Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Το Διαχρονικό Πνεύμα του Βυζαντίου". (Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Το Διαχρονικό Πνεύμα του Βυζαντίου". 
Αίθουσα διαλέξεων Ιερού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή. Ηράκλειο, Κρήτη. 
Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015, ώρα: 18:00

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η δράση του ζεόλιθου στην αμπελουργία, την ελαιοκομία και στην κτηνοτροφία"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Η δράση του ζεόλιθου στην αμπελουργία, την ελαιοκομία και στην κτηνοτροφία". 
Αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου "Ο ΛΟΓΙΟΣ". Άγιος Θωμάς Ηρακλείου. 
Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αποκαλύψεις από τον Γ. Βαρουφάκη: Τον Ιούλιο δεν υπάρχουν λεφτά για να αποπληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ και ΕΚΤ

- Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως πρόβλημα ρευστότητας στο Δημόσιο δεν θα υπάρξει
- Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το e-mail Χαρδούβελη
- Στη συνέντευξή του ο Γ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε πως δεν υπήρξε καμία κουβέντα για μέτρα ανάπτυξη
- Σημείωσε πως μέσα στην Ευρώπη υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που ήθελαν την Ελλάδα να γίνεται Κόσσοβο
Μία νέα βόμβα έριξε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ξεκαθάρισε πως είναι δεδομένο πως η χώρα θα έχει πρόβλημα στο να αποπληρώσει τις δόσεις τόσο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιούλιο.

Κύπρος:Έπεσαν οι υπογραφές: Διευκολύνσεις στο Ρωσικό πολεμικό ναυτικό - Έντεκα διακρατικές συμφωνίες με τη Ρωσία

Γιώργος Φράγκος,
αποστολή «Φ», Μόσχα 

Από το philenews

 Μόσχα: Έντεκα σημαντικές διακρατικές συμφωνίες συνυπέγραψαν το απόγευμα η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ρωσική Ομοσπονδία. Υπό τα βλέμματα των Πρόεδρων των δυο χωρών, Αναστασιάδη και Πούτιν, οι υπουργοί εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και Σεργκέι Λαβρόφ υπέγραψαν χθες το απόγευμα στην εξοχική κατοικία του Ρώσου Πρόεδρου οκτώ από τις έντεκα αυτές συμφωνίες.

Κοινή διάσκεψη Προέδρου Αναστασιάδη και Βλ. Πούτιν

Μόσχα: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσαν σήμερα, στη Μόσχα, κοινή συνέντευξη Τύπου.
Στην εναρκτήρια του δήλωση ο Πρόεδρος Πούτιν είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις μας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν σε μια εποικοδομητική και θετική ατμόσφαιρα. Ανταλλάξαμε απόψεις για όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας, για τα θέματα κλειδιά, διεθνή και περιφερειακά και χαράξαμε προσανατολισμούς για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μας. Φέτος τον Αύγουστο θα κλείσουν 55 χρόνια από τη μέρα της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Οι ρωσοκυπριακές σχέσεις πάντοτε ήταν φιλικές και αμοιβαία επωφελείς. Η σημερινή συνάντηση το επιβεβαίωσε πλήρως.

Σούπερ Λίγκα: Αναστέλλονται οι αγώνες του Σαββατοκύριακου - Ενώ αρχικά είχε προαναγγελθεί επ' αόριστον αναβολή...

Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση Τσίπρα-Κοντονή - «Ζοφερό» χαρακτήρισε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο ο υφυπουργός Αθλητισμού και σχολίασε: «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό στον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός»
Την αναστολή των αγώνων της Super League του Σαββατοκύριακου 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τόνισε πως είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο Νόμος και όσα προβλέπονται για τις λέσχες φιλάθλων και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ ζήτησε σεβασμό στην λαϊκή απαίτηση για κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

Σόιμπλε: Ούτε ένα ευρώ προκαταβολή στην Ελλάδα - Μέρκελ: Απαιτητικός ο δρόμος

«Μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, θα δοθούν χρήματα», προειδοποιεί ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ - «Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας», τονίζει η καγκελάριος 
Νέα, σκληρά μηνύματα προς την Αθήνα έστειλε την Τετάρτη το Βερολίνο με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να τονίζει πως ο δρόμος για την Ελλάδα είναι «απαιτητικός» και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να προειδοποιεί ότι «δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ προκαταβολικά».

Μαρίν Λεπέν: Ολοκληρωτική υποταγή της Ελλάδας σε Γερμανία και ΕΕ

Σκληρή κριτική ασκεί η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δηλώσεις υποστήριξης που είχε πραγματοποιήσει προεκλογικά.
Σε σημερινή ανακοίνωση στον προσωπικό της ιστότοπο, κάνει λόγο για «ευρωδικτατορία» και αναφέρεται εκτενώς στο ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους πιστωτές της.
«Από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η νέα ελληνική κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με μια επιλογή: να μείνει στα δεσμά του ευρώ και να προδώσει τις υποσχέσεις που έδωσε ενάντια της λιτότητας ή να εγκαταλείψει το ευρώ για να κάνει πραγματικά μια αλλαγή πολιτικής», υπογραμμίζει.

Το Ισλαμικό Κράτος έκαψε τη βιβλιοθήκη της Μοσούλης – Στην πυρά αρχαίοι πάπυροι

Το Ισλαμικό Κράτος διέπραξε ακόμα ένα έγκλημα εις βάρος του πολιτισμού και της ανθρωπότητας.

Όπως γράφει η εφημερίδα The Independent, τζιχαντιστές εισήλθαν ως άλλοι καλόγεροι της ύστερης αρχαιότητας μέσα στη βιβλιοθήκη της Μοσούλης και έβαλαν φωτιά σε χιλιάδες σπάνια έγγραφα, χειρόγραφα, παπύρους και βιβλία τα οποία ήταν πολλών αιώνων καταστρέφοντας την ανθρώπινη Ιστορία.

Περίπου 8.000 τόμοι καταστράφηκαν και δεκάδες εκατοντάδες άλλα χειρόγραφα.