Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Οι αποικίες των αρχαίων Ελλήνων στην Ιταλία και τη Σικελία - 37,5 % το Ελληνικό DNA στους Σικελούς!

Οι πόλεις που ίδρυσαν οι αρχαίοι Έλληνες στην αρχαία Ιταλία και τη Σικελία - Πώς εξηγείται το υψηλό ελληνικό DNA των σημερινών Σικελών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως είδαμε και σε σχετικά άρθρα στο protothema.gr έχουν αναζωπυρωθεί οι συζητήσεις και οι επιστημονικές ανακοινώσεις για το αν οι Έλληνες έφτασαν πολύ νωρίτερα στην Αμερική από τον Χριστόφορο Κολόμβο, κάτι που φαίνεται ότι ισχύει και για τους Βίκινγκς. Μέχρι τώρα, έχουμε ισχυρές ενδείξεις, όχι αποδείξεις. Αντίθετα, αδιάψευστα τεκμήρια υπάρχουν για τις αρχαίες ελληνικές αποικίες στη Δύση.

¨Ένας πύραυλος να πέσει εκεί από την Κριμαία και δεν θα μείνει ούτε Κρήτη, ούτε Αλεξανδρούπολη! ¨(Βίντεο)

Ο Σύμβουλος του Ερντογάν Μεσούτ Χακκί Τζασίν απευθύνεται στις ΗΠΑ και παραπονιέται για την στάση τους απέναντι στην Τουρκία. Τον ακούσαμε να λέει τα εξής :

¨Εσύ εγκαταλείπεις την Τουρκία, πας στην Αλεξανδρούπολη και όπως κάνουν τα παιδιά στην θάλασσα, χτίζεις κάστρα από άμμο, ενώ στήνεις και βάση στην Κρήτη. 

Ένας πύραυλος να πέσει εκεί από την Κριμαία και δεν θα μείνει ούτε Κρήτη, ούτε Αλεξανδρούπολη¨

Στον κόσμο των ονείρων και αυτός…

Χριστιανοί στοχοποιούνται από την Τουρκία με εκτοπισμούς εντός της Συρίας

Η Καθολική εφημερίδα "The Tablet" δημοσίευσε ένα άρθρο στις 28 Οκτωβρίου σχετικά με τα δεινά της χριστιανικής κοινότητας και τις δημογραφικές αλλαγές στη Βόρεια Συρία λόγω των πολιτικών της Τουρκίας στην περιοχή.

H Kύπρος ζητά να αποτρέπονται τετελεσμένα όπως στο Βαρώσι

H Κύπρος θεωρεί απαραίτητη την παρουσία της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο για όσο μέρος της συνεχίζει να τελεί υπό ξένη κατοχή και θα πρέπει οι αποφάσεις που διέπουν τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ να λαμβάνονται με μοναδικό γνώμονα την κατάσταση επί του εδάφους και να αποτρέπουν τη δημιουργία τετελεσμένων ως αποτέλεσμα παράνομων πρακτικών, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των Βαρωσίων, τόνισε η Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ Πόλυ Ιωάννου, μιλώντας ενώπιον της γενικής συζήτησης της Ειδικής Πολιτικής Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (4η Επιτροπή).

Μελλοντική νέα αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων και η νέα στρατιωτική βάση ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη…

Η γεωπολιτική “γειτονιά” της Ελλάδας βρίσκεται σε αναστάτωση και όλα δείχνουν ότι η υπό ανάδυση αρχιτεκτονική ασφαλείας δεν αφορά μονάχα την Ανατολική Μεσόγειο. Αφορά και την περιοχή των Βαλκανίων. Μπορεί στην αμερικανική γεωστρατηγική λογική κεντρική θέση να έχει η ανάσχεση Ρωσίας και Κίνας, χώρες με ξεχωριστά συμφέροντα και παρουσία στις δυο περιφέρειες, αλλά η επιλογή της Αλεξανδρούπολης για τη δημιουργία της “χερσαίας Σούδας” φαίνεται να σημαίνει πολλά περισσότερα.

Του ΖΑΧΑΡΙΑ Β. ΜΙΧΑ
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ISDA/ΙΑΑΑ)
Από το defence-point


Πέραν του στρατηγικού επιπέδου που αφορά την αντιμετώπιση της Ρωσίας και της Κίνας,