Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ομιλίες και συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού στην Κύπρο(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Η Ελληνική ΑΟΖ ως αντεπίθεση στη γενοκτονία των Ποντίων".
Αίθουσα εκδηλώσεων Σ.Π.Ε Καιμακλίου, Λευκωσία.
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, ώρα:19:30

Με καρδιά λιονταριού



 Του Θεόδωρου Κουτρούκη

 Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου
 

Ο Ιούλιος του 1974 είχε για τα καλά προχωρήσει και τίποτε δεν έδειχνε πόσο μακρύ θα ήταν το καλοκαίρι. Τη θερινή χαλαρότητα και τους αργόσυρτους ρυθμούς στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Ρούμελης, όπου παραθέριζε ο μικρός Ερμής με τους γονείς του, ήρθε να συγκλονίσει μια είδηση. Οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο. Έγινε κι επιστράτευση.
Το καμπανάκι του απότομου τερματισμού των διακοπών χτύπησε δαιμονισμένα. Δεν ήταν καιρός για βουτιές. Όλη η χώρα ήταν στο πόδι.  
Το ταξίδι της επιστροφής για τη Βόρεια Ελλάδα δεν ήταν ανέμελο, όπως τις προηγούμενες φορές.

Φυσικές καταστροφές: Τα χειρότερα έπονται;


Η πρώτη φυσική καταστροφή που μπορεί να έχει πάνω από ένα εκατομμύριο θύματα θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε λίγα χρόνια.
Κανένας τυφώνας, πλημμύρα ή ξηρασία οπουδήποτε στον κόσμο δεν μπορεί να κατηγορηθεί για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά η αδυσώπητη άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας είναι ένας δείκτης ότι τα χειρότερα έπονται. Κυκλώνες, τυφώνες και τυφώνες είναι φαινόμενα που εξαρτώνται από τη θερμοκρασία.

ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ... To σχέδιο κατάληψης το 2009 της Ρω από την Τουρκία - Πώς και ποιοι το ματαίωσαν

Το σχέδιο κατάληψης ελληνικού νησιού και πιο συγκεκριμένα της Ρω το 2009 που η τουρκική επιθετικότητα είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της και το οποίο είχε αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με δύο διαδοχικά δημοσιεύμετα τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους είναι πλέον ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση που σχεδιάστηκε από την Άγκυρα μετά την υπόθεση "Βαριοπούλα" το 2003 που χρησιμοποιήθηκε από τον Ρ.Τ.Ερντογάν για να "στριμώξει" του κεμαλικούς, αλλά αυτή την φορά είχε σχεδιαστεί από το νεο-οθωμανικό καθεστώς προκειμένου να "σπάσει" την πρίθεση ανακήρυξης ΑΟΖ από την Ελλάδα.

Εντόπισαν γονίδιο του εμφράγματος

Τα άτομα που φέρουν τη μετάλλαξη αντιμετωπίζουν 15% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακό επεισόδιο
Ένα γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος ανακαλύφθηκε από γερμανούς ερευνητές. Επιστήμονες από το Γερμανικό Καρδιολογικό Κέντρο του Μονάχου εκτιμούν ότι τα άτομα που φέρουν το συγκεκριμένο γονίδιο αντιμετωπίζουν 15% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακό επεισόδιο σε σύγκριση με όσα δεν το φέρουν. Όπως μάλιστα λένε οι ερευνητές, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του πληθυσμού φέρει το «επίμαχο» γονίδιο.

HIV / AIDS Made In America


Ο Boyd Graves Ε._________Ειναι ένας δικηγόρος και απόφοιτος από την Ναυτική Ακαδημία στην Ανάπολη, Απαιτεί από τον πρόεδρο  των ΗΠΑ και τη κυβέρνηση μια δημόσια συγγνώμη για την ανάπτυξη του ιού του AIDS σε εργαστήρια των ΗΠΑ πριν από τρεις δεκαετίες. 
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ο ίδιος αναφέρεται στην προετοιμασία του κατηγορητικές δήλωση, στις 4 Απριλίου 1969, ο Ρίτσαρντ Νίξον ήταν προσωπικά παρών στο ιστορικό γεγονός, όταν ο μηχανισμός της ζωής ανακαλύφθηκε από τους Αμερικανούς επιστήμονες. Μικροβιολόγοι από τις ΗΠΑ δημιούργησουν τον λεγόμενο εθνοτικ'ο  καρκίνο, των οποίων οι ιοί είναι ικανοί να διεισδύουν στο ανθρώπινο DNA και τον ελέγχο του. 
 
Στις 9 Ιουνίου, την ίδια χρονιά το Πεντάγωνο ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεταν τα μέσα για να κάμψουν την άνευ προηγουμένου αύξηση του πληθυσμού στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Το αποτέλεσμα αυτής της ανακάλυψης ήταν ο νόμος που υπογράφεται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ το 1970 "για τη σταθεροποίηση του πληθυσμού του πλανήτη". Σύμφωνα με Graves, τα γεγονότα αυτά είχαν ώθησει την δημιουργία ενός νέου συνθετικού ανθρώπινου ιού, η οποία είναι τώρα γνωστή ως "ιός του AIDS".
Ο ανεξάρτητος ερευνητής Graves ισχυρίζεται ότι ο "Special Virus" πρόγραμμα διήρκεσε 15 χρόνια και κόστισε  στους Αμερικανούς ί φορολογούμενοιύς 550 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι τη στιγμή που το πρόγραμμα  να ολοκληρωθεί, το Πεντάγωνο είχε ήδη 60 χιλιάδες λίτρα αυτού του θανατηφόρου ιού σε μυστικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης.
Ο Boyd Graves Ε. Ειναι ένας δικηγόρος και απόφοιτος από την Ναυτική Ακαδημία στην Ανάπολη, Απαιτεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τη κυβέρνηση μια δημόσια συγγνώμη για την ανάπτυξη του ιού του AIDS σε εργαστήρια των ΗΠΑ πριν από τρεις δεκαετίες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ο ίδιος αναφέρεται στην προετοιμασία του κατηγορητικές δήλωση, στις 4 Απριλίου 1969, ο Ρίτσαρντ Νίξον ήταν προσωπικά παρών στο ιστορικό γεγονός, όταν ο μηχανισμός της ζωής ανακαλύφθηκε από τους Αμερικανούς επιστήμονες. Μικροβιολόγοι από τις ΗΠΑ δημιούργησουν τον λεγόμενο εθνοτικ'ο καρκίνο, των οποίων οι ιοί είναι ικανοί να διεισδύουν στο ανθρώπινο DNA και τον ελέγχο του.

ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΕΟΟΟΟ(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ)

Ετοιμαστειτε να κανετε απλη αριθμητικη....
Ετοιμαστειτε να τρελαθειτε με δυο απλα πραγματα που θα σας πω...
Ετοιμαστειτε να τρελαθειτε επειδη δεν θα σας βγαινουν οι πραξεις...
Δειτε λοιπον πως η Νεα Ταξη Πραγματων κανει τους ανθρωπους δουλους και σκλαβους με το χρημα...αλλα το χειροτερο ειναι με χρημα που δεν υπαρχει....ΝΝΝΝΝΑΑΑΑΑΑΙΙΙΙΙΙ καλα ακουσατε κανουν τους μαγκες με αυτο που λεμε στη πιατσα....ΧΡΗΜΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΤΟ....
Κρατηθειτε λοιπον....
Το χρημα που εχει κοψει η ΕΚΤ(ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα) η οποια ειναι υπευθυνη για το κοψιμο και διανομη του Ευρω στα κρατη της Ευρωπαικης ενωσης μεσω τραπεζων ουσιαστικα ειναι χοντρικα 895 δις....μεχρι εδω καλα....

Spiegel: Τα Σκόπια είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του κιτς (Εικόνες)

Η αποθέωση του κιτς!!! Προσπαθώντας να αποδείξουν το "μεγαλείο της σκοπιανής φυλής" αντιγράφουν κακόγουστα, αρχαία ελληνικά αριστουργήματα.
Το Spiegel κάνει αναφορά στα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί για την «άστοχη» δημιουργία αγαλμάτων, μετατρέποντας την πρωτεύουσα σε έναν νεο-μπαρόκ αρχιτεκτονικό εφιάλτη και αφήνει σαφείς υπόνοιες για την «φίμωση» των μέσων μαζικής ενημέρωσης.Το γιγάντιο άγαλμα του Εφιππου Πολεμιστή είναι φθηνή απομίμηση τύπου... Λας Βέγκας Με ένα άκρως ειρωνικό δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό Spiegel, προκαλεί και πάλι – αυτή τη φορά βάζοντας στο στόχαστρο τα Σκόπια.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ...;;; ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΑΚΟ, ΓΥΜΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ...

Σε ατύχημα οφείλεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο θάνατος ενός Βρετανού πράκτορα, το γυμνό πτώμα του οποίου είχε βρεθεί μέσα σε ένα ταξιδιωτικό σακίδιο, στο μπάνιο του σπιτιού του, ανακοίνωσε η βρετανική...αστυνομία, απορρίπτοντας τις "θεωρίες συνωμοσίας" ότι τον σκότωσαν πράκτορες άλλης χώρας.

Πέρσι τον Μάιο ένας ιατροδικαστής είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Γκάρεθ Γουίλιαμς, ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών MI6, πιθανότατα δολοφονήθηκε από κάποιο άλλο πρόσωπο. Ο Γουίλιαμς, 31 ετών, είχε βρεθεί νεκρός τον Αύγουστο του 2010 μέσα στο διαμέρισμά του.

ΕΚΤΑΚΤΟ...!!! ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ...

Δεκτή έκανε η επιτροπή διαγωνισμού του υπουργείου υποδομών την προσφορά που κατέθεσε κοινοπραξία εταιρειών που αποτελείται από την J&P Αβαξ, ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ για την κατασκευή τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, κατά τη δεύτερη επανάληψη της δημοπρασίας του έργου.


Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 946.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να προσφέρει έκπτωση 7%, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Το σκοτεινό ELA και η έκδοση χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος

Και, όμως, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει τη δυνατότητα έκδοσης χρήματος (ευρώ). ΄Εχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό ELA (Emergency Liquidity Assistance, Έκτακτη Παροχή Ρευστότητας), ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Και εμείς λέμε:
Ζητείται δικαστής "Τερτσέτης", για να δούμε το πώς και το γιατί οι Τράπεζες διασώζονται με κρατικό χρήμα και εγγυήσεις του δημοσίου , ενώ η  πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που έχει μετατραπεί σε "οφειλέτη", υφίσταται σκόπιμη, προσχεδιασμένη και προμελετημένη λεηλασία της περιουσίας του, φτωχοποίηση και στέρηση της ελευθερίας του.

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν τι είναι το ELA; Και γιατί το κομματικό σύστημα σωπαίνει, αποκρύπτοντας και διατηρώντας στο απυρόβλητο κάτι που ενδιαφέρει κάθε Έλληνα;

Έγγραφο του FBI που κάνει αναφορά σε επισκέπτες που έρχονται από ένα άλλο πλανήτη που μοιάζει με την Γη.

Οι επισκέπτες αυτοί ταξιδεύουν στη Γη με ιπτάμενους δίσκους που έχουν ραδιενέργεια :

Μετάφραση


1. Κάποιοι από τους ιπτάμενους δίσκους μεταφέρουν πληρώματα και άλλοι είναι τηλεκατευθηνόμενοι.

2. Η αποστολή τους είναι ειρηνική. Οι επισκέπτες σκοπεύουν να εμφανιστούν σε αυτή την διάσταση (3η διάσταση που είναι η Γη).

3. Οι επισκέπτες αυτοί είναι ανθρώπινα όντα, αλλά μεγαλύτερα σε μέγεθος από τους ανθρώπους που γνωρίζετε.

4. Δεν είναι άνθρωποι προερχόμενοι από τη Γη, αλλά προέρχονται από το δικό τους κόσμο (από άλλους γαλαξίες και πλανήτες δηλαδή).

Ολλανδή βιολονίστρια παίζει ξαφνικά Τσιτσάνη σε κατάμεστη συναυλία κλασικής μουσικής στο Ρότερνταμ(Βίντεο)

Αμέσως μετά την Τσιγγάνα του Μωρίς Ραβέλ, η ραγδαία ανερχόμενη 25χρονη Ολλανδή βιολονίστρια, Εμι Στόρμς επέστρεψε στην σκηνή για να ερμηνεύσει μπροστά στο έκπληκτο (και στη συνέχεια ενθουσιώδες) κοινό, τα Ωραία του Τσιτσάνη.
Ακολούθησαν επιφωνήματα και χειροκροτήματα για αυτή τη σπάνια εμπειρία ακρόαση,ς που τίμησε τον κορυφαίο Ελληνα ρεμπέτη που διεγείρει ακόμα και συμφωνικές ορχήστρες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ogdoo, η Εμι Στομ άρχισε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 5 ετών στη φημισμένη Βασιλική Μουσική Σχολή της Χάγης από όπου αποφοίτησε πριν από τρία χρόνια.

Τουρκάλα δημοσιογράφος «τα χώνει» στον Ερντογάν: «Τι δουλειά έχουν στην Κύπρο 40.000 στρατιώτες σου;» Να την πάρουμε στο ΥΠΕΞ. Πιό χρήσιμη θα είναι από τον Βενιζέλο και την παρέα του.

Αντιδράσεις ξεσήκωσαν ακόμα και εντός Τουρκίας οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν πως δεν «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος».
Η δημοσιογράφος Τουμάι Τουγιάν έγραψε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Yeni Duzen: «Ο κ. πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος. Σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος, τι δουλειά έχουν 40.000 δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία του κυματίζει σε κάθε γωνιά;

6.500 ετων παλιό κρασί ανακαλύφθηκε στην ανατολική Μακεδονία(Βίντεο)

Στον προϊστορικό οικισμό Μεγάλο Λιθάρι ή Ντικιλί Τας(“όρθια πέτρα”, στα τουρκικά) ανακαλύφθηκαν τα παλαιότερα δείγματα οίνου που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη. Τα δείγματα που χρονολογούνται από το 4200 π.Χ. και να αντιστρέψει τα υπάρχοντα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια της Νεολιθικής περιόδου.

Οι ανασκαφές στο Ντικιλί Τας

Το προϊστορικό οικισμό Ντικιλί Τας βρίσκεται νοτιοανατολικά της Δράμας, στην Ανατολική Μακεδονία, Ελλάδα. Απέχει περίπου 2 χλμ. από τα ερείπια της αρχαίας πόλης των Φιλίππων και μέσα στα όρια της σύγχρονης πόλης των Κρηνίδων (Δήμος Καβάλας).

Το πρώτο 3D εκτυπωμένο ανθρώπινο όργανο(Βίντεο)

Όλα δείχνουν ότι μπορείτε να εκτυπώσετε 3D τα πάντα αυτές τις μέρες. Από τα όπλα μεταλλικά ή πλαστικά μέχρι και συκώτι!

Φαίνεται επίσης ότι υπάρχει μια αρκετά μεγάλη πρόοδος στις εκτυπώσεις 3D με ζωντανό ιστό, και η τεχνική μπορεί να υπερηφανεύεται για απεριόριστες δυνατότητες που δίνει στην επιστήμη.

Η εταιρεία Organovo ανακοίνωσε ότι κατάφερε να κατασκευάσει με επιτυχία ένα λειτουργικό ανθρώπινο ήπαρ, αν και επέζησε μόνο για 40 ημέρες σε συνθήκες εργαστηρίου. Το ήπαρ ήταν μόλις μισό χιλιοστό στο ύψος και τέσσερα χιλιοστά πλάτος, αλλά μπορούσε να μιμηθεί ακριβώς τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργάνου.

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ...Δείτε πως ήταν ο Άρης πριν από 4 δισ. χρόνια(Βίντεο)

Τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια πριν ο πλανήτης Άρης ήταν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος.
Είχε μπλε ουρανό, σύννεφα και τρεχούμενο νερό, ποτάμια και λίμνες. Σήμερα αντίθετα είναι ένας νεκρός παγωμένος κόσμος με καθόλου σημάδια ζωής.
Η μετάβαση αυτή από ένα πανάρχαιο κατοικήσιμο κόσμο σε ένα νεκρό πλανήτη απεικονίζεται στο βίντεο της NASA.

Σε κώμα ο Γ. Κληρίδης

Σε κώμα έχει πέσει ο πρώην πρόεδρος (1993-2003) της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος νοσηλεύεται σε κλινική της Λευκωσίας. Ο ειδικός παθολόγος, Μπάμπης Νικολαΐδης, δήλωσε πριν από λίγο ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου «είναι μη αναστρέψιμη».

Η υγεία του κ. Κληρίδη επιδεινώθηκε από νεφρική ανεπάρκεια, την οποία προκάλεσε ο υψηλός διαβήτης. «Φοβόμασταν πρόβλημα από την καρδιά του, αλλά αυτή δουλεύει σαν ρολόι», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νικολαΐδης.

Περικοπές από παντού, αλλά κάποιοι μένουν ανέγγιχτοι... Όλα καταρρέουν εκτός από τους μισθούς των βουλευτών

Μειωμένος κατά 6,8 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Βουλής.Μειωμένος κατά 6.853.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2014 σε σχέση με το 2013, με το σύνολο των περικοπών να προέρχονται από τους μισθούς των υπαλλήλων, μειώσεις μισθώσεων κτηρίων, δαπανών λειτουργίας κ.ά. και όχι από τις αποδοχές των βουλευτών.

Σύμφωνα με τον αναλυτικό κείμενο που δόθηκε στους βουλευτές της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής και το οποίο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα, ο προϋπολογισμός της Βουλής θα ανέλθει σε 141.898.000 ευρώ, έναντι 148.751.000 ευρώ το 2013, 170.972.000 ευρώ το 2012 και 222.140.000 ευρω το 2009.

Σταματούν το «αντάρτικο» για το φόρο ακινήτων οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

«Το νέο σχέδιο οδηγεί σε ένα ριζικά αναμορφωμένο και πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας», επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ - «Όπως μας τα παρουσίασαν, αλλάζουν όλα τα δεδομένα προς το καλύτερο» δηλώνει χαρακτηριστικά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που είχε «σύρει το χορό» των αντιδράσεων απέναντι στο αρχικό σχέδιο Στουρνάρα.«Όπως μας τα παρουσίασαν, αλλάζουν όλα τα δεδομένα προς το καλύτερο, αλλά περιμένουμε να αποτυπωθούν και στο χαρτί, για να είμαστε βέβαιοι»!

Εισήγηση-«βόμβα» Κατάργηση της επικουρικής σύνταξης προτείνει ο διοικητής του ΙΚΑ!

Τι προβλέπει το σχέδιο του Ροβέρτου Σπυρόπουλου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο απορρόφησης των επικουρικών από τα κύρια Ταμεία - Ενιαίο ταμείο μισθωτών υπό την «ομπρέλα» του ΙΚΑ με τρεις κλάδους: αγρότες, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απορρόφησης των επικουρικών ταμείων από τα κύρια ταμεία ως αποτέλεσμα της  φθίνουσας πορείας των επικουρικών συντάξεων, οι οποίες έτσι και αλλιώς δεν τελούν υπό την εγγύηση του κράτους,  άφησε ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας σε συνέδριο του ελληνοαμερικάνικου επιμελητηρίου για την απασχόληση και την ασφάλιση.

Ανοδική αντίδραση της Wall Street στις δηλώσεις Yellen

Dow15.864,5042,87 0,27%  



  Nasdaq3.965,5845,66 1,16%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε φρέσκα υψηλά κινούνται οι Dow Jones και S&P 500, καθώς οι επενδυτές αισθάνθηκαν άνετα με τις δηλώσεις της αντικαταστάτριας του Bernanke στο τιμόνι της Fed Janet Yellen η οποία υπεραμύνθηκε του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που υλοποιεί η Fed.

Πιέσεις δέχεται ο Nasdaq εξαιτίας της βουτιάς της μετοχής της Cisco Systems, η οποία απογοήτευσε με τα αποτελέσματα τριμήνου.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 37,10 μονάδες (0,23%) και βρίσκεται στις 15.858,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 3,70 μονάδων (-0,10%) φτάνοντας τις 3.961,80 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 6,40 μονάδων (0,36%) και βρίσκεται στις 1.788,40 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 22 κινούνται με θετικό πρόσημο και 8 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Home Depot καθώς διαπραγματεύεται στα 78,84 δολάρια με άνοδο 1,24 δολ. ή σε ποσοστό 1,60%. Ακολουθούν η Walt Disney με κέρδη 1,38% στα 69,92 δολάρια και η Du Pont στα 61,64 δολάρια με άνοδο 1,15%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Cisco (-12,17%), η Intel (-0,77%) και η Caterpillar (-0,70%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στα κέρδη επανήλθε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με θετικό πρόσημο έκλεισε η χρηματιστηριακή συνάντηση την Πέμπτη, μετά από τις σημαντικές ρευστοποιήσεις των προηγούμενων ημερών.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε κέρδη σε ποσοστό 3,77%, κλείνοντας στις 105,06 μονάδες. Κέρδη κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, σε ποσοστό 3,38% κλείνοντας στις 50,51 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 170.274 ευρώ.

Ενισχυμένος ο Γενικός Δείκτης με στήριξη από blue-chips

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ενισχυμένος έκλεισε την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, κινούμενος σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών.

Μετά από ένα τετραήμερο αδυναμίας, μετοχές και δείκτες αντέδρασαν ανοδικά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει, ελλείψει άλλων καταλυτών, στραμμένο στα ανοιχτά «μέτωπα» της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα.