Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

H ENNOIA ΕΘΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες εθνική συνείδηση;

Επειδή έχουμε φτάσει στο σημείο, όπου θα πρέπει να δίνονται απαντήσεις και για τα πλέον αυτονόητα, κι επειδή η προπαγάνδα όταν μένει αναπάντητη, ισχυροποιείται στον μέσο νου ως η απόλυτη αλήθεια, καλό θα είναι να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτόν τον στείρο «αντιαρχαιοελληνισμό» (το άλλο άκρο της προγονολατρείας) που έρπει, καιρό τώρα στα διάφορα μονοπάτια του διαδικτύου και όχι μόνο.
Πολλοί είναι λοιπόν αυτοί -κι ανάμεσά τους και αρκετοί «μορφωμένοι»- που υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε το έθνος ως έννοια στους αρχαίους Έλληνες. Ένα ακλόνητο «επιχείρημα» είναι πως ο χώρος της Ελλάδος ήταν χωρισμένος σε πόλεις-κράτη που ενίοτε πολεμούσαν το ένα το άλλο.
 
Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, τους διαψεύδει η ίδια η ιστορία…

Οι μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν στην Αθήνα

 Πώς θα διαμορφωθεί το κέντρο της πρωτεύουσας - Πού απαγορεύεται η κίνηση των ΙΧ - Ποιοι δρόμοι κλείνουν για να ξεκινήσουν τα έργα

Η αντίστροφη μέτρηση με στόχο η Αθήνα να αλλάξει μορφή και να μετατραπεί σε μία πιο ιδανική για περιπάτους πόλη έχει ήδη ξεκινήσει. Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» όπως ονομάζεται το νέο έργο που θα πάρει σάρκα και οστά τους επόμενους μήνες αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις που έγιναν ποτέ στην πρωτεύουσα.

Δρ. Kerim Has: Η Τουρκία και η Ρωσία οδηγούνται σε απευθείας σύγκρουση στη Λιβύη

Οι εντάσεις αυξάνονται σταθερά στη Λιβύη τις τελευταίες εβδομάδες.

Μετά την αποστολή από την Τουρκία 8 χιλιάδων τζιχαντιστών, για την ενίσχυση της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης, του Σαράζ, που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, φαίνεται ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης υπερέχει σε ορισμένους τομείς εναντίον του Χάφτερ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg έγραψε ότι οι δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφη Χάφτερ, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία στη Λιβύη, απείλησαν να ξεκινήσουν “άνευ προηγουμένου” αεροπορικές επιθέσεις εναντίον τουρκικών στόχων στη χώρα.

Η αλήθεια για την “κατάληψη ελληνικού εδάφους” από τους Τούρκους στην περιοχή “Μελισσοκομείο” στις Φέρες

“Μόνιμη παρουσία εντός ελληνικού εδάφους έχουν καθημερινά οι Τούρκοι πάνοπλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει στον θήλακα στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες και ενισχύουν την παρουσία τους” αναφέρουν διάφορα ειδησεογραφικά site, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι αρχικά εμφανίστηκαν γύρω στα 10 άτομα τα οποία είχαν τοποθετήσει σκηνή εντός του τουρκικού εδάφους και στη συνέχεια οι δυνάμεις αυτές άρχισαν να ενισχύονται φθάνοντας τα 35+ άτομα, τα οποία μπήκαν εντός ελληνικού εδάφους, στο οποίο έχουν προχωρήσει σε αποψίλωση.

Έτσι εμφανίζεται η Τουρκία αιφνιδιαστικά να αμφισβητεί ότι το κομμάτι αυτό της γης είναι ελληνικό και να το διεκδικήσει, με de facto κατάληψή του.

ΜΚΟ αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στη Λέσβο

Σύμφωνα με υποψήφιο διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Πατρών με καταγωγή από το Πλωμάρι Λέσβου, ανάρτηση Της Moria Corona Awareness Team στο Facebook αναφέρει λανθασμένα «περί ελληνικής και μη, πλευράς στο νησί της Λέσβου», προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για πολλά πράγματα.

Η Λέσβος είναι ένα από τα νησιά που "διεκδικούν" οι Τούρκοι, προσπαθώντας με κάθε τρόπο στρατιωτικό αλλά και προβοκατόρικο να "γκριζάρουν".

Μόνο τις τελευταίες ημέρες, στα νησιά του Αιγαίου μεταξύ αυτών και τη Λέσβο έχουν πραγματοποιήσει μπαράζ υπερπτησεων.

Η ανάρτηση στο  Facebook