Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Το ντοκουμέντο του Ομήρου για τους 29 ισχυρούς του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Ο κατάλογος με τις πόλεις και πλοία που πήραν μέρος στον τρωικό πόλεμο...

Ο “νηών κατάλογος” (ο κατάλογος των πλοίων) είναι από τα πιο πολυσυζητημένα εδάφια της Ιλιάδας.
 
Είναι κατά τον Όμηρο ο κατάλογος των πλοίων και των στρατευμάτων ανά ελληνική πόλη, που παίρνουν μέρος στον τρωικό πόλεμο (γύρω στο 1250 π.Χ.), με ιδιαίτερη αναφορά στα ονόματα των αρχηγών των στρατευμάτων ανά πόλη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι βασίζεται σε προγενέστερο ποίημα της μυκηναϊκής εποχής που ο Όμηρος χρησιμοποίησε αυτούσιο ενσωματώνοντάς το στο έπος. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Όμηρος περιγράφει στον κατάλογο τις μεγάλες πόλεις της εποχής του (8ος αι. π.Χ.) και τις τοποθετεί αναχρονιστικά πίσω στη μυκηναϊκή εποχή.

Η προετοιμασία της ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με την κυπριακή ΑΟΖ λόγω της παρουσίας ενός απλού σεισμικού που δεν κάνει τίποτα το ουσιαστικό. Υπάρχουν όμως και άλλοι λιγότεροι βέβαια και πιο σπάνιοι ακόμα που εργάζονται για το καλό της Ελλάδας και της Κύπρου μέσω της έννοιας της ΑΟΖ. Γιατί η συμφωνία για την Έρευνα και Διάσωση δεν ήταν ένα τελικό αποτέλεσμα, αλλά ένα ενδιάμεσο για πιο ουσιαστικά βήματα. Σε αυτό το πλαίσιο προετοιμασίας κινούμαστε και για την τριμερή με την Αίγυπτο. Διότι εδώ και χρόνια προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε το τριπλό σημείο επαφής που εμφανίζεται με ξεκάθαρο τρόπο όταν υπολογίζουμε τα διαγράμματα Voronoi της ΑΟΖ.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



                                                            Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
                                                          στην εκπομπή ''Καλή σας μέρα".
                                                                 ΡΙΚ 1, 3/11/2014.

Πώς χρωμάτιζαν οι αρχαίοι Έλληνες τα γλυπτά (Εικόνες)

Στο μουσείο Ny Carlsberg Glyptotek της Κοπεγχάγης ξεκίνησε ήδη η ιδιαίτερη έκθεση, όπου δίπλα στα κλασικά γλυπτά σε λευκό μάρμαρο μπορεί κάποιος να θαυμάσει πιστά τους αντίγραφα, χρωματισμένα.
Το μουσείο έκανε πολλά χρόνια έρευνας ώστε το αποτέλεσμα να είναι το πλησιέστερο δυνατό στην αρχαία πραγματικότητα. «Οι αρχαίοι δεν ήταν φειδωλοί σε χρώματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το μουσείο. Πράγματι, αντίθετα με ό,τι πιθανόν πιστεύουμε, η αρχαία Ελλάδα και στη συνέχεια η Ρώμη δεν ήταν καθόλου μονοχρωματικές στα γλυπτά τους.

Νέα εντυπωσιακή 3D περιήγηση στα άδυτα του τύμβου Καστά -Περπατήστε στους τρεις θαλάμους του τάφου της Αμφίπολης (Βίντεο)

Από τη στιγμή που η ανασκαφή άρχισε να προχωρά πέραν του δεύτερου θαλάμου, κυκλοφορούν συνεχώς εντυπωσιακά βίντεο μέσω των οποίων, με τη βοήθεια γραφικών, όλοι μπορούν να περιηγηθούν στα άδυτα του λόφου Καστά.
Να περάσουν κάτω από το κατώφλι της εισόδου με τις επιβλητικές Σφίγγες, να προχωρήσουν στο εσωτερικό του, στην αίθουσα με τις Καρυάτιδες και να μεταφερθούν μέχρι τον δεύτερο θάλαμο, όπου δεσπόζει στο πάτωμα το ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης.
Το νέο βίντεο δίνει την ευκαιρία σε όλους να εισέλθουν μέχρι και τον τρίτο θάλαμο, όπου όμως τα μυστικά παραμένουν... θαμμένα.

Ρωσία και Ουκρανία τσακώνονται για το στήθος της Maria Zarring (Εικόνες,Βίντεο)

Έντονο «πολεμικό» κλίμα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία πυροδότησε το πληθωρικό μπούστο ενός μοντέλου. Το όνομά της είναι Maria Zarring, είναι 28 ετών, είναι γεννημένη στην Κριμαία και η Ρωσία την ανακήρυξε «Μις φυσική ομορφιά!»
Η 28χρονη γεννήθηκε στην Κριμαία, η οποία όμως πριν μερικούς μήνες αποσχίστηκε από την Ουκρανία και τώρα ανήκει στη Ρωσία. Η ανακήρυξή της σε κορυφαία φυσική ομορφιά της Ρωσίας προκάλεσε έντονη αντίδραση από την πλευρά του Κιέβου, που κατηγορεί τη Μόσχα πως επέλεξε την 28χρονη γιατί ήθελε να ταπεινώσει την Ουκρανία! Μάλιστα, το Κίεβο υποστηρίζει ότι το στήθος της δεν είναι φυσικό.

Γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Βουλγαρίας - Πολύ σκληρές εικόνες (Βίντεο)

Μια 38χρονη γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Βουλγαρίας, στη Σόφια, την ώρα που ο Πρόεδρος συζητούσε τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Η αιτία που ώθησε τη γυναίκα στην πράξη αυτή παραμένει αδιευκρίνιστη. Την άνοιξη του 2013, όμως, άλλοι επτά άνθρωποι είχαν αυτοπυρποληθεί σε διάφορες περιοχές της Βουλγαρίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης και για να καταγγείλουν τη διαφθορά στην πολιτική ελίτ.

Τουρκική κορβέτα στις Κυκλάδες...Μπαινοβγαίνει στα ελληνικά χωρικά ύδατα επί δεκατρείς ώρες...

Έχει περάσει από Εύβοια, Άνδρο, Κέα, Κύθνο, Σέριφο, Μήλο και τώρα πλέει νότια της Φολεγάνδρου σε διεθνή ύδατα - Το τουρκικό «Buyukada» στις 3 τα ξημερώματα παραβίασε τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης και μπήκε στο στενό του Καφηρέα - Παρακολουθείται από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
Σε ελληνικά χωρικά ύδατα εισήλθε στις 3 τα ξημερώματα η τουρκική κορβέτα «Büyükada», όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας και παραμένει εντός, εκτός και... επί τα αυτά της ελληνικής χωρικής θάλασσας δεκατρείς ώρες μετά.

Το είπε Τούρκος βουλευτής μέσα στη Βουλή: Ο τουρκικός στόλος έχει άδεια για σεισμογραφικές έρευνες στην Κύπρο!

Τι απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Δεν υπάρχει θέμα συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υποστήριξε Τούρκος βουλευτής στην ελληνική Βουλή ενώ σε ανάλογες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε και για την Κύπρο.


Ο κ. Οσμάν Ακίπ Μπακ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας κατηγόρησε την Κύπρο για μονομερείς ενέργειες και υποστήριξε ότι όλη η Κυπριακή υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη στην Τουρκία.

Οι διασημότεροι ταχυδρόμοι όλων των εποχών

Σκέψου να σου φέρνει την αλληλογραφία ο Ντίσνεϊ και ο Μπουκόφσκι!

Αυτά τα διάσημα πρόσωπα αψηφούσαν κάποτε καιρικά στοιχεία και ταλαιπωρία για να παραδώσουν στην ώρα τους τα γράμματα του κοσμάκη.

Αργότερα βέβαια έγιναν περίφημοι στον τομέα τους και μεταπήδησαν έτσι κλάδο, αν και ποτέ δεν ξέχασαν τις μέρες που δούλευαν ακάματα ως ταχυδρόμοι.

Ενα αγριολούλουδο που φυτρώνει μόνο στην Ακρόπολη -πουθενά αλλού στον κόσμο!(Βίντεο)


Στον βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, εκεί όπου δεσπόζει το θαύμα της αρχιτεκτονικής, ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας, υπάρχει άλλο ένα μικρότερο θαύμα που γέννησε η φύση και το φυλά καλά κρυμμένο από τα βλέμματα των τουριστών.

Ένα μικρό φυτό που δεν ξεπερνά τα 20 εκατοστά, βγάζει ροζ άνθη από το Μάιο έως τον Ιούνιο και δε μπορείς να το βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο.


H Μικρομέρια της Ακρόπολης δεν ξεπερνά τα 20 εκατοστά, βγάζει ροζ άνθη από το Μάιο έως τον Ιούνιο και δε μπορείς να τη βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο Συλλέχθηκε στις 30 Αυγούστου του 1906 από τους Γάλλους βοτανολόγους René C.J.E. Maire (1876–1949) και Marcel G.C. Petitmengin (1881–1908), που έκαναν περιοδεία κατά τη διάρκεια του 1904 και 1906 στην Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα συλλέγοντας φυτά.

ΑΝΑΛΥΣΗ DNA ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΑΝΙΑ ΟΝΟΜΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ!!!!(ΒΙΝΤΕΟ)

PARAKAS SKULL 1Το Παράκας είναι μια χερσόνησος της ερήμου που βρίσκεται στην επαρχία Pisco ( Πίσκο ) στην περιοχή Ica ( Ίκα ), στη νότια ακτή του Περού.

Ήταν ο Περουβιανός αρχαιολόγος, Τζούλιο Τέγιο, που έκανε μια εκπληκτική ανακάλυψη, το 1928, ήταν ένα τεράστιο και πολύπλοκο νεκροταφείο που περιέχει τάφους και όπου βρέθηκαν τα λείψανα ατόμων με τα μεγαλύτερα επιμήκη κρανία που βρέθηκαν σε όλο τον κόσμο!!!!