Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ευπαλίνειο όρυγμα - Όταν οι Έλληνες είχαν και εφάρμοζαν τεχνολογία αιχμής(Βίντεο-Φωτό)

eypalineio orygma isws to spoydeotero mixaniko ergo twn arxaiwn ellinwn 1

Tο εντυπωσιακό Ευπαλίνειο όρυγμα, μια σήραγγα 1.036 μέτρων κοντά στο Πυθαγόρειο της Σάμου, η οποία κατασκευάστηκε έπειτα από εντολή του Πολυκράτη τον 6ο αιώνα π.Χ. με σκοπό να μεταφερθεί νερό από την πηγή που βρισκόταν πίσω από το βουνό στην πρωτεύουσα της Σάμου. 

Το υδραγωγείο λειτουργούσε στο νησί για περίπου 1.000 χρόνια.

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΗΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ

Πυροβολισμοί κατά του πούλμαν της Φενέρμπαχτσε-Τραυματίας ο οδηγός (photos)
Ένα πολύ σοβαρό όσο και πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (04/04) στην Τουρκία και συγκεκριμένα κατά την επιστροφή της αποστολής της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη από την Τραπεζούντα.
Περιπέτεια που δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα ζήσουν βίωσαν οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της τουρκικής ομάδας, μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τη Ρίζεσπορ. Σύμφωνα με τον Μαχμούτ Ουσλού, που ήταν ο επικεφαλής της αποστολής και επέβαινε στο λεωφορείο, το όχημα δέχτηκε αρκετές ριπές ενώ ταξίδευε στην εθνική οδό και από θαύμα δεν χάθηκαν ζωές.
Από τα πυρά τραυματίστηκε στο πρόσωπο ο οδηγός, ο οποίος όμως κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος και τελικά να το ακινητοποιήσει.

Νέο «φιλελληνικό» ΒΙΝΤΕΟ από το ZDF: Ο Δίας τα βάζει με την Τρόικα!

Ένα ακόμη μάθημα αλληλεγγύης έδωσε η εκπομπή της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης που είχε συγκινήσει με το αφιέρωμά της στο Δίστομο.

Οι παρουσιαστές με απλά μαθήματα οικονομίας, απέδειξαν ότι οι Έλληνες δεν «τρώνε» τα χρήματα των Γερμανών, όπως υποστηρίζει για παράδειγμα η Bild.

Όπως εξήγησαν οι παρουσιαστές από τα δάνεια προς την Ελλάδα η Γερμανία έχει κερδίσει μέχρι σήμερα 360 εκατομμύρια ευρώ.

ΒΟΜΒΑ από τον νομισματολόγο ερευνητή Αστέριο Τσίντσιφο: Οι Νίκες στην Αμφίπολη δείχνουν βασιλιά - Θ' ανοίξουν επιτέλους τα στόματά τους οι αρχαιολόγοι;

ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ( του νομισματολόγου ερευνητή Αστέριου Τσίντσιφου )
Από το lougantina

    Η φράση της επικεφαλίδας μας, εμπεριέχεται συνήθως σε μηνυτήρια αναφορά, που οι κατηγορούμενοι κατά την στιγμή της κατάθεσής της, δεν είναι ακόμα συγκεκριμένοι. Αυτό ταιριάζει και στην υπόθεση εικονικής πολιτιστικής ανυπαρξίας ή παρακμής κατά περίπτωση, που κάποιοι καταδίκασαν έναν τόπο εξαιρετικά πολιτισμένο. 

«Λύση σύντομα» προτάσσουν ΟΗΕ – Άγκυρα - Η άφιξη στην Κύπρο του Άιντα σηματοδοτεί έναρξη νέας διαδικασίας


Γράφει: Κώστας Βενιζέλος 
Από το philenews

Λευκωσία: Η άφιξη στη Λευκωσία αύριο του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό. Ο αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού, θεωρώντας πως έχουν αρθεί οι λόγοι που οδήγησαν στη διακοπή των συνομιλιών τον περασμένο Οκτώβριο, θα προσπαθήσει να εφαρμόσει ένα σενάριο, το οποίο παραπέμπει σε μια διαδικασία εξπρές.

Τι θα γίνει αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ; Η Telegraph παρουσιάζει όλα τα σενάρια - Οι 30 μέρες χάριτος και η "τεχνική χρεοκοπία"

- Η 9η Απριλίου πλησιάζει και τα σενάρια... "φουντώνουν"
- Ένα ακόμη δημοσίευμα αναφέρεται στις κρίσιμες προθεσμίες που "τρέχει να προλάβει" η ελληνική κυβέρνηση
- Στο επίκεντρο η δόση των 450 εκατ. ευρώ που πρέπει να πληρωθεί στο ΔΝΤ
- Αν χαθεί η προθεσμία δεν συνεπάγεται άμεση χρεοκοπία, αναφέρει η βρετανική Telegraph
- Το κόστος στις αγορές
Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον, ένα ακόμη διεθνές μέσο ενημέρωσης ασχολείται με την αλληνική κρίση χρέους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μία σοβαρή πρόκληση της Τουρκίας που λίγο έλειψε να βάλει "φωτιά" στο Αιγαίο

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ 
 
Μία σοβαρή τουρκική πρόκληση που λίγο έλειψε να βάλει «φωτιά» στο Αιγαίο, αφού η Πολεμική Αεροπορία αναγκάστηκε μέσα στη νύχτα να απογειώσει αρκετά αεροσκάφη και να τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τα αντιαεροπορικά συστήματα, αποκαλύπτει το defencenet.gr. Συγκεκριμένα, μετά από μία δύσκολη ημέρα, αφού οι Τούρκοι είχαν προχωρήσει σε αρκετές παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από μαχητικά, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και ελικόπτερα, τα ελληνικά ραντάρ έπιασαν μέσα στη νύχτα έναν σχηματισμό μαχητικών F-16 να εισέρχεται στο Αιγαίο από την περιοχή νοτίως της Ρόδου.

Aναστασιάδης: Δεν μίλησα για Grexit - Χρειάζεται περισσότερο ήθος από όσους διαστρεβλώνουν

«Κάποιοι εσκεμμένα φρόντισαν να αναδείξω κάποιες πτυχές σε απάντηση ερώτησης για το αν και κατά πόσο, έστω και αν είναι αδύνατον και απίθανο, όπως είχα πει, να επισυμβεί ο,τιδήποτε το κακό ή το χειρότερο που να φτάνει μέχρι Grexit»
Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε σήμερα διευκρινίσεις για τα όσα είχε δηλώσει χθες σε σχέση με τις «ασκήσεις επί χάρτου» για ενδεχόμενο Grexit.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Θα πέσει μέχρι και... χιόνι

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας

 - Πού θα βρέξει
 - Με λιακάδα θα γίνει πάντως το σούβλισμα του αρνιού

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας και από τα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά: