Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

"Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα νέα ευρήματα στην Αμφίπολη"

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι νέες ανακαλύψεις στον τύμβο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης.
Οι δύο εξαιρετικής τέχνης Καρυάτιδες, από μάρμαρο Θάσου βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ανά την υφήλιο. Internations Business Times, Xinhuanet, Toronto Sun, ABC news, Deutsche Welle, CTV news, Irish Times, Telegraph, Guardian, Business Insider, Sydney Morning Herald, China Topix, Bangkok Post και πολλά άλλα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καλύπτουν το μεγάλο αυτό γεγονός με συνεχείς ενημερώσεις.

«Μαγεμένες»: Οι μόνες Καρυάτιδες που είχαν βρεθεί στη Μακεδονία, πριν από την Αμφίπολη -O μύθος για τον παράνομο έρωτα του Μέγα Αλέξανδρου που τις περιβάλλει (Εικόνες)

 Σχόλιο από ALEXANDER
  Δείτε και ΕΔΩ

Οι δυο καρυάτιδες που βρέθηκαν στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη προκαλούν παγκόσμιο δέος. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους καρυάτιδες δεν έχουν βρεθεί σε άλλο μακεδονικό τάφο, ωστόσο έχουν βρεθεί στη Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Οι καρυάτιδες της Θεσσαλονίκης γνωστές ως «Μαγεμένες» ήταν τοποθετημένες κατά το 2ο αιώνα στο ύψος της Αρχαίας Αγοράς, περίπου.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η ΑΟΖ του Ελληνισμού" (Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Η ΑΟΖ του Ελληνισμού". 
Κυπριακή Λέσχη,
 Sydney. 07/09/2014

Global Post: "Ελλάδα, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με περισσότερα "φιλοκινεζικά" συναισθήματα"

H Global Post επιχειρεί με έναν χάρτη να καταγράψει "φιλοαμερικανικές" και "φιλοκινεζικές" δυνάμεις την ώρα που το Πεκίνο φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τον παγκόσμιο ρόλο του.

Σύμφωνα με αυτόν η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με περισσότερα "φιλοκινεζικά" συναισθήματα από "φιλοαμερικανικά"

Η Άγκυρα προετοιμάζεται για αδιέξοδο στο Κυπριακό σύμφωνα με τον κύπριο ΥΠΕΞ

Τις ανησυχίες του ότι η Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία προετοιμάζουν το έδαφος για αδιέξοδο στο Κυπριακό, εξέφρασε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης. 
 
Αντίθετα, επισήμανε, η ελληνοκυπριακή πλευρά καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για επίτευξη προόδου.
 
«Αυτοί που υποστήριζαν ότι είχαν διαβεβαιώσεις για επίδειξη καλής θέλησης από τον Ταγίπ Ερντογάν, θα πρέπει να ζητήσουν από την Άγκυρα να ξεκαθαρίσει κατά πόσον επιθυμεί λύση ή αν προωθεί το περιβόητο σχέδιο "βήτα", για αναβάθμιση του ψευδοκράτους» τόνισε ο κύπριος υπουργός.

Ν.Μεντβέντεφ: "Ασύμμετρη η απάντηση της Ρωσίας στις κυρώσεις της Δύσης - Κλείνουμε τον εναέριο χώρο"

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΕΕ

Η Ρωσία είναι έτοιμη να κλείσει τον εναέριο χώρο της και να προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ σε περίπτωση που η Δύση επιμείνει σε νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. Αυτό είπε χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρή γλώσσα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και λέγοντας τη λέξη «ασύμμετρη» απάντηση. Αυτό μπορεί να εμπεριέχει και άλλες… εκπλήξεις για τη Δύση.
«Αν υπάρξουν κυρώσεις που αφορούν στον ενεργειακό τομέα ή περαιτέρω περιορισμοί στον οικονομικό τομέα της Ρωσίας, θα πρέπει να απαντήσουμε ασύμμετρα» τόνισε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή που παραχώρησε στη ρωσική εφημερίδα «Vedomosti».

Η ΕΕ τραβάει το σχοινί: Κυρώσεις σε μεγάλες ρωσικές πετρελαϊκές και στρατιωτικές εταιρείες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, οι νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας θα επεκτείνουν σε τρεις μεγάλες κρατικές ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες την απαγόρευση άντλησης χρημάτων από τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές.
Σύγκεκριμένα, θα απαγορευθεί στην εταιρεία παραγωγής και διύλισης πετρελαίου Gazpromneft, που είναι θυγατρική της Gazpron, την εταιρεία μεταφοράς πετρελαίου Transneft και τον πετρελαϊκό γίγαντα Rosneft η άντληση κεφαλαίων με διάρκεια μεγαλύτερη των 30 ημερών.

Αποχωρεί ο Λυκούδης από τη ΔΗΜΑΡ

Εκτός ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη αναμένεται να τεθεί και επισήμως ο Σπύρος Λυκούδης
Θέμα ωρών είναι πλέον η επίσημη δημοσιοποίηση της διάσπασης της ΔΗΜΑΡ, καθώς σήμερα θα συνεδριάσουν τα μέλη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης του κ. Σπ. Λυκούδη για να ανακοινώσουν την οριστική αποχώρησή τους από το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη.
Την εξέλιξη αυτή την προανήγγειλε ο κ. Λυκούδης την εβδομάδα που πέρασε επιβεβαιώνοντας ότι η τάση του (εκπροσωπείται από 26 άτομα στην 110μελή Κ.Ε.) δεν προτίθεται να παραστεί στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, γεγονός που την οδηγεί στην έξοδο από το κόμμα.

Τα 49 Πανεπιστημιακά τμήματα που είναι στη «μαύρη λίστα» -Απειλούνται με λουκέτο (Λίστα)

Με λουκέτο κινδυνεύουν 49 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και πιθανότατα δεν θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό για την επόμενη χρονιά. Πρόκειται για σχολές που παρουσιάζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, σύμφωνα με την τελευταία Εκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Σοκ στη Χαλκίδα: Τον χτύπησαν, τον φίμωσαν, τον έδεσαν και ξεψύχησε πάνω στην καρέκλα

Ηλικιωμένος έζησε τον τρόμο στα χέρια αδίστακτων ληστών στο κέντρο της πόλης.
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Χαλκίδα από τη ληστεία που έγινε το βράδυ της Κυπριακής στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα του άτυχου ηλικιωμένου είναι πάνω από καφετέρια, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη θαμώνες που έβλεπαν τον αγώνα μπάσκετ της εθνικής μας.

Όπως αναφέρει το Lamiareport, οι ληστές μπήκαν στο σπίτι όπου διέμενε ο άτυχος ηλικιωμένος με την κατάκοιτη ξαδέλφη του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα, τον φίμωσαν και τον έδεσαν σε μια καρέκλα. Στη συνέχεια έκαναν άνω-κάτω το σπίτι για να βρουν χρήματα και κοσμήματα.

Τα μυστικά των Καρυάτιδων: Γιατί είχαν προτεταμμένα τα χέρια τους;

Βρέθηκαν ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος – Οι αρχαιολόγοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να εντοπιστούν κι άλλα μέρη τους.
Το εντυπωσιακό ταφικό μνημείο στον λόφο Καστά της Αμφίπολης «ξετυλίγει» μέρα με τη μέρα τα μυστικά του. Μόλις χτες έγινε γνωστό, από ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ανακάλυψη δύο ακόμα μοναδικών ευρημάτων: Δύο εξαιρετικής τέχνης Καρυάτιδες από θασίτικο μάρμαρο, οι οποίες συμφυείς με πεσσούς στήριζαν το μαρμάρινο επιστύλιο μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο.

Καταργούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα

Καταργούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα
Την «πρόβλεψη» για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού κάνουν, ήδη, δύο επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας
«Ρήτρα» για την «αυτόματη» κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας «εφόσον υπάρξει νομοθετική ρύθμιση» -όπως έγινε με νόμο, από την 1/1/2013, για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους- αρχίζουν να περιλαμβάνουν στις επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφουν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων οι επιχειρήσεις!