Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Οι κάτοικοι της Ικαρίας επαναστατούν κατά των τουρκικών αρχών – Ανακηρύσσεται η Ελευθέρα Πολιτεία Ικαρίας

Οι κάτοικοι της Ικαρίας επαναστατούν κατά των τουρκικών αρχών. Ανακηρύσσεται η Ελευθέρα Πολιτεία Ικαρίας και σχηματίζεται προσωρινή διοίκηση έως τις 4 Νοεμβρίου του ιδίου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου θα αποβιβαστεί στη νήσο και θα την απελευθερώσει οριστικά.

Του Γεωργίου Γ. Σπανού
Από το  briefingnews
 
Η 17η Ιουλίου, πανορθόδοξη εορτή της Αγίας Μαρίνας και πανικάρια ευφρόσυνη ενθύμηση της Ικαριακής Επανάστασης του 1912, έχει φτάσει!

ΣτΕ: Απορρίφθηκε αίτημα για αναστολή της συμφωνίας των Πρεσπών

Η αίτηση, που είχε κατατεθεί από Παμμακεδονικές Οργανώσεις που ζητούσαν ακύρωση της συμφωνίας καθώς παραβιάζει το άρθρο 27 του Συντάγματος, κρίθηκε αόριστη και πρόωρη.

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων που ζητούσαν να ανασταλεί η συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπεγράφη στις 17 Ιουνίου 2018 μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος και των Σκοπίων.

4.000 επιχειρήσεις καλούνται να κατοχυρώσουν το brand name "Μακεδονία"

Του Χάρη Φλουδόπουλου
Από το capital
 
Είναι γνωστό ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών, προβλέπεται η δημιουργία επιτροπής που θα εξετάσει ζητήματα που άπτονται των εταιρικών ταυτοτήτων και του brand name εταιρειών που χρησιμοποιούν τον όρο "Μακεδονία" τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη γειτονική χώρα. 
Η συγκεκριμένη πρόβλεψη ωστόσο δεν καλύπτει τα κενά και την ολιγωρία που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια από πλευράς ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες παράλληλα με τη διμερή επιτροπή, καλούνται να κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να διαφυλάξουν το brand name τους.

Έκθεση Κομισιόν: Το 35,6% των Ελλήνων στα όρια της φτώχιας

Την ίδια ώρα που η Ευρώπη ανεβαίνει η χώρα μας βυθίζεται παρά τις εξαγγελίες για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια.
Αυτό καταγράφει η ετήσια έκθεση, για το 2017, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,όπου η χώρα μας υστερεί δραματικά και είναι ουραγός σε όλους τους κοινωνικούς δείκτες.
Η φετινή έκδοση της Κομισιόν επιβεβαιώνει για την Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες θετικές τάσεις στην αγορά εργασίας και τη βελτίωση της κοινωνικής κατάστασης, καθώς και τις προκλήσεις ιδίως σε σχέση με την αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τη δραματική κατάσταση της χώρας μας.

Νέο «όχι» της τουρκικής Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (Βίντεο)

Για πέμπτη φορά απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία.
Το τουρκικό δικαστήριο αιτιολόγησε την απόφασή του, επικαλούμενο τη συνέχιση των ερευνών των δεδομένων που βρέθηκαν στα κινητά των Μητρετώδη και Κούκλατζη. Στις 19 Ιουνίου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν καταθέσει το τέταρτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο είχε απορριφθεί από το τουρκικό δικαστήριο.

Οι Ρώσοι απαντούν στις καταγγελίες Ζάεφ για τους Ελληνες επιχειρηματίες: Εικασίες, στόχος η ρωσοφοβία - ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ

Ο Ζόραν Ζάεφ (Φωτογραφία: AP/ Boris Grdanoski)
Στη «βόμβα» που έριξε ο Ζόραν Ζάεφ, για Ελληνες επιχειρηματίες- φίλα προσκείμενους στη Μόσχα- που υποκινούν βίαιες ενέργειες στην ΠΓΔΜ, απάντησε η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια.

Σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για εικασίες που έχουν στόχο να καλλιεργηθεί ρωσοφοβία, ενώ ζητά να γίνει έρευνα για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας.
Μιλώντας στο BuzzFeed News, ο Ζάεφ είπε ότι η κυβέρνησή του έχει λάβει πολλαπλές αναφορές