Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αγροτέρα - επιβεβαιώνεται η τοπογραφία του Παυσανία

Μια σπουδαία ανακάλυψη που επιβεβαιώνει την τοπογραφία του Παυσανία ήρθε σήμερα στο φως.
 
Κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο οικόπεδο της Αγροτέρας, στις δυτικές υπώρειες του λόφου του Αρδηττού, στο Μετς, εντοπίστηκε τμήμα επιγραφής πάνω σε λίθινο αντικείμενο που ταυτίζει τα αρχαία κατάλοιπα (εντοπίστηκαν πριν δύο μήνες) με το ναό του Μειλίχιου Δία, ο οποίος είχε αναφερθεί από τον Παυσανία.

Η ελληνική αναγνώριση της γενοκτονίας των Ασσυρίων

Του Ν. Λυγερού


Η ελληνική αναγνώριση της γενοκτονίας των Ασσυρίων προετοιμάζεται. Ως θέμα ακολουθεί τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου το 2006, της Σουηδίας το 2010 αλλά και την πορεία της Αυστραλίας που προσπαθεί ν’ αναγνωρίσει την τριάδα γενοκτονιών δηλαδή τη γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ποντίων. Η Ελλάδα σε αυτό το πλαίσιο έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων το 1994 και τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1996. Και τώρα είμαστε σε αναμονή για την τρίτη αναγνώριση. Η διαδικασία άρχισε με τους προσφυγικούς συλλόγους που με τα ψηφίσματά τους αναγνώρισαν τη γενοκτονία των Ασσυρίων ως φυσιολογικό επακόλουθο των δύο πρώτων αναγνωρίσεων.

Θα αλλάξουν και οι χάρτες στα σχολεία;

20140616-062037-22837114
Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Από το pentapostagma

 
Που να δούνε τα παιδιά και τους μελλοντικούς γεωπολιτικούς χάρτες στην Ευρώπη ; πχ Κριμαία

ΦΤΟΥ και από την αρχή διάβασμα…

Τι θα είναι αυτό που θα αλλάξει τα πράγματα;

¨ο από μηχανής θεός¨ ή ¨ ο από Ενέργειας θεός ¨ ή ο ζωντανός ΘΕΟΣ που δεν ευλογεί την διαχρονική αδικία;

Προς το παρόν ενεργεί ¨ο δαίμονας της έλλειψης Ενέργειας¨ και κάνει τα άπληστα έθνη να φρίττουν.

Σοκ στην ΕΕ: Για μόλις 6 μήνες επαρκούν τα αποθέματα φυσικού αερίου μετά το ρωσικό εμπάργκο

Σε κατάσταση "νευρικής κρίσης" βρίσκεται η ΕΕ μετά την απόφαση της Ρωσίας να διακόψει την ροή φυσικού αερίου προς την Ουρκανία από την στιγμή που η χώρα αυτή αρνείται να αποπληρώσει τις βραχυπρόθεσμες οφειλές της που ανέρχονται σε 4,5 δισ. δολ.
 
Από χθες η Μόσχα έθεσε σε ισχύ την μέθοδο της προπληρωμής για το φυσικό αέριο που καταναλώνει η Ουκρανία και βέβαια οι στρόφιγγες έκλεισαν, ενώ η Ρωσία ταυτχρόνως προειδοποίησε την ΕΕ ότι "Πιθανώς θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην ροή φυσικού αερίου αν η Ουκρανία αποφασίσει να κατακρατήσει τις ποσότητες φυσικού αερίου που προορίζονται για τις χώρες της ΕΕ".

Έπεσε η βουλγαρική κυβέρνηση - Θα απλωθεί στη νότιο βαλκανική η φωτιά της Ουκρανίας;

Η ουκρανική κρίση αρχίζει και εξαπλώνεται: Πριν από λίγο έπεσε η βουλγαρική κυβέρνηση και προκηρύχθηκαν εκλογές στην χώρα οι οποίες θα διεξαχθούν το διάστημα από 28 Σεπτεμβρίου-12 Οκτωβρίου. Είναι η τρίτη κυβέρνηση που πέφτει λόγω του πολέμου των αγωγών: Η πρώτη ήταν η κυβέρνηση Καραμανλή του 2009, η δεύτερη η κυβέρνηση της Ουκρανίας τον περασμένο Φεβρουάριο και η τρίτη σήμερα.

Θέμα... δραχμής προέκυψε με το νέο πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων

«Να εξεταστεί προσεκτικά και η εναλλακτική λύση της νομισματικής υποτίμησης με συντεταγμένη επιστροφή στη δραχμή», έγραφε το 2011 ο νέος επικεφαλής του ΣΟΕ αναπληρωτής καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης - Τι θα απαντά ο νέος πρόεδρος του ΣΟΕ σε όσους τον κατηγορούν ότι πρότεινε την έξοδο από το ευρώ - Πρόκειται να διαδεχτεί τον Πάνο Τσακλόγλου -
Προτού καλά-καλά επικυρωθεί η επιλογή και η τοποθέτηση του αναπληρητή καθηγητή Χριστόδουλου Στεφανάδη στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών, προέκυψε θέμα για τον κ. Στεφανάδη λόγω... δραχμής.

ΟΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΝ ΑΣΙΑΝ ΘΡΑιΚΕΣ




«Οι Θράκες ου μόνον Ευρωπαίοι,
αλλά και Ασιανοί
(Άρριαν. Νικομ. 37)


Είπομεν ήδη προηγουμένως, οτι την χώραν ταύτην απ' αρχαιοτάτων χρόνων, δηλαδή πολύ προ των Τρωικών, άλλα και μετά ταύτα, την είχον καταλάβει διάφορα Θρακικά έθνη, οι Μυσοί, Φρύγες, Θυνοί, Βιθυνοί, Μαιδοθινοί, Βέβρυκες, Μαριανδυνοί, Μύγδονες, Παίονες, Δρύωπες, Δόλωνες, Τρήρες και άλλα Θρακικά φυλά.
Κατοικούσαν δε τα έθνη ταύτα γενικώς εις την χώραν, ήτις περιλαμβάνεται μεταξύ του Αιγαίου πελάγους, Ελλησπόντου, Προποντίδος, Βοσπόρου, Ευξείνου Πόντου μέχρι των εκβολών του Σαγγαρίου και έφτανε προς νότον μέχρι της Ιωνίας και της Λυδίας.

Αστυνομικός πυροβόλησε έξω από το μαρακανά(Βίντεο)

Συνεχίζονται τα επεισόδια και οι διαδηλώσεις στο πιο αιματοβαμμένο Μουντιάλ της ιστορίας.
Δείτε το βίντεο με το πυροβολισμό :(Φωτογραφία αρχείου)

Έτοιμος για εκτόξευση ο πρώτος ελληνικής κατασκευής μικροδορυφόρος

Oμάδα Ελλήνων επιστημόνων με εμπνευστή της προσπάθειας τον αστροφυσικό, καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ στη Silicon Valley της Καλιφόρνια Περικλή Παπαδόπουλο, δημιούργησε επί αμερικανικού εδάφους τον πρώτο «ελληνικής κατασκευής» low cost μικροδορυφόρο, η εκτόξευση του οποίου προγραμματίζεται να γίνει στις 17 Ιουνίου από το Mid-Atlantic Regional Spaceport της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η Πρωθυπουργός της Αυστραλίας προς τους Μουσουλμάνους της χώρας:'' Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.''



Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ στο Ισλάμ και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!
Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Επί πλέον, η Gillard εκνεύρισε μερικούς μουσουλμάνους με την δήλωση της ότι υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση των τζαμιών σε όλη την επικράτεια.

Απίστευτες καταγραφές Ufo (Βίντεο)

 Οι ποιο απίστευτες καταγραφές Ufo που έγιναν  2014.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γέμισε η ατμόσφαιρα βαρέα μέταλλα... κι αυτοί μας λένε ότι φταίει η σκόνη της Αφρικής!!!

Όταν τα συστημικά ΜΜΕ αρχίζουν και κάνουν αναφορές για βαρέα μέταλλα στην ατμόσφαιρα καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Βέβαια, όπως κάθε φορά, έχουν το δικό τους τρόπο να "προσεγγίζουν" το θέμα  πάντα από την οπτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Θυμηθείτε την πρόσφατη τοποθέτηση του
ιδρυτή του πολιτικού φορέα "Ποτάμι", κο   Θεοδωράκη για τους αεροψεκασμούς. 
Φταίει λένε, η ανάπτυξη στο Κάιρο, οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη, η ερημοποίηση της Σαχάρας... ίσως και οι κουράδες από τις καμήλες!
Με την ίδια λογική γιατί να μη φταίνε και οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Σερβία πριν λίγα χρόνια;
Αλλά δεν είδα με τέτοιο ζήλο τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να προβάλουν τις αντιδράσεις για τη ρίψη των χημικών στη Συρίας δίπλα από την Κρήτη! Από όλο το παρακάτω κρατήστε το εξής: Ότι θα έχουμε πιο συχνά "Αφρικανική σκόνη".  Επίσης το αρσενικό είναι το πλέον καρκινογόνο στοιχείο της φύσης Όποιος κατάλαβε.. κατάλαβε...

Που μας πάνε; Εικόνες... Κατοχής με πληρωμή μισθών σε συσσίτια και κουπόνια super market δίνει η ΓΣΕΕ

Η πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία σοκάρει. Επιχειρήσεις πληρώνουν όπως προκύπτουν από στοιχεία της ΓΣΕΕ με συσσίτια, με κουπόνια super market ή με την παροχή δωρεάν διαμονής σε ένα ξενοδοχείο. Άλλες έχουν να καταβάλουν μισθό εδώ και μήνες ή δίνουν έναντι και φιλοδωρήματα.
Και αναρωτιέται κανείς, που είναι η κυβέρνηση; Η απάντηση είναι πως βρίσκεται στο μικρόκοσμό της, βλέπει (μόνο αυτή) να έρχεται η ανάπτυξη, να δημιουργούνται θέσεις νέες εργασίας, να μειώνεται η ανεργία που έχει αγγίξει το… Θεό και γενικώς να βγαίνουμε από την κρίση.

Αποκάλυψη! Να τι διδάσκουν στα αλβανικά σχολεία της Ελλάδας!

Αποκάλυψη! Να τι διδάσκουν στα αλβανικά σχολεία της Ελλάδας!
Με αφορμή την ίδρυση ενός ακόμη αλβανικού σχολείου στην Ελλάδα (στην Καλαμαριά) και την ανάληψη από τον εκδοτικό οίκο ''Αλμπα" της εκτύπωσης των βιβλίων και όποιων άλλων διδακτικών βοηθημάτων χρειαστούν, αξίζει να μαθευτεί το περιεχόμενο των βιβλίων που διδάσκονται οι μαθητές των αλβανικών σχολείων.
Οι νεαροί Αλβανοί, μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».

Ο Πόντιος που ύψωσε την Ποντιακή σημαία στο Έβερεστ!


eberest_pontiaki_simaia_918844720.jpg

Του Γιώργου Τότσικα
Από το dimokratianews.gr

Από ένα περίπτερο στο Κορδελιό, μόλις δύο τετραγωνικών μέτρων, στην κορυφή του Έβερεστ, χιλιόμετρα ψηλά, μια «ανάσα» από τον Θεό! Ενα κατόρθωμα που θα μπορούσε να μοιάζει με παραμύθι ή έστω μία από τις πολλές ιστορίες που διαβάζει κάποιος στα περιοδικά, σαν κι αυτά που πουλάει εδώ και χρόνια ο ίδιος στους γείτονες αλλά και στους περαστικούς.

Οι τζιχαντιστές έβγαλαν τα μάτια των αγίων και βεβήλωσαν ιερά πριν εξαφανιστούν(ΦΩΤΟ)

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΑΛΟΥΛΑ ΤΟ ΚΑΣΣΑΜΠ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ. ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΑΓΙΟΥΣ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΙΕΡΑ  (ΦΩΤΟ)

Των Πορφύρης Δ / Σταφυλά Π

Μια ανάσα από την Τουρκία και πάλι ο συριακός στρατός. Επανέκτησε την Κυριακή πανηγυρικά την πόλη Kassab και ένα συνοριοφυλάκιο πύλη εισόδου στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Τα δύο αυτά στρατηγικά σημεία ήταν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών για 3 μήνες. Η παραμεθόριος πόλη είναι κυρίως χριστιανική αρμενική παροικία και ένα θέρετρο αναψυχής με ξενοδοχειακές υποδομές.
Η συριακή κυβέρνηση είχε κατηγορήσει την Τουρκία για την υποστήριξη που παρείχε στην κατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές τον Μάρτιο και για την μεταφορά τραυματιών τζιχαντιστών σε νοσοκομεία της.
“Οι δυνάμεις μας σε συνεργασία με την πολιτοφυλακή αυτοάμυνας επανεγκατέστησαν την ασφάλεια και στο Κασσάμπ “ ανέφερε το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο συριακός στρατός και μεταδόθηκε από την  κρατική τηλεόραση.( armenews 15.06.14)

WALL STREET: Ήπιες διακυμάνσεις στη σκιά των μάκρο

Dow16.797,8716,86 0,10%  



  Nasdaq4.321,1110,46 0,24%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από την αγορά κατοικίας και ενώ οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό καθώς ξεκινά σήμερα η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Μάιο με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα άνω του ενός έτους, παρατείνοντας μια περίοδο υψηλότερου πληθωρισμού που ενδέχεται να προβληματίσει τους αξιωματούχους της Fed καθώς αυτοί εξετάζουν το πότε θα αυξήσουν τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά το εποχικά προσαρμοσμένο 0,4% το Μάιο σε σχέση με ένα μήνα πριν, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το Φεβρουάριο του 2013 και ακολουθεί μια αύξηση της τάξης του 0,3% τον Απρίλιο και του 0,2% το Μάρτιο.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών τροφίμων και ενέργειας ο δομικός δείκτης αυξήθηκε 0,3%, ήτοι με το ταχύτερο ρυθμό από τον Αύγουστο του 2011.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal είχαν προβλέψει πληθωρισμό 0,2% τόσο για τις συνολικές, όσο και για τις δομικές τιμές το Μάιο, σε σχέση με ένα μήνα πριν.

Απώλειες 0,22% για το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Με απώλειες έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει ποσοστιαία πτώση 0,22% και να κλείνει στις 116,55 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε άνοδο σε ποσοστό 0,22% κλείνοντας στις 55,55 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 1.167.528,15 €.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με ζημιές έκλεισαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,10%, της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,62%, των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 0,95% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 1,14%, ενώ με κέρδη έκλεισε ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 1,33%.

Στα κόκκινα για 5η συνεχόμενη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Του Βασίλη Γεώργα 
Από το capital.gr

Στις 1.258,48 μονάδες έφερε τον Γενικό Δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου το «πέντε στα πέντε» των πωλητών που πραγματοποιήθηκε με τζίρο 30% χαμηλότερο από τον μέσο όρο της χρονιάς.

Το «άδειασμα» στα υψηλά ημέρας ειδικά στις τράπεζες μετά τη διπλή προσπάθεια υπέρβασης των 181 μονάδων, και η σταθερή διολίσθηση προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών προς αναζήτηση ελκυστικότερων για τους αγοραστές αποτιμήσεων, επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως όσο το διορθωτικό κύμα βρίσκεται σε εξέλιξη, κάθε προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης θα δίνει ευκαιρία για πωλήσεις.