Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Απίστευτες δηλώσεις Μπαγίς Η Ελλάδα να κοιτάξει τα χάλια της και να αφήσει τα Σκόπια, τα νησιά και τα συρματοπλέγματα...

«Ελπίζω η Ελλάδα, αντί να ασχολείται με την ονομασία της "Μακεδονίας", με κάποια προβλήματα στα νησιά και με το συρματόπλεγμα στα σύνορα, να δώσει βάρος στα οικονομικά προβλήματά της», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, Εγκεμέν Μπαγίς, για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα μετά τη συνάντηση που είχε στην Αγκυρα με τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόσκι.

Ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσε την Ελλάδα να επικεντρωθεί στα οικονομικά της προβλήματα αντί να ασχολείται με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και «κάποια προβλήματα στα νησιά».

Ν.Λυγερός "Dom Juan και Ανθρωπότητα"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Dom Juan και Ανθρωπότητα". Takadum, Αγίου Μηνά 1, Θεσσαλονίκη.
Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Πώς ήρθε το ναυάγιο και οι νέες εκλογές

"Είναι μία τελευταία προσπάθεια μήπως εξευρεθεί κάποια λύση για την αποφυγή εκλογών, που νομίζω ότι κανένας από εμάς δεν θα ήθελε να υπάρξουν. Θα είστε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα που μας έρχονται από την Ευρώπη, τα οποία δεν είναι καθόλου καθησυχαστικά. Πρέπει εμείς να δώσουμε μία απάντηση τι κάνουμε και αν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, τότε οπωσδήποτε θα πρέπει να συγκροτηθεί μία υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα μας οδηγήσει σε εκλογές", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην έναρξη της συνεδρίασης.

Απίθανο! Κάποιοι βουλευτές ήθελαν λεφτά για το ...διήμερο της Βουλής!!!

Απίστευτο και όμως πραγματικό… αρκετοί από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές έθεσαν επίμονα θέμα καταβολής ολόκληρου μισθού στο προεδρείο της Βουλής για τις λίγες ώρες που θα λειτουργήσει το κοινοβούλιο ώσπου να διαλυθεί εκ νέου λόγω εκλογών.

Ως γνωστόν, αύριο Πέμπτη θα συγκληθεί σε σώμα η Βουλή και θα ορκιστούν οι βουλευτές ενώ την ερχόμενη Παρασκευή η Ολομέλεια θα εκλέξει το νέο προεδρείο της Βουλής. Στην συνέχεια – Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκδώσει Διάταγμα με το οποίο θα διαλύει την Βουλή και θα προκηρύσσει εκλογές.

Ορκίζεται και διαλύεται η νέα βουλή

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη από το real.gr

Περίπου 48 ώρες θα διαρκέσει η νέα σύνοδος της Bουλής. Το μεσημέρι της Πέμπτης θα γίνει η ορκωμοσία των νέων βουλευτών. Ωστόσο σημαντικές θα είναι οι χωροταξικές ανακατατάξεις.

Στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης θα γίνει η ορκωμοσία της νέας βουλής τα μέλη της οποίας έχουν ανανεωθεί κατά 50% καθώς περισσότεροι από 160 βουλευτές δεν εξελέγησαν. Πρόεδρος της βουλής θα είναι ο Βύρων Πολύδωρας καθώς ο Φίλιππος Πετσάλνικος έμεινε εκτός βουλής.

Δεν τα βρήκαν για πολιτικό, o Π. Πικραμένος για πρωθυπουργός

Μία ώρα και κάτι διήρκεσε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία και των έξι συμμετεχόντων στο όνομα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Όλα δέιχνουν ότι πηγαίνουμε σε ανώτατο δικαστικό, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Πικραμένο, ο οποίος θα σχηματίσει κυβέρνηση υπηρεσιακή που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές στις 17 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος πρότειναν να παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος, ενώ από τον Αλέξη Τσίπρα προτάθηκε ο Γεράσιμος Αρσένης. Η Αλέκα Παπαρήγα ήταν στη λογική ότι "δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια" άρα δεν κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση.

Κύπρος:Επιφυλάχθηκε το Ανώτατο για την άρση ασυλίας του Προέδρου

Λευκωσία: Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνήλθε το πρωί για να ακούσει τις διευκρινίσεις επί τριών αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από οικογένειες θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί, σε σχέση με την άρση της ασυλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη.




Το Ανώτατο άκουσε τις διευκρινίσεις τόσο των τριών δικηγόρων όσο και του Γενικού Εισαγγελέα και επεφύλαξε την απόφασή του

Σημαντική άνοδος στο κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Σημαντική άνοδο καταγράφει το κυπριακό Χρηματιστήριο σήμερα. Στις 12.58 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 176,73 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,46%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 65,5 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,31%. Η αξία των συναλλαγών περιοριζόταν στις 268.270 ευρώ.

Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, όλοι καταγράφουν άνοδο εκτός από την Εναλλακτική και τα Ξενοδοχεία που είναι αμετάβλητοι. Η Κύρια Αγορά σημειώνει κέρδη 1,55%, η Παράλληλη 0,17%, οι Τράπεζες 1,62% και οι Επενδυτικές 0,31%.

Νέες απώλειες στο ταμπλό του Χ.Α. - πιέσεις σε ΕΤΕ και ΟΤΕ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Ανοδικά επιχειρεί να αντιδράσει την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, έχοντας «γράψει» συνολικές απώλειες 18,4% από το κλείσιμο της κάλπης της 6ης Μαΐου μέχρι και το χθεσινό κλείσιμο και ενώ η ελληνική αγορά εισέρχεται εκ νέου σε προεκλογική περίοδο.

Η διαγραφή των ΕΤΕ και ΟΤΕ από τη σύνθεση του δείκτη MSCI Standard Greece Index οδηγεί σε πωλήσεις και σε νέα χαμηλά τις δύο μετοχές, με την πρώτη να υποχωρεί νωρίτερα έως τα 1,25 ευρώ (-11,35%) και τη δεύτερη να έχει βρεθεί έως τα 1,78 ευρώ (-6,32%).

Μετά το χθεσινό κλείσιμο στα 12,00 ευρώ, το χαμηλότερο εντός του 2012, ο τίτλος της Coca-Cola 3E κινείται ανοδικά σήμερα, σε ποσοστό έως 6,67% στα 12,80 ευρώ. Την ΕΕΕΚ ακολουθεί ανοδικά η Βιοχάλκο, με άνοδο 2,93%

«Στον μήνα που μεσολαβεί έως τις εκλογές το κυρίαρχο χαρακτηριστικό θα είναι η διατήρηση μιας ρευστής εικόνας για την οικονομία και την αγορά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το Χρηματιστήριο επιτείνοντας την νευρικότητα που πηγάζει από τις αβεβαιότητες και την επιφυλακτικότητα που θα συνεχίζουν να διακατέχουν τους επενδυτές» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities. 

Ανησυχία στη Wall Street για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Dow12.632,00-63,35 -0,50%  



  Nasdaq2.893,76-8,82 -0,30%  

Η Wall Street χθες
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η ανησυχία για την Ευρωζώνη μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στην Αθήνα για τον σχηματισμό κυβέρνησης επισκίασε τα θετικά μακρο από τις ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε 0,5% έχοντας κινηθεί μεταξύ θετικού και αρνητικού το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, για να συμπληρώσει εννέα αρνητικές ημέρες στις τελευταίες δέκα συνεδριάσεις.

Τα καλύτερα των εκτιμήσεων μάκρο που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες  για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής κρίσης καθώς παρατείνεται το κλίμα αβεβαιότητας από την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα και η χώρα οδεύει για νέες εκλογές.

Στα αμερικανικά μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν μικρή άνοδο 0,1% τον Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο και διαμορφώθηκαν στα 408,04 δισ. δολάρια, ενώ ήταν κατά 6,4% αυξημένες σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Ανάκαμψη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισε παράλληλα η μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη τον Μάιο όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of New York.