Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΙΔΡΥΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500 ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!

Μέχρι το τέλος του 2ου αιώνα π.Χ είχαν καταγραφεί από τους γεωγράφους της αρχαιότητας πάνω από 1500 Ελληνικές πόλεις και αποικίες στις περιοχές της Μεσογείου, Ελληνικής Χερσονήσου (Βαλκάνια), Ευξείνου Πόντου και Βόρειας Αφρικής!!!
Μάλιστα οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν φτάσει συνολικά τον 3ο αιώνα π.Χ κοντά στα 20.000.000! Η Αθήνα στο απόγειό της είχε πληθυσμό κοντά στις 500.000 κατοίκους ενώ μόνο η Σικελία έφτασε μέχρι και τους 1.000.000 Έλληνες! Γιάυτό άλλωστε και εκείνη η περιοχή ονομαζόταν »Μεγάλη Ελλάδα», επειδή έφτασε να έχει πληθυσμό Ελλήνων μεγαλύτερο από την κυρίως Ελλάδα!

Σε απελπισία ο Ερντογάν: «Φτερό στον άνεμο» η τουρκική λίρα - Οι Αμερικανοί την κάνουν ό,τι θέλουν

Ντόναλντ Τραμπ | Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΗ τουρκική λίρα υποχώρησε νωρίτερα σήμερα 22 Αυγούστου έναντι του δολαρίου, εν μέσω χαμηλών συναλλαγών λόγω αργίας, απλά και μόνο μετά τις δηλώσεις του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία έκανε μεγάλο λάθος που δεν άφησε ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον. 

Με άλλα λόγια οι Αμερικανοί κάνουν ό,τι θέλουν την τουρκική λίρα κάνοντας απλά… δηλώσεις. 

ΥΠΕΞ Σερβίας: Οι Αλβανοί θέλουν να επεκταθούν από τη Νις μέχρι τη βόρεια Ελλάδα

Από το echedoros-a
 
«Οι Αλβανοί δεν είναι έτοιμοι για συμβιβασμούς, επιδιώκουν τη ‘Μεγάλη Αλβανία’, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, μετά τη συνάντησή του  με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι.
Ο Ντάτσιτς είπε χαρακτηριστικά:
«Το λιγότερο που θέλουν ( οι Αλβανοί) είναι να φθάσουν μέχρι τη Νις, να καταλάβουν το μισό Μαυροβούνιο και τη  μισή της επικράτειας της «Μακεδονίας» αλλά και (μέρος)  της βόρειας Ελλάδας, δεν συνειδητοποιούν καν ότι η κατάσταση στον κόσμο έχει αλλάξει».

Εθνικιστικό παραλήρημα Μπαχτσελί: "Μην ξεχνάτε οτι έγινε στη Σμύρνη"

Σε εθνικιστικό παραλήρημα προχωρά για ακόμη μια φορά ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος MHP, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, διαμήνυσε στην Ελλάδα να μην ξεχνά την 9η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία της Μικρασιατικής καταστροφής.
«Μια συμπεριφορά που δεν είναι καλή από την πλευρά της Ελλάδας. Ελπίζω να μην ξεχάσουν την 9η Σεπτεμβρίου μετά από αυτές τις συμπεριφορές» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στο στόχαστρο των δηλώσεων Μπαχτσελί βρέθηκαν και οι ΗΠΑ, κατηγορώντας την πως βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα της Τουρκίας.

Νατοϊκές απαιτήσεις για Σκόπια

Του Ν. Λυγερού

Για όσους πίστεψαν ότι το θέμα έληξε όσο αφορά στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, οι απαιτήσεις που έχει ο Γενικός Γραμματέας είναι ξεκάθαρες και ανατρέπουν όλα όσα είχαν ειπωθεί εδώ και μήνες. Το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί ότι η ένταξη είναι δεδομένη και γι’ αυτό θέλει την υιοθέτηση και την εφαρμογή όλων των εσωτερικών διαδικασιών για την επίλυση της ονοματολογικής διαφοράς μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων. Το πρόβλημα του ονόματος δεν πρόκειται να λυθεί εκ των υστέρων αλλά πριν την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.

Ψέμα χωρίς μέτρο - Η αναβάθμιση της Κύπρου

Ψέμα χωρίς μέτρο
Του Ν. Λυγερού

Δεν είναι αλλάζοντας το λεξιλόγιο που μπορούμε ν’ αλλάξουμε την πραγματικότητα των μνημονίων και της τρόικας. Όλα αυτά δεν φτάνουν πια για να πείσουν ακόμα και ψηφοφόρους. Έτσι όσοι λένε ψέματα χωρίς μέτρο, θα παραμείνουν μόνοι τους με τα κομματόσκυλά τους χωρίς βέβαια καμιά ελπίδα να δώσουν σε κανένα. Δεν μπορείς να αμφισβητείς τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τόσο κοντά από την εκατονταετία. Δεν μπορείς να παραδίδεις το όνομα της Μακεδονίας σε μια χώρα που δεν είναι ικανή να σηκώσει το βάρος αυτής της κληρονομιάς. Δεν μπορείς να προκαλείς τον Ελληνισμό χωρίς κόστος.

Τελείωσαν οι φιέστες - Οι τουρκικοί εκβιασμοί

Τελείωσαν οι φιέστες
Του Ν. Λυγερού

Με τόσα καμμένα χαρτιά πώς να παίξεις ακόμα πόκερ για να φανείς ότι βγήκες κερδισμένος από μία στημένη παρτίδα. Αυτό είναι το πρόβλημα της κρατικής προπαγάνδας διότι κανένας πια δεν πιστεύει σε αυτή ακόμα και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι. Δεν φτάνουν όλα αυτά έπρεπε να ασχοληθούμε και με έναν ανασχηματισμό που από πριν φαίνεται άνευ ουσίας επί του πρακτέου και ότι το μόνο του νόημα είναι καθαρά επικοινωνιακό. Η εξουσία δεν ασχολείται πια με την έννοια της συνέχειας σε κυβερνητικό επίπεδο. Εξετάζει μόνο και μόνο τις επιπτώσεις σε κομματικό επίπεδο και προετοιμάζει τις θέσεις του καθενός στην ιεραρχία του κόμματος.