Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Έρχεται το μεγαλύτερο φεγγάρι των τελευταίων 150 χρόνων: Σούπερ «μπλε ματωμένο», στις 31 Ιανουαρίου - Ενθουσιασμός στη NASA, θα το καλύψει ζωντανά μέσω διαδικτύου(Βίντεο)

Τελευταία φορά καταγράφηκε στις 31 Μαρτίου 1866 - Η Σελήνη κατά 14% μεγαλύτερη και κατά 30% φωτεινότερη - Σε ποιες περιοχές θα είναι ορατή η έκλειψη
Συμβαίνει μία φορά κάθε 150 χρόνια και θα έχουν ευκαιρία να το απολαύσουν κυρίως οι κάτοικοι του Βόρειο Ημισφαιρίου, ήτοι και στην Ελλάδα. Στις 31 Ιανουαρίου θα εμφανιστεί το σούπερ «μπλε ματωμένο» φεγγάρι και το ίδιο βράδυ θα συμβεί ολική έκλειψη. Μία μοναδική συγκυρία για τα επιστημονικά δεδομένα.

Προεδρικές εκλογές Κύπρος: Στο β’ γύρο Αναστασιάδης – Μαλλάς – Την επόμενη Κυριακή η κρίσιμη μάχη

Σαφές προβάδισμα του νυν προέδρου – Τι έδειξαν τα exit polls – Μεγάλο το ποσοστό της αποχής
Τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών επιβεβαιώνουν τα exit polls, αναδεικνύοντας μεγάλο νικητή του πρώτου γύρου των νυν πρόεδρο της Κύπρου κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος διεκδικεί τη δεύτερη θητεία του στον κυπριακό προεδρικό θώκο.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο κ. Αναστασιάδης «κλειδώνει» ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 35%, επιβεβαιώνοντας πως είναι το μεγάλο φαβορί των προεδρικών εκλογών. 
Ωστόσο, το κόμμα του κ. Αναστασιάδη δεν εξασφαλίζει την αυτοδυναμία και όλα θα κριθούν την επόμενη Κυριακή (04/02).

Καβγάς στην Τουρκία για τα ελληνικά νησιά -Ερντογάν: Ετοιμάζω φάκελο για τη Συνθήκη της Λωζάνης - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία, με αφορμή τα ελληνικά νησιά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στην κυβέρνηση για παραχώρηση νησιών, για τα οποία τακτικά αναφέρει ότι βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή.
Ο Ταγίπ Ερντογάν του αντεπιτέθηκε, σε ομιλία του το Σάββατο. «Αν ρωτήσεις τον Κιλιτσντάρογλου, θα πει ότι κερδίσαμε στη Λωζάνη. Μετά, κατηγορεί το AKP για τα νησιά. Εσείς δώσατε τα νησιά. Οι αρχηγοί του κόμματός σας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Νέα πρόκληση:Τουρκικά πλοία εμπόδισαν την προσέγγιση Καμμένου στα Ίμια(Βίντεο - Φωτο)

Δείτε βίντεο με την τουρκική ακτοφυλακή να παρεμποδίζει την προσέγγιση του ελληνικού σκάφους «Νικηφόρος» στην περιοχή - Τα τουρκικά πλοία βρέθηκαν πιο κοντά στα Ιμια από ότι η κανονιοφόρος - Εγιναν ελιγμοί από την ελληνική κανονιοφόρο και το στεφάνι ερρίφθη στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου, λέει η ελληνική πλευρά
Στα Ίμια βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, όπου πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στην μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού που είχαν χάσει τη ζωή τους στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996.

Σκοπιανό και Αποκάλυψη - Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Σκοπιανό και Αποκάλυψη
Του Ν. Λυγερού

Ό,τι και να έχει πει η εξουσία για να δικαιολογήσει όχι μόνο την ιδεολογία της αλλά και την προπαγάνδα της, η ευρωπαϊκή επιτροπή έρχεται μέσω του εκπροσώπου να δηλώσει επίσημα ότι αδιαφορεί επί της ουσίας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων από την στιγμή που θα υπάρξει μια αμοιβαία λύση. Κατά συνέπεια τώρα η εξουσία είναι εκτεθειμένη διότι ήθελε να φανεί ότι δέχεται πιέσεις για να πάρει μια απόφαση ακόμα κι αν αυτή δεν ευχαριστεί τον ελληνικό λαό. Μετά την απόφαση της Εκκλησίας να μην υποστηρίξει την προσέγγιση της πολιτικής ηγεσίας, είναι η ευρωπαϊκή επιτροπή που αποκαλύπτει την αλήθεια περί του θέματος.

Σκοπιανό και ελληνική ΑΟΖ - Το Σκοπιανό και η Εκκλησία

Σκοπιανό και ελληνική ΑΟΖ
Του Ν. Λυγερού


Το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί αυτή την περίοδο δεν βασίζεται πάνω σε τίποτα αλλά επί της ουσίας αποτελεί μόνο μια επικοινωνιακή δικαιολογία και θα το αποδείξουμε με δεδομένα της γεωπολιτικής. Πρώτον οι δηλώσεις τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορούν αμοιβαία λύση, πράγμα που σημαίνει ότι σέβονται την άποψη ενός κράτους-μέλους από το 1952 και το 1981.