Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ:Το πρώτο τυποποιημένο φάρμακο στην ιστορία της ιατρικής. Ανόργανα και ορυκτά φάρμακα στην αρχαιότητα

Η ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ ΗΤΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 19ο ΑΙΩΝΑ.

Η Λημνία γη αναφέρεται από τα αρχαία χρόνια ως υλικό με ποικίλες φαρμακευτικές ιδιότητες. Θεωρούσαν πως είχε αιμοστατική δράση, θεράπευε τη δυσεντερία, ανακούφιζε το έλκος στομάχου, εξουδετέρωνε το δηλητήριο των φιδιών και ως αλοιφή ήταν κατάλληλη για τις φλεγμονές των οφθαλμών.

Υμνοι της Daily Mail για την Αθήνα: Eίναι το μεγαλύτερο ζωντανό Πανεπιστήμιο του κόσμου! Μαθήματα Ιστορίας περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας

Η Βρετανική εφημερίδα στέλνει ένα δημοσιογράφο στην Ελλάδα και γράφει μία ανταπόκριση-ύμνο για την χώρα μας, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμα παντού φιλέλληνες, παρά το ότι εμείς ως Έλληνες προσπαθούμε με επιμονή και σύστημα για το... αντίθετο
Μπορεί για εμάς εδώ που ζούμε την καθημερινότητα της πόλης και την τριβή της καθημερινότητας να μην έχουμε την καθαρότητα και την ευχέρεια να ρίξουμε μια ματιά στον πλούτο που μας προσφέρει απλόχερα η Αθήνα, όμως για κάποιους ξένους επισκέπτες, με πιο καθαρή ματιά και -κυρίως- χωρίς την οπτική της κρίσης, η Αθήνα ήταν και παραμένει ένα μαγικό μέρος, μια εμπειρία ζωής.

ΓΙΓΑΝΤΙΟΙ ΚΡΙΚΟΙ 30.000.000 ΕΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ!!!!!

Θα πείτε ότι βάλθηκα να σας τρελάνω με όλα αυτά τα αρχαία ευρήματα τα οποία σας ανακοινώνω κάθε τόσο, όχι δεν θέλω να σας τρελάνω μα να σας αφυπνίσω, και να μην πιστεύετε ότι σας λέει το σύστημα!!!!
Ερευνητές διαπίστωσαν 30.000.000 χρόνων γιγάντιων μεταλλικών κρίκων στα βουνά της Βοσνίας!!!! Σύμφωνα με τον τοπικό πληθυσμό, πιστεύεται ότι αυτά τα “αντικείμενα” χρονολογούνται από την εποχή της Παννονίας θάλασσας –https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1 , και τους θρύλους όπου προτείνουν ότι αυτοί οι κρίκοι χρησιμοποιήθηκαν από γιγάντια όντα που κατοικούσαν την περιοχή στο μακρινό παρελθόν!!!!
Πρόσφατες ανακαλύψεις δείχνουν μια εποχή που οι γίγαντες περιπλανιόταν στη Γη!!!! Οι μυστηριώδεις αυτοί γιγάντιοι κρίκοι που βρέθηκαν στην κορυφή των βουνών δείχνουν ότι αυτοί χρησιμοποιήθηκαν από γιγαντιαία όντα που κατοικούσαν στην περιοχή πριν από εκατομμύρια χρόνια!!!!

Παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από… τυρί! Η πρωτοποριακή μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία είναι γεγονός

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τυρί θα μπορούσε να είναι η πλοκή ενός κόμικ του Αστερίξ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό ακριβώς συμβαίνει σε μια νέα μονάδα στις γαλλικές Άλπεις.

Ένα υποπροϊόν του τυριού Beaufort, αποβουτυρωμένος ορός γάλακτος, μετατρέπεται σε βιοαέριο, ένα μείγμα μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα, σε ένα εργοστάσιο στο Albertville, στη Σαβοΐα. Βακτήρια προστίθενται στον ορό γάλακτος για την παραγωγή του φυσικού αερίου, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια που πωλείται στην εταιρεία ενέργειας EDF. «Ο ορός γάλακτος είναι τα καύσιμα μας», δήλωσε ο François Decker από τη Valbio, την εταιρεία που σχεδίασε και κατασκεύασε το σταθμό παραγωγής ενέργειας, ο οποίος άνοιξε τον Οκτώβριο. «Είναι απλά το ίδιο συστατικό με αυτό που υπάρχει στο γιαούρτι», προσθέτει.

Η Κίνα αναζητά «σκοτεινή ύλη» στο διάστημα - Δείτε το Βίντεο

Το νέο «παίκτη» στο κυνήγι της μυστηριώδους σκοτεινής ύλης, καθώς εκτόξευσε με επιτυχία και έθεσε σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, τον πρώτο της δορυφόρο Dark Matter Particle Explorer-DAMPE (Εξερευνητής Σωματιδίων Σκοτεινής Ύλης), γνωστό στους Κινέζους ως «Γουκόνγκ» ή «Βασιλιάς-μαϊμού».

Ο δορυφόρος εκτοξεύθηκε πάνω σε έναν κινεζικό πύραυλο «Long March 2D», ενώ κατασκευάσθηκε από μηχανικούς και επιστήμονες του Κέντρου Μηχανικής Μικροδορυφόρων της Σαγκάης, σύμφωνα με το «Nature».

Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το Μεσανατολικό σε 40 χάρτες(Βίντεο)

ΤΟ NEWSBOMB.GR ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ «ΦΛΕΓΕΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Οι χάρτες αποτελούν ένα ιδιαίτερα ισχυρό εργαλείο για την κατανόηση του κόσμου, ιδιαίτερα της Μέσης Ανατολής, μίας περιοχής που διαμορφώθηκε μέσω της συνεχούς αλλαγής των πολιτικών της συνόρων και των δημογραφικών της στοιχείων.

«Το κρυφό χαρτί του Τσίπρα είναι ο Βασίλης Λεβέντης», γράφει η ιταλική Repubblica - Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, εκτιμά ο ανταποκριτής

Δύσκολα τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους επόμενους τρεις καυτούς μήνες, επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα
Για τους «τρεις επόμενους καυτούς μήνες» κάνει λόγο ο Έτορε Λιβίνι της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica σε άρθρο του που για μία ακόμα φορά αφορά στην Ελλάδα και την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει ο Ιταλός ανταποκριτής, «ο Έλληνας πρωθυπουργός ξέρει ότι το πολιτικό του μέλλον θα παιχτεί μέσα στους επόμενους τρεις καυτούς μήνες», εξηγώντας ότι ανάμεσα στον ερχόμενο Ιανουάριο και Φεβρουάριο «η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το πιο δύσκολο εμπόδιο: την έγκριση της μεταρρύθμισης των συντάξεων και του φορολογικού, με την κατάργηση της ευνοϊκής μεταχείρισης των αγροτών. Ιδιαίτερα λεπτά θέματα τόσο όσον αφορά την κοινωνική στήριξη όσο και για τις ισορροπίες του κόμματος».

Αδωνις: Ψηφίζω Κυριάκο Μητσοτάκη στο δεύτερο γύρο

Πήρε ανοικτά θέση και αποκάλυψε ποιον θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο ο Αδωνις Γεωργιάδης.


Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ευθέως ότι θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Εξηγώντας το «γιατί» επικαλέστηκε τρεις λόγους:

  1. «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για ανανέωση. Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα. Του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια συγκροτημένη υποψηφιότητα με θέσεις και αρχές

Εκλογές ΝΔ: Πάνω από 100.000 οι ψήφοι που δεν έχουν ανακοινωθεί

Θεωρούνται ικανές να κλείσουν την «ψαλίδα» ανάμεσα σε Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη ακόμα και κάτω από τις δέκα μονάδες, δεδομένου ότι ο Κυριάκος προηγείται στην Περιφέρεια Αττικής - Τα ποσοστά σε 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα: Μεϊμαράκης 39,51% - Μητσοτάκης 28,27% - Τζιτζικώστας 21,15% και Γεωργιάδης 11,07%
Με σημαντική καθυστέρηση μίας ημέρας από το κλείσιμο των 1.200 καλπών που στήθηκαν ανά την ελληνική επικράτεια, η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) ανακοίνωσε, το βράδυ της Δευτέρας, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την ψηφοφορία της 20ής Δεκεμβρίου, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα.