Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Fred Grün:Τι πιστεύω για τη Μακεδονία; (Ιστορία + Συμφωνία των Πρεσπών)Βίντεο

Ο Fred Grün - The Philhellene ερωτεύτηκε την πατρίδα μας 
και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έμαθε άπταιστα Ελληνικά. 
Δείτε στο βίντεο τι λέει για τη Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας -Οταν οι Φιλικοί συναντήθηκαν στο Αίγιο για να οργανώσουν την επανάσταση του 1821 - ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Τον Ιανουάριο του 1821 η Πελοπόννησος βρισκόταν σε αναβρασμό και έτοιμη να ξεκινήσει τον αγώνα της απελευθέρωσης κατά του τουρκικού ζυγού.
Με προσεκτικές κινήσεις και μακριά από τα βλέμματα των Τούρκων οι Φιλικοί αποφάσισαν να συναντηθούν προκειμένου να οργανωθούν και να αποφασίσουν το χρόνο που θα εκδηλωνόταν η Επανάσταση. Ο τόπος συνάντησης αποφασίστηκε να είναι η Βοστίτσα, το Αίγιο. Η τοποθεσία ήταν ιδανική, καθώς ήταν μία από τις περιοχές που υπήρχαν σχετικά λίγοι Τούρκοι. Ετσι αποφασίστηκε σύμφωνα με τους ιστορικούς να πραγματοποιηθεί στο Αίγιο η Μυστική συνέλευση της Βοστίτσας.

Βότανα και συνταγές για τον πυρετό, τον βήχα, την καταρροή, τους πόνους των αρθρώσεων

Της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, 
μοριακής Βιολόγου,
Από το  medlbabnews.gr

Όλο και πιο πολλοί ταλαιπωρούνται τις τελευταίες μέρες από το κοινό κρυολόγημα και την γρίπη και τα συμπτώματά τους. Τα κυριότερα και πιο ενοχλητικά είναι ο πυρετός, οι μυϊκοί πόνοι και οι πόνοι στις αρθρώσεις και φυσικά η ενοχλητική καταρροή.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση τόσο του κοινού κρυολογήματος όσο και της γρίπης γίνεται συμπτωματικά. Στοχεύει δηλαδή στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων, στο να αυξάνει την άνεση του ασθενούς και στο να αποτρέπει πιθανή επιπλοκή εξαιτίας της νόσου.

Ξεκίνησε ο Ζάεφ: Η «Μακεδονία» είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου - ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΗΔΗ ΤΟ «ΒΟΡΕΙΑ»

«Δημιουργούμε ευκαιρίες για όλους τους πολίτες. Προχωράμε μπροστά, ήρθε η ώρα για την οικονομία!» συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο Ζάεφ

«Η Μακεδονία είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου» αναφέρει ο Ζόραν Ζάεφ σε σημερινή του ανάρτηση στο Twitter, μερικές ώρες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή.

Πρόκληση άνευ προηγουμένου για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Τι ξεκαθαρίζει ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου.
«Θέλω πίσω τα μάρμαρά μου!» έλεγε το 1983 η τότε υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, στον σερ Ντέιβιντ Ουίλσον, διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου για να πάρει την απάντηση: «Εσύ θέλεις τα δικά σου μάρμαρα, άλλοι θέλουν τα δικά τους».
Μετά από τριάντα έξι χρόνια, 19 διαφορετικούς υπουργούς Πολιτισμού και τρεις αλλαγές στη θέση του επικεφαλής του Μουσείου, τα Γλυπτά του Παρθενώνα εξακολουθούν να βρίσκονται «αιχμάλωτα» στο Λονδίνο.