Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου: Παρουσιάζει τις ψηφιακές εφαρμογές για την ανάδειξη των μνημείων της Χίου

Η χρήση των προηγμένων μέσων τεχνολογίας αποτελεί ελκυστικό κίνητρο για την επίσκεψη στα μουσεία, καθώς μέσω αυτών κοινωνούνται στο ευρύ κοινό επιστημονικές γνώσεις με εύληπτο και ευχάριστο τρόπο.

Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις του κοινού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου σχεδίασε, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μια σειρά ψηφιακών εφαρμογών, με σκοπό την ανάδειξη και την προβολή των δημόσιων Μουσείων και των εμβληματικών μνημείων της Χίου από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Οι εφαρμογές αφορούν το Βυζαντινό Μουσείο, τη Νέα Μονή, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο και το ιστορικό κέντρο της πόλης της Χίου στο σύνολό του.

Ο Δίσκος της Φαιστού: το άλυτο μυστήριο και οι προσπάθειες αποκρυπτογράφησης

Σαν σήμερα, στις 3 Ιουλίου 1908, ανακαλύπτεται ο Δίσκος της Φαιστού στο υπόγειο του Μινωικού παλατιού της Φαιστού, που παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. 

Ο Δίσκος της Φαιστού, είναι το πιο γνωστό δείγμα της ιερογλυφικής μινωικής γραφής και είναι ο μοναδικός στο είδος του δίσκος. Είναι το πρώτο στον κόσμο τυπωμένο κείμενο και κανένας ως τώρα δεν μπόρεσε να πείσει ότι το διάβασε και ερμήνευσε, τι ακριβώς λέει!

Ο δίσκος είναι φτιαγμένος από πηλό, ο οποίος ήταν από τα βασικότερα υλικά του Μινωικού κόσμου. Η μέση διάμετρός του είναι 15 εκατοστά και το μέσο πάχος του 1 εκατοστό. Στις δύο όψεις του βρίσκονται 45 διαφορετικά σύμβολα -συνολικά 241), τοποθετημένα σπειροειδώς, πολλά από τα οποία αναπαριστούν εύκολα αναγνωρίσιμα αντικείμενα, όπως ανθρώπινες μορφές, ψάρια, πουλιά, έντομα, φυτά κ.α. Τα σύμβολα είναι χωρισμένα σε ομάδες με τη χρήση μικρών γραμμών που κατευθύνονται προς το κέντρο του δίσκου.

Ακυρώνει η Disney+ τη σειρά με θέμα τον Μουσταφά Κεμάλ; – Αντιφατικά τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο - Η πλατφόρμα αφαίρεσε ξαφνικά το βράδυ της 1ης Ιουλίου όλες τις πρωτότυπες τουρκικές παραγωγές

Η εικόνα που χρησιμοποίησε για την καμπάνια της η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αρμενική διασπορά (και όχι μόνο, καθώς σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Παμποντιακή Ομοσπονδία), η συνδρομητική πλατφόρμα Disney+ αφαίρεσε ξαφνικά το βράδυ της 1ης Ιουλίου τις πρωτότυπες τουρκικές παραγωγές της.

Ανεπισήμως, η εταιρεία υποστηρίζει ότι πρόκειται για τεχνική βλάβη και αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για σύμπτωση.

Ωστόσο, για ώρες στον τουρκικό Τύπο αναρτώνταν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ακυρωνόταν η προβολή της σειράς «Ατατούρκ», με θέμα τη ζωή του σφαγέα Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων. Κανονικά η πρεμιέρα της επίμαχης σειράς ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Οκτωβρίου 2023.

Πέντε χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Πέντε χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Του Ιωάννη Αμπατζόγλου*

Τις μέρες αυτές, κλείνουν πέντε χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τη συμφωνία που κατά την τότε κυβέρνηση (και σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση) είναι «μία εξαιρετική συμφωνία, μία συμφωνία πρότυπο για την ελληνική εξωτερική πολιτική» αλλά για κάποιους άλλους είναι ότι χειρότερο έχει υπογράψει και επικυρώσει η χώρα μας.

Προσωπικά τάσσομαι με τους τελευταίους, οι οποίοι μάλιστα χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη συμφωνία προδοτική και θεωρούν ότι πρέπει να ακυρωθεί. Να σημειωθεί ότι και η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων –σε ποσοστό 70%– καταγράφηκε ότι είναι κατά αυτής της συμφωνίας.

Αλέξης Τσίπρας, η μηδενιστική στιγμή της μεταπολίτευσης

 Του Γιώργου Καραμπελιά

Αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε ο Ιδρυτής του μεταπολιτευτικού οικοδομήματος, ο Ανδρέας Παπανδρέου ο Βάρδος, ο Κώστας Σημίτης ο Λογιστής, ο Αλέξης Τσίπρας θα εισέλθει στην ιστορία ως ο Μηδενιστής.

Στην Ελλάδα, και όχι μόνο, οι μεγάλες ιστορικές περίοδοι σηματοδοτούνται από κάποιο μεγάλο γεγονός, μία επανάσταση, μία πολεμική σύγκρουση, μία εξέγερση. Η ιδρυτική ιδεολογική στιγμή της μεταπολίτευσης υπήρξε μία εξέγερση, εκείνη του Πολυτεχνείου, το 1973, ενώ το ουσιαστικό τέλος της, από την άποψη της ιδεολογίας, υπήρξε ο Δεκέμβρης του 2008. Η μεταπολίτευση είχε ολοκληρώσει την πορεία της, από την ακμή της, 1974-1989, στην ωρίμανση και την παρακμή της, το 2008.

Τα οδοφράγματα δεν βοήθησαν στην επίτευξη συμφωνίας

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ πλευρά θεωρεί ότι θα αποτρέπει με τους όρους της την προοπτική επανέναρξης διαλόγου για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό ή το σπάσιμο του αδιεξόδου σε πρώτη φάση, αλλά ευνοεί να συνεχίσουν τις εργασίες τους οι «διμερείς»- όπως αναφέρουν- τεχνικές επιτροπές.

Δηλαδή, με βάση τη λογική  Τατάρ, οι επιτροπές λειτουργούν για τη συνεργασία δυο οντοτήτων, δυο κρατών! «Μέσω αυτών των επιτροπών επιθυμώ από μια άποψη να γίνουν συνομιλητές η άλλη πλευρά( σ.σ. η Κυπριακή Δημοκρατία) με τις αρχές τις ‘’ΤΔΒΚ’’», είπε ο εγκάθετος του Ερντογάν. Και με την ευκαιρία πρότεινε- το έκανε και ο διαπραγματευτής του- να ανοίξει ένα ακόμη οδόφραγμα στην περιοχή της Μιας Μηλιάς. Και παράλληλα… προτείνει και ιδέες για τη καλύτερη λειτουργία των υφιστάμενων.

Νίκος Δένδιας: Ο ΥΕΘΑ επισκέπτεται την Κύπρο την ερχόμενη Πέμπτη

Το πρώτο του επίσημο ταξίδι εκτός ελληνικών συνόρων θα πραγματοποιήσει υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα μεταβεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Λευκωσία όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Γιωργαλλά.

Όπως και όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί Άμυνας, έτσι και ο Νίκος Δένδιας, επιλέγει να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο, ως κίνηση υψηλού εθνικού συμβολισμού.

«Γίνε μέλος του πληρώματος» – Το Πολεμικό Ναυτικό καλεί τους επιτυχόντες των Πανελληνίων στις σχολές του (Βίντεο)

 FILE PHOTO: Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), τάξεως 2023, παρουσία της Αυτού Εξοχότητας της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ/STR

Να επιλέξουν καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό καλεί τους νέους και τις νέες που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις το Πολεμικό Ναυτικό, με βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο όπου παρουσιάζονται οι παραγωγικές σχολές του, η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού.

ΓΕΕΘΑ: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ανώτατης Ακαδημαϊκής και Στρατιωτικής Εκπαίδευσης – Τι συζητήθηκε

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ΓΕΕΘΑ, το Συμβούλιο Ανώτατης Ακαδημαϊκής και Στρατιωτικής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Α.Σ.Ε.) συνεδρίασε την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ) Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΑΛ. ΠΑΠΑΓΟΥ».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, o Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, καθώς και οι Διοικητές και Κοσμήτορες των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Πολεμική Αεροπορία: Πανίσχυρες «οχιές» – Αναβαθμίζονται 83 F-16 block 52 – Έρχεται ένα ακόμη Viper μέσα στο καλοκαίρι

Στα υπόστεγα της ΕΑΒ η διαδικασία της αναβάθμισης των 83 συνολικά μαχητικών F-16 block 52+ και block 52+ adv από συνολικά πέντε Πολεμικές Μοίρες

Oι τεχνικοί της ΕΑΒ σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία έχουν επιφορτιστεί με μια σημαντική εργασία η οποία αφορά το ολοκληρωμένο και πιστοποιημένο τελικό λογισμικό του Viper . Τις επόμενες εβδομάδες θα κατέβουν στην Κρήτη προκειμένου να το περάσουν στις οκτώ «Οχιές» που ήδη έχουν παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία ενώ το νέο λογισμικό θα ενσωματωθεί σταδιακά σε όλα τα αναβαθμισμένα Viper που θα βγαίνουν από την ΕΑΒ με προορισμό τις Πολεμικές Μοίρες.

Σε εικόνες: οκτώ eVTOL που υπόσχονται να μεταμορφώσουν τα αεροπορικά ταξίδια

Υπάρχουν εκατοντάδες ηλεκτρικά έργα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης αεροσκαφών (eVTOL) εκεί έξω και ενώ δεν λείπουν οι εντυπωσιακές αποδόσεις, είναι πιο δύσκολο να δούμε το πραγματικό πράγμα.

Η Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2023 στο αεροδρόμιο Paris–Le Bourget στο βόρειο Παρίσι, Γαλλία, παρείχε στους εμπειρογνώμονες του κλάδου την ευκαιρία να κάνουν ακριβώς αυτό. Η εμπορική έκθεση και η αεροπορική έκθεση είδαν κορυφαίους προγραμματιστές eVTOL να εκθέτουν είτε πλήρως λειτουργικά αεροσκάφη είτε ρεαλιστικές μακέτες πλήρους μεγέθους (με τους αντίστοιχους εσωτερικούς χώρους καμπίνας), οι οποίες πρόσφεραν μια ματιά στο πώς θα μπορούσε να μοιάζει η προηγμένη εποχή της αεροπορικής κινητικότητας.

Ανανέωση ενός έτους στην χρονομίσθωση των Heron I

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Το τελευταίο διάστημα κυριάρχησε η είδηση της προμήθειας Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAV) τύπου Patroller για την αναβάθμιση των ικανοτήτων του Όπλου των Διαβιβάσεων στον συγκεκριμένο τομέα. Εν τούτοις, η εξέλιξη που πέρασε απαρατήρηση είναι ότι αυτό το διάστημα επεκτάθηκε η σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα με το Ισραήλ, για τα Heron I.

Τα δύο Heron I υπηρετούν με την 390 Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (από κοινού με τα ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ), η οποία επιχειρεί από την 135 Σμηναρχία Μάχης. Τα αεροσκάφη παραλήφθηκαν τον Μάιο του 2021, βάσει της διακρατικής

Οι Τούρκοι προσπαθούν να αντιγράψουν άμεσα ισραηλινές ρουκέτες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και τρομοκρατούν την Άγκυρα - Οι Rampage θεωρούνται κίνδυνος – θάνατος.

 Διονύσης Αντωνέλλος

Οι Τούρκοι προσπαθούν να αντιγράψουν άμεσα ισραηλινές ρουκέτες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και τρομοκρατούν την Άγκυρα που δηλώνει πως είναι το πιο επικίνδυνο όπλο της Ελλάδας.

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν μελέτες για την δημιουργία πυρομαχικών που μοιάζουν με τις ισραηλινές ρουκέτες Rampage, που ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

Η τουρκική Roketsan εργάζεται σε παρόμοια πυρομαχικά ενώ εκσυγχρόνισε για πρώτη φορά τον πύραυλο εδάφους-εδάφους TRG-230 (σ.σ. για εκτόξευση από αέρος) και ανέπτυξε τον πύραυλο UAV-230.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και δοκιμές βολής των UAV-230 από τα AKINCI.

Αεροπορία Στρατού: AH-64E Guardian, UH-60M Blackhawk, άλλο το “θέλω” κι άλλο το “μπορώ”

Οπλισμένα μεταφορικά ελικόπτερα Blackhawk αντί επιθετικών ελικοπτέρων Guardian – Τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας και η ελληνική άρνηση αντίληψης και αποδοχής της. Η είδηση της αποστολής LOR (Letter of Request / Price & Availability για την ακρίβεια…) στις ΗΠΑ για την αγορά 10 νέας κατασκευής επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64E Guardian και του εκσυγχρονισμού στο ίδιο επίπεδο των εννέα εναπομεινάντων AH-64DHA του 2ου ΤΕΕΠ της Αεροπορίας Στρατού, ήταν άλλη μία από τις “εκπλήξεις” των τελευταίων ημερών. Αν κάτι αποδεικνύει, είναι η πλήρης άρνηση της ελληνικής πλευράς να αφομοιώσει κάποια νέα σημαντικά δεδομένα , τα οποία περιγράφουν τη νέα πραγματικότητα στο σύγχρονο πεδίο  επιχειρήσεων. Άρα δεν πρόκειται για κίνηση “ματ” όπως οι συνήθεις πομπώδεις τίτλοι υποστηρίζουν.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Ας δούμε αυτά τα νέα δεδομένα ένα προς ένα, προκειμένου να επιχειρηθεί να καταλήξουμε σε ορισμένα ασφαλή και ζωτικά συμπεράσματα. Το DP είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε λογικό αντίλογο,

F-35: Νέες πληροφορίες του enikos.gr για το πρόγραμμα

Με αφορμή την ανακοίνωση του State Department για πιθανή πώληση μαχητικών F-35 στην Τσεχία αλλά και την πρόθεση προμήθειας επιπλέον μίας μοίρας από το Ισραήλ το enikos.gr ρώτησε και σας μεταφέρει τι συμβαίνει με τα ελληνικά μαχητικά.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η ανακοίνωση του State Department στις 29 Ιουνίου για έγκριση πιθανής πώλησης μίας μοίρας μαχητικών F-35 προς την Τσεχία έναντι 5,62 δις $ άνοιξε μία – αδικαιολόγητη όπως φαίνεται – συζήτηση στην Ελλάδα σχετικά με παζάρι των ΗΠΑ με τη χώρα μας για υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας κτλ.

Το μήνυμα του βουλευτή Γ. Σταμάτη για την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ – Στη Βουλή με γυναίκες με προβλήματα όρασης και σκύλο οδηγό


Ο βουλευτής της ΝΔ έφτασε στη Βουλή με δύο κυρίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και έναν σκύλο οδηγό

Γιώργος Γεραπετρίτης: στην Κύπρο η πρώτη επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό ως υπουργός Εξωτερικών


Επίσκεψη στην Κύπρο πρόκειται να πραγματοποιήσει αύριο στις 4 Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

Ταραχοποιός στη Μεσόγειο ο Ερντογάν - Δύσκολα θα αλλάξει πολιτική


ΓΚΑΣ MΠΙΛΙΡΑΚΗΣ

Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ελληνικών συμφερόντων στην Ουάσιγκτον και θεωρείται από τα πιο αποτελεσματικά μέλη του Κογκρέσου σύμφωνα με την CEL (Center for Effective Lawmaking) . 

Τούρκοι οικονομολόγοι: Ο πραγματικός πληθωρισμός της Τουρκίας είναι πάνω από 108%


Ο πληθωρισμός της Τουρκίας έχει εκτιναχθεί πέρα ​​από το 108%, σύμφωνα με ανακοίνωση της μη κυβερνητικής Ομάδας Έρευνας για τον Πληθωρισμό (ENAG), μιας ανεξάρτητης ομάδας οικονομολόγων που δημοσιεύει έναν εναλλακτικό (ως προς τον ήδη εναλλακτικό πληθωρισμό του Ερντογάν) υπολογισμό του ποσοστού πληθωρισμού κάθε μήνα.

Τουρκία: Κηρύχθηκε στρατιωτική ζώνη στην επαρχία Μπιτλίς- επιχείρηση κατά Κούρδων αυτονομιστών


Ιούλιος 3, 2023. Ελλάδα.

Το κυβερνείο του Μπιτλίς κήρυξε την Χιζάν ως στρατιωτική ζώνη, λόγω επιχειρήσεων των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας κατά των αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος σε τουλάχιστον 10 περιοχές της επαρχίας.

Συνέντευξη Μελόνι: Η ΕΕ άλλαξε βηματισμό στο μεταναστευτικό


Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε εφ’όλης της ύλης συνέντευξή της στην εφημερίδα Corriere della Sera, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της τελευταίας Ευρωπαϊκής Συνόδου κορυφής σχετικά με το μεταναστευτικό.

Γερμανία: Eκτοξεύει τις αμυντικές δαπάνες εν μέσω νέας δημοσιονομικής πειθαρχίας


O Γερμανός υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους

Συρρικνώνει θεαματικά τον δημόσιο δανεισμό το Βερολίνο, για να μην παραβιάσει τους νέους κανόνες για το χρέος, ωστόσο ο προϋπολογισμός για το υπουργείο Αμυνας είναι άκρως γαλαντόμος ικανοποιώντας και με το παραπάνω τις διακηρύξεις του ΝΑΤΟ.

Ξεκινάει η διεθνής έρευνα για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία


Το Διεθνές Κέντρο για την Δίωξη του Εγκλήματος της Επίθεσης κατά της Ουκρανίας αποτελεί το πρώτο βήμα για τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου που θα δικάσει τους υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους για την εισβολή.

Ζελένσκι: Ο Πούτιν είναι αδύναμος μετά την ανταρσία της Wagner – Καταρρέει η δύναμη που είχε κάποτε


«Η μετακίνηση της βαθιά στη Ρωσία, δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να γίνει»

Κατηγορίες για προδοσία σε βάρος Ουκρανού πρώην ανώτατου αξιωματούχου ασφαλείας


Οι ουκρανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για προδοσία εις βάρος ενός πρώην ανώτατου αξιωματούχου ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών, σε μια υπόθεση που υπογραμμίζει τις προσπάθειες εκκαθάρισης κατασκόπων της Ρωσίας που προέρχονται από το εσωτερικό της Ουκρανίας.

Μεντβέντεφ: H αντιπαράθεση της Ρωσίας με τη Δύση θα κρατήσει «δεκαετίες»


Η αντιπαράθεση της Μόσχας με τη Δύση θα κρατήσει δεκαετίες και ο πόλεμος με την Ουκρανία μπορεί να λάβει μόνιμο χαρακτήρα προειδοποίησε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας.

O Γ. Καραμπελιάς σχολιάζει με οδύνη(!) την παραίτηση του Αλ. Τσίπρα (ηχητικό)


Ο Γιώργος Καραμπελιάς καλεσμένος του Σπύρου Χαριτάτου στα Παραπολιτικά FM (1-7-23) σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και αποτιμά την 15ετη πολιτική προσφορά του Αλέξη Τσίπρα ως πρώην πρωθυπουργού, αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.

Γαλλία: Φουντώνει η κοινωνική αντίδραση - Τρίβει τα χέρια της η ακροδεξιά


1. Γαλλία: Φουντώνει η κοινωνική αντίδραση - Τρίβει τα χέρια της η ακροδεξιά
2. Βομβαρδισμοί στη Δυτική Όχθη από ισραηλινές δυνάμεις
3. Το Βίλνιους μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο ουκρανικό μέτωπο
4. Γ. Χαραλαμπίδης: Οι Τούρκοι παίζουν «οθωμανικό πόκερ» με ανοικτά χαρτιά σε τρία διπλωματικά τραπέζια

Παράδειγμα για την Ελλάδα ό,τι γίνεται στη Γαλλία | Zoom powered by XAK (2-7-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Η Ελλάδα να βάλει τάξη σε όσους ξένους κατοικούν στην επικράτειά της.

Χάρτες και στοιχεία που δείχνουν γιατί Χριστοδουλίδης - Κόμπος εμπαίζουν επικοινωνιακά τον κόσμο


Γιάννος Χαραλαμπίδης : Χάρτες και στοιχεία που δείχνουν γιατί Χριστοδουλίδης - Κόμπος εμπαίζουν επικοινωνιακά τον κόσμο

Στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης | Μεσημβρινό δελτίο | 03/07/2023


1. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία
2. Στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
3. Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα trafficking

Τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης Ερντογάν και πώς επηρεάζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις


Τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης Ερντογάν και πώς επηρεάζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Γαλλία: Πεδίο μάχης για άλλη μια νύχτα Λυών, Μασσαλία και Ρεν | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων| OPEN TV


1. Γαλλία: Πεδίο μάχης για άλλη μια νύχτα Λυών, Μασσαλία και Ρεν 
2. Έκτη νύχτα ταραχών στη Γαλλία: Έκτακτη σύσκεψη Μακρόν με δημάρχους
3. Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Τουλάχιστον 7 νεκροί από επίθεση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Οίκοι αξιολόγησης: Τι περιμένουν να ακούσουν από την κυβέρνηση


Οίκοι αξιολόγησης: Τι περιμένουν να ακούσουν από την κυβέρνηση

Έκτακτη είδηση: Η ορκωμοσία της νέας Βουλής | OPEN TV


Έκτακτη είδηση: Η ορκωμοσία της νέας Βουλής | OPEN TV

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα F-16 Βlock-70 | Σήμερα | 03/07/2023


1. Ο Ερντογάν έπαιξε μπάσκετ με τον Ιμπραήμ Καλίν και τον Φαχρετίν Αλτούν
2. Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα F-16 Βlock-70
3. Τα τούρκικα ΜΜΕ κάνουν αναφορές για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
4. Πως να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό σας δελτίο

Ρωσία: Κλείνουν τα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τον Πριγκόζιν


1. Γαλλία: Έκκληση της γιαγιάς του του αδικοχαμένου 17χρονου να σταματήσουν οι εντάσεις
2. Ισραήλ: Νέες μεγάλες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης
3. ΗΠΑ: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά στη διάρκεια γιορτής στη Βαλτιμόρη
4. Ρωσία: Κλείνουν τα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τον Πριγκόζιν