Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΑΣΠΙΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ - ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΥΜΒΟΛΟΝ: ΚΟΣΜΟΥ ΜΥΝΗΜΑ...

Εἶπε καὶ αὐτοῦ τὴν ἄφησε κι ἐπῆγε στὲς φυσοῦνες,
στὸ πῦρ τὲς στρέφει καὶ γοργὰ νὰ ἐργάζωνται προστάζει.

Φυσοῦνες εἴκοσι φυσοῦν στὲς κάψες τους καὶ βγάζουν
εὐκολοφύσητην πνοὴν σφοδρὴν ἢ μετρημένην,
πότε μὲ βιὰ πότε σιγὰ νὰ ὑπηρετοῦν, ὡς θέλει
ὁ ῞Ηφαιστος, ὥστ’ εὔκολα τὸ ἔργον νὰ τελειώση·
σκληρὸν χαλκόν, κασσίτερον, πολύτιμο χρυσάφι

καὶ ἀσήμι βάζει στὴν φωτιὰ, κατόπιν μέγ’ ἀμόνι
εἰς τὸν κορμὸν τοποθετεῖ καὶ στὸ δεξί του χέρι

Η λίμνη του θανάτου! Ό,τι την ακουμπάει πεθαίνει; Συγκλονιστικές φωτο

Απολιθωμένο Φλαμίνγκο!

Είναι σαν τις μαγεμένες λίμνες στα παραμύθια. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι παραμύθι αλλά η αλήθεια! Την ανακάλυψε ο φωτογράφος Nick Brandt όταν πλησίασε στις ακτές της λίμνης Νέϊτρον στην Τανζανία.

Το θέαμα είναι συγκλονιστικό και συνάμα ανεξήγητο! Κουφάρια από διάφορα ζώα - κυρίως πουλιά, μουμιοποιημένα σα να στάθηκαν για λίγο στα νερά της λίμνης και καποιος να τους ρούφηξε από μέσα τους όλη την ζωή!

Ζητείται επείγουσα παρέμβαση από το ΥΠΕΞ για την υφαρπαγή των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών από Αλβανούς

Την επείγουσα παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για την υφαρπαγή των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών από Αλβανούς απόγονους τσιφλικάδων ζητούν δια μέσου υπομνήματος η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Ομοσπονδία Άνω Δρόπολης οι «Σελλοί».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υπόμνημα, Αλβανοί οι οποίοι εμφανίζονται ως απόγονοι τσιφλικάδων και στερούμενοι παντός τίτλου ιδιοκτησίας προβαίνουν σε προπηλακισμούς και εκδίωξη κατοίκων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από τα σπίτια και τα κτήματά τους και όλα αυτά πάντα σε προφανή συμπαιγνία με Αλβανικούς παράγοντες.
Αναλυτικότερα στο υπόμνημα προς τον υφυπουργό Εξωτερικών Κυριάκο Γεροντόπουλο, αρμόδιο για θέματα αποδήμου ελληνισμού, αναφέρεται:

Η Αρχαία Ελλάδα ζει μέσα μας… από στόμα σε στόμα!

Φράσεις με ιστορία που “κυκλοφορούν” αιώνες από στόμα σε στόμα. Στον καθημερινό μας λόγο χρησιμοποιούμε διαχρονικές φράσεις λαϊκής σοφίας, την προέλευση των οποίων οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε....

Οι φράσεις αυτές κρύβουν μία μικρή ιστορία, με άγνωστους σε εμάς πρωταγωνιστές, η οποία αφενός έχει κάτι να μας διδάξει, και αφετέρου απεικονίζει γλαφυρά τον τρόπο ζωής και δράσης των ανθρώπων μίας άλλης εποχής.

Το παγκόσμιο σχέδιο για τον έλεγχο των τροφίμων. Τι κρύβεται πίσω από το διαβόητο διατροφικό κώδικα Codex Alimentarius

Τρώγοντας... έρχεται η όρεξη στα διάφορα υπερεθνικά κέντρα αποφάσεων, τα οποία ύστερα από την οικονομική υποδούλωση των λαών έχουν βάλει στόχο τον έλεγχο και της τροφής τους.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», ο διεθνής έλεγχος των τροφίμων επιτυγχάνεται μέσω του διαβόητου Codex Alimentarius, του παγκόσμιου διατροφικού κώδικα.

Αν και ο Codex Alimentarius λειτουργεί υπό τη σκεπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και συγχρηματοδοτείται από τα κράτη-μέλη του, ελάχιστη γνώση έχουν οι εθνικές κυβερνήσεις για όσα μελετούν και αποφασίζουν οι διάφορες επιτροπές του Κώδικα σχετικά με τη διατροφή του πλανήτη.

Οι μύγες ζουν σε χρόνο... Μάτριξ

Βλέπουν σε αργή κίνηση γι’ αυτό και ξεφεύγουν εύκολα από τους ανθρώπους που θέλουν να τις σκοτώσουν.

Πόσες φορές έχετε ξεσηκώσει τον κόσμο χτυπώντας δεξιά και αριστερά, προσπαθώντας να σκοτώσετε μια ενοχλητική μύγα με ένα περιοδικό ή μια τυλιγμένη εφημερίδα; Ή, αν είστε καλά προετοιμασμένοι για τη μάχη, με μια μυγοσκοτώστρα; Ολοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να σκοτώσεις μια μύγα. Εννέα στις 10 φορές, προλαβαίνει και πετά μακριά την ώρα που την πλησιάζετε απειλητικά με το όπλο της επιλογής σας.

Πειράματα σὲ ἀνθρώπινα ἔμβρυα ἀποφασίζει ἡ Εὐρωπαϊκή Ἔνωσις!!!

Γνωρίζετε, φαντάζομαι, τίς ευαισθησίες τών κατοικούντων στίς εταίρες μας χώρες τής ευρωπαϊκής ενώσεως. Δέν δέχονται νά ταλαιπορούνται τά ζώα, νά γίνωνται διακρίσεις εις βάρος τών άλλων βαρβάρων (ασιατών ή αφρικανών), νά γίνωνται πικρόχολα σχόλια εις βάρος παντός ανωμάλου, ή μάλλον κατά τών σεξουαλικών προτιμήσεων οιουδήποτε, έχουν καί πολιτικά  κόμματα παιδοφίλων κάποιοι εξ αυτών, ενώ κάποιοι άλλοι διαμαρτύρονται γιά τήν  καταπίεσιν τής σεξουαλικής προτιμήσεώς τους πρός τά ζώα -καί δικαίως αφού τί διαφορά έχουν-  ενώ κάποιοι άλλοι σκέπτονται ότι ίσως νά έχουν καί δίκηο.

Τι θα σημάνει για τον κόσμο μια πιθανή παραίτηση Ομπάμα;

Μέρες έμειναν για να δούμε....

Του Ανδρέα Αποστολόπουλου

Υπάρχουν χονδρικά δύο κύρια σενάρια για την εξέλιξη των πραγμάτων .
Το πρώτο είναι αυτό που επιζητούν και προωθούν οι ιδιοκτήτες-μέτοχοι της FED (Ροκφέρελ, Ρότσιλντ κ.λ.π) , αλλά και η διεθνής των τραπεζών, όχι η βασισμένη στη Γουόλ Στρίτ, το Σίτι ή την Σιγκαπούρη, των επονομαζόμενων επενδυτικών, αλλά των Κεντρικών Τραπεζών, πολλές εκ των οποίων πλέον χωρίς να εξαιρείται η Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ιδιωτικές.

ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΑ ΤΡΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ E.N.D. - ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ(ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ E.N.D.
 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙ ΣΤΙΣ 25 ΣΕΠΤ. 2013. 
                                               ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
                                                      ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ....

Ερντογάν για Χάλκη: «Όλο δώσε-δώσε μας λένε οι Έλληνες»

Ερντογάν για Χάλκη: «Όλο δώσε-δώσε μας λένε οι Έλληνες»
Ζητήματα όπως η εκλογή μουφτή στη Θράκη και η λειτουργία τεμένους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θέτει η Άγκυρα ως αντάλλαγμα γα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.
Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο A haber o Τούρκος πρωθυπουργός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν εντάχθηκε το θέμα της Χάλκης στο πακέτο εκδημοκρατισμού που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες.

Ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά πως «το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής μπορούμε να το λύσουμε εμείς. Αυτό το μιλήσαμε με έλληνες υπουργούς.

Αλλάζουν όλα στον ΕΟΠΥΥ

Τι εισηγείται στον Άδωνι Γεωργιάδη η αρμόδια επιτροπή - Οι αλλαγές θα δρομολογηθούν άμεσα καθώς ο νέος ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι σε λειτουργία το Νοέμβριο
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η αναμόρφωση του ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει πλέον στα χέρια του το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής για την υποστήριξη της Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) –του το παρέδωσε το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής, καθηγητής Πολιτικής Υγείας, κ. Κυριάκος Σουλιώτης.

Ένα βήμα πίσω από τους Ρεπουμπλικανούς για να αρθεί το αδιέξοδο στις ΗΠΑ

Σε συνάντηση καλεί ο Τζον Μπένερ τον Ομπάμα και τον Ράιντ
Έπειτα από την κατακραυγή των Αμερικανών πολιτών, αλλά και την ισχυρή αντίδραση των παραγόντων της οικονομίας για το περίφημο «shutdown», οι Ρεπουμπλικανοί κάνουν ένα βήμα πίσω με την ελπίδα να δοθεί τέλος στο αδιέξοδο που απειλεί την αμερικανική αλλά και διεθνή οικονομία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, και τον επικεφαλής της Γερουσίας, Χάρι Ράιντ, έπειτα από την αποτυχία να σημειωθεί πρόοδος σχετικά με το «λουκέτο» των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, αλλά και αναφορικά με το ζήτημα του χρέους της χώρας.

Ρουπακιώτης: ΗΠΑ και Κομισιόν επέβαλαν τις συλλήψεις βουλευτών της ΧΑ...Υπήρξαν πιέσεις, λέει ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης(Βίντεο)

Μιλά για πολιτικές σκοπιμότητες, που υπαγορεύθηκαν από «αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις» - Συνδέει το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ και την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας με τις ποινικές διώξεις Χρυσαυγιτών
Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής αναγνώρισε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Σκάι, ο κ. Ρουπακιώτης υποστήριξε ότι οι διώξεις βουλευτών της ΧΑ υπαγορεύθηκαν από τις ΗΠΑ και την Κομισιόν, και τις συνέδεσε τόσο με το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη, όσο και με την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε ο Χρ. Παππάς

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, έχοντας κριθεί με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων προφυλακιστέος μετά την απολογία του.


Στον Κορυδαλλό βρίσκονται ήδη, από το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός.

Ήπια άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Dow15.051,6455,16 0,37%  



  Nasdaq3.774,34-40,68 -1,07%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, διατηρούν ωστόσο αρνητικό πρόσημο για την εβδομάδα που σημαδεύτηκε από το "λουκέτο" σε σειρά λειτουργιών της αμερικανικής κυβέρνησης μετά το αδιέξοδο στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό.

Η αναγκαστική διακοπή των λειτουργιών της κυβέρνησης – κάτι που είχε να συμβεί από το 1996 επί προεδρίας Κλίντον – μπαίνει πλέον στην τέταρτη ημέρα της. Την ίδια στιγμή δεν διαφαίνεται κάποια ιδιαίτερη πρόοδος στις συνομιλίες στην Ουάσινγκτον, με τους Δημοκρατικούς της Γερουσίας και τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής να συνεχίζουν να εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες για το αδιέξοδο.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η πολιτική αντιπαράθεση στο Κογκρέσο θα έχει αντίκτυπο και στις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους που βρίσκεται σήμερα στα 16,7 τρισ. δολ.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα φτάσει το ανώτατο όριο στις 17 Οκτωβρίου εκτός και αν το Κογκρέσο συμφωνήσει σε νέα αύξηση.

Την Πέμπτη το υπουργείο προειδοποίησε και πάλι το Κογκρέσο ότι μια αποτυχία να αυξήσει το ανώτατο όριο θα μπορούσε να οδηγήσει την κυβέρνηση σε αθέτηση των υποχρεώσεων της με καταστροφικές συνέπειες για την αμερικανική οικονομία και τις παγκόσμιες αγορές.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Χωρίς ουσιαστική μεταβολή έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με το Γενικό Δείκτη του ΧΑΚ να παρουσιάζει ζημιές της τάξης του 0,04% κλείνοντας στις 92,3 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε με άνοδο 0,30% στις 33,67 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €6.330.304,30.


Από τους επιμέρους δείκτες ανοδικά έκλεισε μόνο η Εναλλακτική Αγορά με κέρδη 0,58% στις 667,81 μονάδες. Ζημιές κατέγραψε η Κύρια Αγορά κατά 0,05% στις 84,14 μονάδες.

Εντυπωσιακή άνοδος στο φινάλε της εβδομάδας για το Χρηματιστήριο

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με αισθητά αυξημένο όγκο και τζίρο, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε την Παρασκευή στο υψηλό ημέρας και σε απόσταση «αναπνοής» από τις 1.070 μονάδες.

Οι έντονα ανοδικές διαθέσεις της αγοράς φάνηκαν από την έναρξη της συνεδρίασης, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να διαχέεται σε ολόκληρο σχεδόν το ταμπλό τόσο του FTSE Large Cap όσο και του FTSE Mid Cap.

Στη διαμόρφωση του κλίματος συνέβαλε και η έκθεση της S&P, με την οποία ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι αναμένει στο 4% τη συρρίκνωση του φετινού ΑΕΠ και επιστροφή στην ανάπτυξη, με ρυθμό 1%, το 2014.