Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Βούλγαρος Καθηγητής: «Κανείς κόπανος μετά 2.400 χρόνια δεν μπορεί να αλλάξει την ελληνική καταγωγή του Αλέξανδρου»


Αύγουστος 20, 2013.


Σε συνέντευξή του στο κανάλι των Σκοπίων ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ-Божидар Димитров, απάντησε σε ορισμένες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του νοτιοσλάβου -των Σκοπίων -δημοσιογράφου Μάριαν Νικολόφσκι.


Διανθίζουμε μερικές από αυτές, όπως τις παρουσιάζει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους:


Ερώτηση: Κάθε δημόσια εμφάνισή σας σχετικά με τα Σκόπια προκαλεί σάλο. Γιατί προκαλείτε το ‘μακεδονικό έθνος’;

Димитров: Ποτέ δεν αποκάλεσα ‘μακεδονικό έθνος’, ούτε σε πολιτικούς, ούτε σε «ιστορικούς» και σε δημοσιογράφους. Είναι διασκεδαστικό να αντικρούω αυτές της ανοησίες.

O Μέγας Αλέξανδρος και οι "φτερωτοι στρατιώτες" του !!!


Η πολιορκία του βράχου της Σογδιανής πραγματοποιήθηκε το 327 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο και αποτελεί ένα μικρής σημασίας στρατιωτικό γεγονός αλλά με τεράστια στρατηγική αξία. Ο Μέγας Αλέξανδρος έπειτα από την κυριαρχία του σχεδόν σε όλη την πρώην Περσική Αυτοκρατορία στράφηκε προς την παραδοσιακά προβληματική σατραπεία της Βακτριανής.
Έπειτα από αρκετές πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή, με αρκετές απώλειες, έφτασε και πολιόρκησε το φρούριο που βρισκόταν πάνω σε έναν απότομο βράχο στην περιοχή της Σογδιανής, βόρεια της σατραπείας (σημερινό Ουζμπεκιστάν), στο οποίο είχαν καταφύγει 30.000 στρατιώτες και η οικογένεια του τοπικού άρχοντα Οξυάρτη ανάμεσα τους η Ρωξάνη μετέπειτα σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο εξωτερισμός του Ελληνισμού

Του Ν. Λυγερού

Ο Ελληνισμός δεν κρύβει τίποτα κι όλο το έργο του είναι μια προσφορά για την Ανθρωπότητα. Δεν προσπαθεί να επισκιάσει τους άλλους. Αν μερικοί τον φοβούνται είναι απλώς επειδή φωτίζει τον κόσμο. Είναι ένας φάρος που προσέχει τη θάλασσα και τους ανθρώπους, γιατί έχτισε τα θεμέλιά του μέσα σε αυτήν με την ανθρωπιά. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Ελληνισμός έχτισε μέσα στη θάλασσα, διότι με τη νοημοσύνη του μπορούσε, μπορεί και θα μπορεί να διαχειριστεί τη δυναμική της δίχως να φοβηθεί γιατί είναι ικανός να είναι διαχρονικός. Ο εξωτερισμός του Ελληνισμού ακολουθεί τη διδασκαλία του Σωκράτη στην Αγορά και μερικά ανοιχτά μαθήματα του Αριστοτέλη.

Οι υδρογονάνθρακες της ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού


Οι υδρογονάνθρακες της ελληνική ΑΟΖ είναι πλέον μια χειροπιαστή πραγματικότητα που δεν πρέπει να εγκλωβιστεί μέσα σε μια αναμενόμενη γραφειοκρατία. Οι διαδικασίες πρέπει να είναι αποτελεσματικές για να είμαστε ελκυστικοί ως προς τους επενδυτές. Πρέπει λοιπόν σε συνδυασμό με την θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ και τις διαπραγματεύσεις για τις απαραίτητες οριοθετήσεις, πρέπει να τρέξουν οι κατάλληλες υπηρεσίες για την τεμάχιση των θαλάσσιων οικοπέδων μέσω μαθηματικών, γεωλογίας και πετροχημείας για να υπάρχει μια ισορροπημένη κατάσταση μεταξύ τους έτσι ώστε να είναι όντως ανταγωνιστικά σε σχέση με ξένα θαλάσσια οικόπεδα αλλά και μεταξύ τους αλλιώς μερικά από αυτά θα μείνουν χωρίς υποψήφιες εταιρείες και μάλιστα θα πρέπει να βρεθούν και κατάλληλα κριτήρια για να μη γίνει το ανάλογο λάθος με τα οικόπεδα 1, 4 και 13 της ΑΟΖ της Κύπρου.

Γράμμα ενός αφελή πλην θυμωμένου Έλληνα στον Οδυσσέα Ελύτη

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Κυρ Οδυσσέα να με συμπαθάς που σε τυραγνώ τώρα μές στον ύπνο σου εκεί πάνω (ή εκεί κάτω, δεν κατέχω, συ ξέρεις) αλλά έπρεπε να στο πω.

Εδώ κάτω που λες, κάτι μωρέ δεν πάει καλά.

Κατά πως τά’ πες

«...Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις...»


Αλλά...

Τα αμπέλια τα ξερίζωσαν και δεν αφήνουν τους ξωμάχους να τα ξαναφυτέψουν...

Τις βάρκες και τα καϊκια τα κόψανε...ναι, όπως τ’ ακούς...τα κόψανε, τα διέλυσαν και δεν αφήνουν τους ψαράδες μας να τα ξαναφτιάξουν...

Τα δύο σπίτια εξυπηρετούν καλύτερα τα παιδιά μετά τον χωρισμό.

Τα δύο σπίτια εξυπηρετούν καλύτερα τα παιδιά μετά τον χωρισμό.
Η εξίσου κοινή επιμέλεια των παιδιών είναι μια κατάσταση win-win-win.
Win για τα παιδιά - Win για τους γονείς - Win για την κοινωνία.

Βόνη, Γερμανία, 13 August 2013.



Η εξίσου κοινή επιμέλεια (shared parenting) δηλαδή η κοινή επιμέλεια με εναλλασσόμενη κατοικία, (www.gonis.gr) όπου και οι δύο γονείς διατηρούν ίση θέση, έχει αποδειχθεί ότι είναι προς το συμφέρον του παιδιού γιατί μπορούν να διατηρήσουν μια ουσιαστική σχέση και με τους δύο, την μητέρα τους και τον πατέρα τους μετά τη διάσταση ή το διαζύγιο. Η εξίσου κοινή επιμέλεια συμφιλιώνει την οικογένεια και την εργασία. Η εξίσου κοινή επιμέλεια παρέχει οφέλη για την κοινωνία.

Παράξενο πλάσμα αιφνιδιάζει κολυμβητές στο Villaricos (Ισπανία) Βίντεο

Την Πέμπτη ένα παράξενο πλάσμα ξεβράστηκε στην παραλία Luis Siret Villaricos της Ισπανίας. Το πλάσμα, τεσσάρων μέτρων μήκος, βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης.

Σύμφωνα με το Inexplitica , το αποκάλεσαν «μεταλλαγμένο ψάρι», και το σύγκριναν με το φημισμένο μυστηριώδες τέρας του Λοχ Νες.

Η Πολιτική προστασία της de Cuevas κοινοποίησε στους συνεργάτες της στο Promar, Pulpí: «Παρακολουθούμε τις παραλίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μια κυρία βρήκε ένα μέρος του πλάσματος και με τη βοήθεια μας το υπόλοιπο. Δεν έχουμε ιδέα τι ήταν. Βρομούσε, όπως στα προχωρημένα στάδια αποσύνθεσης. Οι εμπειρογνώμονες προσπαθούν να εξακριβώσουν τη φύση του», εξήγησε η Maria Sanches , συντονίστρια της Πολιτικής Προστασίας στη Cuevas.

ΕΛΛΗΝΕΣ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ .....

Πόλλα ακούγονται τελευταία για σφάλματα, παραπτώματα, εξαπατήσεις κάποιων κοινωνικών ομάδων εναντίων άλλων…

Φταίνε οι δημόσιοι, οχι…..φταίνε οι εκπαιδευτικοί, οχι….φταίνε οι τραπεζικόι υπάλληλοι,
οχι….φταίνε οι συνταξιούχοι,οι Πασοκοι ολέ,οι Νδουλες ολέ, Συριζαιοι, Κουκουέδες και δεν συμμαζευεται πλέον….

Μιλάμε για πρωτοφανή διχόνια….

Έχουμε ακούσει αρνητικά σχόλια για όλους τους τύπους κοινωνικών ομάδων σε όλη την επικράτεια!!!
Έχουμε ακόυσει αρνητικά σχόλια ακόμα και για διάφορες περιοχές της ελλάδα; λές και εκεί δεν ζουν έλληνες !!!
Έχουμε ακούσει αλλά και έχουμε πει τα παντα εκτός από την ουσία….

Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στο ηλιακό μας σύστημα;

Όταν το 1977 εκτοξεύτηκε το εξερευνητικό διαστημόπλοιο Voyager1 με σκοπό να ταξιδέψει πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, δεν ξέραμε τι θα βρούμε.

Οι αστροφυσικοί, μέσα στα 36 χρόνια που το Voyager1 πορεύεται στο διάστημα, ήλπιζαν ότι μια ωραία ημέρα θα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε τι υπάρχει πέρα από τα σύνορα του ηλιακού μας κόσμου.

Τώρα όμως που το διαστημόπλοιο έφτασε σε αυτά τα σύνορα, γκρεμίστηκαν όλα τα μοντέλα που είχαν φανταστεί οι επιστήμονες για την έξοδο στο άγνωστο σύμπαν. Αυτό που έχει συμβεί θυμίζει σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το Σχέδιο της Σιωνιστικής Κυριαρχίας και ο Διαμελισμός της Ελλάδας! (Πρέπει να διαβαστεί από όλους μας)Βίντεο


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ thesecretrealtruth

 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ – ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ & ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ
Τις ημέρες αυτές έγινε στη Μόσχα ένα ασύνηθες γεγονός.
Η σύνοδος της Λευκής και Μαύρης Αδελφότητας. Έτσι απέδειξαν την ύπαρξή τους. Μέχρι τώρα τους γνωρίζαμε από τις θεωρίες συνωμοσίας.
Τις ημέρες αυτές της συνόδου κορυφής των δύο Αδελφοτήτων, συνέβησαν τρία γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο.
Η πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία, η παραίτηση του Πάπα, η ανακήρυξη από το πρόεδρο ΟΒΑΜΑ της οικονομικής ένωσης ΗΠΑ & Ε.Ε. , και η σύνοδος των G20. Όλα αυτά είναι τυχαία;;; δεν νομίζω!!!

25 ευρώ είσοδος στα Νοσοκομεία. Εξαιρούνται οι λαθρομετανάστες!!!!

Ανεβαίνει η τιμή του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία από τα  5 ευρώ στα 25 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα. έρχεται να "γονατίσει" τους πολίτες, καθώς ενδέχεται σε 4 μήνες να βάζουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης (a.k.a μπουμπούκος) άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτής της μεγάλης αύξησής στο εισιτήριο των δημόσιων νοσοκομείων λόγω του κινδύνου να μην επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι που έχει ορίσει η τρόικα.

Το μυστήριο της καταγωγής των Αλβανών.

Από το gdailynews

Πολλοί ακαδημαϊκοί και ιστορικοί, μάλιστα και αρκετοί διάσημοι, αναλύοντας το ζήτημα της πληθυσμιακής σύνθεσης των σημερινών Αλβανών, τους συνδέουν άμεσα με τους αρχαίους Ιλλυριούς.
Αντιθέτως κατά καιρούς η Ελληνική φυλή έχει μπει στο “μικρόσκοπιο” της ιστορίας και δεν είναι και λίγοι αυτοί που αμφισβητούν έντονα την Ελληνικότητα των σημερινών Ελλήνων.
Εκτός από την ουσία όλων αυτών των θεωριών που είναι ιστορικά ατεκμηρίωτες, είναι απορίας άξιον πως εφόσον αυτό μπορεί να ισχύει για το Ελληνικό έθνος, ωστόσο δεν μπορεί να ισχύει για τους επιδρομείς μας οι οποίοι κατόπιν και μας νόθευσαν. Ανεξερεύνητη παραμένει η προέλευση των σημερινών Αλβανών, η σημερινή ονομασία τους -διεθνής και ντόπια- καθώς και η γλώσσα τους.

Τρία πειράματα που ξεχάστηκαν


Κατά καιρούς γίνονται διάφορα πειράματα. Άλλα είναι ασυνήθιστα και άλλα απλά. Δείτε παρακάτω τρία περίεργα πειράματα που ξεχάστηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Πείραμα 1


Ο Καθηγητής John Tyndall, ο διακεκριμένος Βρετανός φυσικός του περασμένου αιώνα, που υπερείχε στη Μοριακή Φυσική, την Ακουστική, και την Ακτινοβολία Θερμότητας, εκτέλεσε ένα ελάχιστα γνωστόπείραμα στα τέλη του 18ου αιώνα.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 1960 ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ "MKULTRA" ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ «ΥΠΑΚΟΗΣ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι πραγματικά σαν την ταινία "Ζούν ανάμεσα μας" They Live

Οι κυβερνητικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν πιαστεί να προσθέτουν υποσυνείδητα μηνύματα ελέγχου του νου. Αυτό το αρχειακό υλικό από τη δεκαετία του 1960, εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι ένα απλό καθημερινό σήμα εκπομπής.
Αντ 'αυτού, είναι γεμάτο με εντολές υπακοής στην κυβέρνηση όπου την θεωρούν ως Θεό.
Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει πλύση εγκεφάλου στον αμερικανικό λαό , και συνεχίζει να κάνει για πολύ καιρό, και με πιο εντατικούς ρυθμούς μετά το 1960. Το αν ή όχι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι άνευ σημασίας θα το διαπιστώσετε. Αν και προσπαθούσαν να ελέγξουν με πλύση εγκεφάλου και έλεγχο του νου, αυτό το βίντεο είναι μακράν το ξύσιμο απο την επιφάνεια της εν λόγω έρευνας.

Πώς στήνεται η φάμπρικα της λαθρομετανάστευσης;;

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
Από το  logioshermes

10 αναπάντητα ερωτήματα που η επίσημη Πολιτεία, όπως και πολλά κόμματα, οργανώσεις, κινήσεις και ΜΚΟ προσποιούνται ότι δεν κατανοούν και δεν αντιλαμβάνονται.

Ερώτημα 1ο : Με βάση τα επίσημα στοιχεία της φιλομεταναστευτικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Pro Asyl, στη χώρα μας εισέρχονται περίπου 120.000 άτομα το χρόνο. Συνυπολογίζοντας το πρώτο κύμα Αλβανών μεταναστών μπορούμε εύκολα να καταλήξουμε σε ένα αριθμό 3-4,5 εκατ.μεταναστών, λαθρομεταναστών και εποίκων που φθάνει σε αντιστοιχία το 30% του πληθυσμού της χώρας. Καμμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα με τις ισχυρές οικονομίες δεν ξεπερνά το μονοψήφιο ποσοστό. Πώς δικαιολογείται η Ελλάδα που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, να διατηρεί αυτό το ρεκόρ ενώ καταγγέλλεται από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ για ''παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων'' όσον αφορά στην ακούσια φιλοξενία τους;;

Ἄς βγοῦμε ἀπὸ τὸ εὐρῶ ἐπὶ τέλους. Θὰ ζήσουμε ἀξιοπρεπέστερα!

Ναί, ἴσως νὰ πεινάσουμε γιὰ κάποιο διάστημα, ἀλλὰ θὰ ἀναγκαστοῦμε νὰ σταθοῦμε στὰ πόδια μας σωστά!
Θὰ ὑποχρεωθοῦμε νὰ στραφοῦμε στὴν αὐτάρκειά μας ἐκ νέου.
Θὰ ὁδηγηθοῦμε καὶ πάλι στὴν αὐτοδυναμία μας καὶ σὲ κάποια ἀπὸ τὰ ὅσα μᾶς ἐχαρακτήριζαν κάποτε.
Θὰ βγοῦμε ἔτσι κι ἀλλοιῶς ἀπὸ τὸ εὐρώ… Ἄς προετοιμαζόμαστε ὅμως μέσα μας… Σὲ αὐτὸν τὸν τομέα κάναμε λᾶθος!
Φθάνουμε στὸ σημεῖον ποὺ ἀπαιτεῖται νὰ τὸ ἀναγνωρίσουμε καὶ νὰ τὸ διορθώσουμε.
Φιλονόη

Χάρρυ Κλυνν, ο ανυπέρβλητος…!

Πουλανε σε ιδιώτη την Εγνατία οδό: θα μπούν 21 διόδια

Μια ακόμη προκλητική και σκανδαλώδης ενέργεια, που συνηθίζεται πριν την εκχώρηση δημόσιου πλούτου σε ιδιώτες, εκτυλίσσεται με την επιχορήγηση της Εγνατίας Οδού που προβλέπεται να ιδιωτικοποιηθεί.

Λίγο πριν η κυβέρνηση βγάλει στο σφυρί τον οδικό άξονα, ενέκρινε, τον Ιούλιο, πίστωση 59,2 εκατομμυρίων ευρώ για δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου, ενώ ήδη είναι εγκεκριμένα για τους ίδιους λόγους 66,3 εκατ. ευρώ.

Αυτός ειναι ο Εθνικιστής Έλληνας γάτος! (Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ PambosKyra

Περίεργη κεραία ανίχνευσης (;) εγκαταστάθηκε στο κέντρο της Πάτρας

Από το tro-ma-ktiko

Φίλοι από την Πάτρα, μου έστειλαν την φωτογραφία μιας περίεργης κεραίας μαζί με το παρακάτω κείμενο...

"Σε κτίριο, που έχει πρόσοψη στην οδό Ερμού κοντά στην Πλατεία Γεωργίου Α΄στην Πάτρα, εγκαταστάθηκε μία κεραία η οποία θυμίζει τον σκελετό ανάποδης ομπρέλας (το άνοιγμα προς τα επάνω).

Το περίεργο είναι ότι η κεραία μόνον όταν σκοτεινιάζει περιστρέφεται περιοδικά (περιστρέφεται για 10 δεύτερα κάθε ένα τέταρτο περίπου) δίνοντας την εντύπωση ότι "σκανάρει" κάποιες συχνότητες.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! 10 ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών CIA, FBI, NSA και λοιπών ανα τον κόσμο, δεν είναι μόνον να πραγματοποιούν υποκλοπές, μια πληθώρα περιστατικών προπαγάνδας, δολιοφθοράς στημένων τρομοκρατικών χτυπημάτων, συνεργασίας με τρομοκράτες κλπ φέρει τη σφραγίδα τους, παρακάτω υπάρχουν 10 βίντεο απο διαφορετικά περιστατικά που σίγουρα η Αμερικάνικη κυβέρνηση δεν θέλει να ξέρετε οτι υπάρχουν.

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, που το διαδίκτυο εξακολουθεί να είναι ελεύθερο οι πληροφορίες είναι προσβάσιμες όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία.

Αποφυλακίζεται ο Χόσνι Μουμπάρακ

Ο 85χρονος πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου ήταν κρατούμενος για υπόθεση διαφθοράς - Η εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση αποφυλάκισής του
Ένα δικαστήριο της Αιγύπτου έδωσε σήμερα εντολή να απελευθερωθεί υπό όρους ο πρώην πρόεδρος της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ, όπως δήλωσαν μια δικαστική πηγή και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να βγει από τη φυλακή ακόμα και μέσα στην ημέρα, αφού δεν υπάρχουν πλέον νομικά βάσιμοι λόγοι για να παρατείνεται η κράτησή του.

Στις φλόγες ξανά η Ρόδος


Μέσα σε μισή ώρα ξέσπασαν δύο φωτιές σε κοντινή απόσταση – Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή – Υποψίες για εμπρησμό διατυπώνει μιλώντας στο protothema.gr ο δήμαρχος Ρόδου - Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν 5 αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και 68 πυροσβέστες - Οι δυνάμεις ενισχύονται με ακόμη 50 οπλίτες και αξιωματικούς του στρατού - Μάχη με τον χρόνο για να περιοριστεί η φωτιά πριν νυχτώσει
Σε πύρινο κλοιό, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, βρίσκεται και πάλι το νησί της Ρόδου. Από το μεσημέρι της Τετάρτης, το νησί έχει τεθεί σε συναγερμό, καθώς μέσα σε διάστημα μισής ώρας, ξέσπασαν δύο πυρκαγιές, και μάλιστα σε απόσταση κοντινή η μία με την άλλη, στις περιοχές Σάλακο και Αγία Άννα.

Θερμό επεισόδιο κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση στο Πολυτεχνείο



Λαφαζάνης: Οδηγείτε την κοινωνία σε ακροδεξιές κατευθύνσεις, για να φέρετε νέο μνημόνιο – Δένδιας: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης
Στα ύψη οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινωνία, ώστε να φέρει το νέο μνημόνιο, και την κυβέρνηση, δια του υπουργού Δημόσιας Τάξης, να απαντά πως δεν υφίσταται πλέον άβατο για τη νομιμότητα.

Νέα σεζόν για το Mega χωρίς Βαρδινογιάννη!!!


Σε καθοριστική καμπή φαίνεται ότι μπαίνει το «Mega» μετά την παραίτηση του Γ. Βαρδινογιάννη που μπορεί να είναι προάγγελος για οριστική αποχώρηση της οικογένειας από το «Μεγάλο Κανάλι»Την παραίτηση του Γεώργιου Βαρδινογιάννη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων, ανακοίνωσε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία.

Η παραίτηση του Γεωργίου Βαρδινογιάννη από το Mega μπορεί να σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις. Κι αυτό διότι πολλοί θεωρούν ότι η αποχώρηση ίσως είναι προάγγελος για οριστική έξοδο της οικογένειας Βαρδινογιάννη από το «Μεγάλο Κανάλι».

Άσμουσεν: Σε μη ανεκτά επίπεδα η ανεργία στην Ελλάδα


«Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, ορατά τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας» είπε ο Γερμανός που θεωρείται η «φωνή» της Μέρκελ στην ΕΚΤ - Μίλησε για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας - Προσδιόρισε για την άνοιξη του 2014 τη συζήτηση για νέο πακέτο στήριξης - Είδε Σαμαρά, Στουρνάρα και Προβόπουλο«Η ανεργία στη χώρα σας είναι σε μη ανεκτά επίπεδα» ήταν η πρώτη δήλωση του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Η Μέρκελ επιβεβαιώνει το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

Εμμέσως πλην σαφώς, ομολογεί ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο δάνειο, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει το ποσό που θα απαιτηθεί - Σόιμπλε: Με τις δηλώσεις μου ξεκαθάρισα ότι δεν θα υπάρξει νέο «κούρεμα» - Προς τρίτο πακέτο βοήθειας «δείχνει» και ο Ρεν

Επιβεβαιώνει, εμμέσως πλην σαφώς, η Άνγκελα Μέρκελ, με νέες δηλώσεις της, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί -και θα λάβει- ένα τρίτο πακέτο στήριξης, όπως πρώτος ομολόγησε ανοιχτά, χθες, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

100 μέρη για να απολαύσετε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

100 μέρη για να απολαύσετε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού, αποτελεί για τους ρομαντικούς μια ιδιαίτερη στιγμή που αξίζει κανείς να τη ζήσει.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, σ' αυτή την ειδική μυσταγωγία που διαμορφώνεται τον Αύγουστο συμμετέχει το Υπουργείο Πολιτισμού ανοίγοντας περισσότερους από 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία προσκαλώντας τους πολίτες να θαυμάσουν τη μαγευτική βραδιά. Η είσοδος σε όλους τους χώρους θα είναι ελεύθερη, ενώ θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα.
Στην Αθήνα, ο λόφος του Φιλοπάππου θα αποτελέσει πόλο έλξης των απανταχού ρομαντικών, καθώς στις 9.30 το βράδυ, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει μουσική παράσταση με τίτλο "Στου Φιλοπάππου είναι η αγάπη μου κρυμμένη κάπου", ενώ στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης και του Σουνίου, η είσοδοι θα κλείσουν στις 20.00 λόγω των έργων συντήρησης που πραγματοποιούνται.

Έκλεισαν τα σύνορα οι Αλβανοί αλλά τσιμουδιά από τον Βενιζέλο!

Έκλεισαν τα σύνορα οι Αλβανοί αλλά τσιμουδιά από τον Βενιζέλο!


Μπορεί να άνοιξαν πάλι τα ελληνο-αλβανικά σύνορα ύστερα από τις εκατέρωθεν επιδείξεις ισχύος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκαταστάθηκε και η ισορροπία στις σχέσεις Αθηνών – Τιράνων. Το θράσος και οι ειρωνείες που εκτοξεύθηκαν από τη γειτονική χώρα όχι μόνο δεν απαντήθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών αλλά μάλλον πλήττουν το κύρος και τη διεθνή εικόνα της Ελλάδος εν όψει και της ευρωπαϊκής προεδρίας της.

Ενοχλημένο το ψευδοκράτος από την άσκηση Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ


Λευκωσία: Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Κουτλάι Ερκ κάλεσε την κυπριακή Κυβέρνηση, την Ελλάδα και το Ισραήλ να ακυρώσουν την κοινή αεροπορική άσκησή τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ερκ αναφέρει ότι η άσκηση προκαλεί έκπληξη και κάλεσε το διεθνή παράγοντα να καταβάλει προσπάθειες ώστε να ακυρωθεί.

Όπως αναφέρει, η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί λύση του Κυπριακού, που θα συμβάλει στην ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Μέσα Σεπτεμβρίου το άναμμα φλόγας στο «Αφροδίτη»

Λευκωσία: Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει στο τεμάχιο «12» το άναμμα φλόγας από κυπριακό φυσικό αέριο, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού και Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης. Ενημερώνοντας το συνέδριο των αποδήμων για τα θέματα υδρογονανθράκων, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι το άναμμα της φλόγας θα γίνει προκειμένου να ελεγχθεί η πίεση και ποιότητα του φυσικού αερίου.

Εξάλλου, ο κ. Λακκοτρύπης, τόσο σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους του μετά την παρουσίασή του όσο και στην ομιλία του ενώπιον των αποδήμων, υπογράμμισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενδυνάμωση της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ), η οποία θα καταστεί ο εμπορικός βραχίονας της κυβέρνησης σε θέματα υδρογονανθράκων, αλλά με τις σωστές δομές και τους σωστούς ελέγχους.

Κύπρος:Εκτός ελέγχου μεγάλη πυρκαγιά σε Τραχυπέδουλα - Κιδάσι...Συνελήφθη 35χρονος ως ύποπτος

Πάφος: Την κοινότητα Κιδασίου απειλεί πλέον η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στις 11 το πρωί στην Τραχυπέδουλα και συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη, κατευθυνόμενη προς τη Σαλαμιού.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή των Κοινοτήτων Τραχυπέδουλας, Κιδασίου και Πραστιού, δίνουν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Κιδασίου Ανδρέα Βορκά, η φωτιά στις 17:30 έφτασε έξω από την κοινότητα του το Κιδάσι, ενώ τα οχήματα πυρόσβεσης έχουν περικυκλώσει το χωριό προκειμένου να μην απειληθούν κατοικίες.

Διστακτικές κινήσεις στο ταμπλό της Wall εν αναμονή της Fed

Ήπια πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται οι περισσότερες αμερικανικές μετοχές, καθώς η επενδυτική νευρικότητα γύρω από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed επισκιάζει τα ισχυρά στοιχεία από τον τομέα στέγασης των ΗΠΑ ο οποίος παραμένει στο μονοπάτι της ανάκαμψης.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 42,00 μονάδες (-0,28%) και βρίσκεται στις 14.960,90 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 2,10 μονάδων (0,06%) φτάνοντας τις 3.615,70 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 3,10 μονάδων (-0,19%) και βρίσκεται στις 1.649,20 μονάδες.

Οριακές απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με μικρές απώλειες έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, στην τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρία της εβδομάδας.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 94,01 μονάδες, υποχωρώντας σε ποσοστό 0,04%, ενώ αντίθετα ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε άνοδο σε ποσοστό 0,03%, κλείνοντας στις 34,87 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €20.880, εκ των οποίων οι €12.420 αφορούσαν αγοραπωλησίες χρεογράφων. Το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίας χαρακτηρίστηκε από διακυμάνσεις είτε σε θετικό (ψηλό της ημέρας 94,22 μονάδες) είτε σε αρνητικό επίπεδο (χαμηλότερο σημείο 93,87). Στη συνέχεια, το Χρηματιστήριο υποχώρησε στις 94,01 μονάδες, όπου παρέμεινε μέχρι το κλείσιμο.

"Έσπασε" το πτωτικό σερί στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Μετά από εναλλαγές προσήμου και κινούμενος σε εύρος διακύμανσης 21 περίπου μονάδων, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κατάφερε να ολοκληρώσει τις συναλλαγές της Τετάρτης σε θετικό έδαφος, και πάνω από τις 900 μονάδες.

Προερχόμενος από πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, με συνολικές απώλειες 8,30%, ο ΓΔ βρήκε πολύτιμη στήριξη στο αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στον τίτλο της Coca-Cola HBC, ο οποίος έφτασε ενδοσυνεδριακά να ενισχύεται σε ποσοστό έως και 4,48%.