Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Υπολογιστής από την εποχή του Ερατοσθένη 2200ετών(..και ένα αρχαίο ταξίδι στην Χιλή!)

Περί το έτος 232π.Χ. ο πλοίαρχος Ράτα και ο πλοηγός Μάουι,επικεφαλής ενός στόλου,ξεκίνησαν από την Πτολεμαϊκή Αίγυπτο για να κάνουν τον γύρο της γης.
 
Η αποστολή βρισκόταν υπό την καθοδήγηση του Ερατοσθένη.[π.276 Κυρήνη-π.194 Αλεξάνδρεια] του μεγάλου επιστήμονα που ήταν ταυτόχρονα και βιβλιοθηκάριος  στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Ίσως το ταξίδι έγινε για να επαληθευτεί η θεωρία του Ερατοσθένη ότι η Γη ήταν στρογγυλή,και ο οποίος είχε υπολογίσει με εξαιρετική ακρίβεια την περιφέρειά της.
 
Ένα από τα όργανα πλοήγησης που ο Μάουί  είχε μαζί του ήταν μια υπολογιστική μηχανή που αποκαλούσε "τανάουα".

Ένα παρόμοιο  όργανο ήταν γνωστό το 1492 σαν "torquetum".Σχέδιο του "τανάουα" έχει βρεθεί σε σπηλιά του Ίριαν Τζάγια στην δυτική Νέα Γουινέα και πιθανότατα ο Μάουι χρησιμοποιούσε για να υπολογίσει το γεωγραφικό μήκος.

Οι αρχαίοι κρατούσαν το μυστικό της μακροζωίας - Η έρευνα για το ελιξήριο της ζωής και οι μύθοι για το νέκταρ

Αθανασία, το ελιξήριο της ζωής και οι τροφές των θεών. Σε διάφορες μυθολογίες και θρησκείες, διαβάζουμε ότι οι θεοί θεωρούνταν ότι είναι είτε αθάνατοι ή ζούσαν για χιλιάδες χρόνια. Αυτό που σπανίως διευκρινίζεται στους μύθους είναι ποια ήταν η τροφή που υποτίθεται εξασφάλιζε την αθανασία ή τη μακροζωία των θεών. Τα κείμενα πάντως έγραφαν ότι αν οι θνητοί έτρωγαν από αυτές τις τροφές, τότε γίνονταν και εκείνοι αθάνατοι, όπως οι θεοί.

Ο αγώνας της συνέχειας

Του Ν. Λυγερού

Ο στόχος δεν είναι ορατός όταν είμαστε στο πλαίσιο της στρατηγικής, διότι μόνο έτσι λειτουργεί το νοητικό σχήμα της αντεπίθεσης. Δεν είναι ανάγκη να εξετάζουμε μόνο και μόνο το ορατό, αλλά να επικεντρωνόμαστε στο αόρατο που ακολουθεί, για να προετοιμαστούμε αποτελεσματικά και ορθολογικά. Δίχως αυτήν την προετοιμασία, οι κινήσεις δεν γίνονται πράξεις και τα αποτελέσματα είναι προσωρινά. Στην Ελλάδα αφήνει έργο μόνο το διαχρονικό και όχι το εφήμερο της μόδας. Οι μη αναστρέψιμες κινήσεις που αποτελούν τις πράξεις, όταν δεν είναι σχεδιασμένες, δεν δημιουργούν εποικοδομητικό πλαίσιο, αλλά καταστροφές που έχουμε δει με τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

Στην τελική ευθεία

Του Ν. Λυγερού

Όταν παλεύεις ασταμάτητα χωρίς καμία παύση για το δίκαιο του λαού και της πατρίδας, δεν φοβάσαι την τελική ευθεία. Αντιθέτως, έχεις προετοιμαστεί με όλες τις στροφές που έχεις πάρει σε όλο το χρονικό διάστημα του αγώνα. Έτσι όταν βρίσκεσαι επιτέλους σε πλαίσιο απελευθέρωσης, δεν είναι οι εχθροί που σε φοβίζουν, γιατί έχεις μαζί σου την πίστη και τον Χρόνο. Προετοιμασμένος πια έρχεσαι σε αντιπαράθεση με τη βαρβαρότητα της λήθης, αλλά είσαι ενισχυμένος με τις γνώσεις της αλήθειας. Δεν μπορεί κανείς να σε επηρεάζει με ψέματα, τεχνάσματα και συκοφαντίες, γιατί ξέρεις όλα τα δεδομένα πάνω στα οποία στηρίζεται η στρατηγική σου.

Navtex προπαγάνδας

Του Ν. Λυγερού

Τελικά το δεύτερο Navtex που δήλωσε η Τουρκία ως πεδίο δράσης του σεισμικού της, αφορά τα θαλάσσια οικόπεδα 1, 8 και 12. Στο Block 1 δεν υπήρξε καμιά υποψηφιότητα στο δεύτερο γύρο αδειοδότησης. Το Block 8 είναι ακόμα ελεύθερο αν και έχει δηλώσει ενδιαφέρον γι’ αυτό η γαλλική εταιρεία Total μαζί με το Block 7. Και το Block 12 αφορά την κοινοπραξία Nobel, Avner - Delek. Όμως παρόλο που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν προσπαθήσει μέσω κινδυνολογίας να πανικοβάλουν τον κυπριακό λαό, η αντίσταση παραμένει γελοία, αφού το τουρκικό σεισμικό δεν έχει μετακινηθεί από την περιοχή της Αμμοχώστου στα Κατεχόμενα.

Τουρκική προπαγάνδα στην Θράκη για τις εκλογές της Κυριακής!

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Από το onalert

 
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού των περίπου 100.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων μουσουλμάνων πολιτών της Θράκης έχει εξαπολύσει Άγκυρα ώστε να ενσπείρει στους φιλήσυχους κάτοικους να ψηφίσουν όχι με βάση τα προγράμματα των κομμάτων και τις πραγματικές ανάγκες τους, αλλά με άξονα που αυτή προσπαθεί να επιβάλει. Στην προσπάθεια αυτή δεν χρησιμοποιεί μόνο το Προξενείο στην Κομοτηνή και τα γνωστά φερέφωνα του άλλα και την κρατική τουρκική τηλεόραση και τις ιστοσελίδες της .

Η Γερμανία επαναπατρίζει από Νέα Υόρκη και Παρίσι 140 τόνους χρυσού. Γιατί βιάζεται τόσο;

Η Γερμανία διαθέτει 300 τόνους χρυσού στη Νέα Υόρκη και 374 τόνοι χρυσού στο Παρίσι

Περίπου 120 τόνους χρυσούς μετέφερε από τα θησαυροφυλάκια της Fed της Νέας Υόρκης και του Παρισίου η Γερμανία το 2014, προκαλώντας ισχυρούς τριγμούς στην εμπιστοσύνη των επενδυτών παγκοσμίως.

Όπως ανέφερε σήμερα η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Bundesbank, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι μεταβιβάσεις του χρυσού πέρυσι.

Ο φόβος ως μέσο καθυπόταξης...

Από το o-klooun 
 
Ποιες είναι οι συνέπειες σε ένα πληθυσμό, όπου κάθε αίσθημα ασφάλειας εξαφανίζεται και τη θέση της παίρνει ένας αγχώδης φόβος και μία ψυχική οπισθοδρόμηση; Τι γίνεται όταν το αίσθημα ασφάλειας αντικαθιστάται από μία οδυνηρή και αγχώδη αναμονή του αγνώστου;
Ποιες συνέπειες  καθίστανται σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, παραλύοντας την ύπαρξη του ατόμου; Γνωρίζουμε  μέσω ιστορίας ότι ο φόβος και το άγχος ήταν τρόποι καθυπόταξης ολόκληρων εθνών κατά το παρελθόν;

Κίνα: "Οι κυρώσεις της Δύσης στην Ρωσία θα ενισχύσουν τις σινο-ρωσικές σχέσεις στην Άμυνα και την Ενέργεια"

Οι κυρώσεις, που επιβάλλονται από τις δυτικές χώρες στη Ρωσία, θα δημιουργήσουν πιθανώς κάποιες «προσωρινές δυσκολίες» για τη Μόσχα στον οικονομικό τομέα, αλλά «δεν μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας» είπε Κινέζος αξιωματούχος.
 
Ενώ μπορεί να δώσουν ώθηση στην επιχειρηματική συνεργασία Ρωσίας-Κίνας και τον χρηματοοικονομικό τομέα σύμφωνα με τον ίδιο.

ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΩΝ Τουρκικό υποβρύχιο προσπάθησε να βυθίσει δύο ελληνικά αλιευτικά σκάφη στα Ίμια!

Nέα θρασύτατη πρόκληση εν μέσω εκλογών από την Άγκυρα  έλαβε χώρα χθες στις βραχονησίδες Ίμια όταν τουρκικό υποβρύχιο αναδύθηκε ξαφνικά ανάμεσα σε δύο ελληνικά αλλιευτικά σκάφη. Κατά την ανάδυση τα δύο αλλιευτικά παραλίγο να βυθιστούν.
 
Δύο ελληνικά καΐκια που έπλεαν κοντά στα Ίμια, αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή, όταν αναδύθηκε από τα νερά τουρκικό υποβρύχιο σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ.