Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

«Ηχήστε οι Σάλπιγγες»: Η Κηδεία του Κωστή Παλαμά

Στις 27 Φεβρουαρίου 1943 έφευγε από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, ο σπουδαίος έλληνας ποιητής Κωστής Παλαμάς. Ήταν βαριά άρρωστος όταν τον συνάντησε ο χάρος στο σπίτι του, στην οδό Περιάνδρου 3 στην Πλάκα. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 9 Φεβρουαρίου του 1943, είχε πάρει τη γυναίκα του Μαρία.
Το νέο του θανάτου του επιφανέστερου ποιητή της γενιάς του 1880 κυκλοφόρησε με αστραπιαία ταχύτητα στην κατοχική Αθήνα. «Χτες βράδυ μία είδηση ακατανόητη μας ήρθε. Μία είδηση ασύλληπτη. Ο Γέρο-Παλαμάς πέθανε. Είχαμε ξεχάσει πως ήταν θνητός» γράφει στο προσωπικό της ημερολόγιο η Ιωάννα Τσάτσου.

Φύτεψαν αρχαίους σπόρους 800 ετών- Φύτρωσαν και αυτό που εμφανίστηκε... δεν το φανταζόντουσαν! (Φωτό)

Τα περισσότερα φαγητά, εκτός από το μέλι, έχουν ημερομηνία λήξης. Τα φυσικά προϊόντα, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, με το πέρασμα του χρόνου αρχίζουν και σαπίζουν, τι γίνεται, όμως, με τους σπόρους τους; Έχουν και αυτοί ημερομηνία λήξης;
Φοιτητές από το Winnipeg στον Καναδά ανακάλυψαν πρόσφατα μια κρύπτη με σπόρους 800 ετών, κατά τη διάρκεια μια αρχαιολογικής ανασκαφής. Οι μυστηριώδεις σπόροι, μόλις φυτεύτηκαν, έδωσαν καρπούς ενός σπάνιου είδους κολοκύθας, που είχε εκλείψει για πολλές χιλιάδες χρόνια. Αν και δεν είναι σίγουρο αν οι σπόροι από μόνοι τους ήταν φαγώσιμοι, οι κολοκύθες που προέκυψαν ήταν σίγουρα πεντανόστιμες, όπως αναφέρει το spotthedot.

Βίντεο από τον Ισθμό της Κορίνθου μετά την κατολίσθηση Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης

Tο απόγευμα της Δευτέρας σημειώθηκε κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου με αποτέλεσμα η διώρυγα να κλείσει.

Το Λιμενικό αποφάσισε να διακόψει τη διέλευση των πλοίων για τουλάχιστον 15 μέρες, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης.

Δείτε από ψηλά τη διώρυγα στο βίντεο-drone του Up drones:

Ενισχύεται επειγόντως η Εθνική Φρουρά: Τέλος το G3 – Οι κομάντος παρέλαβαν «Tavor X95»(Βίντεο)

Οι Κύπριοι κομάντος παρέλαβαν τα πρώτα αυτόματα τυφέκια «Tavor X95» , με τα οποία ανανεώνεται ο φορητός οπλισμός των μελών των ειδικών δυνάμεων της μεγαλονήσου.
Δέκα περίπου χρόνια τα εξοπλιστικά προγράμματα της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέμεναν παγωμένα, τόσο λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό όσο και λόγω της οικονομικής κρίσης.
Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώνεται το 2020, έχει αρχίσει η υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και αλλαγών στη δομή της ΕΦ, με την πρόσληψη των ΣΥΟΠ και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: "ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΦΑΓΕΣ, ΟΥΤΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ" - ΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ ..! ΜΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: "ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΦΑΓΕΣ, ΟΥΤΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ" - ΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ ..! ΜΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

O Γιλντιρίμ δήλωσε: ¨Η απόφαση που πήρε το ολλανδικό κοινοβούλιο είναι μια άδικη απόφαση. Για εμάς δεν έχει καμία εγκυρότητα. Αυτοί οι οποίοι αποκαλούνε τα γεγονότα του 2015 γενοκτονία, είναι ανάγκη να δούνε στην ιστορία τις δικές τους ντροπές και να λογοδοτήσουν. Τα ιστορικά αρχεία είναι φανερά.

«Κυνηγός των Drones» η Άρτεμις …Το Γεράκι που εκπαιδεύει ο Αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ(Βίντεο)

Αστυνομικός της ΔΙΑΣ Πειραιά ….Οδηγεί στις αέρινες λεωφόρους ένα δίχρονο γεράκι  που καταρρίπτει drones
Το αριστερό χέρι του αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ είναι λυγισμένο στο ύψος του στέρνου. Δεν κρατά όπλο αλλά ένα μόλις δύο χρονών γεράκι την Άρτεμι που μπορεί να πετά με διακόσια χιλιόμετρα την ώρα !!
Τα μακριά νύχια του σε κρατάνε σε απόσταση, τα μάτια του σαρώνουν καχύποπτα τον χώρο. Κουνά με δύναμη τα φτερά του κοφτά πάνω-κάτω και μας κάνει ενστικτωδώς να κάνουμε κάποια βήματα προς τα πίσω, προκαλώντας το χαμόγελο του εκπαιδευτή.

Έκαψαν ελληνική σημαία στα Σκόπια, σε συγκέντρωση για την μη αλλαγή ονομασίας

Περίπου 5000 άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο κέντρο των Σκοπίων, με κύριο αίτημα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στην ονομασία της χώρας, όπως και την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος του ονόματος, που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στη Ν.Υόρκη.
Η συγκέντρωση, την οποία οργάνωσαν ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της διασποράς της ΠΓΔΜ ξεκίνησε από τα γραφεία της ΕΕ στα Σκόπια και κατέληξε μπροστά από την Βουλή της ΠΓΔΜ.

Capital Controls: Προσοχή! Έρχεται μεγάλη αλλαγή στις αναλήψεις μετρητών

Δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 687, τεύχος Β’) η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων, που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015.
Σύμφωνα με την απόφαση από την 1η Μαρτίου :
  • Αίρονται οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα, ανεξαρτήτως της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID).

Τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις ο Ζάεφ: Παράλογη η αλλαγή Συντάγματος

«Δυναμιτίζει» το κλίμα για ακόμα μία φορά ο Ζόραν Ζάεφ
χαρακτηρίζοντας παράλογη την απαίτηση της Ελλάδας για τροποποίηση του Συντάγματος των Σκοπίων, ώστε να καταστεί σαφές ότι τα Σκόπια δεν τρέφουν αλυτρωτικές βλέψεις.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times», ο σκοπιανός πρωθυπουργός εξέφρασε νέες ενστάσεις για αλλαγή του Συντάγματος.
«Είμαι αισιόδοξος. Είναι πολύ δύσκολο, το γνωρίζουμε. Αλλά θα ήταν έξυπνο να βρουν οι δυο πλευρές τη λύση το συντομότερο δυνατόν.