκεντρικού Ρώσου δικτάτορα.

1.Να σταματήσει η θηριωδία. Η ρωσική κατοχή είναι γενοκτονική. Οπου οι Ουκρανοί ανακτούν εδάφη (Χερσώνα, Χάρκοβο κ.ά.), σώζουν ζωές και αποκαθιστούν την αρχή ότι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να μη βασανίζονται, να μην απελαύνονται και να μη δολοφονούνται.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη «φρικτή επίθεση» σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ

 Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για τη «φρικτή επίθεση» που σημειώθηκε στη συναγωγή της Ιερουσαλήμ κατά την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter.

Επίσης, τονίζει πως τέτοιες τρομοκρατικές πράξεις με στόχο αμάχους σε χώρους λατρείας είναι απαράδεκτες και εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.  

Όπως μεταδόθηκε, ένας ένοπλος σκότωσε τουλάχιστον επτά ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 10 σε συναγωγή στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έφτασε γύρω στις 20:15, τοπική ώρα, και άνοιξε πυρ έξω από τη συναγωγή, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε ΒΒ+

Σε "ΒΒ+" από "ΒΒ" αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η Fitch, ενώ το outlook παραμένει "σταθερό", σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο αμερικανικός οίκος αξιoλόγησης, φέρνοντας την Ελλάδα μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική.  

Σημειώνεται ότι οι οίκοι DBRS και Standard and Poor’s έχουν ήδη κατατάξει την Ελλάδα μία μόλις βαθμίδα από τον επενδυτικό βαθμό, ενώ η Moody’s αξιολογεί τη χώρα στη χαμηλότερη βαθμίδα από όλους τους οίκους αξιολόγησης, τρεις από την επενδυτική. Η επενδυτική βαθμίδα αποτελεί ορόσημο για την ελληνική οικονομία, που την απώλεσε το 2010. 

Ν. Δένδιας: Απορρίπτουμε διαρρήδην τη ρητορική προκλήσεων και τη διατύπωση ακραία αναθεωρητικών θέσεων

Σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα αποδοκιμάζει τη λογική σύμφωνα με την οποία η άσκηση πολιτικής με την απειλή χρήσης βίας, με την απειλή πολέμου, μπορεί να συνιστά ισχυρό διαπραγματευτικό επιχείρημα και απορρίπτει διαρρήδην το ότι η ρητορική προκλήσεων και η διατύπωση ακραία αναθεωρητικών θέσεων μπορεί να αποτελεί εφαλτήριο για την ικανοποίηση οιασδήποτε γεωστρατηγικής φιλοδοξίας, η οποία αφίσταται κάθε έννοιας σεβασμού προς το Διεθνές Δίκαιο, στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Με άρθρο του στην ελληνική έκδοση του περιοδικού Economist -Ένθετο στην εφημερίδα «Τα Νέα», που τιτλοφορείται «Το στοίχημα της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο»-, ο Νίκος Δένδιας καθιστά εξίσου σαφές πως ζητήματα που άπτονται του πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας μας δεν επιδέχονται συζήτηση.

Η ατάκα Τασούλα που άφησε άφωνους τους ωρυόμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγεί ότι αυτό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να επιβεβαιώσει αν παρακολουθούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν εκτός νομικού πλαισίου. Και για να δείξει την άλλη πλευρά του νομίσματος τον καλεί να σκεφτεί τι θα γινόταν αν και ο ίδιος ζητούσε αν επιβεβαιώσει ο Χρήστος Ράμμος την παρακολούθηση προσώπων επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις όμως έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκαν. Άρχισαν να φωνάζουν διακόπτοντας τον πρωθυπουργό  και αλλόφρονες έβαλλαν εναντίον του. Η επική ατάκα όμως του προέδρου της Βουλής ήταν αυτό που έμεινε από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σχέδιο: Ρίξτε τον Μητσοτάκη

 Σάκης Μουμτζής

Στο χθεσινό άρθρο μου μίλησα πως όλη αυτή η υπόθεση των παρακολουθήσεων, όπως εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες, δείχνει πως υπάρχει ένας σκηνοθέτης που συντονίζει τις δράσεις των πρωταγωνιστών. Λάθος! Οι σκηνοθέτες είναι πολλοί, γιατί αυτά που ζούμε θυμίζουν τις ιταλικές σπονδυλωτές ταινίες επί εποχής Τσινετσιτά. 4-5 σκηνοθέτες μαζί, σε μια ταινία με τον ίδιο καμβά. 

Και εδώ στο σχέδιο ανατροπής του Μητσοτάκη συμμετέχουν πολλοί σκηνοθέτες, από ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, με ποικίλα κίνητρα, αλλά με έναν

Φυσικό αέριο: Γιατί η Exxon εντείνει τις έρευνες στην Κρήτη

Χρύσα Λιάγγου 

ΦΩΤΟ:Η αμερικανική εταιρεία ΕxxonMobil δεν επενδύει σε ανεξερεύνητες περιοχές, όπως είναι η Κρήτη, εάν δεν έχει σοβαρές ενδείξεις για κοιτάσματα μεγέθους της τάξης των 280 δισ. κ.μ. αερίου. [SHUTTERSTOCK]

Η εντατικοποίηση των ερευνών νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης από την ExxonMobil ενισχύει τις προσδοκίες για την ύπαρξη μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου 

Tην περασμένη Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας εμφανίστηκε αισιόδοξος σε σχέση με τις έρευνες της ExxonMobil στην περιοχή της Κρήτης. Μίλησε για υψηλές

Τουρκία: Η Δύση φοβάται τρομοκρατικά χτυπήματα ως αντίποινα για το κάψιμο του Κορανίου

 Οι πρεσβείες των ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας προειδοποίησαν πολίτες τους που βρίσκονται στην Τουρκία για πιθανό "κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης"

Η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν χθες το βράδυ τους πολίτες τους στην Τουρκία να είναι σε "επαγρύπνηση" απέναντι στον κίνδυνο επιθέσεων που μπορεί να γίνουν ως αντίποινα για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου στη Σουηδία και τη Δανία κατά τη διάρκεια αντιτουρκικών διαδηλώσεων.

Σουηδία: Ποιοί βρίσκονται από πίσω από το κάψιμο του Κορανιού;

Αναδημοσιεύουμε ένα νήμα αναρτήσεων από το τουίτερ, του λογαριασμού Bad Baltic Takes, που αποκαλύπτει και αναλύει ποιοί κρύβονται από πίσω από την περιβόητη πλέον διαδήλωση στη Στοκχόλμη, όπου κάηκε και το Κοράνι, και η οποία πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις που κατέληξαν στο πάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η διαμαρτυρία για το κάψιμο του Κορανίου που εξόργισε την Τουρκία και εκτροχίασε την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ οργανώθηκε από τη Ρωσία.

Ιδού πώς…

Η Φινλανδία υπαινίσσεται ρωσική εμπλοκή στο κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία μπορεί να εμπλέκεται στη διαμαρτυρία της περασμένης εβδομάδας για το κάψιμο του Κορανίου που απειλεί να εκτροχιάσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Ο Ράσμους Παλούνταν, ακροδεξιός ακτιβιστής με διπλή υπηκοότητα Δανίας και Σουηδίας, έκαψε το ιερό βιβλίο του Ισλάμ στο κέντρο της Στοκχόλμης, οδηγώντας τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποκλείσει την υποστήριξη της ένταξης της Σουηδίας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Συρία: Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να οργανώσουν τους Άραβες έναντι των τουρκικών δυνάμεων

«Πρακτορείο: Αμερικανικές προσπάθειες να σχηματίσουν ένα ‘αραβικό στρατιωτικό συμβούλιο’ στην αλ Χασάκα για την προστασία των «SDF», γράφει το αραβικό δημοσίευμα

Ιανουάριος 28, 2023. Ελλάδα.

Κουρδικές πηγές προσκείμενες στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις - «SDF» αποκάλυψαν ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν πολλές συναντήσεις στη βάση Rmeilan στη Χασάκα, με πρόσωπα της αραβικής φυλής Σαμάρ, με στόχο τη συγκρότηση μιας ένοπλης φατρίας με το όνομα «Στρατιωτικό Συμβούλιο στη Τζαζίρα»,  σύμφωνα με το Asia News Agency.

Οι πηγές πρόσθεσαν στο πρακτορείο ότι αυτό το συμβούλιο θα είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη στις περιοχές κοντά στη συνοριακή λωρίδα με την Τουρκία, ως μέρος ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης των "SDF", με τρόπο που να εξυπηρετεί τον τερματισμό των τουρκικών απειλών κατά των "SDF".

Ζαχαρίας Μίχας: Κι όμως, το αδιέξοδο της Τουρκίας εξελίσσεται σε στρατηγικό - Πως την "πάτησε"

 

Ζαχαρίας Μίχας: Κι όμως, το αδιέξοδο της Τουρκίας εξελίσσεται σε στρατηγικό - Πως την "πάτησε"

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - | 27-01-23| Αλκιβιάδης Στεφανής

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - | 27-01-23| Αλκιβιάδης Στεφανής

Θανάσης Δρούγος: Σε "κύματα" τα Δυτικά άρματα στην Ουκρανία- Βολιδοσκοπούν Ελλάδα για 5-6 "κομμάτια"

 

Θανάσης Δρούγος: Σε "κύματα" τα Δυτικά άρματα στην Ουκρανία- Βολιδοσκοπούν Ελλάδα για 5-6 "κομμάτια"

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο Πρακτορείο FM 104,9

 

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο Πρακτορείο FM 104,9

Σάββας Καλεντερίδης: Οι Κούρδοι αντάρτες νίκησαν τους Τούρκους στην κοιλάδα Ζαπ (27-1-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Οι Κούρδοι αντάρτες νίκησαν τους Τούρκους στην κοιλάδα Ζαπ

F-16 στην Τουρκία: Ράπισμα από Στέϊτ Ντιπάρτμεντ και Πεντάγωνο | Οι Δεκατιανοί | 28/01/2023

 
F-16 στην Τουρκία: Ράπισμα από Στέϊτ Ντιπάρτμεντ και Πεντάγωνο | Οι Δεκατιανοί | 28/01/2023

Βαποράκι των τουρκικών θέσεων ο Στιούαρτ

 

Γιάννος Χαραλαμπίδης : Βαποράκι των τουρκικών θέσεων ο Στιούαρτ

Προσπάθεια Ηνωμένων Εθνών να «διορθώσουν» το ατόπημα Στιούαρτ

 
Προσπάθεια Ηνωμένων Εθνών να «διορθώσουν» το ατόπημα Στιούαρτ

Β. Μαρτζούκος: Μακάρι να επικρατήσει ο Ερντογάν στις εκλογές για εμάς | Τώρα μαζί 28/1/2023| OPEN TV

 

1. Β. Μαρτζούκος: Μακάρι να επικρατήσει ο Ερντογάν στις εκλογές για εμάς
2. Ι. Μπαλτζώης: Η Ελλάδα είναι η χώρα-κλειδί για τα άρματα στην Ευρώπη
3. Κ. Χατζηδάκης για υποκλοπές:Σε ένα τέτοιο θέμα ενέχονται διάφοροι άνθρωποι και θα τιμωρηθούν

Ελληνοτουρκικό: Οι προκλήσεις της Τουρκίας και η ανησυχία για θερμό επεισόδιο

 

Ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος μίλησαν στο «MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» για τις προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και για τη στάση του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν παίζει το «χαρτί» του εθνικισμού, ενώ παράλληλα κατασκευάζει μουσείο για τον εαυτό του

 


1. Ο Ερντογάν παίζει το «χαρτί» του εθνικισμού, ενώ παράλληλα κατασκευάζει μουσείο για τον εαυτό του
2. Τουρκία: Η αντιπολίτευση απέτυχε να καταλήξει σε κοινό υποψήφιο –Χάνει στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν