Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Νότια της Κρήτης και ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού


Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια αποθέματα κι ειδικά φυσικού αερίου. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που γίνονται οι σεισμικές έρευνες από την εταιρεία PGS της Νορβηγίας. Κάνουμε χρήση του Νόμου 2289/95, σε εθνικό επίπεδο. Πρέπει όμως να θεμελιώσουμε σωστά αυτή την κίνηση σε διεθνές επίπεδο με την θέσπιση και την οριοθέτηση της ΑΟΖ με τη Λιβύη. Η θέσπιση είναι βασική αρχή για όλη την Ελλάδα. Όσο αφορά στην οριοθέτηση μόνο με την Ιταλία μπορούμε να κάνουμε χρήση της Συμφωνίας του 1977 που υπέγραψε ο Κ. Κονοφάγος εκ μέρους τη Ελλάδας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, Αλβανία, Λιβύη, Αίγυπτο, Κύπρο και Τουρκία πρέπει να γίνει οριοθέτηση, για να υπάρξει πλαίσιο νομικό για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων και στη συνέχεια για την εκμετάλλευση.

Αναφορά στον Δημήτρη Μπάτση

 Του Ν.Λυγερού


Δημήτρη, δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες για τη ζωή σου, αλλά από τότε που ο Νίκος μου έδωσε το βιβλίο σου, η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα, βλέπω την πατρίδα μας μ’ ένα βαθύτερο τρόπο. Λυπάμαι που δεν ήμουν εκεί στις 30 Μαρτίου 1952, για να σε βοηθήσω και να σου συμπαρασταθώ. Έκανα το λάθος να γεννηθώ αργότερα. Καταλαβαίνω όμως ότι σε κατηγόρησαν άδικα, σε καταδίκασαν αυθαίρετα και σε εκτέλεσαν απάνθρωπα. Προσπάθησαν μάλιστα να λερώσουν ακόμα και τη μνήμη σου, αλλά αυτό σου υπόσχομαι ότι δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει. Μπορεί τώρα που είσαι νεκρός να μην έχει μεγάλη σημασία που σου γράφω. Απλώς θέλω να ξέρεις ότι σε σκέφτομαι. Και δεν είμαι ο μόνος. Μιλήσαμε για σένα και με τον Μίκη. Θεωρούμε ότι συνεχίζουμε το έργο για την ανάπτυξη της πατρίδας μας, για να έχει μέλλον ο λαός μας. Κι εσύ από το παρελθόν μας δίνεις το κουράγιο να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Το ίδιο ισχύει και για τον Ηλία, που ξέρει ήδη από τον πατέρα του τι σημαίνει αγώνας για την Ελλάδα μας. Όσο για τον Αντώνη, ζει στο πετσί του αρκετές από τις δυσκολίες που ξεπέρασες, άρα μπορείς να καταλάβεις πώς νιώθουμε απέναντί σου μικροί νάνοι στους ώμους του γίγαντα.

Αρκετά δε λουφάξαμε Σύντροφοι; Καιρός για «χτύπημα»...

  Του Γιώργου Ανεστόπουλου

- Σαν πολύ δεν κάτσαμε ήσυχα σύντροφοι;
- Έτσι έπρεπε. Κι έτσι πρέπει.
- Εντάξει. Παραπήγε όμως.
- Εξακολουθούν να μας περιμένουν.
- Ε και τι θα γίνει; Θα συνεχίσουμε για πολύ ακόμη να κάνουμε τον ψόφιο κοριό;

Χάρρυ Κλυνν: Να συλληφθεί ο Πάγκαλος για όσα ανεπίτρεπτα έχει κάνει!

Χάρρυ Κλυνν: Να συλληφθεί ο Πάγκαλος για όσα ανεπίτρεπτα έχει κάνει!
Με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο γνωστός ηθοποιός ζητά τη σύλληψη του πρώην Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης...
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» ο Χάρρυ Κλυνν κατηγορεί την κυβέρνηση για σχέσεις πελατείας και διαφθοράς.
Στην επιστολή του αναφέρει:
«Ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος δεν είναι πλέον βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παραδέχτηκε (Βουλή, 21.09.2010) ότι αυτός και το κόμμα του παραβίασαν συνειδητά το Σύνταγμα των Ελλήνων, τους νόμους και την ηθική τάξη, με αποτέλεσμα να βλαφτεί κατάφωρα το Δημόσιο συμφέρον και να οδηγηθεί μοιραία η Πατρίδα μας στην τραγωδία που ζει σήμερα.

Π. Παναγιωτόπουλος: «Εκτός πραγματικότητας τα περί πραξικοπήματος»

Εκτός πραγματικότητας είναι τα σενάρια που είδαν στο φως της δημοσιότητας για πραξικόπημα, το οποίο σχεδιαζόταν, πέρσι το φθινόπωρο. Ειδικότερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…»

Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ακροπόλεως

Επίθεση με μολότοφ δέχθηκε λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα της Κυριακής το αστυνομικό τμήμα (Α.Τ.) Ακροπόλεως. Οι δράστες εμφανίστηκαν ξαφνικά από την οδό Κολοκοτρώνη και εκτόξευσαν εναντίον του αστυνομικού τμήματος αρκετές βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα από τις πυρκαγιές να προκληθούν ζημιές σε τέσσερα αυτοκίνητα και συγκεκριμένα: ένα περιπολικό, ένα της ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες και δύο επιβατικά οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκεί, καθώς και σε τέσσερα δίκυκλα.

Άκης : Θα μιλήσω όταν το κρίνω εγώ, δεν δέχομαι υποδείξεις

Άνοιξε  ο κύκλος των συμπληρωματικών απολογιών για την υπόθεση της διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σήμερα Κυριακή συμπληρωματικές απολογίες δίνουν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο επιχειρηματίας από την Κατερίνη Γιώργος Σαχπατζίδης.

Η Βίκυ Σταμάτη δεν θα προσέλθει στον ανακριτή, καθώς υπέβαλλε αίτημα στον κ Μαλλή να μην απολογηθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελεπίδων για να αποφύγει τη δημοσιότητα. Ο ανακριτής θα μεταβή στις φυλακές Κορυδαλλού για να λάβει τη συμπληρωματική απολογία της.

Γιατί έθαψαν τη λίστα της Λαγκάρντ

Ενα θρίλερ με άγνωστες πολιτικές και δικαστικές συνέπειες και με βασικούς πρωταγωνιστές τον πρώην υπουργό κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και τη σημερινή ηγεσία του Σώματος Οικονομικού Εγκλήματος παίζεται τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα.

Η  υπόθεση αφορά στην περίφημη λίστα Φαλτσιάνι, η οποία περιέχει 1.991 μεγαλοκαταθέτες της HSBC Γενεύης, την οποία (όπως αποκάλυψε την προηγούμενη Κυριακή το «ΘΕΜΑ») εδώ και 18 μήνες δεν την έχει δει κανένας. Η λίστα αυτή παραδόθηκε ιδιοχείρως από την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο Τόμσεν ζητά απολύσεις – Αρνητικός ο Μανιτάκης

Στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας η κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα – Τρόικας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών και κυρίως ο Πολ Τόμσεν φαίνονται να επιμένουν για απολύσεις στο δημόσιο κάτι με το οποίο είναι κάθετα αντίθετος ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες Τρόικα, αναμένεται να μην κάνει αποδεκτά τα διαρθρωτικά μέτρα που συμπληρώνουν το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ αλλά και το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα ο Πόλ Τόμσεν φέρεται να απαιτεί απολύσεις τουλάχιστον 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και άμεσο λουκέτο σε ΑΕΙ.

Πάτρα: Τέλος αγωνίας για το Αυτοκινητοδρόμιο - Έπεσαν οι υπογραφές, στη Βουλή για έγκριση η επένδυση

Πάτρα: Τέλος αγωνίας για το Αυτοκινητοδρόμιο - Έπεσαν οι υπογραφές από Μηταράκη, στη Βουλή για έγκριση η επένδυση Θα δημιουργηθούν 800 θέσεις εργασίας
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που ανακοίνωσε στις 7 Σεπτεμβρίου, για την άμεση επανεξέταση των μεγάλων έργων (άνω των 50 εκ. Ευρώ) του Αναπτυξιακού Νόμου που είχαν καθυστερήσει σημαντικά, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, υπέγραψε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που παρελήφθη πριν λίγο από το thebest.gr, τις σχετικές αποφάσεις ένταξης τριών έργων που θα σταλούν για έγκριση από τη Βουλή.
Συγκεκριμένα, οι υπουργικές αποφάσεις αφορούν: